Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@ברווז קודם כל, הדיון על "מפלגות ערביות" הוא מטעה. כרגע מה שעומד על הפרק הוא תמיכה של רע"ם בקואליציה (כפי שהיה ב-2021), אני לא מכיר דיבורים על חבירה לשתי המפלגות האחרות. ויש ביניהן הבדלים גדולים מאוד. עבאס מכיר בקיום המדינה כמדינה יהודית ("מדינת ישראל קמה כמדינה יהודית, ותישאר כזאת"), גינה בחריפות את טבח ה-7 באוקטובר וקרא לחמאס לחדול מאלימות ולהתמקד במסלול המדיני (אני לא מביע פה דעה על ההיתכנות של הדברים האלה, כן?). רע"ם למעשה ממוקדת מאוד במצב הבעייתי של האוכלוסיה הערבית-ישראלית, והיא פועלת בעיקר כדי לשנות את המצב הזה לטובה. היא הרבה פחות ממוקדת (אם בכלל) בשאלה המדינית של ישראל מול הפלשתינים, לפחות מבחינת עשייה.

מן הסתם אני, בתור ישראלי ציוני ויהודי, לא מתחבר (בלשון המעטה) גם לרע"ם. אבל לטעמי יש לה זכות כרגע לרוץ לבחירות ולהיות בכנסת (מה שאני אכן לא בטוח שאני יכול לומר על המפלגות האחרות). מבחינתי לפחות, אין גם שום מניעה שהיא תהיה חלק מהקואליציה, אני חושב שזה ראוי שיהיה מישהו בקואליציה שדואג למצב של ערביי ישראל (אני חושב שאי אפשר להתכחש לכך שהמצב הזה כרגע לא טוב, מהרבה בחינות).

לגבי השאלה שלך - אני חושב שאין טעם לדון במצב כזה (תיק הביטחון או ביטחון פנים), כי הוא בכלל לא עומד על הפרק. בממשלת השינוי רע"ם לא קיבלה תיק ורק תמכה בממשלה מבחוץ. סיכוי טוב שהפעם כן ידרשו לקבל תיק, אבל ודאי שלא תיק הביטחון או ביטחון הפנים. אבל אני לא בטוח מה זה משנה. אף אחד גם לא חושב לתת את תיק הביטחון למפלגה חרדית, אז זה אומר שהם פסולים מלהצטרף לממשלה?

ושוב (בפעם ה-N) אני חוזר על עצמי. רע"ם כבר תמכה בממשלה בישראל (דה פקטו, היתה חלק מהקואליציה) במשך שנה שלמה. יש לנו ניסיון של שנה בסיטואציה הזאת. אילו נזקים נגרמו כתוצאה ממנה? מה בניסיון שעברנו מצביע על כך שלא כדאי שנחזור עליו? שואל ברצינות.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 2
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
לפני 33 דקות, malcishua כתב:

אז איך אתה מסביר את "שומר החומות"? לכאורה, בדיוק בזמן שבו התרחש התכנון הקונקרטי של הטבח. כל ארגוני הטרור בעזה, בהובלת החמאס, פתחו בירי מאסיבי על ישראל

לפני שיוצאים לקרב מתאמנים אליו. זה היה התרגיל או יותר נכון חלק מהתרגילים שלהם.

לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

זאת באמת שאלה שאף אחד לא יודע לענות עליה, יש כאלה שלמדו את דף המסרים יותר טוב ויגידו לך "מס עבאס" אבל גם את זה הם לא מסוגלים להסביר.

תעבור על כל ההיסטוריה שלי מעולם לא כתבתי את זה.

גם לא על העבודות בבית של בנט

כל השקרים (או החצאי אמיתות) האלו שסיפרו לטעמי הזיקו יותר מאשר עזרו כי אצלם הסיפור הוא ביבי 

לפני 24 דקות, פריג'י כתב:

חלאס כבר עם איסלאמי אמאלה הצילו.

הם חמישית מהאוכלוסייה, ומה שאתה עושה זה להפוך אותם מאזרחים שצריכים להיות שווי חובות וזכויות לאנשים שאסור לתת להם כל השפעה ואסור להישען עליהם בהקמת אלטרנטיבה לגוש שמתנהל כמו גוש.

