Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צריך להגיד את האמת הגיר מעצבן וגרוע גם לעומת גירים רובוטים חד מצמדים אחרים, אבל אפשר להתרגל.

אמינות.. לא צריך להוסיף אמינות וטיוטה זה קלישאה.

שמירת ערך לא קיימת בדגם הזה ובכלל היום.

הרכב מומלץ מסיבה אחת מחיר שחיטה ומי שמתכחש למציאות אז שימשיך לסבול ויחשוב שיש לו רכב טוב מאוד ומפנק.

הגיר לא מעצבן אחרי השדרוג (אגב נהגתי עליו גם לפני השדרוג כרכב ליסינג שנתיים).

למזלנו יש הרבה שחושבים כמוך ולכן אנחנו נהנים גם מהמחיר הנמוך, גם מתצרוכת הדלק הנמוכה יחסית וגם מהכוח של המנוע.

אגב, גם לנהוג על רכב ידני זה "מעצבן" אותך?

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למזלנו יש הרבה שחושבים כמוך ולכן אנחנו נהנים גם מהמחיר הנמוך, גם מתצרוכת הדלק הנמוכה יחסית וגם מהכוח של המנוע.

לעניין אני בד"כ מעדיף רכבים ידניים.

שאני קונה גיר רובוטי הוא מבחינתי אוטמט ולא ידני.

וכן הגיר של הקורולה נוראי אך אפשר לסבול והתרגל איליו גם לפני וגם אחריי השידרוג.

בהחלט מדובר ברכב חסכוני וזריז ובמחיר שחיטה.

נכון להיום יש לנו במשפחה 3 קורולות רובוטיות 2009-2008 ששנים מהם נקנו כיד 2 במצב מדהים במחיר שחיטה.

כך שאני בהחלט ממליץ על קניה לאדם שמחפש רכב אפור סביר חסכוני ובחיר נמוך.

פורסם

כמו שכתבתי בנושא אחר כאן..

מאז שדרוג שהתבצע במוסך מורשה טויוטה לפני חצי שנה(לטענתם שדרוג גרסא ו"הצמדת הילוכים")

הגיר מתנהג שונה לחלוטין ותופעת הקפיצות בתחילת הנסיעה כבר לא מורגשת.. התגובה מהירה כמעט כמו באוטומאט..

אני אסדר את זה ככה..

אם לפני זה כשהקליאו שלי היתה בשימוש והייתי צריך לנהוג על הקורולה בלית ברירה זה היה בשבילי משהו שמאוד קשה לי לעשות(לותר על הקליאו המענגת שלי)

היום זה הרבה פחות מפריע לי וממש לא נורא מבחינתי לנהוג על הקורולה.. האוטו מתנהג מאוד נחמד..

אבל הדבר העיקרי כאן הוא שהוא עושה 7 ליטר ל100 קילומטר בממוצע. כן כן חבר'ה. האוטו הזה, עם 1600 ו124 כ"ס - חסכוני! מאוד מאוד חסכוני.

לסיכום,

חזק,מהיר,חסכוני ואמין!(שנתיים אצלינו, הוחלפו ברקסים/צמיגים וטיפול תקופתי של 800ש"ח)

פורסם

הרכב חסכוני ביחס למנוע 1.6 יפני מיושן .

אם המטרה בקניית רכב היא רק החיסכון אכן רנו פלואנס דיזל זה יותר בכיוון.

הטיוטה לא מצטיינת בכלום, ולכן היא קנייה טובה רק משיקוליי מחיר רצפה.

אמינה היא ממש לא ממש לא יותר מכל רכב רגיל .

מעניין שוואגית נכנסת לעדכון גיר זו תקלה סדרתית אבל קורולה עם גיר דפוק מהיצור ועידכונים לפחות 2 שאני יודע עלהם והחלפת קלאצ מדי 60000 ק"מ זו אמינות.

פורסם
הרכב חסכוני ביחס למנוע 1.6 יפני מיושן .

אם המטרה בקניית רכב היא רק החיסכון אכן רנו פלואנס דיזל זה יותר בכיוון.

אמינה היא ממש לא ממש לא יותר מכל רכב רגיל .

מעניין שוואגית נכנסת לעדכון גיר זו תקלה סדרתית אבל קורולה עם גיר דפוק מהיצור ועידכונים לפחות 2 שאני יודע עלהם והחלפת קלאצ מדי 60000 ק"מ זו אמינות.

מצטיינת באמינות ובחבילה ״ מאוזנת״ ושימושיות.

אתה די מצחיק כשאתה משווה את עדכון התוכנה שיש בטויוטה לעומת מסכת השדרוגים והתיקונים של ה dsg....

