Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לקוראים.

קודם כל, אם זה לא הפורום המתאים, אפשר להעביר לאוף-טופיק, אני מניח.

אז ככה, הייתי בחו"ל ושכרתי רכב מחברה מוכרת.

את העסקה ביצעתי מול החברה בארץ, ושילמתי על הכל מראש.

אחרי שחזרתי ראיתי חיוב מוזר של כמה עשרות יורו.

בשירות הלקוחות נאמר לי שהחזרתי את הרכב באיחור ולכן עלי לשלם קנס שעלותו כיום השכרה בתעריף מקומי.

שום דבר לא נאמר לי על כך במעמד ההחזרה.

מבחינת הזמנים, ככל הנראה איחרתי בשעה אחת, בין השאר בגלל שהתברברתי בחיפוש אחר תחנת דלק בשדה התעופה (נכון, זה באשמתי), אך גם המתנתי כחצי שעה בתור לבדיקת הרכב - וזמן זה נכלל בזמן של האיחור, ואותם זה לא מעניין.

אז אמנם כתוב בשובר שיום השכרה זה 24 שעות, ואיחור יגרור תשלום של יום השכרה בתעריף מקומי, אך האם זה בכלל חוקי?

ולפי מה נקבע בכלל תעריף מקומי?

מילא הייתי מאחר בכמה שעות - זה מובן, אבל שעה?

אני חוייבתי בסכום גבוה פי 1.5 ממה ששילמתי על יום השכרה בעסקה שעשיתי.

מכעיס לגלות שחייבו אותי סכום שכזה על שעה איחור.

אז לבלוע את הכעס ולהמשיך הלאה?

או שיש מה לעשות כדי לקבל החזר?

תודה מראש לעונים!

פורסם

מה קשור "חוקי"

יש הסכם בין שני הצדדים ושם כתובים התנאים , והם פעלו על פי התנאים ככה אתה בעצמך כותב

נסה לשלוח מכתב בשיטת מצליח אולי יעזור. אני בספק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המינוח "חוקי" - אולי קצת מוגזם באמת.

אבל לדוגמה, אם היה כתוב שם, במקרה של איחור תהיה מחוייב לקנות את הרכב, מה אז? היו מחייבים אותי על הרכב?!

ברור שזה לא חוקי...

הכוונה שלי היא, שלא תמיד הסכם חתום הוא דבר שחקוק בסלע.

אמנם יתכן ובמקרה זה האשמה שלי, ועלי לשאת בתשלום, אבל היות ואני לא בטוח לחלוטין ומרגיש מרומה, אני מנסה לברר כאן ולשמוע עוד דעות.

האם הגיוני שעל איחור של שעה יחייבו אותי בסכום אקראי בלי להודיע לי על כך מראש ולנמק מהו החיוב?

והאם חברה גדולה ובעלת צי גדול של רכבים לא אמורה להתמודד עם איחורים סבירים?

ונניח והיה לי פנצ'ר בדרך?

הקרירות של שירות הלקוחות פשוט מרגיזה אותי!

פורסם

אני מניח שהתשלום הוא יותר בגדר הרתעה. אחרי שתשלם פעם אחת, סביר להניח שלא תאחר יותר אף פעם. זה שאיחרת בשעה יכול להיות שהם היו צריכים להכין רכב אחר ללקוח אחר, והם פספסו יום השכרה.

פורסם
אם נוריד את הזמן שחיכית בתור נגיע לאיחור של חצי שעה. אם החוזה לא מרשה לאחר גם חצי שעה אתה בבעיה.

מבחינת החוק היבש, גם על שניה איחור אני צריך לשלם.

אבל חברה רצינית שאכפת לה מהלקוחות שלה, צריכה להתחשב באיחור סביר כמו זה.