כלומר אתה אומר שבפוליטיקה הישראלית משחקים 60 נגד 45 ואלו כללי המשחק.

אה, ובהצלחה לצד השני.

תגיד לי אתה אם אלו לא שטויות.

מה זה חלאס כבר? אתה ממזער אותם בדיוק כמו שמזערו את החמאס בתחילת הדרך 

אני  לא הופך אותם. שיגידו אנחנו מתנגדים לזכות השיבה של "פליטים" למדינת ישראל היא לא פרויקט קולוניאסטי אלא ביתם של העם היהודי. 

תגיד לי עכשיו איזה זכויות חסרות לתושב ערבי שאין לי ולך (בסדר. אז החרדים... תניח אותם בצד. אני לא מדבר עכשיו עליהם)

אתם מדבר על הגושים. כן, אני יודע שאנחנו במצב חרא. 

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 8 דקות, malcishua כתב:

@ברווז קודם כל, הדיון על "מפלגות ערביות" הוא מטעה. כרגע מה שעומד על הפרק הוא תמיכה של רע"ם בקואליציה (כפי שהיה ב-2021), אני לא מכיר דיבורים על חבירה לשתי המפלגות האחרות.

וואלה?

ויש ביניהן הבדלים גדולים מאוד. עבאס מכיר בקיום המדינה כמדינה יהודית ("מדינת ישראל קמה כמדינה יהודית, ותישאר כזאת"), גינה בחריפות את טבח ה-7 באוקטובר וקרא לחמאס לחדול מאלימות ולהתמקד במסלול המדיני (אני לא מביע פה דעה על ההיתכנות של הדברים האלה, כן?). רע"ם למעשה ממוקדת מאוד במצב הבעייתי של האוכלוסיה הערבית-ישראלית, והיא פועלת בעיקר כדי לשנות את המצב הזה לטובה. היא הרבה פחות ממוקדת (אם בכלל) בשאלה המדינית של ישראל מול הפלשתינים, לפחות מבחינת עשייה.

זה נכון- יש הבדלים. בהחלט. כבר אמרתי את דעתי על עבאס. 

מבחינתי לפחות, אין גם שום מניעה שהיא תהיה חלק מהקואליציה

מסכים.

לגבי השאלה שלך - אני חושב שאין טעם לדון במצב כזה (תיק הביטחון או ביטחון פנים), כי הוא בכלל לא עומד על הפרק. 

כתבתי במפורש- זו שאלה היפותטית. תיאורטית. "תרגיל מחשבה" נקרא לזה. 

לפני 26 דקות, ברווז כתב:

שאלה היפותטית (פריג'י, פינדר, מלכישוע):

האם הייתם רגועים אם תיק הביטחון היה מגיע למפלגות הערביות? 

יותר בקטנה. השר האחראי על המשטרה? 

ולא ענית עליה. 

וכן, אפילו פינדר ענה שזה רעיון גרוע :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לפני 17 דקות, ברווז כתב:

וואלה?

חבירה שלהן לגוש השינוי, לא למפלגות הערביות האחרות.

כאן מדובר בחבירה של המפלגות הערביות כדי לקושש מנדטים, וברור שהיא תבוטל אחרי הבחירות. לא חסרות חבירות כאלה (מופרכות יותר או פחות) בשני צידי המפה הפוליטית. אגב בלי קשר לכל הדיון פה, אני מתנגד בתוקף לנוהג הזה (של חבירה והתפרקות אחרי הבחירות) ולדעתי יש להוציא אותו מחוץ לחוק (אני יודע, זה מורכב מאוד ולאף אחד אין אינטרס שזה יקרה..).

לפני 17 דקות, ברווז כתב:

כתבתי במפורש- זו שאלה היפותטית. תיאורטית. "תרגיל מחשבה" נקרא לזה.

ולא ענית עליה. 

קודם כל, למרות ההסתייגות שלי כן עניתי עליה (תחזור לתגובה שלי ותקרא שוב..).

עריכה: סליחה, טעות שלי, הייתי בטוח שעניתי בבירור... בכל אופן, אני מסכים שזה לא סביר בעליל. (זו היתה הכוונה שלי במשפט "אבל ודאי שלא תיק הביטחון או ביטחון הפנים".)

