Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסלח לי, אבל עם כל הכבוד לאותו ה"חובב הרציני" זאת לא אמורה ליהיות בעיה שלו. כל עוד אף אחד לא מפריע לו בתדר שלו ומציק לו.

הוא לא אמור לדחוף את העף שלו לעניינים לא שלו.

אתה טועה מאד. שידור ללא רשיון מהווה עבירה פלילית. יש לכך חריגים במסגרת פסי תדרים "חופשיים" כגון ה-CB וה-ISM, שגם בהם יש חובה לקיים תנאים מסויימים (מבחינת הספק, סוג קרינה, חריגות מהתחום וכו') ויש חובה לרישוי של הציוד עצמו על מנת שיעמוד בתנאים הנדרשים.

ואם אתה משדר בתחום החובבים אתה בהחלט עשוי לגרום הפרעות, אפילו בלי להיות מודע לכך. חוץ משידורי הקול המוכרים לך חובבי הרדיו מפעילים לא מעט טכנולוגיות אחרות כגון טלויזיה, שידורי נתונים תקשורת לווינים וכו', ודווקא בפסים שבהם אתה רוצה לשדר.

לדוגמא - חובבי הרדיו הקימו רשת תקשורת מחשבים כבר באמצע שנות ה-80, לפני שמישהו מחוץ לאקדמיה חשב בכלל על האינטרנט. והיה מדובר ברשת איטית כין שהתבססה על שידורים ב-HF ו-VHF ולא על כבלים וסיבים אופטיים, אבל במגבלות הנתונות היתה יעילה מאד. ולפני כן - תחנת תקשורת הלווינים הראשונה בישראל לא היתה בעמק האלה אלא דווקא בביתו של חובב רדיו חיפאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תסלח לי, אבל עם כל הכבוד לאותו ה"חובב הרציני" זאת לא אמורה ליהיות בעיה שלו. כל עוד אף אחד לא מפריע לו בתדר שלו ומציק לו.

הוא לא אמור לדחוף את העף שלו לעניינים לא שלו.

כימעט כבר שום מקום רגיש לא משתמש במכשירי קשר בתדרים כאלה. (אלה אם כן תחנת מוניות זה מקום רגיש בשבילך)

צבא משתמש בתדרים 30-90 מגהרץ ומשטרה משתמשת ברשת מוצפנת וטונה ממסרים, גם בצבא שמשתמשים במכשירים 5 וואט משתמשים בטונה ממסרים והצפנות. שממש לא פתוחה למכשירים האלה.- בעיקרון יש טעם בדברייך אבל קיימת בעיה של הרמוניות שעלולות להשמע בתדרים אחרים ועלולים להפריע לשכן.

זה חוק מטופש מתקופת האל תיגע בי כשכן היו משתמשים בתדרים כאלה. החוק הזה כבר התיישן. - חוק זה חוק ולא חסר חוקים מטופשים בכול תחומי החיים.

יתרה מזו אתה לא תוכל לייבא מכשיר קשר רציני (לא צעצועים) מבלי שהמכס יבקש ממך אישור ממשרד התקשורת שניתן להכניס את המכשיר לארץ. אתה לא תקבל אישור כזה כול עוד אין ברשותך רישיון מתאים.

בהצלחה בתקשורת

73

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה טועה מאד. שידור ללא רשיון מהווה עבירה פלילית. יש לכך חריגים במסגרת פסי תדרים "חופשיים" כגון ה-CB וה-ISM, שגם בהם יש חובה לקיים תנאים מסויימים (מבחינת הספק, סוג קרינה, חריגות מהתחום וכו') ויש חובה לרישוי של הציוד עצמו על מנת שיעמוד בתנאים הנדרשים.

