Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה שימושם של פנסי הערפל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שימוש בפנסי ערפל שלא לצורך (כשאין ערפל) זה לא חוקי בין אם הם מקוריים או של בן דוד, וכן הם מסנוורים, וכן זה גורר קנס כספי.

אני כל יום חוזר מהעבודה בשעות החושך ואני נתקל בכל הסוגים, פנסי ערפל, פנסים מפזרים, נורות שרופות, אור גבוה, רק ה DRL וכמובן קומבינציות של הכל.

אני בספק רב(עם דגש על ה"רב") אם מישהו קיבל פעם דוח על פנסי ערפל דלוקים או כל "עבירת תאורה" שציינתי מקודם.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ויטלי גל, ראיתי המון בני אדם שנוסעים עם קסנון בפנסי הערפל (שזה הדבר הכי מפגר שאפשר לעשות , בערפל זה לא יעזור לך זה רק יסנוור אותך פי כמה) הם נוסעים בלילה רגיל עם ראות מצוינת ++ שלא מצריכה אפילו אור גבוהה , עברו 3 ניידות במהלך הנסיעה ואף ניידת לא התעניינה בזה בכלל.

אציין שאלו ששמים קסנון באור ערפל ונוסעים איתו דולק בצורה קבועה מסנוורים מאוד.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
שימוש בפנסי ערפל שלא לצורך (כשאין ערפל) זה לא חוקי בין אם הם מקוריים או של בן דוד, וכן הם מסנוורים, וכן זה גורר קנס כספי.

לא צריך לקבל כל מה שהגאונים במשרד התחבורה קבעו.

פנסי ערפל מותקנים ברכב על מנת לשפר את הראות בעת נהיגה בתנאי ערפל מבלי לסנוור את הרכבים מלפנים כמו פנסי החזית (ובמיוחד אם נעשה שימוש באורות גבוהים בערפל).

כל עוד פנסי הערפל מקוריים ומכוונים כראוי- הם לא יסנוורו משום שלא נועדו להאיר לטווח רחוק אלא לשפר את הראות כמה מטרים קדימה והם לרוב ממוקמים בתחתית הפגוש או מכוונים נמוך לכיוון הכביש.

ה-DRL שמותקנים בחלק מהרכבים (מקוריים) הרבה יותר מסנוורים מפנסי ערפל מקוריים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

פנסי ערפל (גם קדמיים וגם אחוריים) נועדו ליצור נראות של הרכב קדימה ואחורה, לכן הם ממוקדים יחסית (מה שכתב תם - הם ממוקדים בציר האנכי) ולכן הם גם מסנוורים כשמופעלים שלא לצורך.

פנסי ערפל אחוריים ממוקדים בשני הצירים ולכן גם מסנוורים יותר כשמודלקים שלא לצורך.

נסיעה עם פנסי ערפל שלא בתנאי החוק (משמע שלג, ערפל או גשם שוטף) זה קנס ללא נקודות.

זה אגב גם המצב החוקי באירופה, אסור להדליק פנסי ערפל שלא באותם תנאים שפורטו מעלה, שם הקנס יותר כבד.

לגבי עוקבי פנייה ו-DRL - אלה נורות אחרות בתוך אותו בית פנס, אלה לא הפנסי ערפל שמודלקים.

אם קיבלתם דו"ח על כך השוטר צריך לרשום שזה היה רק פנס אחד שדלק בצד אחד ולא שני הצדדים (צד אחד - עוקבי פנייה, שני צדדים - DRL / ערפל)

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי עוקבי פנייה ו-DRL - אלה נורות אחרות בתוך אותו בית פנס, אלה לא הפנסי ערפל שמודלקים.

לא כ"כ נכון, הן לא בהכרח נורות אחרות.

ב- corner light הפשוטים ישנה נורה אחת בלבד אשר משמשת הן כעוקב פנייה והן כתאורה ייעודית.

במערכת יותר מתקדמת ישנן נורות נפרדות וברכבי יוקרה חלק מסוים של הפנס מסוגל להסתובב לכיוון הפייה ע"מ להגדיל שטח המואר

פורסם

עושה רושם שהם משמשים בעיקר לצילומים ולעשיית רושם על הסביבה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לא כ"כ נכון, הן לא בהכרח נורות אחרות.

ב- corner light הפשוטים ישנה נורה אחת בלבד אשר משמשת הן כעוקב פנייה והן כתאורה ייעודית.