שנית, אני באמת לא רואה את הטעם בדיון בשאלה הזאת, כי היא לא מקדמת אותנו לשום מקום. די ברור שאף אחד (כולל עבאס) לא שוקל לתת לרע"ם את תיק הביטחון או ביטחון הפנים. אני די בטוח שעבאס עצמו, אם יקבל הצעה כזאת, יתן למציע מבט של "התחרפנת?!".

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 14 דקות, עדי-אל כתב:

תעבור על כל ההיסטוריה שלי מעולם לא כתבתי את זה

אני לא מתכוון אליך אלא לכל הבוטים שמפיצים את הסיסמאות האלה בכל פעם שמישהו מזכיר את ממשלת השינוי.

אבל התשובה שלך שהערבים הם חלק מהתנועה האיסלמית, עדיין לא מסבירה במה זה מתבטא. איפה הנזק שנגרם למדינת ישראל מהשקר הנוראי הזה של בנט שהבטיח לא לשבת איתם אבל עשה את הנורא מכל וכן ישב, כי אם לא היה יושב ומצליח להקים ממשלה היינו כנראה מקבלים מהר יותר את כל החרא שקיבלנו ב2023.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, malcishua כתב:

קודם כל, למרות ההסתייגות שלי כן עניתי עליה (תחזור לתגובה שלי ותקרא שוב..).

עריכה: סליחה, טעות שלי, הייתי בטוח שעניתי בבירור... בכל אופן, אני מסכים שזה לא סביר בעליל. (זו היתה הכוונה שלי במשפט "אבל ודאי שלא תיק הביטחון או ביטחון הפנים".)

ענית לגבי האם הם ידרשו את התיק. לא ענית לגבי איך היית מרגיש עם זה במידה והיו מקבלים אותו- סבבה לך או שיוצא להפגין?

לא ממש הבנתי למה אתה מתכוון גם עכשיו כשכתבת שאתה מסכים שזה לא סביר בעליל. שמה לא סביר? שידרשו? שיקבלו? או איך אתה תהיה עם זה? 

לפני 17 דקות, malcishua כתב:

שנית, אני באמת לא רואה את הטעם בדיון בשאלה הזאת, כי היא לא מקדמת אותנו לשום מקום. 

העלית את הנושא של הגזענות כלפי המפלגות- זה מאד קשור לזה. זה חלק לא מבוטל מזה. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה ריאלי התרחיש הזה, שהם יקבלו מכל התחומים דווקא את תיק הביטחון? זאת שאלה די חסרת משמעות.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

גם זה לא מדוייק. יש בהחלט חלק בעייתי מאד בין הח"כים הערבים.

עצרתי כאן.

לא איכפת לי.

פוליטיקה היא אומנות האפשר.

ותאמין לי כשלצד השני תהיה חסרה חצי זרת של ערבי הוא יחפור גם את המופתי מהקבר שיצביע.

לפני כשעה, ברווז כתב:

יותר בקטנה. השר האחראי על המשטרה? 

כבר נתנו את התיק הזה לאנרכיסט תומך טרור.

לפני 52 דקות, עדי-אל כתב:

מה זה חלאס כבר? אתה ממזער אותם בדיוק כמו שמזערו את החמאס בתחילת הדרך 

אני רק רוצה שיהיה ברור:

בדיוק כמו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

כמה ריאלי התרחיש הזה, שהם יקבלו מכל התחומים דווקא את תיק הביטחון? זאת שאלה די חסרת משמעות.

אמרתי ריאלי? אמרתי תיאורטי. 

כולם פה התחילו לקפוץ על "אין לי בעייה עם המפלגות הערביות בממשלה". 

סבבה. 

אבל זה מסתבר די תלוי באיזה תפקיד.

אז כן יש בעייה עם המפלגות הערביות בממשלה, כל עוד הן לא מקבלות תיק עם חשיבות הכל טוב אבל תיק רציני הן לעולם לא יקבלו. זה מה שאני מצליח להבין מהתשובות. 

זה הבייסליין לשיח הזה. 

להבדיל מאלו שפשוט פוסלים את המפלגות הערביות על הסף... למרות שהראיס מר 0K התחנף והתחנן למנסור עבאס לפני הבחירות (כנראה תחת הכובע של אבו-יאיר או משהו). 

