Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני יודע שההשוואה הזאת עלתה לא פעם וקראתי את כל השירשורים.

ועדיין, תהיתי אם לאורך השנים חוות הדעת השתנתה מעט.

אני מתלבט בין שלושת המכוניות שבכותרת, טווח מחירים 70-90K. את הSMAX הורדתי בעיקר בגלל המימדים החיצוניים הגדולים (מדי) בשביל חניות בתל אביב.

חשוב: מרווח, בעיקר במושב האמצעי, אמינות וסחירות (צריך את הרכב לשנתיים-שלוש ומעוניין להפסיד עליו כמה שפחות)

עד עכשיו נהגתי על טויוטה רובבוטית 2008 והסתדרתי מצוין עם הגיר. האם עלי לצפות להתנהגות שונה מהותית מהפיקאסו?

עמיחי

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לסיטרואן C4 פיקאסו ול-5008 יש את אותו מנוע 1.6 ליטר טורבו-בנזין, שלא הוכיח את עצמו כאמין במיוחד.

רנו גרנד סניק סחיר בשוק המשומשות בערך כמו עגבת יד ראשונה מרופא אלילים באפריקה.

הגיר הרובוטי בפיקאסו קצת יותר טוב מהגיר של הקורולה 2008, אז אם הסתדרת עם הגיר הזה כנראה שתסדר גם עם הסיטרואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האם זה אומר שהרושם הראשוני (החיובי) שהתקבל מה 5008 השתנה לרעה עם השנים? עד כמה המנוע בעייתי והאם אתה מכיר בעיות ספציפית עם ה 5008?

איזה רכב בקבוצה הזאת הוא כן סחיר יחסית לאחרות?

תודה

פורסם

ה-5008 זה אחלה רכב. אחד מהמיניוואנים היותר כיפים, שימושיים ומרווחים שיצא לי לנסוע בהם בשנים האחרונות. באמת אחלה רכב.

אבל מבחינת אמינות ועלויות אחזקה? לא יודע, הרכבים שאני שמעתי עליהם לא היו להיט. מזגן חלש, צריכת שמן גבוהה בין טיפולים, צריכת דלק גבוהה, סיפורים על בעיות במנועים ועוד.

רכב סחיר בקטגוריה הזאת? הונדה FRV מבוקש בטירוף, טויוטה ורסו, פולקסווגן טוראן (משום מה, לא ברור לי למה הוא מבוקש) ומיניוואנים ממש זולים כמו קיה קארנס ישנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תעזוב, תקנה מה שמרגיש לך נח ומספק את הדירשות. אם תבחר ע"פ סחירות כיום לך תדע מה יהיה עוד 3 שנים.

בקצב הזה תסיים עם מיני ידנית.

פורסם (נערך)

בא אשאל אותך שאלה תיאורתית: יש לך שני רכבים דומים. האחד לא אמין,עם סיכוי להחלפת מנוע ב 20 אש"ח כולל אבדן ימי עבודה. השני רכב סופר אמין וגם סחיר אבל עולה 20 אש"ח יותר. מה תבחר ?

ולדעתי הפער במציאות גדול יותר. כלומר תיקון הרכב התקול יעלה פחות וקניית הרכב האמין תעלה יותר. בקיצור עד כמה העצבים שלך חזקים ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לדעתי אתה טועה לגבי מימדי הs-max. לא ראיתי נתונים רישמיים אבל קשה לי להאמין שהיא גדולה מה פיקאסו. אולי אתה מתבלבל עם הגלקסי?!

פורסם

מתקן את עצמי. אכן הs-max ארוכה בכ-17 ס''מ מהפיקאסו. אבל נראה לי שבשיקלול בין מה שאתה מקבל בה לעומת האחרות לבין להחנות עוד 17 ס''מ - היא עדיין עדיפה. דעתי בלבד.

פורסם (נערך)

איפה שניסו טכנולוגיה ראשונית הסתבכו. פוולסוואגן ניסו גם גיר מאד מתוחכם וגם מנוע . בשניהם הלקוחות היו שפני ניסיון מסכנים. בסיטרואן שמו גיר יפני רגיל אבל ניסו לראשונה מנוע טורבו 1.6 ל של BMW . גם שם אכלו קש. מסתבר שתכנון גרמני זה לא מה שהיה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
ה-5008 זה אחלה רכב. אחד מהמיניוואנים היותר כיפים, שימושיים ומרווחים שיצא לי לנסוע בהם בשנים האחרונות. באמת אחלה רכב.

אבל מבחינת אמינות ועלויות אחזקה? לא יודע, הרכבים שאני שמעתי עליהם לא היו להיט. מזגן חלש, צריכת שמן גבוהה בין טיפולים, צריכת דלק גבוהה, סיפורים על בעיות במנועים ועוד.

רכב סחיר בקטגוריה הזאת? הונדה FRV מבוקש בטירוף, טויוטה ורסו, פולקסווגן טוראן (משום מה, לא ברור לי למה הוא מבוקש) ומיניוואנים ממש זולים כמו קיה קארנס ישנים.

5008 - מהמרווחים? כנראה לא נסענו באותו רכב, מושבים קדמיים צפופים בגלל מבנה דש ענק.

מושבים אחוריים - סימלי בלבד.

C4 - בעיות לא רק במנוע הרבה צרות גם במערכת החשמל, אבל שים לב יש רכבים שיעברו אלפי ק"מ ללא בעיות (הכי פשוט לאבחן - רכב עם היסטוריה טיפולם נקיה בדרך כלל יהיה יותר טוב מאחת ש"רק החלפתי לה....).

FRV - מעולה ואמינה, טויטה כנ"ל.

פורסם
בעיות רבות זה התחום של VAG..

אז התיאור של בעלי המקצוע בשרשור שהבאתי לא נכון?

או שאתה עדיין בגן ילדים בו כל אחד אומר למי יש אבא יותר חזק? (פות"ש שרשור לא מתלבט בין VAG ל-PSA, אלא בין PSA לרנו...)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לדעתי הרנו דווקא כן יכול להתאים

מנוע שהוכיח עצמו כאמין ( אם מדובר על 2010 אז כבר מכלולים של ניסאן אמינים )

מרווחת גם מקדימה וגם מאחורה

לא מבין למה לא דיברו בכלל עלייה כאן

• תוכן חדש...