Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות ראשונה מפג'ו 208 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

ביום חמישי החלפנו את ה207 הותיקה שלנו ב208 חדשה מהסוכנות, דגם אקטיב 110 כוחות סוס.

בנתיים הספקתי לעבור איתה כ 200 קילומטר ואני יכול לתת רשמים ראשוניים.

לפני הכל - העיצוב:

יחסית לרכבים הקודמים של פיג'ו, הרכב עשה דיאטה וניתן לראות שהוא מעודן יותר ושמן פחות מה207.

הרכב מגיע עם גימורי כרום בגריל ובמראות, נורות לד, חישוקים קלים 15'(הייתי שמח יותר עם 16), פנסי ערפל קדמיים ופנס ערפת אחורי יחיד באמצע הפגוש.

הרכב מרגיש קליל והסיבה היא שהוא שוקל בכ200 קילו פחות מה207.

פנימית, איכות החומרים מעורבת. רוב החומרים מרגישים טוב, הדש מורכב מפלסטיק קשיח חלק, פלסטיק קשיח מחוספס וציפוי רך. מבחן הזמן יעיד על טיב ההרכבה.

אחד היתרונות הבולטים לדעתי הוא המושבים. כמה חברים שלי כבר הצטרפו אלי לנסיעה והתגובה הראשונית של כולם בלי יוצא מן הכלל זה"וואו איזה מושבים, מרגיש כמו פוך, יושב כמו מלך" וכו. ובאמת, המושבים מאוד נוחים גם מקדימה וגם מאחורה.

עיצוב הפנים שונה מהרגיל. הוא מינימלי עם מעט מאוד כפתורים בתוספת מסך מגע גדול. לוח השעונים נמצא גבוה יותר והוא קטן יותר מלוח שעונים רגיל. בהתחלה נראה מוזר, אך כשמתרגלים, זה נוח יותר מאשר כשההגה מפריע לצפות בו.

ההגה עצמו קטן מאוד, קצת שמנמן, ורך מתי שצריך. התחושה בו טובה ומדוייקת, אך יכול להיות שלחלק מהאנשים הוא יהיה רך מידי. על ההגה ישנו כפתור ווליום, כפתור שינוי מקור מוזיקה וכפתורים לשליטה בתחנות הרדיו.

עם הרכב מגיעה מערכת המולטימידה הכוללת שן כחולה מובנית והמערכת עצמה חכמה ומתממשקת עם טלפוני האנדרואיד שלנו בצורה מצויינת ומהירה.

למיזוג 6 עוצמות כאשר בשיא החום, גם העוצמה הרביעית קיררה את הרכב בצורה טובה, בלילה אפילו עוצמה ראשונה לפעמים קרה מידי.

בין המושבים הקדמיים ישנה משענת יד נוחה מספיק עם ריפוד רך ותא פנימי קטן. מינוס בכך הוא שמיקום ידית בלם היד נגיה בצורה פחות נוחה בגלל משענת היד וצריך להתרגל להרים ולהוריד אותה בצורה קצת עקומה, אבל זה רחוק מלהיות קריטי או לפגום בצורה מורגשת בנוחות הכללית.

שדה הראיה לכל הצדדים הוא טוב ולא הרגשתי שיש לי חוסר בו גם לא ברוורסים.

ההגה יודע להתכוונן לעומק ולגובה, המראות חשמליות ומתקפלות חשמלית עם נעילת הרכב, כסא הנהג יודע להתכונן לגובה גם הוא.

מצד שמאל של ההגה ומתחת לידית האיתות והאורות, ישנה ידית עם השליטה על בקרת השיוט והגבלת המהירות.

קצת מתחת ומשמאל, ישנם שני כפתורים לכיבוי בקרת האחיזה ולכיבוי מערכת כיבוי המנוע בעמידה. אישית, כשאני נכנס לרכב אני מכבה את כיבוי המנוע בעמידה מכיוון שהימים חמים ואני מעדיך שהמזגן יקרר כל הזמן.

