Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חובבי רדיו אנשים משונים, פעילים בשעות מוזרות. חשוב על הפרשי השעות בינינו לבין האוקינוס השקט, כאשר מישהו מנסה להשיג איזה תעודה או עובד באיזו תחרות.

איך יאתרו אתכם? חפש בפורומים של חובבי רדיו את המונח fox hunting.

בקיצור - חובבי רדיו אשפים באיכון משדרים.

למזלך התחביב הולך ונעלם, מספר החובבים הפעילים מצטמצם והולך.

סיפור קטן מלפני הרבה שנים: על ממסר חיפה (נדמה לי R3, אבל אולי היה זה הממסר המשני R12) הופיעו הפרעות משונות. התברר כי היה סרסור שהשתמש בטלפון אלחוטי בלתי חוקי בהספק גבוה שההרמוניה השניה שלו נכנסה לממסר. כמה חבר'ה איכנו אותו וזיהו את המספר - השיחה הבאה שקיבל היתה אזהרה שאם לא יחדל מיד מהשימוש במכשיר הוא ידווח למשטרה. למותר לציין כי הממסר התנקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חובבי רדיו אנשים משונים, פעילים בשעות מוזרות. חשוב על הפרשי השעות בינינו לבין האוקינוס השקט, כאשר מישהו מנסה להשיג איזה תעודה או עובד באיזו תחרות.

איך יאתרו אתכם? חפש בפורומים של חובבי רדיו את המונח fox hunting.

בקיצור - חובבי רדיו אשפים באיכון משדרים.

למזלך התחביב הולך ונעלם, מספר החובבים הפעילים מצטמצם והולך.

סיפור קטן מלפני הרבה שנים: על ממסר חיפה (נדמה לי R3, אבל אולי היה זה הממסר המשני R12) הופיעו הפרעות משונות. התברר כי היה סרסור שהשתמש בטלפון אלחוטי בלתי חוקי בהספק גבוה שההרמוניה השניה שלו נכנסה לממסר. כמה חבר'ה איכנו אותו וזיהו את המספר - השיחה הבאה שקיבל היתה אזהרה שאם לא יחדל מיד מהשימוש במכשיר הוא ידווח למשטרה. למותר לציין כי הממסר התנקה.

ושוב, למזלי או לא למזלי. זה לא משנה.

אנחנו אנשים בוגרים ידוע לנו שאנחנו אורחים בכל מה שקשור לרדיו ואנחנו לא היחידים כאלה

ואין לנו שום מטרה להפריע לאף אחד, ואותה המטרה שלא יפריעו לנו.

ברגע שיודעים שיש מישהו איתנו על התדר, מחליפים.

כמו כן מצפים גם מאנשים אחרים לעשות את אותו הדבר.

כמו שרמשתי, במקרה הכי גרוע מבקשים לפנות את התדר, עושים זאת בשמחה והבנה.

טפו טפו טפו המכשירים שלנו לא בעלי תדרים צרובים.

מעבר לזה שיש ג'יפאים,עובדים במחצבות וכבישים שמשתמשים בתדרים כאלה ואחרים.

פשוט עוברים.

לחפש אותנו? אנחנו כל הזמן בתנועה באמצע יער. לא קטן בכלל.

אם כבר יש פה חובבי רדיו. הייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי בצריבת תדרים למכשיר קשר HYT TC-620

או לפחות באיזה דרך אפשר לגלות את התדרים שכבר צרובים שם. (רק 2 תדרים צרובים)

ניסיתי ללחוץ על כפתור השידור ולסרוק תדרים עם המכשיר השני שיש לי... ובאיזה שהוא שלב התיאשתי :roll:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

לכול מכשיר יש את ציוד הצריבה הייעודי שלו+תוכנה.

בפעם הבאה שאתה מתכוון לרכוש מכשיר תקנה מכשיר רציני יותר תוצרת yaesu (אחת מחברות המובילות בתחום) כגון:

VX-7R או VX-5R

הייתרון שלמכשירים האלה יש לי כבל לצריבה וגם יש המון מידע באינטרנט לגבי תפעול המכשירים האלה.

איזה כייף לי :)

פורסם
לכול מכשיר יש את ציוד הצריבה הייעודי שלו+תוכנה.

בפעם הבאה שאתה מתכוון לרכוש מכשיר תקנה מכשיר רציני יותר תוצרת yaesu (אחת מחברות המובילות בתחום) כגון:

VX-7R או VX-5R

הייתרון שלמכשירים האלה יש לי כבל לצריבה וגם יש המון מידע באינטרנט לגבי תפעול המכשירים האלה.

