Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הוא אמר? אני אפילו לא זוכר מי זה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

  • SlowRide

    7472

  • פינדר

    6177

  • יבגניפ

    5965

  • Night Driver

    5073

פורסם
לפני 4 שעות, stx כתב:

ברצינות, אני ממש מתקשה להבין איך זה מצחיק אחרי ה-7.10.

כי לא כל דבר קשור ל7.10.

גם שנה לפני כשהייתה המחאה על הרפורמה/הפיכה משפטית ושאלתי אותם למה הצביעו לביבי ולא לדוד לוי המרוקאי מבית שאן הם גימגמו, שנייה אחרי שקיללו אשכנזים בקפלן.

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

מה הוא אמר? אני אפילו לא זוכר מי זה...

 

נתן אשל הוקלט בזמנו אומר את הדברים האלה (ששודרו ב"עובדה"), בשיחה מוקלטת שבה דיבר על הקמפיין של הליכוד:

ציטוט

"הציבור הזה, אני קורא לו אפילו הלא-אשכנזי הזה, כן - מה מחמם אותו? הרי הוא אומר: מה? הם? נראה להם. למה הם שונאים את התקשורת? למה הם צעקו 'הו הא מה קרה נוני אכל אותה' אחרי הבחירות? הם שונאים הכל. השנאה הזאת היא מה שמאחד את המחנה שלנו... אנחנו צריכים ללכת על הכאסח הזה".

 

  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

עדיין 25 מנדטים יותר מדי

קודם כל אנחנו לא יכולים לדעת כמה מנדטים זה באמת.

דבר שני, יש לו כת של אבודים שיצביעו לו בכל מצב. כדי להקים את הממשלה הצרה (בשתי המשמעויות) הזאת הוא היה צריך 32 מנדטים. גם אם באמת יהיו לו 25 עכשיו, זה לא מספיק. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

כי לא כל דבר קשור ל7.10.

גם שנה לפני כשהייתה המחאה על הרפורמה/הפיכה משפטית ושאלתי אותם למה הצביעו לביבי ולא לדוד לוי המרוקאי מבית שאן הם גימגמו, שנייה אחרי שקיללו אשכנזים בקפלן.

סבבה, לא כל דבר, אבל לבחירות לכנסת יש קשר ל-7.10.

כאילו, אלא אם אתה מאמין שבונה עולם גזר את זה בתור עונש (או בתור נס - תלוי איזה דתי אתה שואל).

או אלא אם אתה ביביסט שמאמין שמה שקרה לממשלה הזו היה קורה אצל כל ממשלה ואם זה לא היה ביבי המצב היה הרבה יותר גרוע.

 

אנשים מצביעים כאילו כל מה שחשוב להם זה לשמוע שמאלנים מתבאסים ביום שאחרי הבחירות.

 

  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

בתור מזרחי תמיד הצחיקו אותי המזרחים שמקללים אשכנזים כל היום אבל בוחרים באשכנזי פעם אחר פעם.

כל הטמבלים מהליכוד שקפצו עכשיו ידעו טוב מאוד מה הדיבור עליהם בחוג של ביבי.

והכי עצוב שהם עדיין מצביעים לו למרות מה שהוא חושב עליהם ומדבר עליהם מאחורי הגב כי לטענתם אין אף אחד אחר.....

אחרי זה הם נעלבים שקראו להם ביביסטים. אם זה לא נקרא להיות ביביסט אז מה זה אומר להיות ביביסט?

  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מבחינת המזרחים שכל המהות שלהם סובבת רק סביב המזרחיות שלהם, הם יצביעו לו כי יש לו אנשים בדיוק כמוהם וקולניים במיוחד במפלגה. תראה להם מה הוא או יועציו חושבים על ה"מזרחיות" שלהם, הם ישר יגידו זה שקרים של התשקורת האליטה האשכנזית.

מי שרק מחפש להעלב ולהתקרבן וסביב כל זה בנויה האישיות שלו, לא מעניינת אותו האמת. סגנון של BLM כזה.