עכשיו לחלק המעניין יותר - ההתנהגות:

הרכב מצוייד במנוע 1.2 ליטר טורבו עם 110 כוחות סוס ומומנט של 20.9 שמגיע כבר ב 1500 סל"ד!

למנוע משודכת תיבה יפנית אוטומטית עם 6 הילוכים ויכולת הערת הילכוים ידנית, מצב חורף ומצב ספורט.

במצב רגיל כשלא לוחצים, הרכב מרגיש מאופק מאוד. הכוח שלו מגיע בצורה מתונה ושקטה ואין דרמות.

למרות זאת, כשרוצים ללחוץ, הרכב מברך אותך בדחיפה נעימה ומהירה קדימה שמשאירה את הרכבים ליד מאחור די מהר.

כשלוחצים על מצב ספורט, הרכב משנה את ההתנהגות והסל"ד נשאר גבוה יותר והרכב פחות ממהר להחליף הילוכים לעומת המצב הרגיל. כתוצאה מכך הרכב מגיב מהר יותר ויודע ליצור קצת יותר דרמות. מנוע 3 צילינדרים מטבעו הוא בעל ויברציות חזקות ממנוע רגיל, אך הויברציות האלו מורגשות רק בסל"ד בין 1000 ל 1500 והן עדינות וממש לא מפריעות, רק דורשות הסתגלות קצרה. מאידך, הרכב מבודד רעשים בצורה טובה ויהיה שקט יחסית גם במהירויות גבוהות.

בזכות 6 ההילוכים שלו, הרכב יודע להשאר מתחת ל 3000 סל"ד גם המהירויות לא חוקיות.

המתלים של הרכב לא נחשבים מהרכים ביותר, אך בתוספת הצמיגים הנוחים והכסאות הנוחות, הרכב מרגיש רך תמיד גם בעיר וגם בכביש מהיר.

עדיין לא נהגתי מספיק בשביל לדווח על צריכת דלק אז אעדכן בהמשך.

לסיכום - רכב מיוחד במראו ובהחלט בולט בכביש, רכב נוח במיוחד לקטגוריה שלו ולא חסר כוח כשצריך, אם כי צריך לבקש אותו בצורה בצורה מפורשת :)

קצת תמונות:

IMG_20150822_161025.jpg

IMG_20150822_161039.jpg

IMG_20150822_161130.jpg

IMG_20150822_161148.jpg

IMG_20150822_161233.jpg

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה על הסקירה. זה אחד הרכבים הכי מעניינים ויפים בקטגוריה שלו על הכביש היום, בטח אחרי מתיחת הפנים ששידרגה בעיקר את יחידת ההנעה (ושידרגה משמעותית את ה-208- לטובה כמובן).

לטעמי מדובר במחליפה האמיתית של ה-206, לא ה-207 שאני חושב שאפילו פיג'ו עצמם היו שמחים לשכוח אותה.

פורסם

רכב יפה מאוד, נראה מעולה.

הבעיה עם הפג'ו היא בירידת הערך המוגזמת שיש לה בארץ.

מכיוון שאתה עברת מפג'ו לפג'ו - אתה לא חושב שמדובר בהחלטה לא כלכלית בהתחשב בעובדה שאובדן הערך של פג'ו הינו גבוה בהשוואה ליצרניות אחרות?

פורסם

ירידת הערך היא אכן בעיה בפג'ו. מצד שני, אולי המצב ב 208 ישתנה כי זה באמת רכב ראוי.

בכל מקרה, אני קונה רכב בשביל להנות ממנו ולא בשביל שיהיה רק אבן דרך עד למכירה שלו וקניה של הרכב הבא ולכן המשקל של ירידת הערך הוא נמוך יותר אצלי.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

תודה על הסקירה, רכב מעניין.

