Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדבר אחד אתה צודק. היה נחמד מצידם להודיע לך במעמד ההחזרה שיחייבו אותך ביום השכרה נוסף. אבל בכל מקרה זה לא היה משנה את התוצאה הסופית. לא איחרת בדקה או שתיים. איחרת בשעה-שעה וחצי כאשר מראש בחרת לנצל את שעות ההשכרה שלך עד השנייה האחרונה. זה שהיו שם עוד 10 מכוניות לא אומר שאין 11 איש שצריכים לאסוף רכב כזה בשעתיים הקורובת. אם הם היו צריכים את הרכב, גם סביר מאוד שברגע שראו שאתה מאחר, הזמינו כבר רכב מתחנה אחרת כיוון שאין להם דרך לדעת אם תגיע עוד שעה או בעוד שבועיים.

כשאספת את הרכב גם לא אמור לך שאם יגנבו לך את הרכב תשלם, אם יגרם נזק לרכב תשלם, מרכב תחתון וצמיגים לא כלולים בביטוח, נהג נוסף בתוספת תשלום, אם תחטוף דו"ח הם ימירו אותו לחובתך ויחייבו אותך בעמלה שמנה.

הכל כתוב בחוזה. מתוך כל הדברים שיכולים לקרות, שיחייבו אותך אם תאחר נראה לי בין הדברים הטריוויאלים ביותר שאין צורך לאמר.

ולבסוף, אם היית פונה אליהם במקום, מתנצל על האיחור, ושואל מה עושים - מה קורה עכשיו, סביר להניח שהמקרה היה נגמר אחרת. איחרת משמעותית, שיחקת אותה ראש קטן - שילמת.

כמה שילמת לא רלוונטי בכלל. זה ששילמת את עלות ההשכרה, לא פחות ולא יותר לא נותן לך זכויות יתר כלשהן. שילמת עבור X ימי השכרה, למה מגיע לך יותר? אם אתה טס לאירופה הרבה, כדאי שתבין שהעסק לא מתנהל כמו שוק. בטח ובטח שלא בגרמניה.

אתה ילד גדול, קח אחריות על המעשים שלך.

אתה אוהב לצייר את ההתרחשות שונה בהרבה מאיך שהיא היתה, אז בבקשה ממך אל תמציא דברים שלא קרו, שכן לא הקטנתי ראש בכלל.

יש דברים שמובנים מאליהם, ויש דברים שפחות.

לגבי נהג נוסף - אין הבדל בביטוח כי זה היה חלק מהעסקה (שהחברה גם תוכל לנהוג במקרה הצורך). והיה גם ביטוח מקיף, ולכן הרכב היה מבוטח מפני תאונות וגניבה, וגם ידוע לי כמה ההשתתפות העצמית וכו'.

מסתבר שצמיגים גם כלולים ואפילו ללא השתתפות(!) כשמדובר בתקר שניתן לתיקון. (אבל בוא נפסיק לחפור בפרטים הקטנים...)

ספציפית שעת ההחזרה - זה דבר שלא ידעתי שמייחסים אליו חשיבות כה רבה.

ובייחוד עכשיו, כשאני חושב על זה - אם אני שוכר רכב ליומיים ו-3 שעות, אני יכול בעצם להחזיר את הרכב ביום השלישי מתי שבא לי, כי במילא אני אשלם מראש את כל היום השלישי, ולכן זה עוד יותר מחזק את הטענה שלי שאין באמת משמעות לשעת ההחזרה כל עוד זה במסגרת זמן מחזור של 24 שעות מהרגע שבו נלקח הרכב.

בשדה הייתי מודע שהגעתי באיחור, אבל כאמור לא ייחסתי לכך חשיבות כי לא הייתי ידעתי שזה מהווה בעיה, ולכן לא דובר על זה שם.

אגב, הזכרת לי מקרה שקרה לי לפני כמה שנים באיטליה. (מישהו פה הזכיר את איטליה? :lol: )

שם שכרתי רכב ל-4 ימים, ובתחנת הדלק בשדה התעופה גיליתי שאבד לי הארנק. :shock:

לא היתה לי שום דרך לשלם על הדלק, ולא תדלקתי...

