Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אבל אני חושש שקצת ברקע, באופן מובלע, יש התייחסות לכל סכסוך שיהודים אי פעם יקחו בו חלק, ככזה שמצד אחד יש בו גטאות ומחנות השמדה, ומצד שני נאצים.

יש איזה פתגם שאפשר להוציא את היהודים מהגלות אבל אי אפשר להוציא את הגלות מהיהודים? אז כנראה משהו כזה.

לפני כשעה, David32 כתב:

וזה ה-הבדל. 

הוא לא יכול להתקיים לבד בלי החלק של תורת הגזע, לבנסראום והשמדת גזעים ״נחותים״ יותר. כלומר האידיאולוגיה בשילוב התכנון, שיטתיות, אכזריות וההוצאה לפועל מייחדים יחדיו את הנאצים.

לפני 21 דקות, oryo כתב:

קח את זה צעד אחד קדימה - מה בכושר ההרתעה שאתה מתאר משפיע או ישפיע, קונקרטית, על המצב?

אני לא גנרל גדול אבל אני מניח שבשני המקרים זה מאלץ את האויב להשקיע משאבים בחקירת האירוע, מאמצים למצוא את הסוכנים/מדליפים/עוזרים וכו׳. כלומר, משאיר פחות משאבים לתחומים אחרים.

לפני 21 דקות, oryo כתב:

אחלה PR

בתפיסה שלי הרתעה היא בד״כ PR.

לפני 21 דקות, oryo כתב:

אבל אני לא מזהה שום דרך במסגרתה החיסול יגרור יתרון אסטרטגי קונקרטי למדינת ישראל, וכמובן שלא רואה איך זה מקדם את הפסקת הלחימה או השגת יעדיה.

מה זאת אומרת? כוח האש העצום שהאמריקאים פרסו בכל רחבי המזרח התיכון הוא דוגמא לכך. אני בכלל לא בטוח שהפסקת הלחימה היא אינטרס ישראלי (בשלב הנוכחי ובתנאים שפורסמו בתקשורת). האיראנים פועלים לנסיגת הכוחות האמריקאיים מהאזור. בפועל? קורה בדיוק ההפך. אני מניח שזה מתלכד עם האינטרס הישראלי (לפחות לפי מה שמפורסם).

יכול להיות שדווקא הסלמת האירוע, בייחוד מול האיראנים יביא להתערבות המעצמות להפסקת הלחימה. כלומר רק איום משמעותי או פעולה עם תג מחיר גבוה מספיק יכולים להוריד את גובה הלהבות.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

רואים שלא היית חבר בקבוצת אוכל חינם ברחבי הטכניון.

אוכלי חינם בבן גוריון, נחשב?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 17 דקות, Gosser1860 כתב:

הוא לא יכול להתקיים לבד בלי החלק של תורת הגזע, לבנסראום והשמדת גזעים ״נחותים״ יותר.

או, אבל זה החלק המעניין של המוטיבציה שבמקרה הזה יש לו המון דברים מקבילים רק מנקודת מבט דתית. ואם נבודד רק את עיניין המוטיבציה ונשווה לנאצים, אז הם שווים. 

תורת הגזע מוחלפת בזה שאיסלאם זאת דת עליונה על היהודים, לבנסראום - ברור. השמדת גזעים דתות נחותות יותר, איך שהיהודים אשמים בהכול. ועוד ועוד. 

אבל בשום צורה אחרת חבורת הזבל הזאת לא מקבילה למכונה הגרמנית/נאצית. אין להם כלום, הם אפילו לא קרובים לנאצים מבחינת אירגון, שיטת עבודה, טכנולוגיה. הם מתעדים לצורך שונה לגמרי. ואת כול זה הם עשה 80 שנה אחרי שמישהו עם ניסיון כבר הראה להם איך עושים דברים. אבל כשאתה טיפש ועם אייקיו של לבנת בטון....

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הנאצים עשו משהו שלא נעשה מעולם לפני זה, וגם לא מאז - השמדת עם *תעשייתית*. הם הקימו מנגנון תעשייתי שלם, מפעלים (מחנות השמדה) ולוגיסטיקה והכפיפו את מנגנוני המדינה וכושר הייצור שלה לטובה מטרה מוצהרת של השמדת העם היהודי. הייתה להם תוכנית סדורה איך לבצע את זה, והם פעלו לפיה לאורך שנים.

לקרוא לחמאס נאצים זו זילות השואה.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעה, oryo כתב:

לדעתי, החיסול הוא הצגת יכולות מרשימה, ובכלליות ברור שזה מרגיש נפלא לדעת שעוד פונדמנטליסט התאייד מהעולם, אבל אני לא מזהה שום דרך במסגרתה החיסול יגרור יתרון אסטרטגי קונקרטי למדינת ישראל, וכמובן שלא רואה איך זה מקדם את הפסקת הלחימה או השגת יעדיה.

