Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם לפני 20 שנה אמרו שהמכוניות החדשות (של אז) שצויידו במנועי 16 שסתומים, הזרקת דלק וגיר אוטומטי ממוחשב, לא יחזיקו 10 שנים, והנה, הן שרדו בנקל 20 שנה.

גם לפני 30 שנה מכוניות לא שרדו יותר מ 20 שנה, ובדרך הן עברו תיקונים אין ספור, מאחר ורמת העיבוד השבבי היתה נמוכה בהרבה, בלי השוואה למקובל היום.

מנוע 900 סמ"ק של הפיאט 127 לא היה שורד יותר מ 150-170K גם כשטופל בקפידה, היום מנועים שורדים כפול מהנתון הנ"ל.

אלקטרוניקה נראית הרבה יותר מפחידה מכפי שהיא באמת - אין שום בעייה לתקן רכיב אלקטרוני, ועל פי רוב הוא יהיה זול יותר לתיקון מרכיב מכאני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ברור שלא ישרדו 10 שנים, אלה כמובן האירופאיות עם המנועי טורבו והגיר הרובוטי המצועצע, במיוחד פלוצוואגן,סקודה ,סיאט פיאט והצרפתיות (שמרבית הזמן מתקלקלות ולא שרדות בכל מחיר)

לגבי היפניות והקוראיניות , אני משער שנראה אותם לפחות 15 20 שנה על הכביש, אלה באמת מכוניות .

עריכה אחרונה על ידי Castrolz
פורסם

המכוניות של היום הן פצצות טכנולוגיה.

הדגמים בעלי חבלי הלידה הקשים, כמו בימיו הראשונים של הDSG ומנועי הTSI שאכלו שמן מיומם הראשון, כנראה בעוד אי-אילו שנים שהרכיבים האלה יתקלקלו ערך התיקון יהיה כחצי מערך הרכב. אני דווקא חושב שבהמשך יגיעו לנוסחה מנצחת של אמינות וביצועים, אם לא הגיעו אליה עד עכשיו. אני לא רואה איך הCX5 של אמא שלי לא ישרוד יפה לפחות כמו הג'ימני שנת 2000 שלי .

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

למה אוטו צריך לשרוד 10 שנים בכלל? זה רק בארץ, בגלל המחירים הפסיכוטיים שנובעים ממיסוי אימתני, מישהו בכלל חושב להסתכל על רכב בן 10.

למזלינו עוד איכשהוא הלכו לקראתנו עם כל הנושא של הרכבים הקטנים, ככה שמי שמוכן להתפשר על רכב קטן בוגר השכרה\ליסינג, יכול לנסוע על רכב חדש במחיר נמוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
המכוניות של היום הן פצצות טכנולוגיה.

הדגמים בעלי חבלי הלידה הקשים, כמו בימיו הראשונים של הDSG ומנועי הTSI שאכלו שמן מיומם הראשון, כנראה בעוד אי-אילו שנים שהרכיבים האלה יתקלקלו ערך התיקון יהיה כחצי מערך הרכב. אני דווקא חושב שבהמשך יגיעו לנוסחה מנצחת של אמינות וביצועים, אם לא הגיעו אליה עד עכשיו. אני לא רואה איך הCX5 של אמא שלי לא ישרוד יפה לפחות כמו הג'ימני שנת 2000 שלי .

נוסחה מנצחת של אמינות וביצועים תוריד דרסטית את כמות המכירות, אז כנראה אף יצרן להגיע אליה. כמו שזה נראה היום, המטרה היא לספק את הלקוח כמה שיותר - למכור את הרכב עם הטכנולוגיה הכי מתקדמת ושיחזיק כראוי את תקופת הזמן הממוצעת שבו אמורים להחליף אותו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מה אתה אומר,זה מעניין!

אני מתכוון דווקא מבחינה קוסמטית. כמי שעובד בחברה גדולה המוכרת רכבים מיד 2, היונדאי החדשות מתבלות מהר מאוד מבחינה קוסמטית - בייחוד מבפנים. אפילו יותר מפיג'ו וסיטרואן עם הפלסטיקים המתקלפים.

פורסם

מנוע 900 סמ"ק של הפיאט 127 לא היה שורד יותר מ 150-170K גם כשטופל בקפידה, היום מנועים שורדים כפול מהנתון הנ"ל.

