Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, פריג'י כתב:

אז אפשר יהיה להרוס אחר כך. את החטופים לא תוכל להחזיר, בקושי תקבל שקי גופות כ"מחווה".

לא תוכל להרוס כלום אחר כך כי 1. הם דורשים שתתחייב לא לתקוף יותר בתמורה לחטופים 2. יש לך ממשלה של חסרי תועלת שבחיים לא יזמו מהלך התקפי בלי 7 באוקטובר נוסף.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם

לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

ניטרלו את התצפיות על הגדר

זה היה עם כמה רחפנים פשוטים שעולים גרושים. אם יש משהו שבטוח לא יעלם להם, זאת היכולת הזאת, במיוחד במיוחד אם כולנו מסכימים שאיראן תומכת בהם.

אז ירדנו גם מזה ב "יכולת צבאית" ועברנו למודיעין.

לא כול כך ברור לי איך המלחמה עכשיו פוגעת להם ביכולת המודיעין ותמנע מהם לאסוף אותו בעתיד...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא ירדנו משום דבר.

מה זה יכולת צבאית? 

פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

לא תוכל להרוס כלום אחר כך כי 1. הם דורשים שתתחייב לא לתקוף יותר בתמורה לחטופים 2. יש לך ממשלה של חסרי תועלת שבחיים לא יזמו מהלך התקפי בלי 7 באוקטובר נוסף.

הופה.

2. אז איפה הבעיה? זה למה דחוף לסלק את סגול הקרקפת.

1. אז תתחייב. ממש מזיז למישהו שהתחייבת. 

פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

לא חושב שזה נתניהו, כי אם הוא היה כל כך מבריק הוא לא היה עומד על 16 מנדטים בעקביות בסקרים האחרונים.

תסתכל מה קורה במדינה.

16 מנדטים במצב הזה זה כמו למכור mg3 במחיר של מיני קופר ושעוד יעמדו בתור.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 45 דקות, פריג'י כתב:

אז אפשר יהיה להרוס אחר כך. את החטופים לא תוכל להחזיר, בקושי תקבל שקי גופות כ"מחווה".

קח, אמנם אחד שהוא לא ימין הארד-קור אבל לפחות מציג את הדברים כמו שהם מבחינת החטופים.

https://www.ynet.co.il/yedioth/article/yokra13764729?utm_source=ynet.app.android&utm_medium=social&utm_campaign=whatsapp&utm_term=yokra13764729&utm_content=Header

נדב אייל:

דל"פ ראשונה. נכון לכתיבת שורות אלה אין אופציה אמיתית להשבת חטופים, ואם תהיה – היא תידון ברצינות בקבינט המלחמה וקרוב לוודאי שתתקבל. לא מן הנמנע שיהיה דרוש עוד לחץ צבאי מסיבי כדי להגיע לשם, מסיבות שתכף יפורטו. הדילמה הבינארית שמסעירה את ישראל בשבועיים האחרונים – להשיב את החטופים או להמשיך במלחמה – איננה נשענת על יסוד עובדתי מוצק. יש תסכול גובר מהניהול הכושל של המלחמה בידי הדרג המדיני, ובעיקר בנימין נתניהו. התסכול מוצדק לגמרי. לנהל דיון סוער עם עצמנו? פחות.

…חמאס הקשיח את עמדותיו וטרם אותת על הגמשתן. לאחר פיצוץ העסקה הקודמת חמאס הצהיר שלא ישיב חטופים לפני תום המלחמה ונסיגת צה"ל מהרצועה. אלה תנאים מקדמיים, לא סופיים. כל מו"מ בעבר להשבת חטופים ישראלים הצריך שנים.…

בישראל בוקעות הבלחות בסגנון הבא: נסכים לתום המלחמה, נשחרר את האסירים הפלסטינים, נקבל את חטופינו – ואחרי כמה חודשים נשמיד את חמאס. הפי אנד.

