Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני חדשה ידנית - עד 90K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני נוהג היום בפולו שנת 2007 עם למעלה מ180 אלף ק"מ, בסה"כ מרוצה אבל נראה לי שהגיע הזמן להחליף.

אני נוסע הרבה יחסית - כ-21K בשנה כאשר רוב הנסיעות מחוץ לעיר - מודיעין ירושלים וחזרה כך שצריך רכב שיסחב בעליות. אני מעדיף גיר ידני וצריך רכב נוח ואמין עם מקום להסעת מבוגרים במושב האחורי ותא מטען סביר (חשוב לי מושב אחורי מפוצל לשילוב נוסעים ומטען וכיוון לגובה, לפחות של מושב הנהג)

מבחינת מנוע, מעדיף מנוע אטמוספרי (קצת חושש מאמינות של מנועי טורבו אבל לא שולל לגמרי)

התקציב כאמור עד 90K

רשימה ראשונית שהרכבתי, מבקש לקבל חוות דעת והתרשמויות לפני שאני מתחיל לכתת את רגלי בין סוכנויות הרכב :-P

פיז'ו 208 ידנית 1.2 active

סיאט איביזה 1.0T ידנית 5 דל' Style

פורד פיאסטה ידנית 1.25 ambiente

אופל קורסה 1.4 ידנית 5 דל' Enjoy

פולקסווגן פולו 1.2TSI ידנית Comfortline

הונדה ג'אז 1.3 ידנית Trend

יכול להיות שאין פאביה ידנית ? יש דגמים נוספים שמתאימים לדרישות שלי ולא מופיעים ברשימה ?

תודה מראש למגיבים

פורסם

הג׳אז מאוד מרווחת יחסית לסופר מיני אבל חלשה וגם בהילוך שישי השיוט בסביבות 100 קמ״ש מתבצע בסביבות 3K סל״ד, לא תורם לא לצריכת הדלק ולא לשקט.

אין איביזה ליטר ידנית, הביאו אותה רק כדי להציג באולם תצוגה או משהו כזה, יש רק 1.2TSI עם 90 סוס, כמו בפולו/פאביה.

פיאסטה- חלשה, לא ממש מרווחת ולא מודרנית, אבל פשוט כיפית לנהיגה.

בין הטריו פולו/איביזה/פאביה, הפאביה הכי חדשה, יותר מרווחת, יותר בטיחותית ומעט יותר חסכונית, אבל יקרה מהאיביזה (לא מהפולו) ופחות מאובזרת משתיהן. ההבדלים באבזור מסתכמים בדיבורית, שליטה מההגה, מולטימדיה, בקרת שיוט ואולי עוד משהו קטן.

208 ידנית אחלה אופציה, ואפילו תחזיר לך עודף חביב. אבל, וזה אבל גדול- התקציב שלך חולש גם על גרסת הדיזל החזקה והאולטרא חסכונית. והיא הבחירה שלי בתקציב.

פורסם

אם תא מטען וחיסכון חשוב הייתי בודק את הדאציה לוגאן סטיישן ב86,מנוע דיזל חיסכוני וזריז תא מטען של 570 ליטר.

יש לך גם את הסטפוואי דיזל ב 75 אלף.

עוד דיזל טובה היא ה 208ב 89 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הג׳אז מאוד מרווחת יחסית לסופר מיני אבל חלשה וגם בהילוך שישי השיוט בסביבות 100 קמ״ש מתבצע בסביבות 3K סל״ד, לא תורם לא לצריכת הדלק ולא לשקט.

אין איביזה ליטר ידנית, הביאו אותה רק כדי להציג באולם תצוגה או משהו כזה, יש רק 1.2TSI עם 90 סוס, כמו בפולו/פאביה.