במערכת יותר מתקדמת ישנן נורות נפרדות וברכבי יוקרה חלק מסוים של הפנס מסוגל להסתובב לכיוון הפייה ע"מ להגדיל שטח המואר

קיבלתי את החידוד, ב-DRL זה בהכרח נורות אחרות, עוקבי פנייה זה משתנה (ובכל מקרה פחות רלוונטי כי זה רק כל עוד ההגה מסובב)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לצבע אין קשר לסינוור, הסינוור הוא עניין של פיזור אלומת האור, הצבע שאתה מפזר באלומה יכול להיות גם ורוד וזה עדיין יסנוור.

בכל מקרה אני מניח שאתה מתכוון לצהוב חלש ("לבן חם") ולא צהוב כזה:

bosch-fog-lights-rare-yellow-script-foglight-1.jpg

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בפיקנטו, עם ההתנעה, נדלקים אורות הערפל באופן אוטומטי, אלא אם הנהג מדליק את אורות הדרך.

אז תיאורטית, אם הנהג לא מדליק אורות דרך, ואפילו בקיץ בצהרי היום, הוא הופך לעבריין, ולא תמיד בידיעתו.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם (נערך)
לצבע אין קשר לסינוור, הסינוור הוא עניין של פיזור אלומת האור, הצבע שאתה מפזר באלומה יכול להיות גם ורוד וזה עדיין יסנוור.

יש קשר לפיזור האור כתוצאה משבירתו (Scatter), מה שרלוונטי מאוד בתנאים ערפיליים (אם כי הלינקים הבאים קצת סותרים את האמונה הרווחת הזו).

אור בעל אורך גל ארוך יותר (נטיה לאדום) מתפזר (או ביטוי פיזיקלי נכון יותר) פחות מאשר אור בעל אורך גל קצר (נטיה לכחול).

אפשר לקרוא פה עוד על הצבע הצהוב הסלקטיבי:

http://www.danielsternlighting.com/tech/lights/light_color/light_color.html

ובהרחבה על פנסי הערפל:

http://www.danielsternlighting.com/tech/lights/fog_lamps/fog_lamps.html

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

m3x7r3m3, אכן התכונתי לצהוב כמו שבתמונה, פנסי ערפל בסיגנון זה עושים את העבודה כמו שצריך בערפל ושלג (כמובן שיש עיצוב יותר יפה).

גרמנים מצפים בציפוי מיוחד את הפנס כך שאתה מקבל תוצאות זהות אם צבע אור רגיל.

פורסם

בפעמים הנדירות שיש ערפל ויוצא לי לנהוג עם הרכב.

אני קודם כל מכבה את האור הראשי ונשאר עם אור חנייה - היות והאור הראשי דולק, הוא לא מראה את הדרך, הוא לא מסמן לרכבים אחרים ויותר מכך, הוא מסנוור אותי.

בו בזמן, עם אורות חנייה, אני מדליק את אור הערפל הקדמי ולאחר מכן את האחורי.

הכי חשוב, זה לא לעשות אור גבוה, כי אז בכלל לא יהיה ניתןלראות את מעט מין הדרך שיש.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
בפיקנטו, עם ההתנעה, נדלקים אורות הערפל באופן אוטומטי, אלא אם הנהג מדליק את אורות הדרך.

אז תיאורטית, אם הנהג לא מדליק אורות דרך, ואפילו בקיץ בצהרי היום, הוא הופך לעבריין, ולא תמיד בידיעתו.

לא מדובר באורות ערפל אלה באורות DRL.

פורסם

זה DRL זה לא פנסי ערפל.

יש קשר לפיזור האור כתוצאה משבירתו (Scatter), מה שרלוונטי מאוד בתנאים ערפיליים (אם כי הלינקים הבאים קצת סותרים את האמונה הרווחת הזו).

אור בעל אורך גל ארוך יותר (נטיה לאדום) מתפזר (או ביטוי פיזיקלי נכון יותר) פחות מאשר אור בעל אורך גל קצר (נטיה לכחול).

אפשר לקרוא פה עוד על הצבע הצהוב הסלקטיבי:

http://www.danielsternlighting.com/tech/lights/light_color/light_color.html

ובהרחבה על פנסי הערפל:

http://www.danielsternlighting.com/tech/lights/fog_lamps/fog_lamps.html

הבעיה עם פנסי הערפל היא שמדליקים אותם כשאין ערפל, ואז שבירת האור מתבצעת ע"י עדשת הפנס והאור לא נשבר שוב.

m3x7r3m3, אכן התכונתי לצהוב כמו שבתמונה, פנסי ערפל בסיגנון זה עושים את העבודה כמו שצריך בערפל ושלג (כמובן שיש עיצוב יותר יפה).

גרמנים מצפים בציפוי מיוחד את הפנס כך שאתה מקבל תוצאות זהות אם צבע אור רגיל.

אכן עושים את העבודה בתנאים קשים, אבל בתנאים רגילים הם מסנוורים באופן פסיכודלי לחלוטין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...