Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות ראשונה מפג'ו 208 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואגב, אני בספק שגם חובבי הצרפתיות נשבעו שה-al4 נהדרת (שאגב מנסיוני איתה, היה בסדר, לפחות בכל הנוגע לאמינות).

בן.

ה-AL4 היא אכן תיבה נהדרת, למעט שתי נקודות, שסתומים הידראולים שהתקלקלו מהר מהרצוי ורק 4 הילוכים.

מבחינת תפקוד, היא הדבר הקרוב ביותר שאני נתקלתי בו לנהיגה ברכב עם גיר ידני. התיבה לא ממהרת להעלות הילוכים כמו כל אחיותיה האחרות ומורידה הילוכים בהאטה. דוגמאות, אני יוצא בבוקר לכיוון ירושלים ומגיע לגשר הראל, בתחילת הירידה למטה, אם אני לא מאיץ הרכב לא מעלה הילוכים ולא צריך להשתמש בבלמים. אפשר לסיים את כל הירידה על 80-90 קמ"ש בלי לגעת בבלמים. דוגמא אחרת, אני מגיע לצומת/כיכר ועוזב את דוושת ההאצה כ-100-150 מטר לפני הצומת, הרכב מאבד מהירות ומתחיל להוריד הילוכים, אם קצת היכרות עם הרכב והתיבה ניתן לתזמן את העניין שגם במקרה זה לא צריך כמעט לגעת בבלמים.

הייתה לנו את ה-5008 עם התיבה של אייסין והיום יש לנו את ה-C4 פיקאסו החדשה, עם אותה התיבה ולדעתי בפיקאסו התיבה שופרה. היא פחות ממהרת להעלות הילוכים ולעיתים גם מורידה הילוכים בהאטה אבל לא משהו שדומה אפילו ל-AL4. בפיקאסו היא גם מורידה הילוכים כשבקרת השיוט פועלת ונדרשת האטה. אני מקווה בשביל בעלי ה-208 שגם שם המצב הוא כמו בפיקאסו החדשה.

לגבי הצג המרכזי, בפיקאסו אין שום בעיית התחממות וגם בימים הכי חמים של הקיץ הוא פעל באופן תקין לחלוטין.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^ + 1

גם אני חושב שה-AL4 היא תיבה מצויינת עם התנהגות מהנה ואפקטיבית למי שרגיל לגיר רגיל.

בדגמים שמ-2008 היא מגיעה עם שסתומים משופרים כך שהיא הפכה לאמינה משמעותית. החסרון העיקרי שלה זה המחסור ביחס העברה נוסף (לפחות) לטובת שיוט נינוח יותר וניצול טוב יותר של המנוע.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה :)

תודה על הסקירה, רכב מעניין.

כמה דברים:

1. לא מבין למה כל כך אוהבים לציין את העובדה שתיבת ההילוכים הזאת היא יפנית.

2. הפנים נראה נורא פשוט. יש איזה אופציה לשילוב צבעים שהוא לא שחור-שחור?

3. בהמשך לקודם - ישנן גרסאות מאובזרות יותר? בקרת אקלים?

4. ישנן תלונות ששמעתי על מסך המולטימדיה שמתחמם ומפסיק להגיב. נשמח לשמוע איך הרכב שורד..

5. האם החלפת את הרכב בטרייד בלוביסנקי? או שמכרת וקנית לבד?

1. ציינתי את התיבה כיפנית היות ויש אנשים שנרתעים מהתיבה הצרפתית הישנה, לי אישית זה לא משנה אם היא יפנית או צרפתית כל עוד היא עושה את העבודה בצורה טובה.

2. אני חושב שיש שילוב נוסף של צבעי בז', אבל אל תתפוס אותי במילה. בכל מקרה באמת התמונות לא עושות חסד עם הפנים, והגוונים והטקסטורות השונים עושים את הרכב מעניין יותר לעומת מה שנראה בתמונות.

3. זאת הגרסה המאובזרת ביותר בארץ. אני מאמין שאפשר להזמין גרסא מאובזרת יותר בהזמנה אישית ויקרה יותר, על הגרסה הזאת שילמנו 97000 לפני עליה על הכביש.

4. בנתיים מסך המולטימידה לא מתחמם ולא עושה בעיות, אבל עוד מוקדם לדעת.

5. עשיתי החלפה בלובינסקי טרייד. אני סקפטי לגבי הזמן שהייתי מצליח עם בכלל למכור את הרכב. הוא גם לא היה בטופ שלו מבחינה אסתטית.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אכן מפנקת ומאובזרת, למעט ההתקמצנויות:

- דאש משעמם, ללא גימור דמוי קארבון למשל (כמו ב-2008)

- ללא בקרת אקלים (אולי עדיף, יותר אמין ופשוט/זול לתיקון?)