ואם אתה משדר בתחום החובבים אתה בהחלט עשוי לגרום הפרעות, אפילו בלי להיות מודע לכך. חוץ משידורי הקול המוכרים לך חובבי הרדיו מפעילים לא מעט טכנולוגיות אחרות כגון טלויזיה, שידורי נתונים תקשורת לווינים וכו', ודווקא בפסים שבהם אתה רוצה לשדר.

לדוגמא - חובבי הרדיו הקימו רשת תקשורת מחשבים כבר באמצע שנות ה-80, לפני שמישהו מחוץ לאקדמיה חשב בכלל על האינטרנט. והיה מדובר ברשת איטית כין שהתבססה על שידורים ב-HF ו-VHF ולא על כבלים וסיבים אופטיים, אבל במגבלות הנתונות היתה יעילה מאד. ולפני כן - תחנת תקשורת הלווינים הראשונה בישראל לא היתה בעמק האלה אלא דווקא בביתו של חובב רדיו חיפאי.

אם ככה אפילו אם מכשיר ווקי טוקי כמו מוטורולה טוקאבואוט יכולה לגרום לרעשים בלי שנדע, ואפשר לקנות אותה בלי בעיה בכלל..

ולא מצריך שום רישיון.

אני לא צריך מכשיר קשר רציני יותר, מה שיש לי זה מספיק לי מעל ומעבר.

לא ניראה לי שבעידן האינטרנט עדיין יש מישהו שמריץ משהו על תדרי רדיו, אני רחוק מהתחום הזה. אבל אני לא רואה לזה שום סיבה

וכמו שאמרתי, אולי החוק הזה היה רלוונטי בתקופת האל תיגע בי, אבל ממש לא כיום.

אוקיי ניקח מצב שבו נגיד שאנחנו בעלי רישיון ממשרד השקר כל שהו, איך נדע אם אנחנו מפריעים למישהו עם השידורים שלנו?

יש מד הפרעות? :roll:

אני באמת שמתקשה להבין. והייתי רוצה להימנע ממצב שבו אני מפריעים למישהו או למשהו.

לא כי מישהו יבוא לחפש אותי, אלה כי אין לנו שום כוונה להטריד אף אחד.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

כפי שכתב מרק כל מכשיר המקרין בתדרי הרדיו שמיוצר או נכנס ארצה מחייב רישוי (מבחינת הדגם ולעתים אף מכשיר ספציפי). בדיוק כפי שרכב חייב לעמוד בתקינה גם מכשיר קשר חייב לעמוד בה, ובין השאר נבדקת קרינה מחוץ לתחום התדרים המורשה.

אותם מכשירי קשר קטנים שעליהם אתה מדבר לא מוכנסים ארצה בלי שהם עוברים רישוי. הם משדרים באחד מפסי התדרים המותרים בשימוש ללא רישוי ספציפי (כפי שהזכרתי קודם) וההספק שלהם מוגבל. מי שרוצה ליבא מכשיר למטרות אחרות חייב לקבל אישור משרד התקשורת - בדיוק כפי שרכב וחלק מרכיביו מחייבים אישור משרד התחבורה. אם אני, כחובב רדיו בעל רשיון, רוצה ליבא מכשיר לתדרי חובבים עלי לקבל אישור משרד התקשורת, בלי אישור זה המכשיר לא יעבור את ביקורת המכס. ובדיוק כמו הרכב - גם מכשיר הקשר שלי יהיה רשום במדור התדרים במשרד התקשורת, ופירוט הציוד יופיע ברשיון התחנה שלי.

לגבי מי משתמש בתדרי הרדיו - אתה ואני וכל אחד. אנחנו שומעים רדיו במכונית, מתקשרים באמצעות טלפון נייד, המכשירים שלנו מתחברים למרשתת באמצעות ציוד רדיו (אני מניח שאתה עושה שימוש ב-WiFi ו-BT). הרבה מאוד שירותים משתמשים בתקשורת רדיו, החל בצבא ובמשטרה וכלה בבקרת התנועה האוירית והימית או במכשירים רפואיים ואחרים.

