Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ EVO 6 RS RALLY

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבל שלא מתירים למכונית זו רישוי לכביש, היא בטוחה מהרבה ממכוניות רבות שנעות בכביש.

כן, אבל אל תשכח שכלוב התהפכות נמצא בשימוש בסביבה תחרותית שבה יש עזרה רפואית ייעודית בקרבת מקום. לאחר התנגשות בכביש הציבורי הוא יקשה מאוד על חילוץ הנוסעים. כמו כן, בדומה ל"התחמשות" ברכב כבד יותר (סאגת האאוטלנדר) התוספת הזו לבטיחות באה על חשבון הרכב האחר שבו תתנגש...

מעבר לכך, כפי שכבר צוינו לרכב תחרותי ייתכנו בעיות של רדיוס פניה מינימלי ואולי גם של מתלים אגרסיביים מדי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בעיקרון נסיעה עם רכב כזה בכביש ציבורי זאת לא בעיה גדולה המתלים קשיחים ואין אחיזה בין היתר בגלל צמיגי הראלי, סכנה לשלום הציבור יכולה להיווצר במקרה של תאונה הרכב הזה ללא אזורי ספיגה והחיזוקים הרבים שעוברת השלדה יכול לעבור דרך רכב אחר.

לגבי ה"סטאפ" כל מכון כיוון גלגלים עם קצת גישה למכוניות ספורט יכול לכוון, רצוי כזה עם מערכת כיוון ממוחשבות, הכיוון עצמו משתנה בין מסלולים טכניים למסלולים מהירים עם סיבובים מהירים, במסלולים טכניים רוצים שהרכב יחליק יותר ועל ידי כיוון נכון ניתן לעזור לו להסתובב בקלות, במסלולים מהירים רוצים שהרכב יספק שליטה ואחיזה תחת עומס, סיבובים במהירויות של 70 -90 קמ"ש בדרכי עפר.

הכיוון עצמו יכול לעשות את ההבדל בין ניצחון להפסד.

לגבי השמנים, משתמש בשמן מקורי המומלץ על ידי היצרן בתוספת "תולול" לשמן מנוע, מאפשר עמידות גבוהה לשחיקה בעומס קיצוני.

לגבי שמן הדפרנציאל, נושא רגיש, שימוש בשמן לא נכון יוצר מייד פגיע בתפקוד מוגבל ההחלקה, אנחנו משתמשים בשמן יעודי למערכות וויסקוזיות למכוניות ראלי,

הפרטים חסויים כיוון שהרכבים בתחרויות כמעט זהים בכ"ס ובמשקל הבחירה בשמנים ובכיוונים הם מקור המקצועיות של קבוצה כזאת או אחרת ויכולה להשפיע רבות על תוצאות המירוץ.

לגבי המירוץ

מתקיים בבקעת הירדן אשלח לינק עם פרטים

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי תום בריל

אתר מתעדכן של הפרויקט - https://www.facebook.com/RALLYRAIDSOL

פורסם

הרכב עם מנוע מקורי?

מה הוחלף ברכב מאז שנקנה מה"סוכנות"

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

זה מה שהוחלף ברכב מאז שהוא נוצר או זה מה שהוחלף רק בנאגלה הזו?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם (נערך)
אתה רציני??

באנגליה מכוניות ראלי חוקיות לכביש?

עזוב לרגע את העובדה שיש להן כלוב התהפכות שהופך את הרכב לסכנת חיים למכוניות אחרות, מה לכבי הדיפרנציאלים ומסרקי ההגה שלהם שממש לא בנויים לכבישים ציבוריים.

לאט חבר, זה לא סוף העולם. גם אופנועי שטח בתנאי שיש להם תאורה.

וזה הרבה פחות מסוכן מאופניים חשמליים שרוכבים עליהם ילדים באמצע הכביש או על המדרכה. זה מסוכן באמת. ובגלל שזה מסוכן אין את זה כאן. לא בלונדון, לא במנצ'סטר ולא באף עיר אחרת.

כלי רכב הזויים בהרבה זוכים לרישוי לכביש הציבורי בבריטניה.

מכונית ראלי שכזו היא דבר בטוח ביחס לכלים רבים.

למשל:

VW קאדי עם מנוע של S3 מתחת למכסה המנוע ומנוע S3 נוסף בארגז למשל. נוסעת עםביטוח ורישוי מלא.DSCF6330.jpgDSCF6333.jpgDSCF6332.jpg

אתה יכול לדמיין את הפנים של טסטר ישראלי שרואה דבר כזה? (קומפי אתה מאשר אותה לכביש?)

מכונות קיטור (מסוף המאה ה-19) במשקל עצמי עצום שנקראות (TRACTION ENGINES) בעלות יכולת בלימה אפסית, במיוחד בגשם.2014-09-14 14.59.29.jpg

VW BUS עם מנועים מודרניים של פורשה מאחור, נוסע נהדר בקו ישר, עם אתה מצליח לאחוז בהגה בעת לחיצת המצערת.

כל מיני תלת אופנים עם מנועים גדולים יותר או פחות.

גרסאות ה-R של אלפאהוליקס שמייצרים ג'וליה משנות השישים עם מאתיים חמישים כס (פי שתיים וחצי ממה שהיה לה במקור) ויותר.

אינסוף וואגים ששונו כיד הדמיון הטובה למשל הנה הג'נרל בגרסאת וולפסבורג כמובן עם רישוי מלאDSCF6351.jpg

וכמובן כל שיפורי הצ'יפ למכוניות מודרניות הנמכות, החלפות של מידות צמיגים, חגורות בטיחות עם מיליון נקודות עיגון, וכמובן הנכשלת הקבועה בטסט בישראל - צנרת הבילום השזורה.

