Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עולה עולה לנו, כמה זה עולה לנו ?

שימו לב! השרשור הזה בן 3348 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שאלה שאולי אנחנו לא חושבים עליה כל כך (או שכן?) בזמן העבודה, כמה עולה המריחה הבודדת ?, כמה עולה לאטום את כל האוטו ?.

לאחר שכמה וכמה אנשים שאלו אותי כמה יעלה לעשות פוליש לאוטו שלהם, או כמה יעלה למרוח אוטם ניסיתי לחשב את זה, הגעתי לכמה מספרים, לא יודע עד כמה מדוייק, אז כמה זה עולה לנו ? יש מישהו שחישב את זה פעם בצורה מדוייקת ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מן הסתם תלוי בסוג החומרים שאתה משתמש בהם, בגלל שהרוב מאוד מרוכז ואפשר לדלל, ולדוגמא אוטם לא צריך כמות גדולה לכל פעם, אני מעריך שלרכב ממוצע עלות החומרים (איכותיים) בלבד היא 40~30 שח. הערכה גסה מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני סבור שהרבה פחות. יישום בודד של אוטם/ווקס איכותי לא אמור לעלות יותר מ- 5-10 ש״ח. ברור שאם רוצים לדעת כמה עולה טיפול שלם כולל פלסטלינה, פוליש, IPA אולי גלייז וגם חומר לצמיגים ופלסטיקים, אז כן יכול לעלות כמה עשרות שקלים.

כמו כן הציפויים למיניהם עולים הרבה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לי בחישוב גס יצא 30-40 שקלים, אבל זה בחישוב גס, אני מחפש משהו יותר מדוייק, האם יש דבר כזה ?

תקשיב מה דניקס אומר לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי הצנועה, אתה צריך להתעמק בשאלה באיך אתה מעריך את שעת העבודה שלך. החומרים זה כבר ערך זניח ומגולם.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשהוא שאל, הוא שאל רק על עלות של חומרים, לא על עלות של שעת עבודה.

אני מעריך גם, בכ 30 שקל. וזה תלוי בשמפו, אוטם, וקס ובמידה וייש QD שאתה משתמש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה חשוב כל כך מדויק?

הרי אחד עושה יד 1 מנזרנה שני עושה 3 ידיים - כמוני. אחד מורח יותר חומר (חוסר ניסיון)

שני מכיר ומורח ממש מעט כמעט חצי מהראשון. (גם לי זה קרה)

בכל אופן עלות חומרים בטיפול דיטיילינג כללי כולל מים לא תעלה על 25/40 ש"ח

במידה ומשתמשים בחומרים טובים לא כולל ציפויים ששם המחיר יגיע למאות שקלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שזה יותר אהבה והנאה, מי שעושה את זה - זה לא כלכך משתלם לו מבחינה כספית, אולי לטווח הארוך כשירצה למכור את הרכב.

זה לוקח הרבה זמן, וגם המוצרים מאוד יקרים, הגעתי בקלות למעל 500 ש"ח כשבסכום הזה יכולתי לבצע טיפול רציני אצל דייטיילר טוב שמבין יותר ממני.

ולגבי העלות החד פעמית, אני מבין ששאלו אותך על זה, אבל אי אפשר לקנות חומרים לטיפול אחד, ולכן ההוצאה עצמה מתחילה לגדול ולגדול אם רוצים לעשות טיפול כמו שצריך.

אם רצית לחשב מבחינת כמה עולה לבעל מקצוע לעשות את הטיפול, אז קיבלת תשובות חח, ההוצאה לא גדולה אבל כרוכה בהרבה שעות עבודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה עולה בגלל שפנו אלי אנשים שרוצים שאני אעשה להם טיפול, אומנם לא דיטיילר מומחה אבל יש לי פה ושם קצת ידע.

אולי באמת התשלום צריך להיות לפי שעות עבודה ולא לפי חומרים.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שלפי שעות עבודה.

אם תעשה טיפול לפי חומרים, אתה תתייאש ולא תסיים את הראשון.

לרכב שלך זה אהבה, כשזה יהיה לרכב של מישהו אחר, אתה לא תשקיע אותו דבר, כמובן אם זה יהיה בתשלום רק של החומרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש הבדל בין לעבוד על הרכב שלך כתחביב

לבין לעבוד על רכבים אחרים בתשלום. החישוב של "עלות חומרים" אינם נכונה בכלל.

כמו שאתה לא משלם על מנת אנטריקוט לפי ערכו בשוק אלא לפי העבודה שהושקע בו

והשף והמקום שאתה נמצא בו.

מעבר לזה, גם אם נניח אתה רוכש אוטם צבע ב 200 ש"ח שמספיק ל 20 רכבים (סתם דוגמה)

עלות החומר 20 ש"ח לרכב אחד, אבל 180 ש"ח יושבים בינתיים בבית ללא שימוש.

גם את זה אתה חייב לחשב בחישוב הכללי.

ויש עוד כמה פרמטרים לחשב עלות עבודה.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3348 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...