גם היום מנועי 900 סמ"ק לא מחזיקים משמעותית יותר, מצד שני היו בעבר מנועים של פיז'ו 404, וולוו, סובארו שהגיעו ל 400 - 500 אלף "בהליכה".

פורסם
אני מתכוון דווקא מבחינה קוסמטית. כמי שעובד בחברה גדולה המוכרת רכבים מיד 2, היונדאי החדשות מתבלות מהר מאוד מבחינה קוסמטית - בייחוד מבפנים. אפילו יותר מפיג'ו וסיטרואן עם הפלסטיקים המתקלפים.

ממש לא אתה טועה בגדול, זה לא יונדאי של פעם.

פורסם

הרכבים של היום כשיהיו בני 10, יחזיקו כמו שצריך אם בעל הרכב יתקן את התקלות. אין שום בעיה לתקן רכיב אלקטרוני או להחליפו. בקיצור הכל שטויות.

בקשר למכוניות הגרמניות עם TSI ובעיקר DSG, כנראה שייזרקו מהר יותר, אבל גם אותם ניתן לתקן.

פורסם

יונדאי כל כך פשוטים וזולים,

שפשוט לא יחזיקו באקלים של הארץ,

הדלת של היונדאי I30 מוחזקת על 2 ברגי פיליפס בלבד!

כל הפלסטיקה עם השנים פשוט מתייבשת וקורסת!

לגבי הגרמניות, אין לדעת כמה זמן ה TSI וה DSG יחזיקו, יכול להיות קריסה ויכול להיות הפתעה.

פורסם
כל פעם שאני מסתכל על היונדאי החדשות - אני אומר את זה לעצמי...

אמר בנאדם עם סימלון של רנו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

+1.

daniel.gri אין לך סיבה לטעון את מה שאתה אומר,יונדאי דווקא רכב מאוד עמיד.

הצבא דוגמה מעולה לכך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
גם היום מנועי 900 סמ"ק לא מחזיקים משמעותית יותר, מצד שני היו בעבר מנועים של פיז'ו 404, וולוו, סובארו שהגיעו ל 400 - 500 אלף "בהליכה".

לא מדוייק.

מנוע ה FIRE בנפח 1.0 מחזיק גם 300K ללא שום בעייה, כמו גם מנועי ה 3 בוכנות של סוזוקי ודייהטסו.

רמת העיבוד השבבי השתפרה ללא הכר בשנים האחרונות, ובנוסף להארכת חיי המנוע, אין תופעות של איבוד הספק, לדוגמא.

המנועים "של פעם" היו מחזיקים מעמד מאחר והספקם היה נמוך ביחס לנפחם.

מנוע ה 2.0 של הוולבו 144 סיפק 82 כ"ס, ועומסי העבודה שלו היו נמוכים מאד, כמו גם יחס הדחיסה.

בניגוד לאמונה הרווחת, דווקא מנוע הפיג'ו 404 לא חי לנצח, ובדגמים האוטומטיים הוא לא היה עובר יותר מ 150K.

אגב, גם מנועה של הסובארו הציע הספק נמוך ביחס לנפח, וזוהי נוסחה בדוקה לשיפור האמינות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בואו ניכנס לפרופורציה. אני מתכוון מבחינה קוסמטית בלבד. ברור לי שגם הרנו שלי לא תחזיק כמו רנו 4. אני לא חושב שתמצאו ציטוט שלי שאומר שרנו מחזיקה יותר מיונדאי. אבל כן אומר שהיונדאי החדשות I35/ולוסטר/I25 וחברותיהן - לא נראות טוב אחרי שנתיים. הפלסטיקים מאבדים צבע ומתקלפים, נוצרים בקעים, ריפוד נפרם פלסטיקים שקופים - דוהים וכו'... וזה בלי לשכוח את העיצוב השנוי במחלוקת. שנראה מאוד טוב בהתחלה על הכביש - אבל נהיה מהר מאוד מאוס. על זה יכולות להעיד הרבה ולוסטר שיושבות אצלנו במלאי. רכבים שעשו 20K ק"מ מ 2012, והיום נראים מגוחכים ושבורים.

רק כדי לא להרעים עלי את חובבי המותג אומר שגם רנו פלואנס אחרי שנתיים נראית כמו גיהנום - עם פלסטיקים מתקלפים. לשמחתי חלקי הפלסטיק שחולקות הפלואנס והקליאו החדשה יכולות להיספר על כף יד אחת.

פורסם

:evil:

מה אמרת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...