Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהגיר האוטומטי החל לפרוח בשוק (בעיקר האמריקאי) רבים אמרו שמשמעותית יקר יותר לתקן אותו וכשהוא יילך יזרקו את הרכב לפח.

נכון, גיר אוטומטי יקר לתקן גם היום, אבל לא במחיר שגורטים כל רכב שהולך לו הגיר.

גם מחיר התיקון וההחלפה של הגירים הכפולים יירד וגם של המגדשי טורבו למינהם.

זה הכל עניין של היצע וביקוש - ברגע שיהיו יותר רכיבים כאלו בשוק אז גם יהיו יותר בעלי מקצוע מומחים, יותר חלפים ויותר תחרות שבסופו של דבר יובילו להוזלת מחירים.

כל טכנולוגיה חדשה שנכנסת לשוק גורמת לאנשי המיין-סטרים להתנגד ולהוציא הצהרות מבשרות אפוקליפסה.

מה אתם חושבים שאמרו כל הדוכסים הגרמנים על הסוסים שלהם שהם ראו את ברטה בנץ נוהגת ברכב הראשון בפעם הראשונה? אמרו שהיא השטן בהתגלמותו והעולם עומד להיגמר...

אותו הדבר קרה שרכבים חצו את מהירות ה100 קמ"ש - אמרו שלא נצליח לנשום מרוב מהירות.

קחו בחשבון גם שעכשיו שרכבים מוגדשים הפכו לתקן מחייב ברכבי פורמולה 1 אז הטכנולוגיה תקבל הרבה יותר תשומת לב מבעבר ובעקבות זה הרבה פיתוחים שיזלגו לשוק הפרטי - כמו שתמיד קורה עם כל טכנולוגיית פורמולה (כנ"ל גם הגיר הכפול).

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון, גיר אוטומטי יקר לתקן גם היום, אבל לא במחיר שגורטים כל רכב שהולך לו הגיר.

ועוד איך כן.

כשיש רכב נניח שנת 1995-2000 ששווה בשוק 5000-6000 ש"ח וצריך לשפץ לו גיר אוטומטי בסכום דומה - הרבה מאוד אנשים מחליטים לזרוק את הרכב ולקנות רכב אחר, במקום לתקן.

פורסם

בוקי, הכוונה היא לרכבי הDSG עם הTSI ששורדים שנה שנתיים בלחץ ועלות התיקון זה רבע מהמחיר של הרכב כחדש. :lol:

בנימה רצינית יותר, אתה צודק. אבל זה תופעה שגם הידניות סובלות ממנה אותו הדבר. לאבא שלי היה ניסאן סאני 94 לפני מלא זמן. היא נמכרה ב2000 שקל למעוניין הראשון. המצב המכאני היה דיי טוב, הצבע היה במצב זבלה. לתקן את האוטו היה עולה יותר מלקנות סאני שמורה יותר.

פורסם
העתיד יהיה ברכב החשמלי.

עוד 20 שנה לא יהיו הרבה רכבי בנזין..

זה גם מה שאני חושב - מנוע חשמלי פשוט ואמין הרבה יותר ממנוע בנזין, לא צריך ליטרים של שמן, לא מוציא פיח ולא שורף דלק ,אמין מאד מאד ,בלי תיבת הילוכים והנוזלים שלה, בלי רדיאטור משאבת מים ומערכת קירור מיותרת ונוזל קירור,

פורסם
:evil:

מה אמרת?

אמרתי רנו מתפרקת מהר יותר מגיר של ואגית. במיוחד קליאו :lol:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עופר - זה אחד שמתפרנס מלכתוב לעיתון ומשלמים לו לפי מילה, וכשהמשכנתא לוחצת ומנהל הבנק מתקשר - כותבים על כל רעיון שעולה לראש...

פורסם
מה אתם אומרים על זה ?

"בתעשיית הרכב יש קריטריונים ברורים למספר הקילומטרים והשנים שכל מכלול צריך להחזיק", אומר יוחאי שנער, מומחה לתעשיית הרכב. "לרוב, כלי רכב לא צריך להחזיק מעמד יותר מעשר שנים. אפשר לייצר מכונית שתחזיק מעמד יותר, אבל זה עניין של מחיר".

המכוניות שמתוכננות לשרוד לטווח ארוך עשויות להיות יקרות יותר, אבל גם נעימות פחות לנהיגה בטווח הקצר - בשל תכנון פשוט וקשיח יותר.

מתוך כתבה מעניינת ביותר מדה מרקר :

http://www.themarker.com/dynamo/1.2318369

מי העניק לו את התואר 'מומחה לתעשיית הרכב' ?

ייצרני הרכב לא מתכננים את הרכב שיחזיק 10 שנים או 8.5 שנים נקודה.

תאר לך שייצרן הרכב היה מתכנן צנרת הידראולית של מערכת הבלימה ככה שתחזיק רק 10 שנים ולאחר 11 שנים הצנרת הייתה נסדקת ומתפוצצת והנהגים

היו מאבדים שליטה על הרכב ונהרגים. מה אז ?