אני מניח שהתשלום הוא יותר בגדר הרתעה. אחרי שתשלם פעם אחת, סביר להניח שלא תאחר יותר אף פעם. זה שאיחרת בשעה יכול להיות שהם היו צריכים להכין רכב אחר ללקוח אחר, והם פספסו יום השכרה.

אם זו הרתעה, אני אעדיף להירתע מלהשכיר מהחברה הזו בעתיד, ולמצוא חברה אחרת שגובה אולי מעט יותר, אבל עם שירות לקוחות טוב יותר, ובלי הפתעות שכאלה.

פורסם

תסלח לי מאוד אבל אני לא מבין על מה אתה בדיוק מלין, בחוזה שחתמת עליו כתוב שעל איחור משלמים ? אני מניח שכן, אז הסכמת לתנאי הזה.

זה שלא התארגנת להגיע טיפה יותר מוקדם זאת בעיה שלך (אני למשל הייתי מחפש עוד בלילה שלפני איפה יש תחנת דלק באזור ומהי התחנה הזולה ביותר ויודע איך להגיע אליה כמובן).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

יש לך מסמכי השכרה נכון? ראשית בדוק את עצמך מתי בדיוק שכרת ומתי בדיוק החזרת, שלא יוצא מצב שאתה "מיפה"

את הדברים ולמעשה החזרת את הרכב שעתיים - שלוש אחרי המועד, ונוח לך להגיד רבע שעה פה, רבע שעה שם..מה עשו עניין..

אם באמת מדובר על עד שעה, אני בהחלט הייתי שולח מכתב ומסביר כי חיפשתי תחנת דלק וטעיתי ולכן איחרתי מעט, להפסיד אין לך מה כמו שאמרו.

נכון שיש הסכם, אבל זה דיי קטנוני לחייב תייר בהתעסקות על פרק זמן כזה ולחייב אותו בכזה קנס.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
תסלח לי מאוד אבל אני לא מבין על מה אתה בדיוק מלין, בחוזה שחתמת עליו כתוב שעל איחור משלמים ? אני מניח שכן, אז הסכמת לתנאי הזה.

זה שלא התארגנת להגיע טיפה יותר מוקדם זאת בעיה שלך (אני למשל הייתי מחפש עוד בלילה שלפני איפה יש תחנת דלק באזור ומהי התחנה הזולה ביותר ויודע איך להגיע אליה כמובן).

אני לא אומר שחברת ההשכרה הפרה חוזה, ולא מאשים אותם באיחור שלי (אמנם החצי שעה שהמתנתי לבדיקה לא היתה מונעת את האיחור, אבל האריכה אותו).

למיטב ידיעתי, שעת ההחזרה לרוב מציינת בערך מתי הרכב יוחזר, ולא שאסור לאחר בדקה. זה לא מובן מאליו.

אז אולי אני לא ממש מעודכן, בתור אחד ששוכר רכב לעיתים רחוקות ולא מכיר את מה שנהוג, ולכן אני שואל פה - האם בד"כ אסור לאחר בכלל בהחזרת הרכב? כמה זמן זה איחור מקובל?

כי אם איחור של שעה זה דבר מקובל ללא קנס, אז זה מעצבן לגלות בדיעבד שהם שמו סעיף שכזה בחוזה, וחייבו אותי בלי להודיע לי כשהחזרתי את הרכב.

בנוסף, דבר שאכן ידוע ומקובל בכל חברה - מחזירים את הרכב עם מיכל דלק מלא. במעמד ההשכרה אמרו לי את זה במפורש בע"פ (על אף שזה כתוב בחוזה), אבל לא אמרו כלום על איחור בהחזרה.

יש לך מסמכי השכרה נכון? ראשית בדוק את עצמך מתי בדיוק שכרת ומתי בדיוק החזרת, שלא יוצא מצב שאתה "מיפה"

את הדברים ולמעשה החזרת את הרכב שעתיים - שלוש אחרי המועד, ונוח לך להגיד רבע שעה פה, רבע שעה שם..מה עשו עניין..

