Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

והטנקיסטיות של קרקל חיסלו עשרות מחבלים ב7.10.

זה כבר סט יכולות שלומדים מהסביבה הקרובה עד לגיל 18 וממה שמלמדים בצבא.

כי היו לוחמים/לוחמות שקפאו למוות ברגע שנפרצו הגדרות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

אתה מבוזבז כאן אם יש לך 1001 פתרונות לבעיה בגילה של מדינת ישראל....

בנט הוא פוליטקאי שלא רואה בעיניים מזכיר מאוווד את מר ביבי נתניהו.

זה הסיפור, לא אישיות נעלה ולא נעליים.

בלי קשר אהבתי מאוד:) 

ככה נראה ראש עקום!

תגיד בגלל החרדים שלא מתגייסים אנחנו צריכים לגייס נשים בכדי למלא את השורות, ובכך פוגעים ברמה הנדרשת - סבבה.

מסלול זהה א-ב-ל שונה אני מניח גם שהאויב מתחשב בסרגל המאמצים הייעודי או שיהיה לוחם נוסף שיצטרך להתאמץ יותר.

ופקודת השירות המשותף על כל חלקיה כל זה בשביל לוחמת אחת!!!

ספריאל זוכר שאמרתי לך שצה"ל הוא גוף חינוכי? הנה ראיה אחת. הרי ברור כשמש שתועלת צבאית אין מהשקעה פסיכית בשביל לוחמת אחת שגם בשבילה היו צריכים להוריד את הרף.

image.thumb.png.9542b96b8d30a253035c054267324072.png

האישה הזאת אכלה חרא שנה וחצי בזמן שאנשים מהמגזר שלך גונבים לי את המיסים משתמטים וטוענים שהם לומדי תורה בזמן שהם בורחים לחופשה בתאילנד בשביל לתת בראש לליידי בויז.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

הוא לא.

והטנקיסטיות של קרקל חיסלו עשרות מחבלים ב7.10.

תראה את הסרטון "אחרי ההכשרה" איך חיילת מהפיילוט הכל כך מוצלח בקושי מצליחה לטעון את הפגז ותגיד לי אם לדעתך זה מוצלח.

אין שום קשר לזה שבקרב הן חיסלו מחבלים.

משווים בין צוות גברי לצוות נשי פר ביצועים, גם מאבטח בן 60 יכול להרוג בקרב מחבל מה זה אומר שנמנה אותו למ"פ בוגלני?

לפני 3 שעות, פינדר כתב:

באמת לא ברור מה אתה רוצה. אני מבין שמבחינתך אישה שחולקת איתך מרחב ציבורי, זו אג׳נדה פרוגרסיבית. אבל אתה מוזמן להסביר מאיפה אמורים להביא עוד לוחמים אחרי שלוש שנות לחימה.

תראה אם אתה באמת חושב שכל הפיילוט המושקע הזה שישבו עליו אנשי מקצוע תקצוב הדרכה והכשרה בשביל שבסוף המסלול תצא לוחמת אחת לסיירת -וזה נחשב תועלתי ומשתלם.

אני ממש מקווה שבעסקים אתה לא מתנהל ככה.

תוריד את הרף ב10% ויש לך עוד מאות לוחמים בזמין בלי מסלול ייעודי....

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

האישה הזאת אכלה חרא שנה וחצי בזמן שאנשים מהמגזר שלך גונבים לי את המיסים משתמטים וטוענים שהם לומדי תורה בזמן שהם בורחים לחופשה בתאילנד בשביל לתת בראש לליידי בויז.

צבא לא נמדד לפי מאמץ ורצון, הוא נמדד לפי קטלניות.

בתורה ומצוות מודדים את המאמץ ולאו דווקא את התוצאות אגב...

• אהבתי 1
  • משעמם 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

הוא נמדד לפי קטלניות.

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

אין שום קשר לזה שבקרב הן חיסלו מחבלים

כתבת דבר והיפוכו.

הסרטון שאתה נאחז בו, הוא מפיילוט שכשל משלל סיבות. אחריו עשו פיילוט נוסף מוצלח. בעקבותיו נשים שולבו בשריון במסגרת הגנת הגבולות, אבל לא בשריון מתמרן.

במסגרת הגנת הגבולות, ברגע האמת, הן הוכיחו עצמן כקטלניות מאוד.  זו עובדה.

