Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לי בעיה,אני חזיר גז.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פות"ש, תזכור שרוב האנשים בפורום שתומכים בהעלאת המהירות המותרת, או טוענים שהיא לא הורגת, עברו לפחות כמה הכשרות נוספות מעבר לטסט, .

מספר זניח עבר הכשרה, בטח כזו שמכשירה אותך לנהוג במהירויות גבוהות (כן, כוכב יאיר לא נחשב...).

התמיכה בהעלאת המהירות היא לכלל הציבור, לא רק לכאלו שעברו פעם הכשרה, בכל הנוגע לכבישים בינעירוניים מהירים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וואו, חלק מהתגובות פה בניסוח ממש מגעיל. לא בטוח שהייתי רוצה להיות ליד אותם המגיבים בכביש או בכלל, על אף שאני מסכים לחלוטין עם השורה התחתונה.

החוק והאכיפה הם לא הגורמים העיקריים שצריכים להטריד אותך, והעובדה שזה מה שמפריע לך מרמזת על אי הפנמה של הבעיה. הנקודה היא שמהירות גבוהה מסוכנת הרבה יותר ממה שאתה מרגיש וחושב, גם באותם תנאים ״אידיאלים״ שבהם אתה מרשה לעצמך לנהוג בה, ובטח עבור נהג חדש.

אתה מודע לזה שיש לך בעיה, וזה כבר דבר מצויין. מה שנשאר זה להפנים את ההסברים כאן וליישם למרות שזה פחות ״כיף״.

את האדרנלין שבנהיגה תשמור לקארטינג או מסלולים סגורים עם הדרכה (בעייתי בארץ אבל זה מה יש).

Sent from my iPhone using Tapatalk

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

הבעיה של פות"ש היא הגישה שאומרת: "אני לא שולט על עצמי, אבל אני נהנה ואני נהג מעולה".

למעשה אתה חייב להיות נהג צעיר חסר ניסיון ומתלהב, כדי להתרגש מ-160 בכביש המהיר. במכונית מודרנית, ההבדל בתחושה בין לנהוג ב-130 או ב-160, זניח.

כל כך נכון...

פורסם

פאלו, אצל רוב האנשים שאני מכיר, לדעתי גם מהפורום, התמיכה בהעלאת המהירות מגיעה גם עם ההבנה שצריך לשנות לא מעט דברים בלימודי נהיגה. מן הסתם, אף אחד לא תומך בהעלאה סלקטיבית רק למי שעשה קורס כזה או אחר. בכל מקרה, אתה צודק, זה כנראה לא הרוב בפורום מאלו שתומכים בהעלאת המהירות.

לגבי הכשרה למהירויות גבוהות - אני חושב שאתה קצת מגזים. מן הסתם ככל שאתה לומד יותר, זה יותר טוב, אבל נהיגה ב-150 בכביש 2 או כביש 6 זו לא נהיגה ב-150 בנס הרים, וגם לא נהיגה ב-150 בנורדשלייפה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
רק אני חושב שצריך לעשות הגבלת כ"ס ל60 בערך למשך כמה שנים מהוצאת הרישיון?

קיים בנהיגה בכלי המשחית ששמו אופנוע

שבו אתה חייב להייות בעל רשיון על כלי בעל הספק נמוך לפחות שנה ומעל גיל 21 כדי לקבל רשיון לאופנוע "כבד"

וגם בכלי רכב יותר "מתוחכמים" כמו אוטובוס משאית כבדה שאתה צריך וותק בנהיגה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נהיגה בכביש 6 במהירות 150 לנהג חסר ניסיון יכולה בקלות להביא לתאונה קשה,

היכולת לקרוא את הכביש נכון ולהגיב מהר מגיע עם הנסיון ולא עם הביטחון העצמי או תלויה בכביש.

נכון בכביש 6 יותר קל לקרוא את הכביש, אבל כמו שאתה יודע וגם אני גם בכביש 6 יש הרבה מקרים שבהם לדוגמא נהגים עוקפים משאיות שעוקפות משאיות וכו.. וזה תמיד גורם לבלאגן בכביש שיכול להכניס את הנהג הממהר שלנו לתאונה בקלות.

טסלה 3 2022

פורסם

לכל האנשים שאומרים שאפשר לנסוע 150 בכביש 6 זה בסדר כי קל לקרוא את הכביש , זה אולי נכון למי שנסע בכביש מספר פעמים ומכיר אותו. למי שעולה פעם ראשונה על הכביש ונוסע במהירות כזו צפויות לא מעט הפתעות. רוחות צד , אזורים חשוכים עם עיקולים , שיפוצים , שינויי מזג אויר ( בעיקר בחורף יש לכביש הזה 4 איזורים חורף החל מגשם , סערה ואפילו ברד ).

ולנהג החדש אני אומר שכדאי לו להירגע. נכון שהמהירות לא הורגת ( אולי רק ב 0.2% מהמיקרים המהירות היתה הגורם לתאונה ) אבל אתה יכול להגיד מה מצב הצמיגים? בלמים? בולמים? מה מרחק התגובה שאתה צריך אם מישהו מתפרץ פתאום?

אתה כולה עברת טסט לפני 7 חודשים שלא ממש לימדו אותך לנהוג. למדת לעבור טסט. תפנים את זה.

תיסע בכבישים קצת , תלמד את הנהג הישראלי. אולי אחרי 80K 90K ק"מ תוכל להרגיש קצת בטוח ולהעלות למהירויות הללו.

עכשיו אתה סכנה לסביבה וסכנה לעצמך.