אם באמת מדובר על עד שעה, אני בהחלט הייתי שולח מכתב ומסביר כי חיפשתי תחנת דלק וטעיתי ולכן איחרתי מעט, להפסיד אין לך מה כמו שאמרו.

נכון שיש הסכם, אבל זה דיי קטנוני לחייב תייר בהתעסקות על פרק זמן כזה ולחייב אותו בכזה קנס.

מסכים איתך לחלוטין, ועשיתי בדיקה - את הרכב קיבלתי חצי שעה מאוחר יותר ממה שהם ציינו בטפסים.

ואם נניח שבאמת הוא הוחזר מתי שהם אמרו (את זה עוד לא אימתתי), אז מדובר באיחור של שעה (מבחינתם זה שעה וחצי).

ההתקטננות הזאת באמת מרגישה כמו שיטת מצליח שעושה להם יופי של קופה על חשבונם של תיירים.

פורסם

צר לי, אבל באמת שאיני מבין מה אתה רוצה. שעה זה שעה. אני מניח שלא לקחת השכרה ליומיים ו 12 שעות והחזרת באיחור של שעה. במקרה כזה לא היית משלם. ניצלת את תקופת ההשכרה עד תום, פלוס אחרת בשעה. כמו שאתה מצפה לקבל את הרכב בזמן ולא שעה לאחר מכל, מצוחצח ותקין, הם מצפים לקבל את הרכב מתי שהבטחת. אם היית מראש מבקש לשכור לשעה יותר גם היית משלם תעריף של יום.

פורסם
אני לא אומר שחברת ההשכרה הפרה חוזה, ולא מאשים אותם באיחור שלי (אמנם החצי שעה שהמתנתי לבדיקה לא היתה מונעת את האיחור, אבל האריכה אותו).

למיטב ידיעתי, שעת ההחזרה לרוב מציינת בערך מתי הרכב יוחזר, ולא שאסור לאחר בדקה. זה לא מובן מאליו.

אז אולי אני לא ממש מעודכן, בתור אחד ששוכר רכב לעיתים רחוקות ולא מכיר את מה שנהוג, ולכן אני שואל פה - האם בד"כ אסור לאחר בכלל בהחזרת הרכב? כמה זמן זה איחור מקובל?

כי אם איחור של שעה זה דבר מקובל ללא קנס, אז זה מעצבן לגלות בדיעבד שהם שמו סעיף שכזה בחוזה, וחייבו אותי בלי להודיע לי כשהחזרתי את הרכב.

בנוסף, דבר שאכן ידוע ומקובל בכל חברה - מחזירים את הרכב עם מיכל דלק מלא. במעמד ההשכרה אמרו לי את זה במפורש בע"פ (על אף שזה כתוב בחוזה), אבל לא אמרו כלום על איחור בהחזרה.

איחור זה לא מקובל !, לא שאתה נפגש עם חברים, לא שאתה נפגש במסגרת עסקית ולא שאתה מחזיר רכב.

מה זה "זמן איחור מקובל" ? אמרו לך שעה, תגיע אל תתחכם.

למה מישהו צריך להגיד לך להיות בזמן ? זה דבר בסיסי (או שרק אצלי זה ככה ?)

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
ניחוש קטן.

נכון שזה היה באיטליה או ספרד ?

דווקא זה היה בגרמניה :?

צר לי, אבל באמת שאיני מבין מה אתה רוצה. שעה זה שעה. אני מניח שלא לקחת השכרה ליומיים ו 12 שעות והחזרת באיחור של שעה. במקרה כזה לא היית משלם. ניצלת את תקופת ההשכרה עד תום, פלוס אחרת בשעה. כמו שאתה מצפה לקבל את הרכב בזמן ולא שעה לאחר מכל, מצוחצח ותקין, הם מצפים לקבל את הרכב מתי שהבטחת. אם היית מראש מבקש לשכור לשעה יותר גם היית משלם תעריף של יום.