אתה רוצה לטעון שאם הן הרגו עשרות מחבלים, לוחמים גברים היו מחסלים מאות? אולי. אבל בסוף מספר הלוחמים מוגבל ואשה שממלאת בהצלחה תפקיד שהיה מאוייש באופן מסורתי על ידי גבר, משחררת את הגבר להצבה במקום שבו הוא יכול לתרום יותר.

אני חוזר על השאלה שלי, בהינתן שיש מחסור משמעותי בלוחמים, מאיפה אתה מציע להרחיב את מאגר הלוחמים?

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

תוריד את הרף ב10% ויש לך עוד מאות לוחמים בזמין בלי מסלול ייעודי

כאדם חסר מוסר בסיסי שאין לו בעיה שאחרים ימותו בשבילו והוא גם מוכן לגנוב כספים מאותם אנשים והמשפחות שלהם, אין לך שמץ של מושג מה זה בכלל לעבור מסלול אפס, כלום נאדה. אתה בור מוחלט בנושא ועדיף שפשוט תשתוק. 

• רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

שמע, אל תעלב, אני מנסה לא לחצות פה גבול וכו'. אבל בכל זאת, זה מדהים. כולנו משתפים פה מלא חירטוטים בנושאים שאנחנו לא מאוד מבינים בהם. אבל זה שאתה מסביר איך צבא צריך להתנהל, ועוד בזה - זה באמת פנומנלי ביחס אפילו לשרשור הזה. וזה גם שיאים אחרים של חוצפה. כאילו... עצם בכלל המחשבה שיש לך זכות להביע עמדה בנושא זו כבר התרסה. ואפילו את זה אתה לא מבין. 

לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

תראה אם אתה באמת חושב שכל הפיילוט המושקע הזה שישבו עליו אנשי מקצוע תקצוב הדרכה והכשרה בשביל שבסוף המסלול תצא לוחמת אחת לסיירת -וזה נחשב תועלתי ומשתלם.

אעזור לך: פינדר ואני בגדול ממנו את הפיילוט הזה, יחד עם עוד כמה חברים בשרשור הזה, שבמקום "ללמוד תורה" כל היום, עושים את הדבר המוזר שנקרא "לעבוד" ומשלמים מיסים. המון מיסים. גם ישרים גם עקיפים. ואני אומנם לא חסיד גדול של מערכת הבטחון, כידוע. ובכל זאת, מעדיף לממן אלף פיילוטים כאלו ולא ילד אחד מהמגזר היקר שלך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אני ממש מקווה שבעסקים אתה לא מתנהל ככה

אמממ, כול מסע מתחילים בצעד אחד. מה נראה לך?

גם בעסקים עושים *פיילוט* מוגבל בגודל שלו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

משווים בין צוות גברי לצוות נשי פר ביצועים,

בוא נשווה 

גלעד שליט היה גבר, דפקו בדלת והוא פתח. אם לא היה פותח אלא מפעיל את המקלע המחבלים היו מתים והוא לא היה נחטף 

לעומתו השריונריות ב 7.10 הוכחחו יכולת מבצעית שלא נפלה בכלום מהצוותים הגבריים.

מזל שדליט לא שירת בצוללות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בכל מקרה ההשוואה בין גבר לאשה לגבי אותו התפקיד היא שגויה.

כל מטכליסט יכול להיות שג בקריה והוא בטוח יהיה יותר טוב מהשג הנוכחי. אבל זה יהיה בזבוז להציב אותו שם. מציבים שם מי שיכול להיות שג מספיק טוב. וזה מפנה את המטכליסט להיות מטכליסט.

אותו דבר לגבי נשים. אם יש תפקידים שאשה יכולה לבצע מספיק טוב, אין סיבה שהיא לא תהיה שם. פעם אהוד ברק הסתובב עם פיאה בלונדינית בבירות. אולי בפעם הבאה לא יצטרכו פיאה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 שעות, yd b-4 כתב:

איזה תוצאות יש בתורה שלכם?

אם אני ושאר הסמולנים פה מפסיקים לשלם מיסים הילדים שלכם מתים מרעב וסובלים מעששת תוך חודש.

ואם מפק"צ בסיירת מטכל חתם עליב מבחינתי היא לא מישהי ש*אתה* תרצה להתעסק איתה, אגב קטלניות.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 11 שעות, yd b-4 כתב:

תראה את הסרטון "אחרי ההכשרה" איך חיילת מהפיילוט הכל כך מוצלח בקושי מצליחה לטעון את הפגז ותגיד לי אם לדעתך זה מוצלח.