לא קניתי את המכשירים האלה אלה קיבלתי אותם.

יש לי זוג מכשירים של חברה סינית בשם BAOFENG או משהו כזה במחיר סמלי של 170₪

פורסם

איני מכיר את המכשיר, אבל מתוך שיטוט קצר במרשתת עולה כי:

1. הוא אינו פועל בתדרי חובבים - ואתה עלול להפריע לשירותים אחרים. לכן מוטב שתמנע משימוש במכשיר. מומלץ מאד להמנע מלהתנגש עם שירותים רגישים.

2. קביעת מתדרים כנראה מצריכה ציוד צריבה ייעודי, לא משהו שמשווק באופן חופשי. אולי בחיפוש יותר מעמיק תוכל למצוא את הכבלים ואת התוכנות ממקורות לא חוקיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איני מכיר את המכשיר, אבל מתוך שיטוט קצר במרשתת עולה כי:

1. הוא אינו פועל בתדרי חובבים - ואתה עלול להפריע לשירותים אחרים. לכן מוטב שתמנע משימוש במכשיר. מומלץ מאד להמנע מלהתנגש עם שירותים רגישים.

2. קביעת מתדרים כנראה מצריכה ציוד צריבה ייעודי, לא משהו שמשווק באופן חופשי. אולי בחיפוש יותר מעמיק תוכל למצוא את הכבלים ואת התוכנות ממקורות לא חוקיים.

על איזה מכשיר אתה מדבר?

ינסאו?

פורסם

3. מכיוון שאין ברשותך רישיון חובבי רדיו אסור לך לשדר/לקלוט בתדרים של חובבי הרדיו. אם אתה בכול זאת תשדר בתחום חובבי הרדיו מהר מאוד חובבי רדיו וותיקים יעלו עלייך ועשויים לתלונן עלייך במשרד התקשורת.

האמת שבימינו תקשורת חובבי רדיו היא דלה מאוד.

מבלי להכנס לדיון על יכולותיהם המופלאות של חובבי הרדיו לאכן משתמשים פירטיים (בין היתר כי אין לי מושג ירוק בתחום...), אני מקווה שאתה ער לסתירה הלוגית שבדבריך:

מי בדיוק אמור לאתר אותו? אותם משתמשים שפרשו מהתחום? הרי אתה עצמך כותב שתקשורת הרדיו דלה ביותר...

חג שמח! :-P

נ.ב. לשמר: אפשר להרחיב מעט את הדיון על הטלפונים הסלולרים לטובת אלה שלא שמעו על הפיתוח הזה?

פורסם
נדמה לי שהגיע הזמן לנסות את ההמצאה החדשה בשוק - טלפונים סלולאריים. :idea:

אפשר גם וגם.

בטלפון סלולרי אתה לא יכול להאזין לתקשורת בין מטוסים למגדל פיקוח וגם לא להאזין לטלפונים סלולרים ברשת האנלוגית של הרשות הפלשתנית.

מבלי להכנס לדיון על יכולותיהם המופלאות של חובבי הרדיו לאכן משתמשים פירטיים (בין היתר כי אין לי מושג ירוק בתחום...), אני מקווה שאתה ער לסתירה הלוגית שבדבריך:

מי בדיוק אמור לאתר אותו? אותם משתמשים שפרשו מהתחום? הרי אתה עצמך כותב שתקשורת הרדיו דלה ביותר...

נ.ב. לשמר: אפשר להרחיב מעט את הדיון על הטלפונים הסלולרים לטובת אלה שלא שמעו על הפיתוח הזה?

אני לא מתכוון להיכנס לדיון פילוסופי בדבר הסתירה הלוגית אם בכלל קיימת כזו.

יש לך שאלה רלוונטית אשמח לנסות לענות עלייה.

פורסם
על איזה מכשיר אתה מדבר?

ינסאו?

יאסו (Yaesu) - יצרן יפאני גדול של ציוד קשר, בין השאר גם של חובבים.

אני דווקא התכוונתי ל-HYT.

אכן הפעילות הולכת ופוחתת ויתכן שזמן מה לא יפריעו לו. אבל אם יפול לאזניו של איזה חובב רציני - ונותרו כאלה - עבודת טריאנגולציה עם אנטנות כיוונות תאתר אותו מהר מאד.