עכשיו כשאנחנו מבינים על מה אנחנו מדברים בהקשר של המפלגות הערביות בממשלה, אפשר לדבר חופשי על כן\לא, למה כן\לא וכולי. וזה לגמרי מאיין את הפואנטה של הדיון בכלל כי כל מה שהם זה לא יותר מאוסף של אצבעות ותו לא, כי הרי לא יתנו להם באמת להשפיע. ערביי-מחמד שכאלה. 

ולמי שתוהה. דעתי האישית: בממשלה? אין לי שום בעייה עם רוב הח"כים הערביים (מינוס כמה מחבלים בחליפות, ספציפיים, שדיברו בגלוי על אהדתם לטרור), אבל לתת להם שליטה על משהו משמעותי לכלל האוכלוסייה במדינה, ממש לא. לתת להם את תיק המשטרה\ביטחון היה שולח אותי להפגנות. 

פורסם

אני לא פוסל שום דבר על שום סף.

יש בישראל מערכת חוקים ומי שעובר על החוק ופוגע במדינה צריך להיענש.

מבחינתי גוטליב שמשתמשת בחסינות שלה לחשוף אנשי שב"כ מסוכנת למדינה כמו אותו מחבל ח"כ שהבריח טלפונים.

רק נחש על מי מהבעייתיים מגוננת מפלגת השלטון, ואת מי דורשים ממפלגות האופוזיציה לגנות כאילו שהם המפעילים שלו למרות שאין ביניהם שום קשר.

אתה נופל בדיוק לאותו הבור העמוק של השיטה שמייצרת דוגמאות כמו שפינדר הזכיר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 29 דקות, פריג'י כתב:

יש בישראל מערכת חוקים ומי שעובר על החוק ופוגע במדינה צריך להיענש.

מבחינתי גוטליב שמשתמשת בחסינות שלה לחשוף אנשי שב"כ מסוכנת למדינה כמו אותו מחבל ח"כ שהבריח טלפונים.

לגמרי. 

לפני 29 דקות, פריג'י כתב:

אתה נופל בדיוק לאותו הבור העמוק של השיטה שמייצרת דוגמאות כמו שפינדר הזכיר.

זה נכתב אלי? בכנות לא הבנתי מה ניסית לומר פה. 

פורסם
לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

מתי עוברים להסביר כמה מבקר המדינה הנבחר מיכאל ראבילו, שהוא במקרה גם סניגורו של נתניהו, היא התגלמות הדמוקרטיה וכמה היא לא מסריחה ל 1000 ק"מ?

אני באמת לא מכיר את האיש יוכול להות שהוא מאוד מתאים לתפקיד אבל זה לא משנה. כשמזהמים את חשאיות ההצבעה ההצבעה צריכה להיפסל וצריך להצביע שוב לפי הכללים.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

אני באמת לא מכיר את האיש יוכול להות שהוא מאוד מתאים לתפקיד אבל זה לא משנה. כשמזהמים את חשאיות ההצבעה ההצבעה צריכה להיפסל וצריך להצביע שוב לפי הכללים.

לא רק זה- צדק לפיד כשאמר שאם המבקר הנבחר היה איש ישר, היה עליו לסרב לקבל את התפקיד. 

מאחר והוא לא סירב לו- אפשר לצאת מנקודת הנחה מאד מסויימת.

שהיא די הפוכה מהאפשרות שציינת, שהאיש יכול להיות מתאים לתפקיד. 

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

הם חלק מהתנועה האיסלאמית. תקרא עליהם ועל מי שהקים אותם

ביבי החליף פתקים עם סינוואר ונתן לו חסינות.
הכוורת של ביבי מורכבת מסוכנים קטארים, ביבי יודע על זה ומשאיר אותם בתפקיד.

בהנתן שני אלו, אני מעדיף עבאס בקואליציה מאשר ביבי ראש ממשלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

מאוחר מדי בשביל זה.

גם אם יצביעו שוב בחשאיות, התוצאות יהיו מן הסתם זהות והוא כבר יודע מי הצביע לו ומי לא.

כל המטרה זה שהוא לא ידע, והסתומים האלה בעצם פסלו אותו בכך שהצביעו בצורה הזאת.

• תוכן חדש...