לאור כל אלה ההתיחסות שלך לנושא דומה להתיחסותו של מי שנוסע בדרך בלי להתיחס לחוקי התנועה, הרי מי עוד משתמש בכביש?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כפי שכתב מרק כל מכשיר המקרין בתדרי הרדיו שמיוצר או נכנס ארצה מחייב רישוי (מבחינת הדגם ולעתים אף מכשיר ספציפי). בדיוק כפי שרכב חייב לעמוד בתקינה גם מכשיר קשר חייב לעמוד בה, ובין השאר נבדקת קרינה מחוץ לתחום התדרים המורשה.

אותם מכשירי קשר קטנים שעליהם אתה מדבר לא מוכנסים ארצה בלי שהם עוברים רישוי. הם משדרים באחד מפסי התדרים המותרים בשימוש ללא רישוי ספציפי (כפי שהזכרתי קודם) וההספק שלהם מוגבל. מי שרוצה ליבא מכשיר למטרות אחרות חייב לקבל אישור משרד התקשורת - בדיוק כפי שרכב וחלק מרכיביו מחייבים אישור משרד התחבורה. אם אני, כחובב רדיו בעל רשיון, רוצה ליבא מכשיר לתדרי חובבים עלי לקבל אישור משרד התקשורת, בלי אישור זה המכשיר לא יעבור את ביקורת המכס. ובדיוק כמו הרכב - גם מכשיר הקשר שלי יהיה רשום במדור התדרים במשרד התקשורת, ופירוט הציוד יופיע ברשיון התחנה שלי.

לגבי מי משתמש בתדרי הרדיו - אתה ואני וכל אחד. אנחנו שומעים רדיו במכונית, מתקשרים באמצעות טלפון נייד, המכשירים שלנו מתחברים למרשתת באמצעות ציוד רדיו (אני מניח שאתה עושה שימוש ב-WiFi ו-BT). הרבה מאוד שירותים משתמשים בתקשורת רדיו, החל בצבא ובמשטרה וכלה בבקרת התנועה האוירית והימית או במכשירים רפואיים ואחרים.

לאור כל אלה ההתיחסות שלך לנושא דומה להתיחסותו של מי שנוסע בדרך בלי להתיחס לחוקי התנועה, הרי מי עוד משתמש בכביש?

זאת אומרת אם המכשיר שלי עבר במכס, סימן שהכל בסדר?

אני באמת מתקשה להבין...

צבא ומשטרה הכל שם מוצפן,ועובר דרך ממסרים. ככה שאם תיהיה באותו התדר של המ''ק ספק אם אתה תקלוט את השידור.

ברור שמשתמשים ברדיו, אבל אם ככה, כל דבר יכול להפריע. אפילו הטלפון הביתי שלי.

ושוב אני ישאל, מה אני צריך לעשות על מנת לא להפריע לאף אחד אחר? יש רשימה של תדרים שמשתמשים בהם באופן קבוע? ממסרים? שירותים כל שהם?

הרי גם ג'יפאים משתמשים במכשירי קשר עוצמתיים ולא של 4 וואט סיניםי קטנים, :roll:

אשמח למידע על הנושא כדי לדעת מה לעושת ומה לא לעשות כדי לא להפריע, וגם כדי שלא יפריעו לנו.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

המערכת החדשה של המשטרה מוצפנת. הקודמת - כל מקמ"ש מתאים היה קולט כל שידור משטרתי. היום הם הבינו שמאזינים להם (עיקובים שהיו נכשלים וכד') אז הם שדרגו את המערכת. נכון להיום כל מכשיר קשר משטרתי מבצע שידור גל בתדר X, שזה גל פורץ ורק אז הוא יכול לקלוט/לשדר.

