Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עושים עם הנדחפים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 336
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא חושב שתפקידי הוא לחנך אף אחד, בטח שאני לא מתחבר לסיפור בעל האימפלה ואין לי מבט מאיים עבור אלו שמנסים להדחף לידי.

אבל בואו נסתכל על זה רגע מכיוון אחר - מה גורם לאנשים להדחף. אז כתבתי כבר כמה פעמים שגם אנשים ממקום העבודה שלי מספרים כמעט בגאווה שהם עושים את זה. מה התרוץ שלהם? אחד מהם אמר לי פעם משהו כמו "נמאס לי להיות זה שעומד בתור, כולם נדחפים ולכולם זה עובד, אז למה שאני לא אעשה זאת?". כלומר בשורה התחתונה הוא נדחף כי הוא רואה שזה עובד לכולם, הוא ראה שנונתנים לזה יד, שזה עובד ואין סיבה לא לעשות את זה, אז הוא עושה את זה.

לעומת זאת, אם הוא ימצא את עצמו מפספס פניה כי אף אחד לא נותן לו להכנס, הוא יבין שזה לא באמת יכול לעבוד ובפעם הבאה באותה הנקודה בדיוק פשוט ישתלב מוקדם יותר (חצי הדחפות, שזה עוד מילא), או פשוט יעמוד בפקק כמו כולם.

עם כל הכבוד לגישה הסופר פייסנית שלכם, העולם הוא לא שחור ולבן. לא הכל עניין של עקרונות ואגו, אבל בנקודות מסויימות צריך להבין שאם אתה לא נלחם בתופעה, אתה תורם לזה שהיא מתחזקת. היום שניכם נותנים לאנשים להדחף כי "זה משחקי אגו", והנהג הממוצע שעומד מאחוריכם רואה את זה. מחר גם הוא ידחף לפני. מחרתיים גם הזה שעומד מאחוריו וכך הלאה. וזה בדיוק מה שקורה, כי התופעה הזו לא היתה כל כך נפוצה לפני 3-4 שנים, נניח, וזה לא שמשהו מאוד השתנה בכבישי המרכז בהם אני נוסע בשנים האלו מעבר לזה.

זה לא רק בתחום הזה, אגב. היום בכל רמזור שיוצא לי לעצור בו, אני רואה בממוצע שכ30% מהנהגים עוברים באדום מלא. פעם זה לא היה קורה, לפחות לא בצורה כל כך בוטה שהייתי ממש שם לב לזה. למה? כי אין אכיפה בנושא (עכשיו זה קצת משתנה עם המצלמות), והנהג הממוצע סביבכם רואה שזה מחליק לזה שלפניו, אז גם הוא עושה את זה. אז נכון, זה לא התפקיד שלנו להיות אוכפי החוק, אנחנו לא שוטרים ואני גם לא רוצה להיות אחד. אבל בדברים שבהם אנחנו יכולים לא לתת את היד להדרדרות נוספת בכל מה שקורה בכבישים - נעשה טוב אם באמת לא נתן לזה יד, ולא נשכנע את עצמנו כל הזמן שמדובר רק במשחקי אגו ושאם נהייה רגועים אז הכל יהיה בסדר.

הרי בסוף רוב האנשים הם נורמטיבים, כלומר מתנהגים בהתאם לאיך שמקובל בסביבה שלהם. אני לא אומר שאנחנו יכולים ליצור איזה שינוי קיצוני, אבל כן גם להראות נורמה אחרת ולחסום איפה שאפשר. אני כן חושב שזה כן משפיע, בסופו של דבר. זכותכם כמובן לחשוב אחרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אנחנו יכולים גם לא לתת יד למתנחלים השמאלנים, כולם יתקינו במכוניות מגיני חזירים ויכנסו בהם מאחורה :lol:

אני לא חושב שמה שאתה מציע זו תרומה לחברה ושזה יעזור לצמצם את התופעה. הרי גם הנדחף וגם המתעקש פועלים על אותו עיקרון - "לא לצאת פראייר":

-"זיבי, אני לא עומד בתור הזה"

-"כוסומו, אם הוא נכנס אני מניאק"

בשורה התחתונה זה רק מחזק את צורת המחשבה הישראלית של "לא להיות פראייר בכל מחיר" אצל שני הצדדים ובעצם מנציח את הטימטום.

אני גם לא חושב שזו גישה פייסנית בכלל. זו הגישה הכי יעילה - אתה רק מונע עומס ופקקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני עם יבגני.

זה לא עניין של אגו - ה"ותרנים" פשוט גורמים להחמרת הבעייה. העניין הוא שהפשע משתלם בגדול - וצריך להפוך אותו למעט פחות משתלם.

ואם אחד או יותר מאלו ש"השארתי על שטח ההפרדה" ולא נתתי להם להדחף יחשוב בפעם הבאה טוב לפני שינסה להדחף - אולי עוד משוגע כמוני מחכה לו? לא כי חינכתי אותו שככה לא ראוי להתנהג - אלא כי גרמתי לו להבין שלפעמים זה פשוט לא משתלם! אגב, לפי התגובות הנדהמות/כועסות של חלק מהנדחפים, הם כנראה ב א מ ת לא מבינים שהם עושים משהו לא ראוי, אז לפחות שיחשבו שהם עושים משהו אולי לא רצוי (עבורם).

