Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר כשהיה מדובר המכניקה בסיסית - הרכבים היו מחזיקים שנים רבות, כי כח עבודה זול יכול לתקן מכניקה.

כיום, ככל שיש יותר ויותר רכיבים אלקטרוניים הלא ניתנים לתיקון - מגיע הרגע שעלות החלפת חלק גבוהה מערך הרכב - וזה סיום השימוש בו.

גם כיום, עדיין מתוקנות מכוניות ישנות.

באירופה למשל - במרכזי ערי בירה (יקרות) כבר קשה למצוא מכוניות בנות שלוש (שם יש הטבות מס על קניית רכב מקומי חדש, דבר שמסייע ל"מחזורי החלפה").

מכוניות ישנות יותר תראה בפריפריה, ומשם - היעד הבא - למזרח אירופה "שוק קצה".

בארצנו אין ייצוא רכבים, ושוק הקצה הוא בפריפריה.

אינני יודע מאיפה פותח השרשור, אבל אני משער שהוא גר בעיר גדולה במרכז. המכוניות שציין עדיין נפוצות בפריפריה, בארץ.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שלמבצעים שחברות הליסיניג והקלות הרבה שהיום משפחה יכולה לעבור לרכב ממודל מתקדם תורמת רבות להיעלמות.

מעבר להיעלמות של הרכבים וזה כבר נושא אחר אמנם אבל, אני אישית לא אוהב רכבים חדשים,כל הבקרות בטיחות למינהם וכו' מורידות מההנאה של הנהיגה.

(אולי אני מוזר אבל הנוחות,הריח,השליטה על הרכב.הרכבים היום הולכים ונהיים משעממים יותר ויותר.הרכב חונה לבד,בקרוב הוא גם יסע לבד :\

פורסם

לא נעלמו כלל. לך לכפרים ערביים או סתם לפריפריה רחוקה כמו קרית שמונה, מגדל העמק, דימונה - ותמצא לא מעט רכבים ישנים כאלה, מקרטעים להם בכיף.

בלי קשר - לא תמיד משתלם לתקן רכבים מהסוג הנ"ל. תקלה אחת רצינית כמו ראש מנוע או בלאי רציני לפני טסט - ובנאדם שבבעלותו פונטו שנת 2000 ששווה ביום טוב 5000 ש"ח, יעדיף למכור אותה לברזל ולרכוש משהו טוב בהרבה, בלי יותר מדי כסף.

פורסם
גם רכבים איכותיים יותר ויקרים יותר שהיו נפוצים לפני 15 שנה נעלמו.

נכון שהיא לא נמכרה באותם הכמויות כמו הלאנטיס או הבלנו אבל ב.מ.וו סדרה 5 דור ראשון של שנות התשעים המוקדמות והדור שאחריו שנמכר עד 2003 אם אינני טועה, נעלמה מהכבישים כמעט לגמרי.

סע לבני דודינו בצפון או בירושלים.

BMW ומרצדס ישנות ממש לא מחזה נדיר אצלם בכפרים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר , רד קצת לעם ותיווכח שיש טעות בידך , אולם נעלמו חלק מהמכוניות שציינת אך זה נורמטיבי לחלוטין עם הזמן , תאונות , עלות תיקון מעל שוווי הרכב וכו' .. עדיין ניתן לראות הרבה מהמכוניות שציינת אפילו לא רק בפריפריות .. כנראה שאתה גר בעיר מבוססת והרי ששם הן "עגלות" ומראה ממש לא שכיח ..

כן אבל זה היה בתקופת הבריטים שלא דחפו את האף למקום שבין אדם למכוניתו.

פורסם

תצאו מגבולות גוש דן ותגלו ערים שמלאות בסוזוקי באלנו , יונדאי אקסנט, מאזדה לאנטיס, הונדה סיויק ואפילו סובארו לאונה ודייהטסו שרייד בשנתוני גריטה.

למרות שגם שם יש נטייה בשנים האחרונות לעבור לרכבים זולים בשנתון גבוה.

אגב דווקא באזור שלי (ר"ג\גבעתיים) אני רואה די הרבה בלנו ואקסנט במצב די טוב.

פורסם
גם רואים די הרבה דייהטסו אפלאוז מתחילת- אמצע שנות ה-90. זאת אומרת, מחזיקות יותר מ-20 שנה.

כבר כ"כ הרבה זמן לא ראיתי דייהטסו אפלאוז (שאגב עד שנת 00 היא הייתה רכב של אלופי משנה בצה"ל) ששככתי כבר איך הן נראות.

אמנם אני גר בער גדולה חיפה, אך מסתובב לא מעט בפריפריות ונכון ששם רואים קצת יותר עגלות אבל עם דגש על קצת...

פורסם

העלייה המתמדת ברמת החיים גורמת לקיצור תוחלת החיים של המכוניות.