הגעתי להחזיר את הרכב, התנצלתי על כך שהחזרתי חצי מיכל וסיפרתי להם שלא ביטלתי את האשראי כדי שיוכלו לחייב את העסקה (כאן התשלום היה לאחר החזרת הרכב, ולא לפני כן).

אמרו לי שינסו להתחשב בי בגלל מה שקרה.

בסופו של דבר ברור שחייבו אותי על מחיר המופקע על הדלק (אבל זה הגיוני), אבל גם קנסו אותי ב-30 יורו נוספים - למישהו היה איכפת שהתנצלתי ושאבד לי הארנק?!? :?:

בקיצור, ביש מזל עם חברות השכרה בחו"ל...

[ציניות] פעם הבאה אקנה שם רכב, ואמכור אותו לפני החזרה לארץ... נראה לי יותר זול :lol: [\ציניות]

פורסם

בחוזה ההשכרה יש פירוט מדוייק של עלויות איחור בהחזרה. יתכן שנותנים 30-60 דקות "גרייס" ואז יש מחיר לשעה למשך מספר שעות (4-6 או משהו כזה) ומעבר לכך אתה מחוייב ביום השכרה שלם.

פתח את חוזה ההשכרה שלך, סביר שיש תרגום לאנגלית בגוף החוזה.

חוץ מזה - היית בגרמניה ולא הבנת ששם כל שניה קובעת?

מעבר לכך - השכרת רכב אינה שכירת חדר במלון מפוקפק. זמן ההשכרה מפורט - בדרך כלל ביממות שלמות. לקחת את הרכב בשעה 10:00 - החזר אותו עד 10:00. לקחת אותו ב-4:00 - החזר אותו עד 14:00.

היה לי קטע נחמד לפני שנה בסלובניה - שכרתי רכב בנמה"ת - הוצאתי אותו בשעה 22:00. הייתי אמור לטוס חזרה בשעות הצהריים, למעה נותר לי חצי יום "מבוזבז". כיון שהטיסה נדחתה לערב החזרתי את הרכב בסביבות 19:00. אף אחד בחברת ההשכרה לא אמר לי דבר. אנשים אחרים שטסו באותן טיסות התקשרו לחברת ההשכרה או אפילו התיצבו במשרד כדי לבקש דחיה - החברה הודיעה להם שאם לא יחזירו עד שעת הצהריים היא תדווח למשטרה על גניבת הרכב. ישבו בנמה"ת 12 שעות (ולמי שמכיר - נמה"ת של אילת זה פרנקפורט לעומת ליובליאנה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך אני אוהב את הישראלי המתחכם......

קיבלת שיעור לחיים בגרמניה תתנהג כגרמני!

אומנם לך נראה שעה כדבר שולי אבל לגרמנים זה דבר חשוב.

דבר אחד שאתה הייתה צריך לדעת לפני הטיסה שהגרמנים מאוד מקפידים על דיוק,כך אחריות על מעשיך אין לך למי לבוא בטענות רק לעצמך.

אני השכרתי רכב בגרמניה ודאגתי לבצע את הזמנה כך שסיום השכרה תהיה חופפת לשעת היתייצבות בשדה התעופה.

פורסם

זה מזכיר לי סיפור ששמעתי לפני שנים

קובעים פגישה עם אפריקאי ביום רביעי בשעה 1200

הוא מגיע לפגישה ביום רביעי בשעה 1300 רק שבוע מאוחר יותר ואומר כולה איחרתי בשעה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

סיפור שסיפר לי אבא שלי - ייקה מלידה, למרות ש-74 שנים בארץ קצת ריככו אותו:

יצא במשלחת חצי רשמית לגרמניה. היו אמורים להפגש עם ראש העיר המארחת בשעה 16:00. גיבל הנחיה חד משמעית - עליו להתייצב בין 15:59:45 ל-16:00:15. כמובן שהגיע קצת קודם ועשה כמה סיבובים ברחוב עד השעה הנקובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...