 

היה לי פעם מרצה כזה בלימודים. היה אחלה בחור, אהבתי את השיעור שלו. אבל היה כ"כ חזק בקטע של המזרחיות הזאת, ברמה שהוא חילוני כופר שאוכל בייקון ביום כיפור מספר לנו בגאווה איך הוא הצביע ש"ס באופן קבוע! למה? כי הם מייצגים את המזרחים השקופים והמסכנים שהאליטה שיכנה במעברות ודרכה עליהם. מרצה בטכניון, מצביע ש"ס כי אליטות.

 

אין שום קשר בין אינטליגנציה לפוליטיקה, זה רגש נטו.

 

 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ירון אברהם מפרסם שהנחת העבודה בישראל היא הפסקת אש עד יום שבת.

תהיו רגועים, נשארים בממ"ד.

לפני שעתיים, stx כתב:

סבבה, לא כל דבר, אבל לבחירות לכנסת יש קשר ל-7.10.

כאילו, אלא אם אתה מאמין שבונה עולם גזר את זה בתור עונש (או בתור נס - תלוי איזה דתי אתה שואל).

או אלא אם אתה ביביסט שמאמין שמה שקרה לממשלה הזו היה קורה אצל כל ממשלה ואם זה לא היה ביבי המצב היה הרבה יותר גרוע.

 

אנשים מצביעים כאילו כל מה שחשוב להם זה לשמוע שמאלנים מתבאסים ביום שאחרי הבחירות.

 

אני איתך אבל לא הבנתי איך זה קשור ל7.10 גם בתור בחירות לכנסת.

זה סתם משהו שטבוע באנשים שלא רוצים להתקדם.

פורסם
לפני 16 שעות, פינדר כתב:

הבעיה שבעולם הדתי ובעיקר החרדי, הסכמה זה מושג מאוד מאוד גמיש. עוד לפני החוק הזה חלק גדול, אם לא רוב הסכסוכים היו מגיעים לבית הדין הרבני. ומי שלא הסכים, הופעלו עליו לחצים גדולים מאוד שקשה מאוד לעמוד נגדם.

אז נגיד, מעכשיו גננת או מורה חרדית שרוצה לעבוד ברשתות החינוך החרדיות תצטרך לחתום על חוזה עבודה ש״מוסכם״ בו שסכסוכים יפתרו רק בבית דין רבני. ואם פעם היא הייתה מקבלת פסיקה בבית דין כזה שלא עולה בקנה אחד עם צדק כפי שמקובל בעולם, היתה לה אפשרות לערער על זה מול בית משפט אזרחי.  עכשיו כבר אין. פסק הדין הרבני הוא סופי.

אין הרבה קולות שיוצאים באופן חופשי מהמגזר החרדי. אלו שכבר כן מדברים בגלוי או באופן אנונימי, הן בעיקר נשים שמתנגדות לחוק הזה. מסיבה די ברורה. הדיינים הם כולם גברים וההלכה, או הפירוש שלהם להלכה, פוגע בנשים בהרבה מאוד מקרים.

 התומכים בחוק, באופן לא מפתיע, הם כמובן גברים.

ויש עוד בעיות עם החוק הזה. מה יעשה פלוני חרדי שפתאום מקבל זימון לבוררות. זימון רשמי מול דיין בבית הדין. האם הוא ידע שהוא אמור לתת הסכמה להליך? האם תהיה לו היכולת להתנגד ולא להסכים?

 

אם הסיבה זה שהם מנועים מסיבות חברתיות ללכת לבתי משפט אז גם אתמול אותה מורה\גננת היתה מנועה מסיבות חברתיות ללכת לבתי משפט ובכל מקרה לא תלך לשם.

ואני רואה שכבר כתבת

לפני 12 שעות, פינדר כתב:

וכל זה קיים כבר היום.