- גלגלים קטנים מה"רגיל" לרכבים כ"כ מאובזרים (יותר נוח על מהמורות וזול להחלפה?)

- ללא חיישני רוורס (צריך להתמקח עליהם, ואני הייתי רוצה לראות גם מצלמת רוורס/חיישנים קדמיים בברירת מחדל)

- ללא מערכת / מערכות סיוע בבלימה / בלימה אוטונומית במצב חירום

כמו כן, מראה שממש לא עושה לי את זה, אבל על טעם ועל ריח. גם הגימור - למשל השימוש בכרום, לדעתי לא נעשה בטוב טעם. מקדימה השימוש בו מוגזם והוא עבה מדי. במקומות שכן צריכים נגיעות כמו בידיות - אין. הורס לי עוד יותר את המראה.

אבל עד כאן התלונות.. כי מעבר לזה, רכב פשוט משובח, בטח ביחס למחיר. למעט הנ"ל אבזור מלא, תא המטען הגדול בקטגוריה, הסלון המרווח או אחד המרווחים בקטגוריה, המושבים הנוחים בקטגוריה, ההגה המטריף בקטגוריה, ביצועים וחסכון מהמובילים בקטגוריה (יחד עם TSI). מה עוד אפשר לבקש? רק שתהיה אמינה ואנחנו נספוג כבר את ירידת הערך...

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

פורסם

נשמע מעניין. מה כוללת האחריות? יש התחייבות לטרייד אין עתידי?

יש עוד מישהו שרכש את הרכב ויכול לתת חוות דעת?

מה אומרים הביקורות בחו"ל? הוא כבר למעלה מחצי שנה משווק באירופה..יש תקלות או בעיות שדווחו?

פורסם
אכן מפנקת ומאובזרת, למעט ההתקמצנויות:

- דאש משעמם, ללא גימור דמוי קארבון למשל (כמו ב-2008)

- ללא בקרת אקלים (אולי עדיף, יותר אמין ופשוט/זול לתיקון?)

- גלגלים קטנים מה"רגיל" לרכבים כ"כ מאובזרים (יותר נוח על מהמורות וזול להחלפה?)

- ללא חיישני רוורס (צריך להתמקח עליהם, ואני הייתי רוצה לראות גם מצלמת רוורס/חיישנים קדמיים בברירת מחדל)

- ללא מערכת / מערכות סיוע בבלימה / בלימה אוטונומית במצב חירום

כמו כן, מראה שממש לא עושה לי את זה, אבל על טעם ועל ריח. גם הגימור - למשל השימוש בכרום, לדעתי לא נעשה בטוב טעם. מקדימה השימוש בו מוגזם והוא עבה מדי. במקומות שכן צריכים נגיעות כמו בידיות - אין. הורס לי עוד יותר את המראה.

אבל עד כאן התלונות.. כי מעבר לזה, רכב פשוט משובח, בטח ביחס למחיר. למעט הנ"ל אבזור מלא, תא המטען הגדול בקטגוריה, הסלון המרווח או אחד המרווחים בקטגוריה, המושבים הנוחים בקטגוריה, ההגה המטריף בקטגוריה, ביצועים וחסכון מהמובילים בקטגוריה (יחד עם TSI). מה עוד אפשר לבקש? רק שתהיה אמינה ואנחנו נספוג כבר את ירידת הערך...

בהתחלה חשבתי שהדאש קצת משעמם, אבל כשמבלים בו יותר, אני דווקא למדתי לאהוב אותו :)

בקרת אקלים היה יכול להיות נחמד אבל לא דיל ברייקר בשבילי.

גלגלים קטנים מהרגיל אתה צודק וכבר ציינתי את זה.

חיישני רברס מבחינתי זה מינוס. אני לא אוהב אותם. חוץ מצפצוף מעצבן הם לא מוסיפים לי שום דבר אישית, אז אני שמח שאין אותם.

לגבי המערכות האחרות שציינת אני פחות מכיר אז אין לי מה להגיד על זה כרגע.

בנוסף, הרכב מגיע עם 5 שנות אחריות כאשר 3 מהן מלאות ושנתיים נוספות על מנוע וגיר.

בנוגע לטרייד אין עתידי, לא שאלנו ולא אמרנו לנו כלום על זה.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם (נערך)

תתחדש!

יצא לי לשבת בכזה בסוכנות, הסידור של ההגה באמת נראה קצת מוזר בהתחלה אבל אני מניח שאפשר להתרגל לזה.