זה לא קשור לאסטרטגיה (שכנראה גם לא קיימת). אבל אין נצחנות אסטרטגיים בלי נצחנות טקטיים. זה לא יקרב את הפסקת הלחימה, אתה פשוט משמיד את האויבים שלך מאחד עם קלצ' בכפכפים עד "רמטכ"ל" ו"ראש הממשלה". ותמיד יותר טוב לחסל את המג"ד/מח"ט/אוגדונר/רמטכ"ל מול חייל פשוט. זה הכל.

לפני שעה, oryo כתב:

בכא אם נדמה שאני נגד - זה לא המצב, לשמחתינו העולם יחסית זורם עם זה שישראל מחסלת מנהיגים בתוך ריבונות של מדינה אחרת, ואם נותנים לך - תיקח.

זאת לא מדינה אחרת. לא אירופה, ארה"ב, טורקיה וכו'. זאת מדינת אויב. יותר מזה, אפשר להגיד ראש הנחש. מדינה שמנהיגה את הקואליציה נלחמת מול ישראל. מדינה שכבר תקפה ישראל עם מאות טילים. וכאשר מדובר על ישראל אין לה שום ריבונות. בדיוק כמו שאין ריבונות ללבנון, סוריה ותימן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

איך זה מייצר הרתעה אם בתגובה חצי מהמדינות ליד הולכות לירות עלינו, וישראלים מסתובבים שוב בתחושה שעוד רגע משמידים להם את הבית כבר שבוע?

לפני 3 שעות, oryo כתב:

קח את זה צעד אחד קדימה - מה בכושר ההרתעה שאתה מתאר משפיע או ישפיע, קונקרטית, על המצב?

כי מהצד זה נראה שאתה פשוט כותב אחלה PR אבל לא ברור לי אילו נתונים אתה תמציא בשביל להתייחס לשאלה הנ''ל.

לדעתי, החיסול הוא הצגת יכולות מרשימה, ובכלליות ברור שזה מרגיש נפלא לדעת שעוד פונדמנטליסט התאייד מהעולם, אבל אני לא מזהה שום דרך במסגרתה החיסול יגרור יתרון אסטרטגי קונקרטי למדינת ישראל, וכמובן שלא רואה איך זה מקדם את הפסקת הלחימה או השגת יעדיה. על החטופים כמובן שאין טעם לדבר, ליטרלי ופיגורטיבלי.

ומי שחושב שהריגת הניה מסייע לחיסול חמאס כנראה מאמין גם בנצחונות מוחלטים ושאר שקרים.

בכא אם נדמה שאני נגד - זה לא המצב, לשמחתינו העולם יחסית זורם עם זה שישראל מחסלת מנהיגים בתוך ריבונות של מדינה אחרת, ואם נותנים לך - תיקח. הבעיה איננה החיסול לכשעצמו אלא חוסר האסטרטגיה של ההנהגה הישראלית וחוסר הרצון של הציבור הישראלי שתהיה כזו, כפי שמשתקף בקלפי ולכאורה בשיח הציבורי עצמו. ממשלת הימין המלא מאשרת למוסד להוריד קודקוד וכולם מחלקים באקלאוות בזמן שהצפון נשרף וצהל כבר 10 חודשים בעזה בלי תכנית ליום שאחרי.

ענית לעצמך - זה מייצר הרתעה, פשוט לאו דווקא זו שרצית 😅

אני גם בטוח שמנהיגים ערבים מפחדים יותר ולכן מרעננים נהלי אבטחה, השאלה היא איך החיסול ישפיע על המדיניות שלהם בפועל, מי מהם יפסיק לרצות להלחם בישראל או להגיע להסדר. והתשובה די טריויאלית - אם משמרות המהפיכה היו מורידים את ביבי האם הממשלה והציבור היו יותר או פחות מעוניינים לעשות מולם אסקלציה?

(אוקיי דוגמא גרועה, במקרה הספציפי של ביבי אני לא בטוח 🫠)

זאת דעתי, אך אתה משדר לשכונה ש״אף אחד לא חסין״, ״המודיעין שלך נמצא בכל מקום״, ״על אף הסכנה אתה (ישראל) תעשה את מה שמבחינתך צריך לעשות״.

בסוף, מחצית מבכירי חמאס כבר חוסלו. אז נכון שיקומו חדשים, אך הזכרון הארגוני והיכולות בהחלט נפגעות. מדובר באנשים שהקימו ושלטו בארגון 30-40 שנה.

ומה שחשוב בשכונה שלנו זה לא רק מה באופן תאורטי אתה יכול לעשות, אלא גם מה אתה עושה תכלס. מדובר בשכונה בעייתית. אז אם אתה רוצה להסתדר בשכונה אתה חייב להתאים את עצמך במידה מסוימת לצפיות.