ולגבי "זה לא עולה לכם לתת להדחף" - זה עולה! אני עומד בפקק (עומד ומדי פעם מתקדם כמה מטרים בראשון). הנדחפים, שמהווים 20-30% מהתנועה (כשמתעצבנים בפקק יש זמן לספור) מאריכים לי את זמן ההמתנה.

:turn-l:
פורסם

האמת הכי נוח לי לתת לאחרים לחסום את הנידחפים. שיעשו הם את העבודה. למה שאני יהיה הפרייר של כולם. גם זו גישה. אנוכית משהוא וגם מיצטלצל מתון ונחמד.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני גם שונא את כל הנדחפים, אבל נותן להם לעבור בדרך כלל.

אם מדובר בנדחף חצוף - אחד שמנסה לחתוך אותי, או לא מאותת למשל, אני כבר מפסיק להיות נחמד...

עד שלא יאכפו כמו שצריך עבירות מהסוג הזה וגם עבירות שנראות לרוב שוליות כדוגמת אי-איתות במעבר נתיב, אי-חזרה לנתיב הימני ועוד, ההתנהגות פה בכביש תשאר כמו שהיא...

טיילתי חודש באירופה וההבדל שם הוא שמים וארץ (בייחוד בגרמניה).

מי שנמצא בשמאלי בכביש מהיר, עוקף ב-150 קמ"ש את מי שנוסע על 130 בימני, ומיד בסיום העקיפה חוזר לימני, גם אם יש בהמשך רכב בימני 50 מטר קדימה. כשהוא מגיע אליו, הוא שוב מבצע עקיפה.

אני לא יודע אם זה באמת הכי בטוח ככה לעבור כל הזמן נתיבים, אבל נראה ששם זה עובד, ובוודאות ככה אף אחד לא יתקע על השמאלי כמו שקורה בארץ.

בראשון לציון יש נתיב תחבורה ציבורי ארוך ממרכז העיר ועד צומת בית דגן (וגם בכיוון ההפוך).

עד לפני כמה שנים, הרבה נהגים שלא רצו להיות פרייארים היו נוסעים עליו, עד שהמשטרה עשתה מבצע אכיפה רציני וגרמה לכולם לנסוע בנתיבים הרגילים.

העניין הוא שהנהגים כ"כ פחדו לחטוף דו"ח, שהם כבר לא נוהגים בו בכלל, גם בשעות שמותר, וכך אני מוצא את עצמי נוסע על הנתיב הזה (בשעה שמותר כמובן), כשהוא ריק כמעט לגמרי, ושני הנתיבים משמאלי עמוסים.

פורסם

יש מקומות קבועים שנדחפים שם אנשים, אם נדחפים מצד שמאל אז הפיתרון זה להיצמד לרכב שמקדימה ולעמוד כמה שאפשר בצד שמאל(כנ''ל בצד ימין) - זה מקשה לנדחף.

היום היו פקקים אדירים מהום סנטר לצומת ק. אתא, אנשים נסעו בצומת באדום - צופרים, מקללים, יוצאים מהרכבים וכמעט הולכים מכות וגם נדחפים אחד על השני, ממש כאוס אז כאן היה דווקא כיף לראות איך אחרים נלחמים בלהגיע הביתה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אין מה לעשות בנושא כל כך, פשוט להיצמד כמה שיותר לרכב שמלפניך, ולא לשחק באייפון תוך כדי שמחכים ברמזור,

ככה אנשים משאירים פערים גדולים בין מכוניות וזה מעודד נדחפים!

פורסם

ואת כל זה אני כותב שוב אחרי שראיתי את סיפור הגבורה של בעל האימפלה שרדף אחרי איזו עלמה מפוחדת שחטאה לטעמו וגם הראה לה מהיכן משתין לו דג האגו. אכן צל"ש.

נתתי בכוונה סיפור קיצוני, ברור שדברים כאלו לא קורים על בסיס יומי חודשי או שבועי, אני פשוט מאמין בצדק מוחלט, וזה הכל שאלה של אכיפה וגודל העונש (ולא בא לי להכנס לזה כבר היה לי פה ויכוח ארוך כאורך גלות עם עו"ד וחסידי אומות העולם למיניהם...), תפיל עונש מספיק גדול על חוק מסויים ותאכוף אותו ותראה איך כולם מתיישרים.

אתה יכול ללגלג עד מחר ולפטור את הכל באגו. אתה לא מכיר אותי אבל לצערך אני לא אחד מאותם קופי אדם אלא בדיוק להפך, אני התרופה לקופי האדם. המשוואה מאוד פשוטה, מי שמתנהג כמו שימפנזה מתאימים לו את חוקי הג'ונגל.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אין מה לעשות בנושא כל כך, פשוט להיצמד כמה שיותר לרכב שמלפניך, ולא לשחק באייפון תוך כדי שמחכים ברמזור,

ככה אנשים משאירים פערים גדולים בין מכוניות וזה מעודד נדחפים!

