Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבים ישנים נכחדים, לאט לאט אבל בטוח. רוב מי שצריך כלי תחבורה אישי להתנייד בו קונה רכב מיני חדש או רכב יוצא ליסינג.

מי שיכול להרשות לעצמו מעבר לכלי תחבורה, בדרך כלל פרוטה מצויה בכיסו והוא קונה רכב חדש או עד 5 שנים. ככה גם רכבי יוקרה ישנים נעלמים.

אפילו בכפרים כבר כימעט ולא נשארו בימרים ישנים, מרצדסים וכד'. שלא לדבר על לפגוש רכב כזה בכביש - זה הפך למחזה נדיר. מתי פעם אחרונה ראיתם מרצדס S קלאס W140 ובמוו E38?

האחזקה של רכבים האלו מאוד יקרה, האמינות סובלת מהזנחה, עלויות טיפולים, בנוסף צריכת דלק גבוהה מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תיסע בעיקר בקיסריה, כפר שמריהו או הרצליה בטח שלא תראה כאלה או שאתה פשוט לא נוהג הרבה. בצפון יש הרבה מכוניות מבוגרות ואני נתקל בהן הרבה.

אני נוסע כמעט 30 אלף בשנה ורואה המון כאלה! מאזדה לנטיס 96-98? אין בעיה. דייטסו שרייד? אין בעיה יש בשפע(סטודנטים), פיאט פונטו?? אתה צוחק נכון? יש המון שאני רואה כל יום, דייהו לאנוס למשל אני רואה יותר מדי לצערי.. ואני תמיד מקלל את אותה פעם שאני נוסע אחריה!

פיאט אונו גם מדי פעם צצות להן ואם יש מכונית שלא רואים הרבה זה חיפושית, אחת המכוניות הגדולות בהיסטוריה שפשוט אי אפשר שלא להתלהב ממנה כל פעם כשאתה רואה אחת כזאת.

סתם מסקרנות מאיפה אתה בארץ?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
תצאו מגבולות גוש דן ותגלו ערים שמלאות בסוזוקי באלנו , יונדאי אקסנט, מאזדה לאנטיס, הונדה סיויק ואפילו סובארו לאונה ודייהטסו שרייד בשנתוני גריטה.

למרות שגם שם יש נטייה בשנים האחרונות לעבור לרכבים זולים בשנתון גבוה.

אגב דווקא באזור שלי (ר"ג\גבעתיים) אני רואה די הרבה בלנו ואקסנט במצב די טוב.

סטודנטים חביבי

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אם תיסע בעיקר בקיסריה, כפר שמריהו או הרצליה בטח שלא תראה כאלה או שאתה פשוט לא נוהג הרבה. בצפון יש הרבה מכוניות מבוגרות ואני נתקל בהן הרבה.

אני נוסע כמעט 30 אלף בשנה ורואה המון כאלה! מאזדה לנטיס 96-98? אין בעיה. דייטסו שרייד? אין בעיה יש בשפע(סטודנטים), פיאט פונטו?? אתה צוחק נכון? יש המון שאני רואה כל יום, דייהו לאנוס למשל אני רואה יותר מדי לצערי.. ואני תמיד מקלל את אותה פעם שאני נוסע אחריה!

פיאט אונו גם מדי פעם צצות להן ואם יש מכונית שלא רואים הרבה זה חיפושית, אחת המכוניות הגדולות בהיסטוריה שפשוט אי אפשר שלא להתלהב ממנה כל פעם כשאתה רואה אחת כזאת.

סתם מסקרנות מאיפה אתה בארץ?

אני גר בצפון, אבל גם נוהג לא מעט - חוצה את מחצית הארץ לאורכה כימעט מידי יום ועושה כ50Kק"מ בשנה, כולל מעבר באיזורי הכפרים איפה רכבים הישנים מסוגים האלו אמורים להמצא, כולל מעבר בקיסריה, כפר שמריהו ועוד.

אז נכון שבאיזור כפר שמריהו וקיסריה אפשר לראות שלל דגמים של פורשה, מזראטי, יגואר, מרצדס, במוו, לקסוס, אינפיניטי, קורבט, מוסטנג וכולן חדשות. באיזורי הכפרים אפשר לראות לא מעט רכבים בני 10+, כולל מזדות לנטיס, הונדה סיוויק, המון לנסרים בשלל צבעים וקישוטים, אבל כימעט ואין מרצדסיםן ובימרים ישנים.

לראות מרצדס או במוו ישנה על הכביש זה אירוע חריג (חוץ ממרצדסים מוניות לשעבר ודגמים קטנים של במוו לכל הפחות E36).

אבל אין E30, אין E32 ואין E38, אין גם את המרצדסים הגדולות כמו W140 או W126, אין גם W124 וכימעט לא נשארו W210. פעם היה אפשר לראות רכבים כאלה מידי יום. והיום אין.

פיאט פונטו מאמצע שנות ה90 כבר מזמן לא ראיתי (למעט אחת שיש בשכונה).

אתה צודק, באיזורי הכפרים עדיין אפשר מידי פעם לפגוש את מיטב התוצרת של דייהו: לאנוס ואופטרה. אבל הנקודה שלי שאין יותר רכבי יוקרה, רכבים מיוחדים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה אתם אומרים על זה ?