בצבא הכל עובד עם מצפינים מיוחדים, שעבדתי איתם ולא אוכל לפרט יותר מדי עליהם. הם מבצעים כל מיני דברים במכשיר, שכל מכשיר הכי חדיש שיהיה לא יצליח לקלוט כלום.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

הרי גם ג'יפאים משתמשים במכשירי קשר עוצמתיים ולא של 4 וואט סיניםי קטנים, :roll:

אשמח למידע על הנושא כדי לדעת מה לעושת ומה לא לעשות כדי לא להפריע, וגם כדי שלא יפריעו לנו.

תתפלא אבל לפני 10 שנים היו איתי מספר ג'יפאים בקורס חובבי רדיו לדרגה ד' משתי סיבות עיקריות.

1. אפשרות לרכוש ציוד קשר מתקדם ולשדר בהספקים גבוהים מבלי לעבור על החוק.

2. שימוש בממסרים של חובבי הרדיו מבלי להרגיש שאתה עושה משהו לא בסדר.

3. אכן ג'יפאים משתמשים במכשירי קשר מסוג מקסטרק תוצרת מוטורלה בהספקים של 25 וואט וגם 32 וואט ויש סביב העניין קשר של שתיקה.

פורסם
המערכת החדשה של המשטרה מוצפנת. הקודמת - כל מקמ"ש מתאים היה קולט כל שידור משטרתי. היום הם הבינו שמאזינים להם (עיקובים שהיו נכשלים וכד') אז הם שדרגו את המערכת. נכון להיום כל מכשיר קשר משטרתי מבצע שידור גל בתדר X, שזה גל פורץ ורק אז הוא יכול לקלוט/לשדר.

בצבא הכל עובד עם מצפינים מיוחדים, שעבדתי איתם ולא אוכל לפרט יותר מדי עליהם. הם מבצעים כל מיני דברים במכשיר, שכל מכשיר הכי חדיש שיהיה לא יצליח לקלוט כלום.- צר לי לאכזב אותך אבל חובבי רדיו וותיקים ומוכשרים ילמדו את הצבא דבר או שניים בכול מה שקשור לתקשורת אלחוטית.

זה שלצבא יש כסף לרכוש אמצעים וציוד ייקר לא הופך את המשתמשים בציוד למבינים.

1. גם את המערכת הקודמת של המשטרה תוצרת מוטורולה לא כול מקמ"ש פשוט היה יכול לקלוט מכיוון שתחום התדרים היה סביב 850 מגה-הרץ.

2. גם אם היה ברשותך מקמ"ש מתאים לקליטת השידורים לא יכולת לעקוב אחרי התשדורת למשך זמן ארוך מכיוון שהמכשירים שלהם עבדו בשיטת

trunking שכול פרק זמן מסויים התדר היה משתנה או בעברית צחה 'רב גל'.

בכדי להתגבר על המכשול הזה היית צריך להשקיע בציוד ייקר וכמובן להעזר במישהו שיש לא הבנה בתחום בכדי לעקוף את החסימה במקלט שרכשת.

אני לא יודע מי אתה ומה גילך אבל בזמנו היה בחור שנקרא קשבנו מיכאל גורדוס שהצבא וכוחות הביטחון היו נעזרים בו בכדי לקלוט את מה שהם מבקשים.

חפש בגוגל "מיכאל גורדוס".

דרך אגב את המקלט הראשון שלי אני בניתי במו ידי והוא מכסה את תחום התדרים מ-48 מגה-הרץ עד 890 מגה-הרץ איפנון AM וגם FM.

אם מעניין אותך הפרוייקט תוכל להוריד אותו מהקישור המצורף (למעשה זו מצגת שהכנתי עבור הרצאה שהעברתי באגודת חובבי הרדיו).

פורסם

מרק, אני לא מתיימר ללמד מישהו או לומר שאני יודע הכל. אני רק חולק מהידע שלי בחיל התקשוב בגדוד מבצעי.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

קראתי. אכן אדם מדהים. מדהים לדעת שהוא הביא פרסומים ראשונים בכל מה שקשור למדינות חוץ...

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...