אין שום קשר לזה שבקרב הן חיסלו מחבלים.

משווים בין צוות גברי לצוות נשי פר ביצועים, גם מאבטח בן 60 יכול להרוג בקרב מחבל מה זה אומר שנמנה אותו למ"פ בוגלני?

כל השטויות שרשמת ועדיין עשתה יותר מכל מה שמגזר שלכם מבלבל בשכל.

אלופי ההתקרבנות והמסכנות.

גם אם היה צבא רק של חרדים לא הייתם מתגייסים. שחקנים בתחפושת.

במקום שתורידו את הכובע ותעריכו אתם יורדים עליה.

הלוואי והייתי יכול לשלם את המיסים שלי למדינה יהודית אחרת ולא לממשלה הזאת שמוכרת את עתיד הילדים שלי ונותנת את הכסף שלי לאנשים כמו המגזר שאתה שייך אליו.

את האמת - נמאסתם. גם לא נושאים בנטל וגם יורדים על מי שנושא בנטל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, asix כתב:

במקום שתורידו את הכובע ותעריכו אתם יורדים עליה.

אגב לא מפתיע.

כשקוראים מה התלמוד ובעיקר מה הקבלה כתבו על נשים ועל גויים, מבינים מאיפה זה מגיע. היום לקבלה יש מעמד גבוה יותר מהתנ"ך, ומסמר שיערות מה שכתוב שם.

בסך הכול מצטטים את מה שמלמדים אותם.

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, יובל .מ. כתב:

ואם מפק"צ בסיירת מטכל חתם עליב מבחינתי היא לא מישהי ש*אתה* תרצה להתעסק איתה

מכיר מישהי(קרובה) שעברה קורס יוקרתי דומה פחות או יותר.

עולה על המקבילים לה בכמה רמות, במוטיבציה, נחישות, קור רוח וצניעות.

אז היא לא מרימה 50קג ביד אחת.

מתפקדת מעולה.

לצבא זה מ-ש-ת-ל-ם.

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

כמה שאתה מנותק מהמציאות.

@פינדר - בבקשה, ספר על המפקדת של בנך ב-7 באוקטובר.

ועד אז, משהו מתרומתן של נשים - בשריון ובחיל הרגלים. אנשים כמוך צריכים להשתחוות להן.

אגב, סרגל מאמצים זו תוכנית בניית היכולת. בעבר לוחמים בהכשרה היו נפצעים כתוצאה מתוכנית אימונים לא סבירה ונופלים ממסללולם. כבר הרבה שנים ההכשרה נעשית בצורה יותר הדרגתית, מה שמאפשר לחיילים לבנות יכולות עם הרבה פחות פציעות. הסרגל אינו מוותר לאף אחד על הישגים סופיים, אלא מאפשר ליותר חיילים להשיג אותם.

לפני שאני אתחיל להגיב לעניין, אני אנסה להקדים  ולהגיד שאני הולך אולי שוב להרגיז כאן הרבה מהמגיבים כאן בשרשור עם התגובה שלי. יש מצב שהרבה כאן שוב יכעסו עלי בגלל מה שאני אכתוב בהמשך, אבל בגלל שהנושא כבר עלה, אז הרגשתי צורך להגיב למרות כל הכעס שזה אולי יעורר אצל רובכם כלפיי.

אני אתחיל מהתכלס: אני נאלץ להגיד, ואני יודע שזה מאוד יכעיס כאן, שאני מאוד מסכים עם אלה שמתנגדים לשילוב נשים בתפקידי לחימה. אני חושב שרק גברים צריכים להיות לוחמים ושנשים לא צריכות להיות לוחמות בכלל. לחימה, ובמיוחד דווקא בגלל כל בעיות הביטחון שיש אצלנו, צריכה להיות אירוע גברי. אני לא חושב שאנחנו צריכים לסכן נשים ולשלוח אותן לחזית גם אם הן נורא רוצות. 