מרק - בתקופה שלי היו לא מעט פיראטים שהתקבלו בברכה על הממסרים, ואפילו זכו לכינויים (למשל YP היה יורם הפיראט, עד שהוציא רשיון), אבל כולם היו פעילים גם במפגשים החברתיים, השתמשו בממסרים בדיוק כמו חובבים מורשים ולא לצרכים פרטיים או מסחריים ונהגו לפי האתיקה המקובלת על בעלי הרשיון. אין לי מושג מה המצב כעת.

פורסם
אפשר גם וגם.

בטלפון סלולרי אתה לא יכול להאזין לתקשורת בין מטוסים למגדל פיקוח וגם לא להאזין לטלפונים סלולרים ברשת האנלוגית של הרשות הפלשתנית.

אפשר גם לרכוש טלסקופ ולהציץ איתו לשכנות שבבניינים הסמוכים, באמת שאפשר לעשות הרבה דברים... :twisted:

פורסם

ההאזנה לרשתות אלה אינה בעיה. הבעיה היא שידור באותם תדרים שעלול להפריע לתקשורת (אם כי דומני שתדרי התקשורת האויריים אינם בתחום ה-146-174 מה"צ המכוסים על ידי המכשירים שתוארו קודם). להזכירכם את "תחנות הקודש" שהפריעו תקופה ממושכת לתפקוד מגדל הפיקוח?

פורסם
יאסו (Yaesu) - יצרן יפאני גדול של ציוד קשר, בין השאר גם של חובבים.

אני דווקא התכוונתי ל-HYT.

אכן הפעילות הולכת ופוחתת ויתכן שזמן מה לא יפריעו לו. אבל אם יפול לאזניו של איזה חובב רציני - ונותרו כאלה - עבודת טריאנגולציה עם אנטנות כיוונות תאתר אותו מהר מאד.

מרק - בתקופה שלי היו לא מעט פיראטים שהתקבלו בברכה על הממסרים, ואפילו זכו לכינויים (למשל YP היה יורם הפיראט, עד שהוציא רשיון), אבל כולם היו פעילים גם במפגשים החברתיים, השתמשו בממסרים בדיוק כמו חובבים מורשים ולא לצרכים פרטיים או מסחריים ונהגו לפי האתיקה המקובלת על בעלי הרשיון. אין לי מושג מה המצב כעת.

תסלח לי, אבל עם כל הכבוד לאותו ה"חובב הרציני" זאת לא אמורה ליהיות בעיה שלו. כל עוד אף אחד לא מפריע לו בתדר שלו ומציק לו.

הוא לא אמור לדחוף את העף שלו לעניינים לא שלו.

כימעט כבר שום מקום רגיש לא משתמש במכשירי קשר בתדרים כאלה. (אלה אם כן תחנת מוניות זה מקום רגיש בשבילך)

צבא משתמש בתדרים 30-90 מגהרץ ומשטרה משתמשת ברשת מוצפנת וטונה ממסרים, גם בצבא שמשתמשים במכשירים 5 וואט משתמשים בטונה ממסרים והצפנות. שממש לא פתוחה למכשירים האלה.

זה חוק מטופש מתקופת האל תיגע בי כשכן היו משתמשים בתדרים כאלה. החוק הזה כבר התיישן.

ד''א האם יש הבדל גדול בין אם אני ישדר על תדר X ויקלוט על תדר X לבין אם אני ישדר על תדר X ויקלוט על תדר Y?

למה זה טוב ומה ייתרונות או החסרונות?

פורסם

מבחינת מרחק שידור/קליטה כמעט ולא תרגיש בהבדל בין שידורים בתחום התדרים 146-174 מגה-הרץ לבין תחום התדרים 440-470 מגה-הרץ.

תחום התדרים 146-174 מגה-הרץ 'עמוס' בשידורי חובבי רדיו, תחנות ממסר, ביפרים, ותקשורת מוניות ושירותי הצלה (היום פחות) לעומת תחום התדרים 440-470 מגה-הרץ לכן אני מציע לך לעבוד בתחום הזה.

פורסם
מבחינת מרחק שידור/קליטה כמעט ולא תרגיש בהבדל בין שידורים בתחום התדרים 146-174 מגה-הרץ לבין תחום התדרים 440-470 מגה-הרץ.

תחום התדרים 146-174 מגה-הרץ 'עמוס' בשידורי חובבי רדיו, תחנות ממסר, ביפרים, ותקשורת מוניות ושירותי הצלה (היום פחות) לעומת תחום התדרים 440-470 מגה-הרץ לכן אני מציע לך לעבוד בתחום הזה.

עובדים בתחום הזה גם ככה.

• תוכן חדש...