מי שמציע דברים כאלה לא מבין מהו חמאס ומיהו יחיא סינוואר. הנ"ל מבין היטב כי החטופים הם הקלף החזק ביותר שלו. ולכן למנהיג חמאס – לפחות במצב הנוכחי, שבו חיילי צה"ל לא עומדים בפתח מנהרתו ומשטרו אינו בסכנה – אין כוונה להסכים לעסקה מיידית להשבת כולם. הוא ירצה להשאיר בידיו מגינים אנושיים לזמן רב קדימה. לדידו, שנים. בקהיליית המודיעין בישראל מעריכים כי הוא עשוי לסטות מכך אם יקרו אחד משני דברים: ישראל תיסוג נסיגה מלאה ומיידית ולמעשה תודה בתבוסה (וגם אז הוא יפרוס את השבת החטופים על חודשים); או שחיי הנהגת חמאס ושלטונו יהיו בסכנה חמורה והוא ירצה לקבל הפוגה מיידית. כואב לכתוב: סינוואר יודע שחלק מהחטופים ימותו. גם השבה של מספר מצומצם ביותר (20? 30?), שארית הפליטה ממסע ההתעללות הפסיכוטי של חמאס, תניב לסינוואר תמורה ענקית בשחרור אסירים פלסטינים. תחושת הדחיפות הישראלית לא מדברת אליו; היא משרתת אותו.

״

ופה סיימתי. בסוף ישראל גם תאכל את הדגים המסריחים וגם תגורש מהעיר. באמת הצליח להם ב-7 לאוקטובר. כל הכבוד. חבורה של פונדמנטליסטים פסיכוטיים הצליחה איפה שצבאות ערב הגדולים כשלו. ואולי זה בסך הכל מצב העניינים הטבעי של ישראל ותמונת מראה ל-20 השנה האחרונות.

• אהבתי 3
  • מבאס 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 דקות, פריג'י כתב:

הופה.

2. אז איפה הבעיה? זה למה דחוף לסלק את סגול הקרקפת.

1. אז תתחייב. ממש מזיז למישהו שהתחייבת. 

ההתחייבות שהם דורשים זה לא רק כלפיהם אלא גם עם ערבות של מדינות אחרות.

סגול הקרקפת חייב לעוף לקיבינימט בכל מקרה.

פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

לא ירדנו משום דבר.

מה זה יכולת צבאית? 

הגדרה אמורפית לגמרי שאתה העלאת.

בסדר, אני לא רוצה ששוב תתבאס ותגיד שאני רוצה להתאבד. אפשר לעזוב את זה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

מסכים עם נדב. זה תמים מאוד לחשוב שהם יחזירו מיד את כל החטופים, אין להם שום כוונה כזו, הם לא טפשים, הם רוצים למרוח את כל זה למשך כמה שנים. נאמר יחזירו אזרחים אבל את כל החיילים, החיים והמתים, יחזיקו אצלם למשך שנים כחלק מאיזה מסע ומתן מתמשך, כך הם יבטיחו לעצמם עתיד וגם שיקום כי הרי אף אחד לא ישאיר את עזה כפי שהיא למשך שנים והעתיד הרחוק? אלוהים גדול. 

פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

מה שמעריב הראו זה לא סקר, זה סתם משאל אינטרנטי.

מה משנה המתודולוגיה? אתה חושב שהם מפחדים לפרסם נתונים שמראים שישראלים בעד המשך המלחמה. בפועל גם הסקר של מעריב מראה בדיוק את זה, וגם הטור של נדב איל שקישרת אליו אחר כך. התקשורת בישראל מאוד מאד מגויסת. זה תמיד היה ככה. מינוס זה שעכשיו רובה עדיין בזה לביבי וחבריו המשיחיים.

לפני שעתיים, garicho כתב:

זה ריאלי ויש לישראל יכולת לעשות את זה, פשוט לא במגבלות הבינלאומיות שיש עליה.

זה הופך את זה ללא ריאלי.

it is what it is, ובאמת, אני לא אומר את זה בשמחה או משהו. יותר נחמד, אני מניח, לדעת שאתה חי באימפריה מהסוג של ארה"ב, שיכולה לעשות כמעט כל מה שבא לה בעולם. ואנחנו עכשיו במצב עוד יותר גרוע, כי לפני 5-6 שנים התווכחנו פה אם ישראל יכולה לכבוש את עזה, וזה היה באוויר. והיה אפשר להגיד שלא כובשים בגלל הביבי או בגלל הגנרלים או בכלל הפרקליטות או הבוגימן, ולפני שנתיים היה עוד אפשר להגיד שלפיד ובנט הלכו על הסכם גז עם לבנון כי הם לוזרים ולא ימין על מלא מלא מלא מלא אמיתי. ועכשיו אי אפשר. נגמר.