בין הטריו פולו/איביזה/פאביה, הפאביה הכי חדשה, יותר מרווחת, יותר בטיחותית ומעט יותר חסכונית, אבל יקרה מהאיביזה (לא מהפולו) ופחות מאובזרת משתיהן. ההבדלים באבזור מסתכמים בדיבורית, שליטה מההגה, מולטימדיה, בקרת שיוט ואולי עוד משהו קטן.

208 ידנית אחלה אופציה, ואפילו תחזיר לך עודף חביב. אבל, וזה אבל גדול- התקציב שלך חולש גם על גרסת הדיזל החזקה והאולטרא חסכונית. והיא הבחירה שלי בתקציב.

תודה

לא הבנתי, יש פאביה ידנית או לא ?

הניסיון שלי בדיזלים מסתכם בטנדרים מהעבודה ולא ממש אהבתי - מעדיף בנזין.

לגבי הדאצ'יות - לא תודה - אני מחפש רכב ברמה של הפולו שיש לי (Comfortline אגב) ורצוי גם שיהיו 5 כוכבי בטיחות.

פורסם

הדיזלים של היום זה לא הטיוטה היילקס 95.

הם זריזים,חיסכונים ולא כמו טרקטור.

יש גם לדאציה מנועי 0.9 טורבו.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני בעד ה-208 דיזל, נשמעת תפורה לדרישות שלך.

כדאי לבדוק גם אם הסיטרואן קקטוס טורבו בנזין מוצעת באיזהו מבצע כרגע. היא מעין סופר מיני מוגבהת מעט, יש מושב אחורי מרווח ותא מטען מספק לגמרי. גירסת הבנזין הרגילה תשאיר לך קצת עודף אבל לא יהיה נעים להשתמש בה בעליות באופן יום-יומי.

פורסם
הדיזלים של היום זה לא הטיוטה היילקס 95.

הם זריזים,חיסכונים ולא כמו טרקטור.

יש גם לדאציה מנועי 0.9 טורבו.

הניסיון שלי הוא עם ברלינגו מהשנים האחרונות ולא ממש אהבתי אותו - מעדיף בנזין.

פורסם

אם ככה לדעתי לך על איביזה או פולו בעלות מנוע tsi הם יהיו זריזות מכול האופציות שרשמת.

לפולו יתרון במרווח מאחור ואיכות חומרים,כך שאם הרבה פעמים יסעו מאחור לפולו יש יתרון.

פורסם
אם ככה לדעתי לך על איביזה או פולו בעלות מנוע tsi הם יהיו זריזות מכול האופציות שרשמת.

לפולו יתרון במרווח מאחור ואיכות חומרים,כך שאם הרבה פעמים יסעו מאחור לפולו יש יתרון.

איך האמינות של מנוע ה-1.2 TSI ?

פורסם

היו בעיות בטיימינג שטופלו למיטב ידיעתי (יחד עם עוד מיני שיפורים כמו שדרוג למערכת הקירור) בדור החדש של המנועים, עם 90/110 סוס (86/105 בישנים).

פורסם

אכן פעם היו בעיות עם השרשרת,צינורית דלק שהייתה מרעישה היום כבר אין את זה,הגיר הידני כמו גיר ידני אמין.

פורסם (נערך)

אתה נהגת בג׳אז הידנית? מאיפה החלטת שהיא תהיה פחות חסכונית? היא תהייה שניה רק לרכבי הדיזל וחסכונית מכל המתחרות עם מנועי הבנזין. למה להטעות? אני נוסע בג׳אז ידנית קרוב ל-10000 ק״מ עם נסיעה שהיא 70% בין עירונית וצריכת הדלק היא 18 ק״מ לליטר.

בהילוך שישי, הסלד נע סביב 2700.

לא יודע אם היא הכי מתאימה לפותח השרשור, אבל חשוב לשים דברים על דיוקם ולא להטעות.

במידה ואתה נוסע ברכב עמוס ובעליות, רכב עם מנוע אטמוספרי פחות יתאים כשטורבו דיזל יעשה עבודה מעולה, יחד עם חסכון אמיתי.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
  • תוכן חדש...