מה המשקל של הרכב?

עריכה:

בפרסומת של 208 באתר פה רואים שיש גג שמש. זה בתוספת מחיר? כמה מבקשים על זה?

עריכה אחרונה על ידי iluxxxa
פורסם

תודה רבה. משקל הרכב 1090.

מבחינת גג השמש, לא רשום שישנה תוספת כזאת. כנראה שזאת תמונה של הרכב כמו שהוא מאובזר בחול.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

יש רכב כזה לאישה, אלא שמדובר בדגם שלפני מתיחת הפנים.

הגיר הוא באמת החיסרון המהותי ברכב, ועזבו עכשיו al4 או לא, הוא פשוט זועק לעוד הילוך או שניים, לא נעים לשייט איתו מחוץ לעיר.

יצא לי לראות במקרה רכב כזה עם מספר זר, והוא היה מאובזר להפליא, עם גג פנורמי ופנים משודרג ומעוצב להפליא. אצלנו רגילים לשחור משעמם.

ברכב שלנו דווקא יש חישוקי 16, תמוהה בעיני הירידה במידה.

הייתי שמח לבחון את השילוב של המנוע והגיר החדשים.

אגב, הרכב בעל פח וצבע מאוד עדינים, הוא חוטף בקלות דנטים מרכבים אחרים. לתשומת לבך.

ותתחדש!

M-TECH E46

פורסם (נערך)
בהתחלה חשבתי שהדאש קצת משעמם, אבל כשמבלים בו יותר, אני דווקא למדתי לאהוב אותו :)

בקרת אקלים היה יכול להיות נחמד אבל לא דיל ברייקר בשבילי.

גלגלים קטנים מהרגיל אתה צודק וכבר ציינתי את זה.

חיישני רברס מבחינתי זה מינוס. אני לא אוהב אותם. חוץ מצפצוף מעצבן הם לא מוסיפים לי שום דבר אישית, אז אני שמח שאין אותם.

לגבי המערכות האחרות שציינת אני פחות מכיר אז אין לי מה להגיד על זה כרגע.

בנוסף, הרכב מגיע עם 5 שנות אחריות כאשר 3 מהן מלאות ושנתיים נוספות על מנוע וגיר.

בנוגע לטרייד אין עתידי, לא שאלנו ולא אמרנו לנו כלום על זה.

רק רציתי להוסיף את ההתרשמות האישית שלי :) בחרנו בדיוק באותו רכב (לא קיבלתי עדיין).

לדאש בטוח מתרגלים, אבל עדיין, היה יכול להיות הרבה יותר מרשים ובקלות, זאת נקודה מעצבנת מבחינתי.

בקרת אקלים נראית יפה יותר (ב-GTI יש), אבל בתכלס דיי מיותרת.

אחרי 5 שנים עם חיישני רייברס אני לא יכול בלי. יותר נכון, לא רוצה בלי.

יש מערכות בטיחות שקיימות בדגם המאובזר באירופה, ואילו בפרובינציה הקטנה שלנו כמובן שחוסכים אותן מאיתנו. גם נקודה מעצבנת, אבל החבילה הכוללת, כאמור ללא מתחרות (לטעמי).

תרגיש חופשי לעדכן לגבי הצריכה, גם אם מדובר בנתונים התחלתיים, מאוד מסקרן...

עריכה אחרונה על ידי legshooter

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

פורסם
תודה רבה על הסקירה. זה אחד הרכבים הכי מעניינים ויפים בקטגוריה שלו על הכביש היום, בטח אחרי מתיחת הפנים ששידרגה בעיקר את יחידת ההנעה (ושידרגה משמעותית את ה-208- לטובה כמובן).

לטעמי מדובר במחליפה האמיתית של ה-206, לא ה-207 שאני חושב שאפילו פיג'ו עצמם היו שמחים לשכוח אותה.

דווקא ה207 הייתה מכונית לא רעה בכלל ואף הייתה הסופר מיני הנמכרת ביותר באירופה במשך שנתיים אם אינני טועה.

הרכב ממש לא היה מהנה לנהיגה בגרסאות הספורטיביות (אבסולוטית, הוא כן היה מהיר בכביש מפותל אבל לא מהנה לנהיגה) וכן, היו לו חסרונות אבל בסה"כ היה מדובר ברכב לא רע בכלל.

פורסם

ה207 מרגישה מפוארת יחסית לסופר מיני, נוחה ולטעמי מרגישה די טוב.

פשוט מנסיוני היא לא מזדקנת יפה כל כל. רכב שנרכש עם כ-40 ונמכר עם כ-100 הרגיש פשוט גמור במכירה.

• תוכן חדש...