ישראל נכנסה כמעט רשמית למיני מלחמת התשה, חסרת תכלית, שלא הולכת להסתיים בקרוב ולא תביא הישגים של ממש.  הדבר הכי טוב שאפשר לעשות, זה להבין איך סוחטים מהלימון הזה לימונדה. הממשלה הנוכחית בטח שלא מסוגלת לזה. אבל בכלליות אני לא יודע אם יש מנהיג בישראל, שיש לו את הביצים לבוא ולהגיד בקול רם לישראלי "זה המקסימום שאנחנו יכולים", ולהיות פרגמטי מספיק ולהבין שהדבר הכי טוב, אולי היחידי שעוד יציל את המפעל הציוני בטווח של שנים קדימה, זה ללכת על מה שמציעות מדינות ערב והאמריקאים. וזהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 שעות, oryo כתב:

בלי שעמישראל יבין שאין פתרון צבאי אלא מדיני, אף אחד לא יפתור כלום.

בלי שעמי ילמד קצת חשבון ויפנים שאי אפשר ״להרוג 100 אזרחים על כל מחבל״, כי על 10,000 פעילי חמאס זה אומר 1,000,000 אזרחים מתים שזה כבר באמת שואה / ג׳נוסייד - וגם אם ממש ממש ממש מתחשק לאיזה דלביוב לאונן על הסיפור הזה זה פשוט לא בר-ביצוע - כנ״ל.

שיטת המקל והמקל לא עבדה, לא עובדת, ולא תעבוד. בסה״כ דוחים את הקץ ומבצרים את הטענה של תומכי פלסטין חינם שבישראל אין באמת פרטנר לשלום/פתרון אלא שלטון רצחני שבסה״כ רוצה להרוג את כולם, ומדי פעם מסתיר את זה מאחורי מכבסת מילים (למרות שכבר שנים רבות שאפילו את זה אין).

זה מדהים לראות עד כמה אנשים לא קולטים שהתזה שלהם והתזה של חמאס היא אותה התזה (״נעלים את הצד השני״), פשוט אחד עושה את זה כי הוא פונדמנטליסט איסלאמי מטומטם, והשני עושה את זה מסיבות מוצדקות לגמרי, כמובן. מרוב שנאה לא רואים את הדמיון.

אין פתרון כיפי אידיאלי או קל, אין, לא היה ולא יהיה. המצב בישראל מחורבן, יש ארגון טרור של פסיכופתים בגיבוי עם עני עלוב שלא יודע ליצור שום דבר - ובצד השני ממשלת סחלה של חדלי אישים מסואבת ומושחתת שהסכסוך הזה הוא כמו אוויר לנשימה עבורם. יש ארגון אחד שמוציא מתקפת טרור של רשע טהור מזוקק ברמות שלא ראינו מאז דאעש, וארגון שמספר לעולם שהוא עושה מקסימום מאמצים להמנע מקטל אזרחי אבל בשורת התוצאה הרג כבר אלפים רבים של נשים ילדים ובלתי מעורבים. זו המציאות, ללא פרשנות, IT IS WHAT IT IS.

הפסקה מתודית: לא שזה משנה יותר מדי, אבל לי אישית - כמו לרוב יושבי הפורום - אין איזו בעיה מיוחדת עם הקטל בעזה. אני לא שמח לשמוע על מערומי גופות ילדים עזתיים, אבל אני גם לא מאבד על זה שינה. ההנהגה בעזה בישלו דייסה, והתושבים שם אוכלים אותה. 

-- ומצד שני אני מניח שאם אתחיל להכנס לחומרים האמיתיים ואסתכל על אבות שמוציאים חלקיקי ילדות שלהם מהריסות הבית-לשעבר אז אולי משהו באמפתיה יוטרג אצלי כי אעפ״י שאני לא פלסטיני אני כן אבא, ואם מישהו היה רוצח לי את הילדה כנראה הייתי מתאבד לבד בבית או בבית של הרוצח או מי מטעמו, לא יודע ולא רוצה לדמיין אפילו איך זה לדעת. 

השורה התחתונה היא שאני, כמו רוב מי שנמצא כאן, נמצא בצד הישראלי וככזה די אפאתי (apathetic) לצד הפלסטיני. ולכן כשאני יוצא מתוך הפריזמה של אור הישראלי ומדמיין פריזמה של אור העזתי (איכככככככ לאאאאא) - אני לגמרי מבין איך גם הם אפאתיים לקטל עצמו, הרי אנחנו עשינו להם אוק׳ 7 כבר כמה וכמה פעמים מבחינת כמות הרוגים לנפש. נכון שלא אנסנו ולא התעללנו, אבל כאמור כשהורגים לך את הילדה זה לא סופר-משנה, הפער בין מקסימום כאב למקסימום פלוס דלתא נשמע לי די זניח, אבל הפער בין 1,000 הרוגים ל10,000+ וההשלכות על מעגל השכול - אינו זניח בשום צורה.