להרבה חלקים ומכלולים ברכב קיימים תקניים בינלאומים או תקני SAE שבהם יש הנחיות ברורות לתכנון חלקים מסויימים ברכב ואין שום איזכור איך לתכנן חלק שיחזיק רק 10 שנים.

אם הבחור שנקרא יוחאי יש לו אסמכתא טכנית וחישובית והוכחות אשמח לראותם.

איזה כייף לי :)

פורסם

"טמבל" זה אתה כתבת, בטח שלא אני (אפילו לא נרמז).

ועדיין, נוכחות בפורום איננה הופכת מישהו לבר סמכא בענייני הנדסה וייצור רכבים.

גם אני כותב פה בפורום. זו במה ציבורית להדיוטות ומבינים כאחד.

אבל כשמישהו מצוטט בכתבה בעיתון כלכלי (ואני לא חושב שאני צריך להסביר את ההבדל בין מדיה מנוהלת שעוברת עריכה לבין פורום), מין הראוי שהכתב וידא שאומר הדברים יש לו אסמכתאות ו/או רקע מתאים לטעון את הטענות שהוא טוען.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
"טמבל" זה אתה כתבת, בטח שלא אני (אפילו לא נרמז).

ועדיין, נוכחות בפורום איננה הופכת מישהו לבר סמכא בענייני הנדסה וייצור רכבים.

גם אני כותב פה בפורום. זו במה ציבורית להדיוטות ומבינים כאחד.

אבל כשמישהו מצוטט בכתבה בעיתון כלכלי (ואני לא חושב שאני צריך להסביר את ההבדל בין מדיה מנוהלת שעוברת עריכה לבין פורום), מין הראוי שהכתב וידא שאומר הדברים יש לו אסמכתאות ו/או רקע מתאים לטעון את הטענות שהוא טוען.

זה כבר עניין אחר- בדיוק בגלל זה הפסקתי לקרוא כתבות של ynet\marker\globes וכד', בטח בענייני רכב. לא בגלל שהכתבים יודעים\לא יודעים על מה הם כותבים, אלא בגלל שהם פשוט עצלנים ולא יסודיים בכל הנוגע לנתונים. אגב, זו גם סיבה טובה לא לפתוח שרשור על כל כתבונת שמתפרסמת במדיה (הישראלית, יש לציין).

ולגבי יוחאי שנער- שאלת במקור מי זה, נתתי מידע. מעבר לזה אין לי קשר אליו ולא יודע מה באמת האסמכתאות שלו, חוץ ממה שמפורסם (חלק נוסף ניתן לקרוא באתר שלו, אם כי ברור שאין הנחתום מעיד על עיסתו).

פורסם

כשהנרי פורד הוציא מפס הייצור את הפורד A הראשונה,

הם הריצו אותה אלפי קילומטרים במשך חצי שנה.

לאחר מכן החזירו את המכונית לפס הייצור ופירקו את החלקים.

הנרי בחן את החלקים, ראה שהכל מושלם ואין בלאי בשום חלק.

אז הוא פיטר את כל המהנדסים ושכר אחרים במקומם.

----

פורסם

צביפר, אני לא יודע איך זה היום, אבל בתקופה ששירתי בירושלים במחסומים, היו לבני דודינו ממזרח העיר E30 ו-E36 כמו זבל.

והשתחררתי ב-2008

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא מדובר על רכבים נדירים כמו BMW אלא רכבים סופר נפוצים שנמכרו באלפים רק לפני עשור וחצי והיום רובן כבר במשחטות...

פורסם
למה אוטו צריך לשרוד 10 שנים בכלל? זה רק בארץ, בגלל המחירים הפסיכוטיים שנובעים ממיסוי אימתני, מישהו בכלל חושב להסתכל על רכב בן 10.

שטויות במיץ.

גיל ממוצע של כלי הרכב בישראל 7 שנים - נמוך יותר מהממוצע במערב אירופה.

כמה שטויות בשרשור אחד, זה לא משנה על כמה ברגים הפלסטיקה נתפסת,הבנייה של המכוניות היום היא בנייה ברמה גבוה, אם כבר הפלסטיקה של הוואגיות מחורבנת,הכל עדין ונשבר מהר או מתקלף. הבניה של יונדאי עמידה מאוד לאקלים הישראלי, הכל בנוי חזק ומפלסטיק טוב. וכמובן הכל עניין של איך שומרים על הרכב,האם מכסים אותו,רק מגנים עם צלון על השמשה,מטפלים בפלסטיק או שלא עושים כלום.כמובן שאם לא עושים כלום לטיפוח הפלסטיקה בכל רכב הבלאי יהיה גבוה. כנ"ל גם לגבי הפלסטיקה החיצונית ומצב הצבע,ככל שמטפלים יותר ושומרים הבלאי לא נראה כלל.

אכן הרבה שטויות.

הכל תלוי בבעל הרכב, תשמור על הרכב ותא הנוסעים יחזיק מעמד יפה מאד, הרבה שנים.

גם בואג. זה פשוט לא נכון להגיד שהפלסטיקה מחורבנת.

אם אתה לא מתחבר לעיצוב זה דבר אחד אבל מחורבנת, היא לא.

אפרורית ומשעממת במרבית הדגמים אבל איכותית וטובה. איכות ההרכבה מצויינת.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...