Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני רוצה לעשות סדר לגבי המקטים ולהזמין פילטר אויר לרכב שלי.

המחיר בארץ למקורי עבר את ה-150 ש"ח, וזה מוגזם.

כרגע מותקן אצלי פילטר מקורי עם מק"ט 17801-00011, אך לדעתי זה מק"ט ישן שהתחלף. (בהתאם לאזור הייצור)

לפי מה שאני רואה בחנויות בחו"ל כל אלה תואמים. (קורולה 2003 1.6 בנזין 3zz-fe)

17801-0D010

17801-0D020

17801-0D070

17801-22022 (הנפוץ)

בנוסף יש אופציה להזמין Mann filter מק"ט C2620.

מישהו יכול לאשר, שאכן כל אלה תואמים?

תודה על העזרה מראש!

פורסם

באיזור תעשייה של קריית מוצקין יש עסק גדול שנקרא "זוקו שילובים". נסה לברר שם אם ימכרו לך- הם מחזיקים מלאי גדול של mann.

פורסם

מהרצת קורולה 2003 בתוכנת המק"טים של טויוטה עלו המק"טים הבאים כאפשריים:

17801-0D010

17801-0D011

17801-22022

טויוטה לעיתים משנה מק"טים ולעיתים מק"טים שונים רק בגלל ארצות הייצור והשוק אליו מיועד הפילטר (אסיה, אירופה, ארה"ב וכו').

בכל מקרה 150 ש"ח לפילטר זה אומנם גבוה אך מצד שני החלפה נדרשת כל כמה עשרות אלפי קילומטרים (45,000?) כך שהעלות זניחה בהתחשב בזה שצריך להחליף פילטר פעם ב 3 שנים בממוצע.

מה שלא תבחר לעשות - אני לא ממליץ על פילטרים תחליפיים, גם לא ממותגים מוכרים ואיכותיים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על הבדיקה.

בגלל שהרכב עושה 35-40 בשנה, אז הפילטר הוחלף פעם בשנה.

עד היום הייתי קונה את המקורי, אבל הפעם חשבתי כל MANN.

למה אתה לא ממליץ, הרי מדובר ביצרן OEM ליצרנים מכובדים?

אולי יש מקום ששולח מחו"ל, אני מוכן להזמן 2-3.

פורסם

אין שום בעיה עם פילטרים תוצרת MANN או א.ל מסננים תוצרת הארץ שמייצרים עבור קונצרן VAG את הפילטרים המקורים.

בטויוטה ראנקס של ידידה שלי אני מתקין רק פילטרים תוצרת א.ל מסננים.

חיסכון זה צו השעה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מרק10, איפה אפשר לרכוש וכמה צריך לעלות פילטר כזה? אתה מחליף כל 45K או מקטין את התדירות?

דברתי כרגע אם אחד מנציגי מכירות של ל.מ. - אנחנו לא מוכרים פילטר שלנו, אלה תחת שם, יצרנים שבשבילם אנו מייצרים

(קבלן משנה עבור יצרני רכב)

עריכה אחרונה על ידי Jenek
פורסם
תודה על הבדיקה.

בגלל שהרכב עושה 35-40 בשנה, אז הפילטר הוחלף פעם בשנה.

עד היום הייתי קונה את המקורי, אבל הפעם חשבתי כל MANN.

למה אתה לא ממליץ, הרי מדובר ביצרן OEM ליצרנים מכובדים?

אולי יש מקום ששולח מחו"ל, אני מוכן להזמן 2-3.

נכון, שני היצרנים שהוזכרו הם יצרני OEM מוכרים, גדולים וטובים, אבל טויוטה ככל הידוע לי הם לא מלקוחותיה. למעשה עד היום לא נתקלתי באף מסנן מקורי של טויוטה אשר DENSO אינה היצרן שלו.

הנה סרטון שהעלתי לפורום לפני כמה שנים שמתאר למה מומלץ להשתמש בפילטר אוויר מקור. שים לב עד כמה הסרטון הזה רלוונטי עבורך :wink::

לסיבות המוצגות בסרטון אפשר גם להוסיף פגיעה פוטנציאלית בחיישן ה MAF ("ניקוי חול" שהוא עובר עד השבתתו).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מרק10, איפה אפשר לרכוש וכמה צריך לעלות פילטר כזה? אתה מחליף כל 45K או מקטין את התדירות?

דברתי כרגע אם אחד מנציגי מכירות של ל.מ. - אנחנו לא מוכרים פילטר שלנו, אלה תחת שם, יצרנים שבשבילם אנו מייצרים

(קבלן משנה עבור יצרני רכב)

בוודאי שהם יגידו לך שהם לא מוכרים.

הם מוכרים למוסכים וחנויות באיזור ת"א.

אני לא מקטין את תדירות ההחלפה בגלל רכישה של פילטר לא מקורי.

פורסם
נכון, שני היצרנים שהוזכרו הם יצרני OEM מוכרים, גדולים וטובים, אבל טויוטה ככל הידוע לי הם לא מלקוחותיה. למעשה עד היום לא נתקלתי באף מסנן מקורי של טויוטה אשר DENSO אינה היצרן שלו.

איתמר

איתמר, הדבר לא מצביע על כך שהפילטר פחות טוב מהמקורי.

פורסם

נכון, אבל אף פילטר לא מבטיח לך כושר סינון, אורך חיים והתאמה מושלמת לתושבת הפילטר כמו הפילטר המקורי.

איתמר

פורסם

בודקים מול חברי הפורום או חבר מוסכניק ושואלים אותו האם ההתאמה של הפילטר התחליפי מושלמת.

מנסיוני בטויוטה ראנקס עם פילטרים תוצרת MANN וגם א.ל מסננים ההתאמה של פילטר אוויר וגם פילטר מזגן מושלמת.

• תוכן חדש...