ושוב, זה לא משנה אם ״מגיע להם״ או ״חמאס אשם״, אנחנו אוכלים סרטים על אלפיה - אפשר רק לדמיין מה אוכלוסיה קטנה פי 4 אוכלת על עשירייה+.

בכ״א,

שיטת המקל והמקל לא עבדה ולצערי לא מאמין שאי פעם תעבוד, צריך גזר. 

אם היתה הנהגה בישראל, היא היתה מכריזה מהרגע הראשון מה המטרה ברת הביצוע, אילו דברים יקרו בפועל עד שמגיעים לשם, ולמה כדאי לפלסטינים ותומכיהם לשקול את זה

לדוגמא - אנחנו דורשים את כל החטופים שלנו בחזרה, בינתיים אנחנו בונים אזור חיץ מוות ומנטרלים כל תשתית ישראלית בצורה הרמטית, ואנחנו מעוניינים לשבת יחד בשולחן המו״מ ולדבר על המדינה הפלסטינית העתידית שלכם ברגע שהאירוע הזה יסתיים.

יש דרך אחת ובאמת מאוד פשוטה ואנושית לסיים את האירוע, חטופים, אצלנו, מיד, תודה.

לא רוצים לתת לנו את האזרחים שחטפתם ולדבר יחד על המדינה העתידית שלכם? אין בעיה, אזור מוות, אפס תשתיות, ואין התחייבות לגבול של אותו אזור מוות + צעדים נוספים. 

אנחנו לא רוצים אזור מוות שצומח כל שבוע, אנחנו לא רוצים להרעיב אתכם, אנחנו ממש רוצים לדבר אתכם על המדינה העתידית שלכם ופתרון בר קיימא לכולם. תנו את האזרחים ויאללה, או שאל - ההחלטה בידיכם. לפרסם את זה בכל מקום, בכל צורה, אנחנו מאוד רוצים לדבר על העתיד של הפלסטינים - מאוד - והצעד הראשון זה חטופים בבית.

מקל, וגזר. מי שחושב שלהחזיר ילדים הביתה עבור דיבור על בניית מדינה לפלסטינים, שיגיד את זה בריש גלי.

המצאות הגזר מקבעת (שלא לומר: מייצרת) את הנרטיב של הטוב והרע גם בעיני מי שאינו ישראלי. כרגע אנחנו מסתמכים על ה״קפיטל״ שהוא ״חמאס הוא ארגון של פסיכופתים שרצח אלף אזרחים ולכן נחזיר להם בריבוע״, אבל ככל שמערום הגופות העזתי יגבה כך הקפיטל שלנו יצטמק, לאו דווקא כי העולם אנטישמי - אלא כי לעולם יש אמפתיה. וכן, זה לא הוגן שבישראל קשה לעשות מערום גופות ילדים ובסוריה זה קל, אבל אולי הגיע הזמן שנפסיק להשוות את ישראל לסוריה ושאר מדינות נכשלות מלכתחילה? וחוץ מזה, מה זה משנה, IT IS WHAT IT IS.

וכן, ברור לי שעמישראל לא רוצה לתת גזרים, וברור לי שעמי גם ילעג לי על זה שאני בכלל שוקל, עמי הוא חכם גדול - הוא מאמין שהוא פשוט יזיין את הפלסטינים מספיק זמן ומספיק חזק עד שהם פשוט יוותרו על כל השאיפות שלהם, או לחלופין שהוא פשוט יעלה את הפלסטינים על רכבות החוצה מעזה לתוך מדינה ריבונית אחרת שלא מעוניינת בכך. אבל איך לומר בעדינות - עמי קצת חי בסרט. הוא לא לוקח בחשבון שלהנהגה הפלסטינית לא ממש אכפת מאזרחים פלסטינים מתים, כי הם חכמים/רשעים יותר מעמי, והם מבינים שאזרחים מתים עוזרים להם. הזמן והגופות - לטובתם.

הפלסטינים מבינים את זה, ביבי מבין את זה, רק עמי, איכשהו, לא. 