שטויות! בשום אופן אין לעודד היצמדות שגרועה אלפי מונים מהידחפות לנתיב. אם תשמור רווח ולשם שינוי תספור כמה אנשים נדחפים לדרכך, תגלה כמה דברים:

1. מספר הנדחפים בפועל - קטן מאוד.

2. רובם משאירים לך רווח מכובד ולכן יוצרים עיכוב של שניות ספורות בסך הכל ואינם מעמידים אותך בסיכון גדול.

3. רובם מספקים לך הזדמנויות לעקיפה שמקזזות גם את אבדן הזמן הזניח הנ"ל.

3. אפילו בלי לעקוף, רובם המוחלט מהר מאוד ממשיכים הלאה, פונים או יורדים מהכביש ומפנים לך שוב את הדרך.

על פי ההגיון והנסיון ועכשיו - גם בדיקה של דעת המומחים בנושא - הפתרון לנדחפים הוא אחד ויחיד:

לתת להם להיכנס!

אפילו לפנות להם עוד מקום כדי שזה יהיה להם קל יותר!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שמע, קורה לפעמים לנהגים חדשים, אפילו לי מדיי פעם שאני נוסע ורק ברגע האחרון נזכר וואי פאק פה הייתי צריך לפנות!..

ויש כבר אדום גם לפנייה, וגם קדימה, אז אני צופר בעדינות, מראה סימן שאני מבקש להיכנס

ולרוב לאנשים לא אכפת, נותנים להיכנס, נכנס אומר תודה

וזהו.

למרות שכן, יש גם כאלו שרואים פקק בפנייה ממש ארוך ופשוט מחליטים שזה יהיה נחמד להידחף קדימה עם כולם מאשר לחכות כמה דקות אחרי כולם...

פורסם
לא משנה כמה גדול ואדום יהיה הפונט שלך, אתה טועה.

לא ניתן לחארות לעשות מה שבא להם.

אה, אז נסתכן בלהתנגש בהם ולתקוע את עצמנו, אותם ואת התנועה בשני הנתיבים לגמרי. ממש גאונות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צורת החשיבה הזאת ממש צרה ואנוכית. אתה חושב בדיוק כמו זה שנדחף ונוצר מצב של שני בבונים מתנגחים.

למה אתה חושב שאתה צריך לחנך את זה שנדחף ולגרום לכל מי שאחריו להמשיך לעמוד בפקק ששניכם יוצרים?

למה אתה חושב שזה שלא תתן לו להשתלב יגרום לו להבין שהוא טועה ואתה צודק? אז הוא ימשיך עוד כמה מכוניות קדימה וידחף שם.

למה אתה חושב שחוץ מלגרום לעומס אתה עוזר למישהו?

זה בדיוק כמו מי שתופס שתי חניות כדי שדגנרט אחר לא ידפוק לו את הרכב עם הדלתות. בבון נגד בבון.

ואח"כ כולם בוכים שאין פה תרבות נהיגה. העיקר הרצון המטומטם הזה לחשוב שאתה מחנך מישהו.

תחנכו את הילדים שלכם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

slowride, אבל אתה לוקח את זה לכיוון הלא נכון. אני, כמו שכבר כתבתי, לא חושב שהמטרה היא לחנך את הבבון. זה לא יקרה. יתר מזה, אם אני אראה שברכב הנדחף יושבים איזה 3-4 ערסים, אני גם לא אנסה לא לתת להם להכנס.

המטרה היא למנוע את זה שכל מי שסביבנו יתחיל לעשות את זה גם. יש המון לא ערסים שעושים או יתחילו לעשות את זה, כמו גם הרבה עברות תנועה אחרות. לא צריך לתת לזה את היד.

אני מוכן להשקיע מאמצים ולחפש שרשורים דומים מלפני 4-5 שנים. לדעתי הם לא היו קיימים. התופעות האלו הולכות ומתרחבות, כי בגלל שחלק גדול מהאנשים אדישים, או חושבים כמוך, שלא לתת להכנס זה להיות בבון, ההדחפות מקבלת יותר ויותר לגיטמציה. אז בסדר, אתה ואני לא שוטרים. אנחנו לא יכולים לחלק דוחות על זה. אבל אם תמיד ובכל דבר נוותר לערס שמולנו - את מי יש לנו להאשים חוץ מעצמנו אחר כך, בזה שההתנהגות שלו הופכת לנורמה?

ואת הגישה של "תהייה בוגר ותוותר" אפשר לקחת לכל דבר שקרה על הכביש. אתה תשקול למשל להגיש תלונה במשטרה על נהג שמסכן אותך בצורה מאוד אגרסיבית? אני כן, בדיוק כמו שאני מתקשר למלשינונים של חברות הליסינג השונות. בשביל זה הם גם נועדו. אתה לא צריך להסתכל על זה כמחנכים ומתורבתים, אלא כעל סוג של אזרחות טובה, המקום הקטן שיש לך גם להשפיע ולמנוע את זה שהמצב ידרדר עוד יותר בכבישים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...