מעניין שהעדר של טויטה אמר את דברו והגיר הלא מוצלח הזה עף מפה,

אך לעומת זאת העדר ״ הייחודי״ של vag ממשיך לקנות מכוניות עם גירים שלא ראויים למאכל אדם.

מעניין מי פה העדר?

פורסם

אתה מגזים.

מרחב פנימי גדול; מקומות אחסון רבים וגדולים ללא השוואה למתחרות; חזקה וחסכונית יותר מ(רוב) המתחרות.

יש גם חסרונות כמובן, אבל להגיד שאין שום יתרונות זה לא נכון.

גיר רובוטי הוא מבחינתי אוטמט ולא ידני.

אם תחליט שהוא ידני ללא מצמד, תגלה פתאום שהרכב בסדר גמור.

דני

פורסם
ספר את זה למשפציי הגירים הם מספרים אחרת.

ספר את זה לקציני הרכב ולצבא, שהמכוניות האלו בתחזוקה די חפיפניקית ועם נהיגה פראית מחזיקים עם הגיר המקורי גם 300-350 אלף ק"מ. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תודה,

קיבלתי את הה"פ הפרטית שלך אבל אין אפשרות לשלוח אליך ה"פ , כנראה שחסמת את זה.

לא חסמתי ידידי

כנראה אני שם המשתמש שלי מוגבל ?

פורסם

אם אני מבין נכון אז לא נהגת ברכב. אז אם זה המצב קח נהיגה ארוכה וסבלנית. בעיר ומחוצה לה. זינוקים בעליה חניות וכו.

ברכב כזה זה הכי חשוב.

יש כאלה שלא סובלים את הגיר ואז כבר אין דילמה.

אם הגיר מתאים לך אז יש את עניין המחיר.

לרכב גיר ייחודי ורבים חושבים שהוא צרה צרורה. לכן ניתן לרכוש במחיר מוזל. לדעתי המחירים שציינת בהתחלה קצת יקרים מדי אבל אני לא ממש מכיר.

ולגבי בעיה במכירה. אם אתה מתכנן להחזיק כמה שנים (4-5) אז זה ממש לא עניין. כי באותו השלב הפערים יהיו זניחים ובגיל הזה מה שישחק תפקיד הוא מצב הרכב וההבדל בין אוטמטי רגיל לרובוטי יהיה קטן.

אם ייתכן שתרצה למכור עוד שנה או שנתיים אז תדע שתצטרך להתגמש במכירה. אבל אם אתה קונה במחיר מוזל אז זה מתקזז.

פורסם
במקרה ראיתי את הפוסט הזה ואני חייב להגיב.

אני עכשיו בדיוק מוכר כזו שנת 2008 מדגם GLI PLUS .

המחירון של הרכב הזה הוא 60 אש"ח ועד לא מזמן הרכב היה מפורסם ב 55 אש"ח (אתמול הורדתי ל 54) וגם כתבתי שהמחיר גמיש ובכל זאת , יש בקושי שיחות טלפון.

אני רוצה להביע את דעתי על העניין ונכון שהיא לא אובייקטיבית אבל בכל זאת ,

מדובר ברכב מפנק ברמות אחרות , בקרת אקלים , רדיו דיסק MP3 , בקרת יציבות (ESP) ,

7 כריות אויר , ציפויי עור לידית ולהגה , מגנזיום , תאי אחסון כמו מים , תצוגת דש דיגיטלית ויפה , שליטה בהילוכים מההגה , שליטה ברדיו מההגה , חלונות חשמל , מה לא?

בנוסף הרכב משפחתי וסופר מרווח בפנים וגם עם תא מטען גדול מאד .

ושורה תחתונה זה טויטה (טפו טפו טפו, כמעט 5 שנים אצלנו - תקלה אחת בלתי צפויה של 600 ש"ח כולל עבודה)

אני עם הזמן מתחיל להבין שהרכב הזה הולך להמכר בסדר גודל של 50-52 אש"ח ופשוט לא מאמין.

כל הנתונים האלה , רכב שנת 2008 בכזה מצב מצוין ועוד טויטה.

בכל מקרה , למזלי אנחנו ממש לא לחוצים על המכירה ולכן לא כל כך אכפת לי להשאר עם הרכב הזה אפילו עוד שנתיים אם צריך.

אז יש לו גיר רובוטי , ביג דיל... האוטו מהנה לנהיגה , העברת ההילוכים מההגה מדהימה ואחרי 20 דקות נסיעה בדיוק אתה לומד איך לנהוג ברכב מבלי לקבל אפילו חצי קפיצה.