והרתעה זה בידיוק זה - PR. זה האופן שבו אתה נתפס. עדיף שיחשבו שאתה שטן ומסוכן, מאשר שטן וחלש. כי משטן ומסוכן צריך לפחד, שטן וחלש צריך לחסל.

חיסול אחד לא מביא ליתרון אסטרטגי (שלא נדבר על זה שניכר שלישראל אין באמת אסטרטגיה). אבל שורה של חיסולים אחד אחרי השני לאורך זמן מייצרת מציאות אחרת. 

הקשבתי גם לפודקאסט הזה עם אהוד חמו. אני לא מסכים עם כל הנקודות שלו, אבל עדיין מעניין. וגם הוא מציין את חשיבות ההרתעה והנקמה. יש גם דיון על האם חיסולים משנים מציאות או לא (לדעתו לא, ואני מסכים איתו כאן)

https://podcasts.apple.com/pl/podcast/אחד-ביום/id1553686409?i=1000663986734

• אהבתי 4
פורסם

חלק מזה קשור שבעקרון מספיק להגיד שני משפטים במסגד עם שני עדים כדי להפוך למוסלמי.

כל דת שרוצה להמיר אנשים, לא תעמיד מכשול בדרכם, שזה ניגוד הפוך לחלוטין מאשר היהדות.

פורסם

הגי'הדיסטים גרועים מהנאצים.

האנטישמיות והשנאה שלהם מושרשים ב1400 שנה של איסלאם.

לנאצים היה רק מספר מועט של שנים לשטוף את המח ותראו מה הם השיגו.

מספיק להקשיב למחבלת הפלסטינית אחלאם תמימי (השתתפה בפיגוע בסבארו) שאמרה בראיון:

זה סכסוך דתי, לא סכסוך על אדמה.

רצח יהודים זה קורבן לאללה.

היא מחבלת שהפלסטינים רואים בה דמות חינוכית והירואית וכל ילד פלסטיני לומד להעריץ אותה.

בכל הזדמנות אני שומע גי'הדיסטים צועקים בהפגנות "חייבר חייבר יהודים, צבא מוחמד חוזר" ואנחנו מטומטמים כי 99.9% אפילו לא טורחים לברר מה זה חייבר ומה המשמעות של זה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

על כל מקרה שיהיה - הלכתי לתדלק את הרכב..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 5 דקות, garicho כתב:

זאת דעתי, אך אתה משדר לשכונה ש״אף אחד לא חסין״, ״המודיעין שלך נמצא בכל מקום״, ״על אף הסכנה אתה (ישראל) תעשה את מה שמבחינתך צריך לעשות״.

בסוף, מחצית מבכירי חמאס כבר חוסלו. אז נכון שיקומו חדשים, אך הזכרון הארגוני והיכולות בהחלט נפגעות. מדובר באנשים שהקימו ושלטו בארגון 30-40 שנה.

ומה שחשוב בשכונה שלנו זה לא רק מה באופן תאורטי אתה יכול לעשות, אלא גם מה אתה עושה תכלס. מדובר בשכונה בעייתית. אז אם אתה רוצה להסתדר בשכונה אתה חייב להתאים את עצמך במידה מסוימת לצפיות.

והרתעה זה בידיוק זה - PR. זה האופן שבו אתה נתפס. עדיף שיחשבו שאתה שטן ומסוכן, מאשר שטן וחלש. כי משטן ומסוכן צריך לפחד, שטן וחלש צריך לחסל.

חיסול אחד לא מביא ליתרון אסטרטגי (שלא נדבר על זה שניכר שלישראל אין באמת אסטרטגיה). אבל שורה של חיסולים אחד אחרי השני לאורך זמן מייצרת מציאות אחרת. 

הקשבתי גם לפודקאסט הזה עם אהוד חמו. אני לא מסכים עם כל הנקודות שלו, אבל עדיין מעניין. וגם הוא מציין את חשיבות ההרתעה והנקמה. יש גם דיון על האם חיסולים משנים מציאות או לא (לדעתו לא, ואני מסכים איתו כאן)

https://podcasts.apple.com/pl/podcast/אחד-ביום/id1553686409?i=1000663986734

מעבר לכך, ברגע שאתה נוטל את היוזמה לידיך ותוקף, אתה מכריח את האויב להקצות משאבים להגנה, וזה אומר שבהגדרה יש לו פחות משאבים להקצות להתקפה. 

חזיר דיזל

פורסם
לפני 27 דקות, DareDevil כתב:

על כל מקרה שיהיה - הלכתי לתדלק את הרכב..

תעשה בלוק לערוץ של האפס הזה.

