Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

הצבא עובד על טנדרים עם מקלע.

במקום ללמוד איך לנצא את האויב אנחנו לומדים איך להפוך להיות כמו האויב. 

https://cars.walla.co.il/item/3831903

אם זה אפקטיבי ויעיל, מה הבעיה עם זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

נו יובל, הרי ברור לך שטנדר קל עם מאג זו ההתחלה. אחלה כלי למחבלים שרוצים לטבוח יישובים חסרי הגנה. 

ואז הם יישבו בימ"חים עד שאחרי שנה יחליטו להשתמש בהם כי חבל ואין כלי הגנה ייעודיים.

ואז בירי הראשון שחייל ייהרג חו"ח יחליטו שצריך להיכנס מייד דחוף לאתמול בפקודת האלוף לפרויקט מיגון מלא של כל הכלים האלה.

ואז המיגון לא יהיה אופטימלי, ויוסיפו עוד שכבה.

ואז הכלי יתפרק בנסיעה כי הוא כבד מדי.

ואז יגידו טוב אז מה אם הכלי שבור ולא נוסע אבל יש לו מספר צ' ומאג אז בוא נהפוך אותו לעמדה סטטית כמו שעשינו לפני השביעי באוקטובר עם טנקים דפוקים שלא נסעו.

וזה יהיה פתרון מעולה שיחזיק כמה שנים עד שנשכח מה עברנו ולמה הכלי נועד לתת מענה.

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אם זה אפקטיבי ויעיל, מה הבעיה עם זה?

הבעיה היא לא הטנדר. הבעיה היא שבדיוק כמו אצל האויב, מדובר בפלנגות ופלגים עצמאיים, שנשמעים למנהיגים משלהם ובטוחים שהאל הקדוש מוביל אותם.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

מעדיף כוח זמין עם טנדר ומאג מאזרח שקופץ עם קיה פיקנטו.

אני לא רואה שם יתרון בדבר הזה. לצייד כל רכב צבאי קל שיכול לשמש לתגובה מהירה בציוד לחימה כולל מא"ג, רימונים ונשק נ"ט קל, זה דבר אחד, אבל להתקין על טנדר מאג? נשמע לי מטופש לחלוטין. אתה לא רוצה להישאר מטרה נייחת, לפרוק ולהיות גמיש בתנועה זו הדרך. אם זה היה כלי משמעותי יותר נגד רכב קל וכו' אפשר, אולי, להבין, אבל סתם מא"ג נשמע לי מטופש לחלוטין. 

פורסם
לפני 59 דקות, יובל .מ. כתב:

מעדיף כוח זמין עם טנדר ומאג מאזרח שקופץ עם קיה פיקנטו.

עדיף כוח זמין עם שריונית גלגלית קלה שגם מספקת עבירות, גם מהירות תגובה וגם מיגון מינימלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה די ברור שכל הסיפור הזה נועד לחסוך כסף. 

עדיף תמיד יותר מיגון, יותר עבירות ויותר כח אש, אבל אז נצטרך שכולם במדינה הזאת יצאו לעבודה וישלמו מיסים. שלא לדבר על לאייש את הכלים האלה.

במצב הנתון, זה עדיף מכלום לא?

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

עדיף כוח זמין עם שריונית גלגלית קלה שגם מספקת עבירות, גם מהירות תגובה וגם מיגון מינימלי.

עדיף שכל חייל יהיה עם מרכבה 4 ומזל"ט צמוד אבל מה לעשות שיש תקציבים?

מי שנמצא בשטח יודע שהמאגים מורדים לאט לאט מהכלים הכבדים ומוחלפים במק"כ עם עמדות דרקונית, אז אם מצליחים לתת עוד כוח אש זמין, ברכה.

מבחינתי תחלק כאלה גם לכיתות כוננות בישובים.

לפני 53 דקות, Supertigre כתב:

אני לא רואה שם יתרון בדבר הזה. לצייד כל רכב צבאי קל שיכול לשמש לתגובה מהירה בציוד לחימה כולל מא"ג, רימונים ונשק נ"ט קל, זה דבר אחד, אבל להתקין על טנדר מאג? נשמע לי מטופש לחלוטין. אתה לא רוצה להישאר מטרה נייחת, לפרוק ולהיות גמיש בתנועה זו הדרך. אם זה היה כלי משמעותי יותר נגד רכב קל וכו' אפשר, אולי, להבין, אבל סתם מא"ג נשמע לי מטופש לחלוטין. 

עדיף לירות ממא"ג שמקובע לעמדה יחסית נורמלית מאשר לנסות לפרוק איתו ולחפש נקודה לירות. 