ולא לשכוח את היתרון האדיר של הגיר הרובוטי על צריכת הדלק.

בקיצור , רק הייתי צריך להוציא החוצה את מה שאני חושב על השוק ואיך שהוא מגיב לרכב הזה.

לדעתי במחיר שאתה קונה כזה רכב היום , התמורה לכסף פשוט מצוינת.

ובאותה נשימה ,

אם מישהו רציני ומעוניין להתרשם מהרכב , דברו איתי. (105,000 ק"מ , אחרי טיפול 105 , עושים טסט ביום שלישי - בקיצור , אפס הוצאות בטווח הקצר)

אתה באמת לא אוביקטיבי, אבל נראה לי שכדאי לך להפנים: גם ב- 40,000 ש"ח אין הרבה קופצים על ה"מציאה" הזו. כדאי להפנים ולזכור טוב טוב.

אז אם מישהו חושב שיש כאן "מציאה" וכדאי לקנות: תחשבו ט וב טוב פעמיים ושלוש לפני כן

פורסם
זה לא קשור לקונה הנכון, זה פשוט מאד ביקוש אל מול היצע, אין מה לעשות, זה המצב עם הטויוטה הרובוטית.

אני סחטתי מהמוכר 15k מתחת למחירון רק בגלל מצב השוק, צריכים להיות ריאלים, עם כל הצער, זו המציאות.

פעם קרוב משפחה מכר פאסאט 1999 מנוע 1.8 טורבו, גיר רגיל, יד ראשונה עם 140,000 ק"מ. המחירון היה 77,000 ש"ח, התקשרו בני-דודינו, וישר הציעו חצי מחיר.

מדוע? כי הם אמרו, מי הפראייר שיקנה בשנת 2005 רכב גיר רגיל.

אז נכון, לקח 8 חודשים למכור את הרכב, אבל בסוף הגיע הקונה המאושר: בחור נשוי, צעיר יחסית, רב חובל בצי הסוחר, שהוא ואשתו חולים על גיר רגיל.

לכן, מובן שלכל סיר יש את המכסה שלו. אבל בדיעבד: למה לקנות גיר רגיל? כדאי ללכת עם העדר.

לכן אני אומר, מדוע לקנות רובוטי? השוק לא אוהב את זה.

מה יעזור לי גם אם תהיה נחה של 20,000 ש"ח, איך ולמי זה יימכר הלאה?

ותחשבו על זה.

פורסם
אתה באמת לא אוביקטיבי, אבל נראה לי שכדאי לך להפנים: גם ב- 40,000 ש"ח אין הרבה קופצים על ה"מציאה" הזו. כדאי להפנים ולזכור טוב טוב.

אז אם מישהו חושב שיש כאן "מציאה" וכדאי לקנות: תחשבו ט וב טוב פעמיים ושלוש לפני כן

כן , המציאות עגומה.

למזלי אני ממש לא לחוץ למכור וסך הכל אני מרוצה מהרכב , מהתנהגות הכביש שלו ומרמת הפינוק שלו.

אז מקסימום , נמתין לקונה המאושר ובינתיים נהנה מהרכב.

פורסם

אכן, אנשים רבים נהנים מכשלי שוק שונים שגורמים לרכבים לאבד מחיר באופן רציני במחירון.

השאלה האם מומלץ לרכוש רכב כזה?

לדעתי לא. גם תמורת מחיר זול (השאלה כמובן עד כמה זול) לא שווה להיכנס להרפתקה כזו, אא"כ הקונה מודע לזה שהוא הולך להיות הקונה האחרון של הרכב ולא ימכור אותו הלאה.

פורסם

ממרומי גילי יכול לומר לכם, כמי שהרבה להחליף רכבים, כמעט אף פעם תחזית שוק המכירה העתידי, ביום רכישת הרכב, לא התאמתה ביום מכירתו. שוק רכב יציב אולי היה קיים בשנות ה - 70, מאז שוק הרכב השתנה כמו כל עולמנו. מחיר הרכב מושפע מעוד הרבה גורמים שלא תלויים בטיב הרכב או הגיר (תחליפים, אופנה, מיסוי, תעריפי ביטוח ועוד). לא מכיר אדם שבסופו של דבר לא מכר את רכבו, הכל עיניין של סבלנות ומחיר. למה זה הופך להיות שיקול כמעט מרכזי ברכישת רכב?. לדעתי, מי שמוצא שהגיר בטויוטה לא ממש מפריע והרכב מתאים מייתר הבחינות, צריך לקנות ללא היסוס.

נהג מנוסה
:roll:

• תוכן חדש...