עוד כשעבדתי בבני ברק לפני 30 שנה, היו הולכים ל״דין תורה״, על מחלוקות עסקיות קטנות וגדולות. אם בעל החנות שעבדתי בה היה מתעקש על תביעות קטנות או תביעה אזרחית רגילה, היה מאבד את רוב הלקוחות

 

ובזה אתה צודק:

לפני 16 שעות, פינדר כתב:

 

וכמובן שכרגיל במגזר הזה, יצטרכו עוד דיינים, בשכר. יהיה מי שימנה אותם לפי שיוך משפחתי או מפלגתי. עוד כסף וכח. על חשבוני.

 

פורסם
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

ירון אברהם מפרסם שהנחת העבודה בישראל היא הפסקת אש עד יום שבת.

תהיו רגועים, נשארים בממ"ד.

בוא נגיד שכמו בתחזית יהיו טיפטופים 😂

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני זוכר ביביסטים מקרית שמונה מתפנקים במלון שהם לעולם לא יכלו להרשות לעצמם, כולל כסף כיס לבזבוזים אומרים לכתב "מה רע, תראה איך ביבי דואג לנו". מניח שעכשיו הם מקללים אותו אבל בסוף בסוף, יצביעו ליכוד בקלפי, זה חזק מהם. 

 

מה לעשות, דרעי וסטרוק לקחו את כל הכסף, אין יותר כסף לפינוי של ממש. 

פורסם
לפני 11 שעות, יובל .מ. כתב:

ירון אברהם מפרסם שהנחת העבודה בישראל היא הפסקת אש עד יום שבת.

תהיו רגועים, נשארים בממ"ד.

תשמע, תמיד יכול להיות שיהיה איזה נס או הישג צבאי ענק. המלחמה לא תעצור, נגלה בפעם השלישית שטראמפ משתמש באותו התכסיס, ארה"ב תפלוש לאי ההוא עם כל הנפט, ותכבוש ותשתלט ויהיה נצחון ענק.

 

אבל כמו שזה נראה כרגע, בין אם המלחמה תמשך לבין אם לאו - ארה"ב וישראל הפסידו. אני יודע, זה לא נעים לקרוא את זה. מתסכל מול הפרשנות האופטימית "אנחנו נכנסים לשבוע רביעי. זה יהיה שבוע מרכזי שיוביל בסופו אולי לתחילת ההתלבטות כיצד להמשיך את הדרך", שמלמדת אותנו שהכל מדהים, יחד עם דיווחים על אלפי החימושים וההפצצות באיראן.

 

אבל בוא נסתכל על המציאות: חיזבאללה יורה ללא הפסקה, גם למרכז. איראן יורה ללא הפסקה. לכל שטח ישראל. איראן יורה ללא הפסקה על כל השכנות שלך, ואפילו על טורקיה וקפריסין. המערב מתגלה במלחמה הזו כנמר של נייר. גם מדינות ערב לא מסוגלות להלחם בחזרה באיראן. כולל סעודיה ואחרות. קטאר ספגה פגיעות קשות, ולמרות שעקרונית היא משקיעה אינספור כסף בכלכלה המערבית (שם בצד את ההשקעה המקבילה ביועצים של ביבי ובאנטישמים בקמפוסים) - היא לא קיבלה עזרה של ממש מאף אחד חוץ מארה"ב. וארה"ב לא מסוגלת להגן על מדינות האיזור.

 

איראן מצליחה לפגוע גם בכלכלה העולמית ע"י שיתוק מיצרי הורמוז. המצב כ"כ הזוי, עד שארה"ב איפשרה לאיראן למכור נפט בסכום של איזה 14 מיליארד דולר כרגע. לארה"ב אין איך לייצר קואליציה שתבוא לעזרתה שם, כי, שוב, למדינות שהיא פונה אליהן אין איך לעזור. מהמלחמה הקצרה בין ארה"ב לחותים אנחנו גם יכולים להבין מה מגבלות הכוח של ארה"ב. והחותים כרגע מאיימים בעוד חסימה ועוד מלחמה גם מהצד שלהם.