לפני 2030 שנה תוחלת חיים ממוצעת של מכונית עמדה על 20 שנה, היום היא עומדת על 15-16 שנה, לפחות על פי מה שאני רואה שמגיע לפירוקיות.

על פי רוב, מכונית מושבתת כשתיקון בינוני ומעלה ששויו מעל שווי המכונית, מגיע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
העלייה המתמדת ברמת החיים גורמת לקיצור תוחלת החיים של המכוניות.

לפני 2030 שנה תוחלת חיים ממוצעת של מכונית עמדה על 20 שנה, היום היא עומדת על 15-16 שנה, לפחות על פי מה שאני רואה שמגיע לפירוקיות.

על פי רוב, מכונית מושבתת כשתיקון בינוני ומעלה ששויו מעל שווי המכונית, מגיע.

שמע אני עובד בתחנת דלק ברכסים, מתדלק המון דתיים מדיי יום, אני יכול להגיד לך שמאזדה 323 בשנים 94-96 מאוד נפוצות אצלהם, שלא נדבר על סוזוקי בלנו, אני לא מגזים, 1 מתוך 3 מהדתיים שמגיע לתדלק מגיע עם סוזוקי בלנו, לא מדבר על כמה עופות מוזרים שאני רואה שם מדיי יום מסתובבת שם 2 סוזוקי בלנו סטיישן, מאזדה 626 סטיישן בצבע ירוק מלאה במדבקות עליה, ועוד כל מיני רכבים שבאמת נכחדו.

בתור ילד בגיל 17, מאוד אהבתי את המגאן של השנים 05-08, הייתייוצא מהיישוב שאני גר בו ורואה כאלה פשוט בלי סוף, כיום הרכב עדייןנפוץ אבל לא רואים אותו באותם הכמויות שהיו נראות כשהן היו חדשות, מאזדה 3 צורהראשונה גם פעם היית רואה בכל חור, היום היא עדיין נראית לא מעט על הכביש אבל תןלזה 4-5 שנים, הן יתחילו להעלם גם,

פורסם

על פי רוב, תקלה גדולה תכריע גם אותן.

מכונית בת 20 ומעלה מבצעת שני מבחני רישוי שנתיים, מה שמהווה מטרד לא קטן, שלא לדבר על אישור מוסך שנדרש בכל מבחן רישוי.

פורסם

אני יכול להעיד שכמה שאני אוהב את הרכב שלי (20 שנה על הכביש) ההוצאות עליו חוץ מתיקונים וטיפולים שאפשר לפגוש בכל רכב, הם גבוהות וברגע שיזדמן לי לא אהסס לעבור לרכב מודרני שאין צורך כל חצי שנה לגשת לטסט, לפני זה ללכת למוסך לתשלום על בדיקת בלמים ולהיות נתון לחסדם של הטסטרים כי הריי ברכב ישן ניתן כמעט תמיד למצוא בעיה, אני מבין את אלה שלא מוצאים טעם לשמור את הרכב הלאה לאספנות או בכלל כל עוד אין לו איזה ייחוד (פונטו בלאנו אימפרזה וכד'), כיום אין טעם לשמור רכב ישן כאשר בתוספת סכום מאוד מאוד זעיר ניתן לרכוש רכב מודרני יותר בצורה משמעותית.

Miata ND2

פורסם

הבעיה היא בדגמים האלה שציינת ספציפית,

תסתכל על קורולה משנות ה2001 ומטה, יש אלפים כאלו, בכל עיר,בכל שכונה וכולן נוסעות,אפילו דיי טוב.

Seat Ibiza 3d 2010 כרגע...

ובעתיד...אלפא אלפא אלפא ואלפא!

פורסם

מזמין אתכם לבקר בכפר הקרוב לביתכם, תמצאו שם את כל הלנטיס שכל כך התגעגעתם אליהן.

ואני אומר - ברוך שפטרנו. המכוניות של שנות ה-90 והאלפיים הן לא המכוניות של פעם, הן לא נועדו לשרוד 25 שנה, ועם מחירי היד השניה היום אין באמת סיבה לנסוע על כאלה. חוץ ממטורפים כמוני שגם מתחילים להתעייף :lol:

פורסם

אין דבר כזה "מכוניות של פעם".

כל מכונית יכולה לחיות לנצח, השאלה היא אם שווה כלכלית להחזיק אותה 25 שנה ואם הבעלים האחרון שלה מעוניין בזה.

אל תשכח שמכוניות שנות ה 90' נפטרו סופית מבעיית ההחלדה, ששלחה מכוניות רבות בשנות ה 80' ומטה, לעולם שכולו טוב.

אפילו הסובארו ליאונה, מכונית שאין פשוטה, אמינה וקלה לתחזוקה ממנה, כמעט ונעלמה מהכבישים.

• תוכן חדש...