Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא בדיוק באותו דעה כמו אור בלשון המעטה, אבל מסכים איתו על זה שישראל פישלה בכל המהלכים הקריטיים.

פתיחת התמרון ותהליך הההפצצות מהאוויר בתחילת המלחמה יכל להסתכם ב60-70 אלף הרוגים פלשתינאים והעולם לא היה אומר מילה, הויתור על הקווים האדומים סטייל אובמה עם הדלק והסיוע הומניטרי בלי שהחטופים חוזרים, והגמגום עם החטופים. חצי מזה ביבי אשם יימח שמו, חצי זה סתם הססנות ישראלית רגילה.

קיבלנו גם זוג אס באמצע המלחמה כשחמאס ירה רבע שעה לפני סוף ההפוגה ולא העביר רשימה חדשה, ולא השתמשו בזה להמשיך בדהירה לכיוון רפיח וציר פילדלפי.

שלא לדבר שחיסול של 60-70 אלף טרוריסטים ותומכיהם היה מרעיד לחיזבאללה את הביצים ומדגיש באמת מה קורה כאשר הישראלים משתגעים.

זה ברור שצה"ל כבר מכשיר את השטח הפרדה, כל הסרטונים של הפיצוצים מהחודש האחרון זה שיטוח שכונות שמהאוויר היו דורשים הפצצת שטיח שיכולה לתת תחמושת להאג. אין סיבה להוריד שכונות בשטחים שכבשת אם זה לא בשביל להכשיר את השטח. צה"ל יישאר בעזה לעוד המון זמן.

עריכה:

גם פעם רשמתי פה שלמשא ומתן מגיעים רק מעמדת כוח. להציב תנאים, עד שחמאס לא מסכים להם טנקים דוהרים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 53 דקות, SlowRide כתב:

אולי אתה מתבלבל ביני למישהו אחר, אני בחיים לא קראתי לך או לאף אחד פה תומך חמאס

ברור שאתה לא, אתה שווה תגובה ולכן יש שיח. מתנצל אם הניסוח שלי גרם לזה להקרא אחרת ממה שהתכוונתי, מגבלות הפורמט (ומגבלותיי😅

לפני 55 דקות, SlowRide כתב:

אני כן חושב שיש מטרות מוגדרות למלחמה מעבר לסיסמא "מיטוט החמאס" וכבר נכתב פה לא מעט עליהן

אני מכיר מיטוט החמאס והחזרת החטופים, אם יש מטרות אחרות אני באמת ובתמים לא מכיר אותן - ואני עוקב. אולי היה גם משהו סטייל השבת בטחון ישראל? 

עצם זה שאנחנו בתור שני ישראלים לא סגורים על זה, מבהיר עד כמה זה לא מנוהל בשיט. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

אתה ממשיך עם הקביעה כאילו עוד מעט זהו, ימאס לישראל, מתקפלים מעזה ומשאירים את ההריסות לחמאס שישקם את עצמו. זה גם לא ברור מאיפה מגיע

מה מאיפה, מכל מבצע שהיה, ההיסטוריה הישראלית שממש אוהבת לחזור על עצמה, ורהמ העלוב ביותר בכל הזמנים שכל שיודע לעשות זה לשמר מצב קיים.

אם אתה מאמין, או שואף, לכך שישראל מעתה תהיה בעזה סטייל מה שהיה בלבנון - אז זה אומר הכל לגבי כמה כן או לא למדנו משהו וזה לגמרי משחק לידיהם של הפלסטינים. אבל עזוב את זה, אם זה היה מנוהל, לא היינו צריכים *לנחש* מה יקרה! 

וכן, הניחוש שלי הוא שישראל לא באמת מעוניינת לשלוט-מיקרו ב2מ' פלסטינים עוינים אלא להמשיך בשליטת-מאקרו בשביל מצג שווא כאילו ידי ביבי לשלום. בד בבד מאמין שלעמי יהיה די קשה עם "הותר לפרסום" מעתה ועד אינסוף - אבל אני מסכים איתך שקשה לחזות את המהלכים של ביבי. נחיה ונראה. 