כמה דברים:

1. לא מבין למה כל כך אוהבים לציין את העובדה שתיבת ההילוכים הזאת היא יפנית.

2. הפנים נראה נורא פשוט. יש איזה אופציה לשילוב צבעים שהוא לא שחור-שחור?

3. בהמשך לקודם - ישנן גרסאות מאובזרות יותר? בקרת אקלים?

4. ישנן תלונות ששמעתי על מסך המולטימדיה שמתחמם ומפסיק להגיב. נשמח לשמוע איך הרכב שורד..

5. האם החלפת את הרכב בטרייד בלוביסנקי? או שמכרת וקנית לבד?

פורסם

תתחדש!

לנקמיצ'י - הסיבה שמציינים את התיבה האוטומטית היא בגלל שעד היום התיבות היו AL4 המושמצות, וזה אחד החידושים הבולטים ברכב.

פורסם

תתחדש, קנית רכב מעולה!

המושבים באמת הטובים בקטגוריה,וביחד עם מנוע והמחיר אני מקווה שילך טוב לפיגו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יפה מאוד, ממש יפה, התלהבתי ממנה לטובה, תתחדש וסע בדרכים טובות :)

לגבי הג'אנטים? כן, הם נראים קטנים ביחס לאוטו !

שאלה: זה הדגם שיש במבצע כרגע ב 110K שח?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בתור בעלים בעבר של שלוש פיג'ו לא ניתן להגיד שאני נגד היצרן הזה.

עם זאת, השימוש במנועי שלוש בוכנות נראה לי טעות. הרעידות יגיעו מתישהו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני מאוד מחבב את ה208, מאז שקיבלתי סיבוב על אחת ידנית טרום מתיחת הפנים.

תא הנוסעים זכור לי כפחות שחור ועגמומי. כנראה שהתמונה לא עושה איתו חסד ומעלימה את משחקי הטקסטורות בין משטחי הפלסטיק שמוסיפים לאווירה.

הסתייגות אחת - יותר מידי כרום בחזית הרכב, לפחות לטעמי. ייתכן שמדובר ביישום לא מוצלח, באאודי למשל העניין נראה נאה הרבה יותר.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
97 אלף לא?

אני מבין את ההדגשה שהשילוב מנוע-גיר חדש.

לא מבין את ההדגש על מקור התיבה

שברכב צרפתי שנחשב לפחות אמין יש תיבה של יצרן יפני לכן רכב אמור להיות אמין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כל כך חשובה לי האמינות היפנית אז אני אלך ואקנה רכב יפני.

אם אני חובב צרפתיות מושבע, שנשבע שה al4 נהדרת, הבעיה בנהגים, מכונאים ופוליטיקאים - אז למה לי ללכת ולהתהדר במרכיבים היפנים של הרכב הצרפתי שלי?

אגיד בשקט שיש תיבה חדשה ואדפדף הלאה.

לכן לא ברור לי ההדגש על היפני, אבל ניחא, אולי רק אני

פורסם

^^^

מבלי לפגוע, לטעמי זה רק אתה ואני לא חושב שמי שמעריך אמינות יפנית, בהכרח חייב לרכוש רכב מתוצרתם.

לטעמי, הסיבה להדגשה שמדובר בתיבה יפנית אינה קשורה בהכרח למקור הג"ג שלה (למרות שליפנים גם יצא שם טוב בכל הנוגע לאמינות), אלא לעצם העובדה שיש תיבה חדשה, ועם 6 מהיריויות, כל זאת בהשוואה לתיבה הקודמת שנחשבה לגרועה. אז מדגישים שהיא מיפן - SO WHAT, היא באמת מיפן.

ואגב, אני בספק שגם חובבי הצרפתיות נשבעו שה-al4 נהדרת (שאגב מנסיוני איתה, היה בסדר, לפחות בכל הנוגע לאמינות).

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...