מה אני רוצה?

הייתי רוצה לא לגלות על החיוב הזה במקרה בפירוט האשראי, אלא לדעת על כך כשאני מחזיר את הרכב (ברור לי שהם לא מעוניינים בכך).

הייתי רוצה לדעת מראש על מה הם יכולים לקנוס אותי. אז אמנם אמרו לי שחייבים להחזיר מיכל מלא, אבל לא אמרו שחייבים להחזיר את הרכב בול בזמן אחרת אחטוף קנס שכזה.

הייתי רוצה לדעת מה באמת מקובל (ולא רק מה הגיוני לדעתך) בהשכרת הרכב, ואם באמת מקובל ברוב החברות לשלם ככה על איחור של שעה, אני ארד מהעניין.

שוב, מבחינה משפטית וחוק יבש אתה והם צודקים לחלוטין - שעה זה שעה, ואכלתי אותה :oops:

גם איחור של דקה מצריך בתשלום של יום נוסף בגישה זו.

את הרכב שכרתי ליותר מ-10 ימים, ושילמתי מעל 1000 ש"ח.

ואני בטוח שהם לא הפסידו כלום על השעה הזו של האיחור. (ראיתי כמה רכבים כמו שלי מחכים שם בחניון).

הציפייה המינימלית שלי בעסקה שבה שילמתי לא מעט, היא לא לעשות עניין משעה איחור ולחייב אותי על יום וחצי נוספים.

פורסם

לנסות זה אף פעם לא מזיק, אתה חושב שיש סיכוי, תיצור קשר עם חברת ההשכרה, תסביר להם מה קרה ואולי יוותרו לך.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

בדבר אחד אתה צודק. היה נחמד מצידם להודיע לך במעמד ההחזרה שיחייבו אותך ביום השכרה נוסף. אבל בכל מקרה זה לא היה משנה את התוצאה הסופית. לא איחרת בדקה או שתיים. איחרת בשעה-שעה וחצי כאשר מראש בחרת לנצל את שעות ההשכרה שלך עד השנייה האחרונה. זה שהיו שם עוד 10 מכוניות לא אומר שאין 11 איש שצריכים לאסוף רכב כזה בשעתיים הקורובת. אם הם היו צריכים את הרכב, גם סביר מאוד שברגע שראו שאתה מאחר, הזמינו כבר רכב מתחנה אחרת כיוון שאין להם דרך לדעת אם תגיע עוד שעה או בעוד שבועיים.

כשאספת את הרכב גם לא אמור לך שאם יגנבו לך את הרכב תשלם, אם יגרם נזק לרכב תשלם, מרכב תחתון וצמיגים לא כלולים בביטוח, נהג נוסף בתוספת תשלום, אם תחטוף דו"ח הם ימירו אותו לחובתך ויחייבו אותך בעמלה שמנה.

הכל כתוב בחוזה. מתוך כל הדברים שיכולים לקרות, שיחייבו אותך אם תאחר נראה לי בין הדברים הטריוויאלים ביותר שאין צורך לאמר.

ולבסוף, אם היית פונה אליהם במקום, מתנצל על האיחור, ושואל מה עושים - מה קורה עכשיו, סביר להניח שהמקרה היה נגמר אחרת. איחרת משמעותית, שיחקת אותה ראש קטן - שילמת.

כמה שילמת לא רלוונטי בכלל. זה ששילמת את עלות ההשכרה, לא פחות ולא יותר לא נותן לך זכויות יתר כלשהן. שילמת עבור X ימי השכרה, למה מגיע לך יותר? אם אתה טס לאירופה הרבה, כדאי שתבין שהעסק לא מתנהל כמו שוק. בטח ובטח שלא בגרמניה.

אתה ילד גדול, קח אחריות על המעשים שלך.

• תוכן חדש...