עלה בזכות בירבורים על רוסיה-אוקראינה. התחלתי לחשוד די מהר שהוא מדבר שטויות

בשביעי לאוקטובר חירטט על מחבלים באשקלון ושיט. אחר כך הסביר שבצה"ל הסטטוס שלך נקבע ע"י הקסדה והאם יש לך מצנפת או לא - וברגע הזה בעצם הבנתי במאה אחוז שהוא סתם חרטטן ולא שווה לצפות בו. 

חבל על כול שניה שהוא מדבר. 

• מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

תעשה בלוק לערוץ של האפס הזה.

עלה בזכות בירבורים על רוסיה-אוקראינה. התחלתי לחשוד די מהר שהוא מדבר שטויות

בשביעי לאוקטובר חירטט על מחבלים באשקלון ושיט. אחר כך הסביר שבצה"ל הסטטוס שלך נקבע ע"י הקסדה והאם יש לך מצנפת או לא - וברגע הזה בעצם הבנתי במאה אחוז שהוא סתם חרטטן ולא שווה לצפות בו. 

חבל על כול שניה שהוא מדבר. 

אה?

אני צופה בו מידי פעם והוא בד"כ מדבר לעניין, לגבי המצנפת זה די נכון- יש הרבה שטויות בצבא, כמו ח"ע ירוק, כומתה מדוגמת וכולי שאין להם כמעט משמעות למעט סטטוס. הוא לא התכוון שזה שקול לדרגה או משהו, אלא משהו שמתחיל ביחידות מסויימות ואז יחידות אחרות מחקות את זה באילתורים (או בקומבינות, כמו שבסדיר חתמתי על אפוד חזיה אבל לך תסתובב עם הביזיון הזה בלבנון...)

קיצר לא הבנתי על מה יצא קצפך.

פורסם
לפני 46 דקות, Coro כתב:

הגי'הדיסטים גרועים מהנאצים.

האנטישמיות והשנאה שלהם מושרשים ב1400 שנה של איסלאם.

לנאצים היה רק מספר מועט של שנים לשטוף את המח ותראו מה הם השיגו.

מספיק להקשיב למחבלת הפלסטינית אחלאם תמימי (השתתפה בפיגוע בסבארו) שאמרה בראיון:

רצח יהודים זה קורבן לאללה.

היא מחבלת שהפלסטינים רואים בה דמות חינוכית והירואית וכל ילד פלסטיני לומד להעריץ אותה.

בכל הזדמנות אני שומע גי'הדיסטים צועקים בהפגנות "חייבר חייבר יהודים, צבא מוחמד חוזר" ואנחנו מטומטמים כי 99.9% אפילו לא טורחים לברר מה זה חייבר ומה המשמעות של זה.

אתה מכיר את הקוראן?

כשלוקחים ספר דתי ומבססים עליו גם את דעש וגם את האחמדים סביר להניח שלא מטיף לאף אחד מהשניים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 37 דקות, Coro כתב:

איזה שטויות! עד לסוף שנות ה-80 טרור פלסטינאי היה חילוני לחלוטין. נתמך על ידי ברה"מ הקומוניסטית, שם גם היו מחנות אימונים למחבלים יחד עם מחבלים שמאלניים ממדינות אחרות. גם בסוריה ומצרים היו (ועד היום) משטרים חילוניים. את החמאס אנחנו הקמנו במו ידינו כאלטרנטיבה לארגוני טרור חילוניים. הטרור דתי נכנס לתמונה כאשר טרור חילוני נכשל ובגלל השחיטות של השלטונות החילוניים.

פורסם

אף אחד לא יודע היסטוריה, ולכולם כיף לקרוא להם נאצים, כי מה כבר יותר נורא מנאצים. כך בבני ברק קוראים לחיילים נאצים, כך קוראים נאצים לאשכנזים, או אומרים שחבל שהיטלר לא סיים את העבודה, תלוי בסיטואציה. כך משלבים יפה שנאה עם זילות השואה, כי למה לא להרשות זילות באירוע שבסך הכל הרג אשכנזים וחבל שהיטלר לא הרג את כולם, נכון?

אחלה עבודה עושה השלטון הנוכחי במיתוג ושיסוי. באמת ראוי שילמדו את זה בקורסים לפירסום. לכל אחד מוצמד כינוי. ברק פדופיל, טבח קפלן, נוחבות קפלן, וכולם חוזרים ומתחרים מי צועק אמן חזק יותר.

ה-7/10 היה נורא מספיק בכדי לא לערב את השואה, והשואה הייתה נוראה מספיק ויש עוד אנשים שזוכרים אותה יותר מדי טוב. צאו מזה. אתם מתדרדרים לשילוב מטורף בין ברה"מ לארה"ב המקארטיסטית וכל זה באיזו איצטלה לא ברורה של לקרוא לעצמכם ימין. תתעוררו.

• אהבתי 6
  • משעמם 1
  • רעיון טוב! 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...