"בתעשיית הרכב יש קריטריונים ברורים למספר הקילומטרים והשנים שכל מכלול צריך להחזיק", אומר יוחאי שנער, מומחה לתעשיית הרכב. "לרוב, כלי רכב לא צריך להחזיק מעמד יותר מעשר שנים. אפשר לייצר מכונית שתחזיק מעמד יותר, אבל זה עניין של מחיר".

המכוניות שמתוכננות לשרוד לטווח ארוך עשויות להיות יקרות יותר, אבל גם נעימות פחות לנהיגה בטווח הקצר - בשל תכנון פשוט וקשיח יותר.

מתוך כתבה מעניינת ביותר מדה מרקר :

http://www.themarker.com/dynamo/1.2318369

פורסם

מה כוונה להחזיק מעמד?

זה לא שכול הרכבים שנקנו ב2004 לא התקלקלו עד עכשיו,זה הגיוני שרכבים ישנים יהיו עם יותר תקלות,אבל הם לא יתפרקו.

לא הבנתי דניאל מה כוונתך לגבי יונדאי? שהיא תתפרק ?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רוצה לראות רכבי יוקרה ישנים? סע לאיזור נצרת.

יש שם איזה 2 W126 במצב חדש, W140 גם אפשר לראות לא מעט ושלל רכבי יוקרה מסוף שנות ה80 עד סוף שנות ה90.

מה שכן אני מאמין שככל שהרכבים ישתכללו ככה פחות תראה אותם על הכביש כשהם יזדקנו, כמו הS קלאס מהדור היוצא על שלל הטכנולוגיה שבו.

בשנת 2020 נניח, מעניין יהיה לראות למי יש את הסובלנות והכוח להמשיך להשקיע בS קלאס A8 או סדרה 7 מהשנים 2005-2008.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

מכל היצרנים בחרת ביונדאי שרוב המכוניות שלהם הם עם גיר אוטומטי פשוט ומנוע אטמוספרי ?

אם כבר אז אני לא רואה אפשרות שברכב משפחתי פשוט בן 15 ילך הטורבו/גיר כפול מצמדים ויהיה שווה לתקן את זה .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

אני גם לא רואה רכב עם מנוע טורבו וגיר רובוטי עם מצמד כפול שורד 15 שנים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני גם לא רואה רכב עם מנוע טורבו וגיר רובוטי עם מצמד כפול שורד 15 שנים

איזה 15 שנים? אפילו שנה הם לא מחזיקים היום ..

פורסם

אתייחס רק לציטוט,פעם ייצרו מכוניות הרבה יותר עמידות בפחות כסף לצרכן (לא נתייחס כרגע לתוספות של נוחות ובטיחות),

מבחינת ביצועים מוטוריים של מנוע וגיר של כלי תחבורה תעשיות הרכב דיי דורכות במקום כבר כמה עשורים.

הטענה שיהיה יקר לייצר היא אולי תרוץ מופרך של היצרניות הרי המטרה היא לגרום ללקוח להחליף רכבים בתדירות גבוהה יותר כדי שיהיו יותר מכירות,

וככה זה בכל דבר היום לא רק בתחום הרכב.

אם בארץ לא היה מבצע של קנה 1 במחיר של 2 אולי הכל היה נראה יותר ורוד.

פורסם

דווקא יונדאי החדשות מחזיקות טוב מאוד. הישנות מצד שני...

ולנושא עצמו,זה משהו שאני תמיד אמרתי רק כשהוצאתי רישיון. הרכבים של פעם יוצרו על מנת להחזיק מעמד, הרכבים של היום מיוצרים על מנת שנחליף אותם כל 3 שנים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

השאלה למה הכוונה יחזיקו מעמד.

הגיוני שלרכב בן 10 יהיו בעיות ותקלות,

אבל האם החלפת טורבו לאיביזה קופרה מודל 2004 (שנת הייצור הראשונה של הדור ה-2) תביא להשבתת הרכב?

לא נראה לי.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
כל פעם שאני מסתכל על היונדאי החדשות - אני אומר את זה לעצמי...

מה אתה אומר,זה מעניין!

מכל היצרנים בחרת ביונדאי שרוב המכוניות שלהם הם עם גיר אוטומטי פשוט ומנוע אטמוספרי ?

אם כבר אז אני לא רואה אפשרות שברכב משפחתי פשוט בן 15 ילך הטורבו/גיר כפול מצמדים ויהיה שווה לתקן את זה .

"הבעיה" עם המכוניות הגרמניות החדשות זה שהן בשיא הטכנולוגיה והאמינות לא משחקת תפקיד מרכזי,ולסיום תוסיף את היבואן ורמת התיקונים.

איזה 15 שנים? אפילו שנה הם לא מחזיקים היום ..

עצוב כמה שזה נכון. יש הרבה מכוניות פשוטות בלי הרבה טכנולוגיה שלא תהיה להן בעיה לשרוד 15 שנה,זה כמו שאמרו אז על המאזדה 121 ועד היום אני רואה את הבימבה הזאת.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...