עמי כ״כ עסוק בחלומות על שואה וטרנספר, שהוא שוכח שהוא לא באמת יכול לעשות את זה :( 

ההנהגה הנוכחית בישראל לא חושבת יותר מדי על החטופים, על העתיד, ואפילו לא על עמי. היא חושבת על החרדות של עמי, היא יודעת שעבור הבחירות הבאות לפרוט לעמי על החרדות זה הרבה הרבה יותר אפקטיבי מלדבר איתו על עתיד אמיתי, בר ביצוע, בר קיימא. זה הרבה יותר קל לגרום לעמי לפנטז על ארץ ישראל שלמה וטרנספר לכל הפלסטינים, מאשר לדבר איתו על תהליכים ארוכים וויתורים כואבים. עמי אוהב פתרונות קלים וברורים, הישימות שלהם זה משני לחלוטין. 

אז הם ימשיכו להרוג בעזה ו״למוטט את חמאס״, ועמי יריע ויעודד ויתמוך, ומתישהו ייגמר לעולם / דוד סם הסבלנות, ותהיה איזו תמונת נצחון אעלק בזמן שהחטופים בעזה/בקבר - או שהם חוזרים תמורת ויתורים שהיה אפשר לקיים כבר היום. מערום הגופות בעזה יכפיל את עצמו, חמאס יאבד כמה עשרות אחוזים ממצבת כ״א אבל עם תורים ארוכים בלשכת הגיוס, ועמי שוב יצביע לביבי כי הרי מי עוד ידאג לבטחון ישראל??? פרוטקטור אוף יזראעל, לא ככה? 🙄

יאללה תנו באנלייק ונדבר עוד כמה חודשים כשהמלחמה תסתיים וחמאס לא ימוטט, כולנו נהיה בשוק כי וואו איך היה אפשר לצפות דבר כזה הלם תדהמה, ושום דבר לא ישתנה חוץ מעוד הרבה אנשים באדמה. עד הסיבוב הבא.

על איזה פתרון מדיני אתה מדבר? עם מי תדבר? איך תדבר עם אנשים ששבוים בקונספציה שאנחנו כובשים במדינה שלנו? יצא לך לראות סרטונים מהשביעי לאוקטובר של ה"כתבים" העזאתים?
איך התייחסו לקיבוצי העוטף? כשטח כבוש,אתה חושב שהם רוצים עצמאות? על זה כל המלחמות האלו? לא זה לא עניין של עצמאות זה עניין של מלחמת דת ושטח.
גם שיטת המקל והגזר לא עבדה,הקלות שנתנו להם כמו הכנסת פועלים לעבוד בעוטף,התהפכה עלינו בשניה.
אנחנו עשינו להם שבעה באוקטור כבר כמה פעמים? איזה משפט בזוי.
כמות הרוגים היא לא רלוונטית,הם נכנסו לפה בשבעה באוקטובר כדי לרצוח לאנוס ולחטוף,הם נכנסו לפה כדי לגרום נזק,אנחנו נכנסים לעזה ותוקפים כדי להגן, לא כי אנחנו חולי נפש איסלמיסטים שזה מה שהדת שלהם מחנכת אותם כבר 1414 שנה.
הבעיה אצלנו שאין מנהיגים שבאמת מבינים את האיסלם,אי אפשר לעשות איתם הסכמים אין בהם אמונה,שנחתמו הסכמי אוסלו ב1993 ,כבר ב1995 יאסר ערפת הצהיר בריש גלי שההסכמים שנחתמו עם ישראל הם הסכמי חודייבה אבל אנשים פה העדיפו לעצום עיינים,זה חלק מהדת שלהם,זה מה שהם,מי שלא יודע מה זה הסכם חודייבה Google it.
ושוב אתה מאמין לארגון של שקרנים פתולוגים,עם כמות ההרוגים האזרחית,אני אומר בולשיט,ובכל מקרה כמות ההרוגים לא מעניינת,צריך לעשות מה שצריך לעשות כדי להוריד את האויביים שלנו על הברכיים.
וכל מי שמתחת לבניין שלו יש מרתף של חמאס ,שידע שיום יבוא והבניין הזה יופצץ על כל יושביו כי הוא מטרה צבאית לגיטימית.

הפתרון לא יכול לבוא ממדינת ישראל,הם לא רוצים להשתנות ואתה לא יכול להכריח אותם.

• אהבתי 4

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע אם יש מנהיג בישראל, שיש לו את הביצים לבוא ולהגיד בקול רם לישראלי "זה המקסימום שאנחנו יכולים",

גישה מעולה, מזל שצ'רצ'יל לא חשב לעצמו "זה המקסימום שאנחנו יכולים" בזמן שהנאצים הפציצו את לונדון.