אני עצמי בכלל לא הייתי לוחם, אפילו לא קרוב לזה, בחיים שלי לא החזקתי נשק. אני לא אחד שמבין משהו בלחימה. שירתתי שנתיים וחצי בבסיס פתוח בתוך עיר. אבל לא הייתי חייב להתגייס, הצבא לא רצה לגייס אותי בגלל כל מיני בעיות שיש לי, ובכל זאת רציתי להתגייס, ובסוף לקחו אותי לשרת בתור מתנדב(קצת מביך אותי לדבר על זה ולא כזה פשוט לי, אבל בגלל שאני יודע שיגיעו שאלות כמו " מי אתה בכלל שתדבר?" או מה אתה מבין בכלל, אז החלטתי בכל זאת לספר חלק).

כשכבר התגייסתי אחרי תקופה, בערך חצי שנה אחרי השירות, היו לי כל מיני פנטזיות להיות לוחם, הייתי אז בחור מאוד מתלהב והעולם הצבאי היה מאוד חדש לי, ובכל פעם שהיו מגיעים לבסיס שלנו לוחמים אז הייתי מתלהב, זה היה בערך בתקופה של מבצע עופרת יצוקה, אבל ידעתי וגם אמרו לי שאני פשוט לא מתאים לזה ואין לי את זה בכלל. צבא צריך לנצח אויבים ולא להתעסק בהגשמת חלומות. ככה שלדעתי כמו שאני הבנתי שאני פשוט לא מתאים, לדעתי גם מעט מאוד הנשים שאולי רוצות להיות לוחמות צריכות למצוא תפקידים אחרים והרבה פחות מסוכנים, אבל יחד עם זאת מועילים שבהם הן יתרמו הרבה יותר ולא יהוו סיכון מיותר, קודם כל לעצמן ולבריאותן.

לדעתי ולצערי בכל מה שקשור לשילוב נשים בתפקידי לחימה נכנסה המון פוליטיקה ופוזיציה, כזו שאומרת שחייבים שנשים יהיו לוחמות כי אנחנו נורא נאורים, וגם יש יותר מדי לחץ פוליטי להכניס נשים גם כשהפיילוטים לא מצליחים. גם בענייין הזה של הלוחמת ש "סיימה" מסלול בסיירת מטכ"ל, יש כוכבית של "מסלול שהיה יחודי או יעודי עבורה" עם "כמה התאמות שנעשו בשבילה", וכמובן לא אומרים מה הן בדיוק אותן התאמות שנעשו עבורה ומה הן כוללות.

כל אחד שרוצה להחשיב את עצמו לליברלי ונאור ישר מדבר בין היתר על כמה נשים לוחמות זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לצה"ל ולחברה, מה שאותם אנשים עושים לדעתי זה Virtue Signaling, מונח שראיתי בפייסבוק לפני שבוע, שזה בעצם אומר לבטא ולהשמיע כלפי חוץ דעות שנחשבות לנכונות ומוסריות כדי סוג של לעשות טקס לעצמם ולהראות כמה יש להם אופי טוב ומצפון שנמצא במקום הנכון.

זה הזכיר לי פאנל בתוכנית מלפני שנה בתוכנית של רביב דרוקר שעסק בשילוב של נשים לוחמות. https://www.facebook.com/watch/?v=2149446195555132

עכשיו, האישה שדיברה, עורכת דין בשם צפנת נורדמן, שמתנגדת לשילוב נשים בתור לוחמות, אני לא תמיד מסמפט את הדעות שלה, אבל בפאנל הספציפי הזה דווקא הסכמתי איתה ומאוד לא אהבתי את זה שפשוט לא נותנים לה לדבר וקטעו אותה כל הזמן, מי שלדעתי בלטה לרעה במיוחד הייתה העיתונאית נגה ניר נאמן (כתבת לענייני צרכנות, כדאי להזכיר, לא מישהי שבדיוק מומחית לצבא ולביטחון), פתאום נגה התחילה להתנפל על עורכת הדין הדתייה כמו אנקונדה עצבנית ופשוט קטעה אותה כל הזמן ולא נתנה לה להמשיך, אז אם ככה למה הזמינו את אותה עורכת דין לפאנל אם הי הייתה כזאת סדין אדום עבורם?, הם הרי ידעו מקודם מה הדעות שלה ובמה היא מאמינה, אז למה לא לפחות לתת לה לדבר גם אם אתם לא מסכימים איתה?

• רעיון גרוע 3
פורסם
לפני 17 שעות, yd b-4 כתב:

ואני חשבתי שהצבא נמדד לפי התוצאה.

אם הפגז מוצא את המטרה,  מה משנה מין היורה ?

------

"מי מדד בשעלו מים ?".

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• תוכן חדש...