אני מבין שאתם תמיד מחפשים להיות נגד, אבל אתם מפספסים את הדברים שבאמת צריך לטפל בהם.

ואני מבין פה את ההשוואה לנבלות שעלו על טנדרים כמו חמאס, אבל זה 2 מקרים שונים לגמרי שאין בהם שום הבדל.

לפני כשעה, פינדר כתב:

הבעיה היא לא הטנדר. הבעיה היא שבדיוק כמו אצל האויב, מדובר בפלנגות ופלגים עצמאיים, שנשמעים למנהיגים משלהם ובטוחים שהאל הקדוש מוביל אותם.

אני חושב שפיספסת, סלואי דיבר על הלינק הזה שהביאו בעמוד הקודם:

מלקחי ה-7 באוקטובר: גם צה"ל יצטייד בטנדרים עם מקלעים - וואלה רכב

""ההאמרים מגיעים עם שמונה מקומות ואנחנו מוסיפים להם עוד שלושה, עמדה לפינוי פצוע בשכיבה, עמדת מקלע ומערכת קשר", מסביר סא"ל ש', ראש ענף ניוד ומערכות בחטיבה הטכנלוגית באט"ל."

זה לא פלנגות, זה החלטה צה"לית מסודרת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

עדיף שכל חייל יהיה עם מרכבה 4 ומזל"ט צמוד אבל מה לעשות שיש תקציבים?

מי שנמצא בשטח יודע שהמאגים מורדים לאט לאט מהכלים הכבדים ומוחלפים במק"כ עם עמדות דרקונית, אז אם מצליחים לתת עוד כוח אש זמין, ברכה.

מבחינתי תחלק כאלה גם לכיתות כוננות בישובים.

לא יודע כמה שריונית קלה מוכנה תעלה יותר מטנדר טויוטה שיצטרך לעבור תכנון ושינוי ייעודי לכמות קטנה יחסית.

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

לא יודע כמה שריונית קלה מוכנה תעלה יותר מטנדר טויוטה שיצטרך לעבור תכנון ושינוי ייעודי לכמות קטנה יחסית.

לפי גוגל פנתר עולה סביבות המיליון דולר ליחידה, זאב עולה חצי מיליון דולר ולא מצאתי מחיר של זאב 2 שהוא יותר גדול ויקר.

כמו שאתה יכול להבין גם התחזוקה שלהם לא בדיוק זולה.

לא יודע, נראה לי שאלתור חצובה על דימקס זה יותר זול.

פורסם

בהמשך לדיווחי חדירות מחבלים באיוש.

ציטוט

פיקוד העורף:
🔓 חדירת מחבלים (7/6/2026) 11:11

אזור שרון
צור יצחק

היכנסו מייד למרחב המוגן

🔓 חדירת מחבלים (7/6/2026) 11:49

אזור שרון
צור נתן

היכנסו מייד למרחב המוגן

טרי מהיום, מחבל אחד נתפס, אזרח ישראלי נרצח ועוד 4 אזרחים ישראליים פצועים

צור נתן, נראה לי שזה מקרה טרי נוסף לזה של כוכב יאיר

• מבאס 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

בהמשך לדיווחי חדירות מחבלים באיוש.

טרי מהיום, מחבל אחד נתפס, אזרח ישראלי נרצח ועוד 4 אזרחים ישראליים פצועים

צור נתן, נראה לי שזה מקרה טרי נוסף לזה של כוכב יאיר

שני מחבלים, מישראל. נתפסו שניהם.

פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

לא יודע, נראה לי שאלתור חצובה על דימקס זה יותר זול.

זה לא אלתור חצובה אלא חיזוק השלדה ודאגה שהלוחמים לא יסעו כמו נער גבעות. זה לבנות תא לוחמים על השלדה שלו.

פורסם
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

זה לא אלתור חצובה אלא חיזוק השלדה ודאגה שהלוחמים לא יסעו כמו נער גבעות. זה לבנות תא לוחמים על השלדה שלו.

יש 5 מקומות בדימקס, נניח מורידים ל-4 בשביל הנוחות, בעת הצורך לוחם אחד עולה על העמדה בפריקה זריזה.

זה בדיוק המטרה של כלים כאלה, לא שחייל יעמוד בארגז בנסיעה של 120 קמ"ש על כביש 6.

דרך אגב, אני אחזור על מה שאמרתי - אם הקריאה היא נגד הטנדרים האלה מבחינה צבאית, סלאמתק.

אם מישהו טוען שבגלל זה אנחנו כמו חמאס, אז וואלה טעות בכיוון.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...