פורסם

הנה פתרון להורדת המהירות - תתחיל לשלם על הדלק. תראה באיזה יופי תתחיל לנהוג על 90....

בכל אופן, יכול להיות אתה עילוי ונהג מדהים, אבל הסיכון במהירות היא לא בנהיגה שלך - אלא בנהיגה של אחרים שלא רואים אותך מגיע מהר, שאתה עלול להפחיד אותם והם עלולים לעשות סטיות בלתי צפויות וגם מגביר את הסיכוי שלא תצא חי תאונה ( לידיעתך מבחני הריסוק מתבצעים ב 42 קמ"ש כך שרכב שקיבל את הציון הגבוה ביותר עדיין יהיה מלכודת מוות במהירויות שאתה נוסע ).

תעשה לכולנו טובה ותוריד את הרגל מהגז, לא מאחל לך להיות מעורב תאונה ולראות את התוצאות של ה"הנאות" שלך...

פורסם

+1 דניאל.

אני חושב שהבעיה פה זה לא המהירות אלא באמת הקביעה "אני נהג טוב".

אני עברתי הכשרות ויש לי קצת פחות מעשור על הכביש ואני לא חושב שאני נהג טוב במיוחד.

אם בא לפה בחור שמבקש עצה ועזרה אין מה להתנפל עליו. תנו לו את דעתכם ותסבירו לו למה אתם חושבים כך.

"לא רוצה להיות לידך". נו יופי ממש בוגר. כל יום אתם נמצאים ליד עשרות, אם לא מאות, נהגים לא טובים אז מה?

אני מסכים עם עידן, פאלו ועם ההמלצה לעבור קורס נהיגה מתקדמת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

עוד שימו לב שפותח השרשור לא מגביל את הנהיגה המהירה שלו לדרכים מהירות, אלא לדרכים בינעירוניות באופן כללי. לא שאני בטוח שהוא (במחילה, פותח השרשור) יודע את ההבדל.

ישנו הבדל עצום בין דרך בינעירונית מפותלת (איך אמר מי שאמר, 150 בכביש 6 זה לא 150 בנס-הרים) לבין דרך עירונית חד-מסלולית אך ישרה, ובינן לבין דרך בינעירונית מרובת נתיבים.

קיים גם הבדל, פחות גדול אך עדיין מהותי, בין דרך בינעירונית מרובת נתיבים לבין כביש מהיר. בכל דרך אינה מהירה, מגבלות המהירות בכל העולם הן די עקביות, ולא בכדי.

אז אולי 150 גם בכביש החוף (לדוגמה) זה לא כזה סיפור, אבל זה עדיין לא אותו דבר כמו 150 בכביש 6!

לידיעתך מבחני הריסוק מתבצעים ב 42 קמ"ש כך שרכב שקיבל את הציון הגבוה ביותר עדיין יהיה מלכודת מוות במהירויות שאתה נוסע

למיטב זכרוני: 64 קילומטרים לשעה (במבחן החזיתי) לאחר שזו נמצאה כמהירות הממוצעת בהתנגשויות חזיתיות, חרף העובדה שמגבלת המהירות בדרכים הרלוונטיות גבוהה בהרבה.

ההנחה היא שברוב המצבים מהירות השיוט של הנהג היא לא מהירות הפגיעה מאחר והוא מספיק להוריד לא מעט מהירות עד לרגע הפגיעה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

מסכים איתך.

אני רק אומר שאם אנחנו בוחנים את בחירת המהירות מנקודת מבט של בטיחות פסיבית, אז צריך להניח שרוב ההתנגשויות שעשויות לקרות, יתרחשו במהירות של 10-20 קילומטרים לשעה פחות מן המהירות שבחר הנהג.

אם מדובר בכביש מהיר, כמעט ולא קיימת אפשרות לפגיעה בעצם סטטי או כל שכן בעצם הנע בכיוון הנגדי אלא כמעט ורק לפגיעת חזית-אחור שבה הפרש המהירויות לרוב קטן יחסית או לפגיעה בגדר שהיא בזווית ולרוב לא חמורה כל כך.

בכביש 6 ספיציפית יש מקומות שקיים סיכון לרדת לגמרי מהכביש ולהתגלגל לתעלה וגם זה שיקול בבחירת המהירות...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

כשאתה נוסע 150 והתנועה נוסעת 100 אז הפרש המהירויות הוא 50 קמ"ש - וזה לא זניח.

בכלל אני לא מבין למה הכוונה שלך... אתה מצדיק נסיעה במהירויות כאלו?

פורסם

לא, דעתי כדעתך, אבל אני רק מציג היבטים נוספים לדיון. אישית, כשמדובר בנהג חדש, אני גם לא חושב שנכון לעודד נהיגה במהירות מופרזת, בלי קשר לעניין הסיכון אלא מנקודת מבט חינוכית.

כשההבנה על נהיגה (שוב סלח לי פותח השרשור) עדיין בחיתוליה, אז אם אנחנו מעבירים מסר שלעבור את המהירות זה בסדר, אז מבחינת לא מעט נהגים חדשים יכול להתקבל המסר שאפשר לפרוק כל עול.

מעבר לזה, כמו שביארנו, קיימים מספיק סיכונים גם בכביש הפתוח (ובטח בזה שאינו מהיר) שעשויים להצדיק נהיגה אטית יותר.

ופותח השרשור אפילו לא פירט מה הוא עושה בתנאים מגבילים כמו גשם, רוחות חזקות, נהיגה בלילה או כל דבר אחר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...