למשל לאון בסטייג' ארבע DSCF6357.jpg בלי שהוא צריך לפרק הכל לפני טסט! וכמובן עם ביטוח המכיל את כל השיפורים רשומים בפוליסה, וטסט ורישוי מלא לכביש כבר אמרתי?

ולאף אחד לא אכפת באיזה צד ההגה, או אולי באמצע כמו במקלארן F1. ועם זאת מכונית לנהג בלבד - SINGLE SEATER

והפלא ופלא - לא נשפכים בכבישים נהרות של דם כתוצאה מכל הדברים האלו. ממש נס.

בסה"כ מדובר בענף כלכלי המכניס למדינה מאות מיליונים של לישטים ממיסים. מתחום הקלאסיות בלבד מתפרנסים בבריטניה לא פחות מ26 אלף בני אדם. (נתונים מוצהרים משנת 2011 כנראה שיש יותר).

בהצלחה לתום בראלי - הכי חשוב תהנה מהאוטו המצוין.

עריכה אחרונה על ידי 57mmStroke
פורסם
והפלא ופלא - לא נשפכים בכבישים נהרות של דם כתוצאה מכל הדברים האלו. ממש נס.

גם באנגליה ובמדינות אירופה (ולצורך העניין בכל מקום אחר), לפעמים לא נשפכים נהרות של דם למרות כל מיני מנהגים תמוהים - ויש לא מעט כאלו - ולא בגללם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

התפיסה שלך תשתנה אם חלילה ובן משפחה שלך יפגע כתוצאה מרכב שבוצעו בו שינויים מהותיים (אני לא מדבר על הגדלת טורבו/הספק, קוויק שיפט, שעונים וכו') פיזיים המשפיעים לרעה בתאונה כגון כלוב התהפכות, מגן חזירים וכו'.

כולנו רוצים שהחוק המוטורי סוף סוף יעבור בשלימותו ושתהינה תקינות לרכבי ספורט בכביש אך איננו חושבים על ההשלכות הקיצוניות.

אני אומר לך כבר מעכשיו, אם בחו"ל כלוב לא חוקי לכביש הסיכוי שכאן יהיה משהו שנוגד את חו"ל (לרעה) הינו אפסי.

פורסם

איני מבין את הפחד שלך מכלוב התהפכות.

הוא הרי נמצא בתא הנוסעים - אחרי אזורי הקריסה של הרכב, איזה השפעה כבר יכולה להיות לו על הפגיעות של הרכב השני?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aprilia Shiver 750

פורסם

כנראה שלא ראית איך כלוב התהפכות נראה מבפנים.

בתאונה חזיתית הרכב יעבור דרך הרכב הלא ממוגן.

בתאונה צידית הרכב הלא ממוגן יפגע כאילו פגע בקיר.

פורסם
התפיסה שלך תשתנה אם חלילה ובן משפחה שלך יפגע כתוצאה מרכב שבוצעו בו שינויים מהותיים (אני לא מדבר על הגדלת טורבו/הספק, קוויק שיפט, שעונים וכו') פיזיים המשפיעים לרעה בתאונה כגון כלוב התהפכות, מגן חזירים וכו'.

כולנו רוצים שהחוק המוטורי סוף סוף יעבור בשלימותו ושתהינה תקינות לרכבי ספורט בכביש אך איננו חושבים על ההשלכות הקיצוניות.

אני אומר לך כבר מעכשיו, אם בחו"ל כלוב לא חוקי לכביש הסיכוי שכאן יהיה משהו שנוגד את חו"ל (לרעה) הינו אפסי.

מותר להתקין כלוב התהפכות ברכב בעל רישוי לכביש בבריטניה.

לגבי מה שאתה אומר לגבי תפיסתי שתשתנה, ייתכן בהחלט, אני תמיד מוכן להקשיב, וטיעונים טובים בהחלט יכולים לשנות את דעתי. כמו כל אדם אני מניח.

כל הכלים שאתה רואה בתמונות מבוטחים ביטוח מלא בשקיפות מלאה ביחס לשיפורים.

שיפורים הם בעיה של חברות הביטוח בבריטניה.

כיום בישראל אין ביטוח גלוי ושקיפות בנושא זה. אתה לא יכול לדעת עם האיביזה קופרה לידך מוציאה הספק כמעט כפול. לא שיש לי בעיה עם זה, יש לי בעיה עם כך שבעליה הנורמטיבי לא יכול למצוא אפיק ביטוחי לשיפור שביצע.

אז מה עדיף?

כמובן שאם בישראל כולם מרוצים מהמצב כמו שהוא אז אין שום סיבה בעולם לשנות את חוקי ''שינוי מבנה'' הטובים, השומרים על המשתמשים בדרך מכל משמר. אנשים ימשיכו לשפר ולא לבטח את התוצר המשופר שבוצע בהיעדר אפיק ביטוחי מתאים.

פורסם

הכל מתחיל ונגמר בתרבות מוטורית, הרבה לפני שמאשימים את פקידי משרד התחבורה, באנגליה לא לאפשר מכוניות כמו traction engines לעלות על הכביש זה למעשה לפגוע במורשת מוטורית שלמה ובתרבות המוטורית שלהם שבשונה מאצלנו יש לה ערך לאומי

השאלה מה אתם עושים למען טיפוח אותה תרבות בארץ והאם אתם תגיעו לצפות במירוץ הראלי במסלול החדש...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

אתר מתעדכן של הפרויקט - https://www.facebook.com/RALLYRAIDSOL

• תוכן חדש...