 

אז מה יהיה כשההפצצות יעצרו, אלא אם יקרה נס, או שארה"ב באמת תפלוש ותכבוש ובאמת תהייה לזה משמעות פרקטית? יהיה ברור לכל מי שחי פה באיזור שאיראן היא מעצמה, שלישראל וארה"ב אין את היכולת הצבאית להפיל את המשטר שם, או אפילו להשפיע עליו צבאית שישנה את התוכניות שלו ויוותר על הגרעין או על ייצור טילים. יהיה גם ברור שלמדינות האיזור אין על מי לסמוך כל כך ואין להן מה לעשות מול איראן, וגם למערב לא כל כך. במקרה הטוב זה אולי ידחוף אותן לייצר בריתות מקומיות שיהיה בהן ערך (לסעודיה כבר יש ברית הגנה עם פקיסטן - לא נראה שזה עזר כרגע). במקרה הרע זה פשוט ייצר מציאות בה לאף אחד לא יהיו קלפי מיקוח מול איראן יותר. ואנחנו נמצא את עצמנו שומעים שוב את הבריטון היקר מספר איך נצחנו לאלפי שנים קדימה, רק כדי לגלות בעוד חצי שנה ששוב צריך להכנס לממדים. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 20.3.2026 בשעה 16:45, יובל .מ. כתב:

לפי הסקר של פוליטיקו שפורסם אצל עמית סגל יש רוב לתמיכה במלחמה בציבור הכללי האמריקאי.

 

היו הרבה ויכוחים סביב המסגור של עמית סגל לגבי הסקר שפירסם. על שני דברים אין ויכוח:

1. הסקר ההוא לא הראה שיש רוב בציבור הכללי, כמו שאתה כתבת, אלא בקרב ״בעלי הדיעה״. וזה שאתה התבלבלת מראה שהניסוח שלו היה בעייתי.

2. הוא עשה צ׳רי פיקינג ובחר בסקר אחד שמתאים לו והתעלם מהרבה סקרים אחרים שמראים תמונה שונה.

 

 

זה גרף שעושה ממוצע של הרבה סקרים מכמה מקורות ומראה תמונה שונה לגמרי.

 

image.thumb.png.7413b1de281d4e309b25a79075c6d7c2.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

שקט @יבגניפ, מספיק עם הבעות הדעה הבוגדניות והחמוצות האלה. אם אתה לא אלוף בצבא אין לך זכות לדעה ואם אתה אלוף לשעבר אז הדעה שלך לא חשובה יותר. תקשיב ליינון מגל הוא יודע על מה הוא מדבר הוא היה מטכליסט כמו ביבי.

 

בעזרת השם נעשה ונצליח, איראן זה נמר של נייר. עוד שבוע שבועיים שנה עשור מקסימום נגמרים להם הטילים רק לחרוק שפתיים ולנשוך אגודלים. בסוף השבוע השישי למלחמה תבדוק ותגלה שעברו כבר חודש וחצי. כל הפרשנים מניחים את זה. 

  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, יבגניפ כתב:

אבל כמו שזה נראה כרגע, בין אם המלחמה תמשך לבין אם לאו - ארה"ב וישראל הפסידו.

העיקר שכתבת שאתה לא שותף לראיית העולם הפסימית שלי :)

 

בגדול, הקטע הזה של מעצמת נפט שמטפטת טרור זה דבר די חדש בהיסטוריה -

במיוחד מפני שרק עכשיו יש טכנולוגיה שמאפשר לקיים את אותה ״אש נמוכה מרחוק״

בצורה זולה ויעילה מאין כמוה. לא היה שום דבר דומה במאה ה-19 או בעידן רומא.

עוד לא יצא לנו לקרוא על תקדים היסטורי שבו הסיטואציה נפתרה.

 

עריכה:

מבחינה היסטורית כן ״נפתרו״ כל מיני סכסוכים דומים אחרי זמן ממושך, דעיכה ממושכת,

קריסה פנימית וכיו״ב. שום פעולה אקטיבית חוץ מהזמן המכרסם.

 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

×
×
  • תוכן חדש...