זה חד משמעית אפשרי להשמיד את החמאס, זה פשוט תהליך ארוך שצריך להתמיד בו. צריך להודות ביושר שגורלם של החטופים ככל הנראה נחרץ, ולהמשיך במלחמה מתוך הנחת מוצא שהם כולם נרצחו. לזה באמת צריך אומץ.

אנשים התרגלו לשתות קפה ברוטשילד, לטוס ב-15 יורו למילאנו ולהעמיס משלוחים מאמזון ועלי אקספרס ושכחו שלחיים בישראל יש מחיר. את מחיר השכחון הזה שילמנו ב-7/10, עם ריבית דריבית.

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 54 דקות, David32 כתב:

הגדרה אמורפית לגמרי שאתה העלאת

כתבתי לך בדיוק מה זה. היכולת שלהם להוציא לפועל מתקפות שיפגעו בישראלים. 

אני יודע שאתה מבין טוב מאוד מה זה, אבל אתה מעדיף לפנטז על פתרון מדיני ולהתייחס לזה בביטול, וזה בדיוק כמו אלה שמפנטזים על טרנספר והתנחלויות.

הנה דוגמא מהמציאות: בג'נין ורמאלה יש יותר מ70% תמיכה בחמאס אבל לא עפות משם רקטות על כל הישובים בסביבה. למה?

רמז: לא בגלל ההתנחלויות וגם לא בגלל הרש"פ.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 דקות, ArikC כתב:

על איזה פתרון מדיני אתה מדבר? עם מי תדבר? איך תדבר עם אנשים ששבוים בקונספציה שאנחנו כובשים במדינה שלנו? יצא לך לראות סרטונים מהשביעי לאוקטובר של ה"כתבים" העזאתים?

חבל על המאמץ, הבן אדם לא מחובר למציאות וחושב שאם הוא יכתוב הרבה מאוד מילים עם הרבה משפטים ויעבור באמצע בין עברית לאנגלית, עם הדגשות ופנינות לשון זה עושה על מישהו רושם.

• אהבתי 5
פורסם
לפני 5 דקות, MiniMiz3r כתב:

גישה מעולה, מזל שצ'רצ'יל לא חשב לעצמו "זה המקסימום שאנחנו יכולים" בזמן שהנאצים הפציצו את לונדון.

כן, זה לגמרי אותו הדבר. ברור. מינוס זה שהצ'רצ'יל שלנו זה בעצם ביבי, שבאמת חושב שזה מה שהוא, נכון?

בוא. נראה לי אתה בן אדם די חכם, ובטח חכם מספיק כדי להבין שלא תמיד מחשבות new ageיות על "אם רק נרצה זה יקרה" מייצרות מציאות.

והגישה שלי לא משנה בשיט לשום דבר. אם ישראל היתה יכולה לכבוש את הרצועה למוטט את החמאס (או בהגדרה המסויגת: למוטט את היכולות הצבאיות שלו) היא היתה עושה את זה. אבל היא לא. ולכן קורה בדיוק מה שאני מתאר: מלחמת התשה, מילואמניקים שמשוחררים לאט לאט הביתה וגנרלים שמודים בקול רם שמכל מקום שהצבא יצא ממנו יכולים לירות על ישראל מחר בבוקר.

לפני 15 דקות, MiniMiz3r כתב:

אנשים התרגלו לשתות קפה ברוטשילד, לטוס ב-15 יורו למילאנו ולהעמיס משלוחים מאמזון ועלי אקספרס ושכחו שלחיים בישראל יש מחיר. את מחיר השכחון הזה שילמנו ב-7/10, עם ריבית דריבית.

meh

פטליזם לא ממצה את עצמו מתישהו?

לא הבנתי גם את הקשר בין שני המשפטים. נניח הייתי מפסיק לשתות קפה ברוטשילד. אז מה היה קורה?

התרגלנו לא להיות השרדותיים, בערך. כן. לא יודע איפה הבעיה בזה. לא יודע איזו הצדקה יש למדינה שכל מה שהיא מאפשרת זה השרדות. אבל נניח. נניח שממחר אני לא קונה קפה יותר בבוקר. אז מה? 

אפשר אולי לטעון - לא יודע אם זה מה שאתה טוען - שאפשר להביס את הערבים לתמיד במחיר כלכלי ענק. לא יודע. אולי. גם בזה אני לא מאמין כל כך. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...