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, oryo כתב:

ורהמ העלוב ביותר בכל הזמנים שכל שיודע לעשות זה לשמר מצב קיים

מסתבר שגם את זה הוא לא יודע, אלה אם "מצב קיים"="ביבי המלך ראש ממשלה ואתם לא".

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 דקות, oryo כתב:

אני מכיר מיטוט החמאס והחזרת החטופים, אם יש מטרות אחרות אני באמת ובתמים לא מכיר אותן - ואני עוקב. אולי היה גם משהו סטייל השבת בטחון ישראל?

להשבת בטחון ישראל אנחנו מחכים עוד מ2009, נדמה לי שזו היתה הסיסמה אז.

אבל ברצינות ממה שאני מכיר, המטרות שהציבו הן לפרק את היכולת הצבאית של חמאס כך שלא יהיה יותר איום, לחסל את כל הנהגת החמאס בין אם הם בעזה ובין בחו"ל ולהחזיר את החטופים. אני לא יודע מה הזמן הריאלי להשיג את המטרות האלה.

לפני 35 דקות, oryo כתב:

מה מאיפה, מכל מבצע שהיה, ההיסטוריה הישראלית שממש אוהבת לחזור על עצמה, ורהמ העלוב ביותר בכל הזמנים שכל שיודע לעשות זה לשמר מצב קיים

זה לא מבצע, זו מלחמה והציבור לא יקבל חזרה למצב הקודם. הרקע למלחמה הזו הוא חסר תקדים ואף אחד לא ישכח מה קרה פה. אחת הסיבות שהוא מורח את הלחימה, זה כי הוא יודע שעצירה זה כניעה לחמאס וזה מונית ספיישל לפח הזבל של ההיסטוריה. בינתיים הוא בדרך לשם באוטובוס.

לפני 39 דקות, oryo כתב:

אם אתה מאמין, או שואף, לכך שישראל מעתה תהיה בעזה סטייל מה שהיה בלבנון - אז זה אומר הכל לגבי כמה כן או לא למדנו משהו וזה לגמרי משחק לידיהם של הפלסטינים. אבל עזוב את זה, אם זה היה מנוהל, לא היינו צריכים *לנחש* מה יקרה! 

אני חושב שהפתרון הריאלי היחיד אחרי שצה"ל יסיים להרוס את כל התשתיות והנשק שנמצא כרגע ברצועה הוא להקים רצועת ביטחון וגבול מבוצר, כזה שלא מתקרבים אליו ועל כל פרובוקציה או ניסיון לבנות מנהרה או משגר להיכנס שוב ולהרוס הכל מחדש כשזה עוד קטן.

לא לספק להם כלום ושיקימו בעצמם מתקני התפלת מים ויצור חשמל. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היום, כ-3 חודשים מתחילת המלחמה, אני כבר מתחיל להעלות ספקות לגבי היכולת שלנו לסיים את המלחמה הזו כשידנו על העליונה. אנחנו כבר לא יודעים לנהל כלום במדינה הזו, אפילו לא מלחמה (וכאן אני לא מאשים את הצבא כלל, אלא את המנהיגים שלנו). 

יש כאן כל-כך הרבה גורמי חוץ ופנים שמשפיעים וגורמים למערבולת מנטלית ומורלית. אני אישית כבר חרד, חרד מהתוצאה. מצד אחד מדינות העולם שלטובתנו אבל מצד שני קצת מתנהגות בצביעות. מצד שני המנהיגים שלנו שלמרות שזהו זמן שאנו נלחמים על חיינו, הם ממשיכים בשלם, כאילו הם בבית הפח הגדול. ואז יש את הצד שלישי, אנחנו. שבהתחלה נראינו מאוחדים והיום לאט לאט הדבק (כנראה סופר גלו סיני) מתחיל להשתחרר והאחדות מתחילה להתפרק לה. וכן, אני חושש מהיום שאחרי, לא בעזה, אלא כאן. החברה שלנו תתפרק עוד יותר, יהיו חילופי האשמות, יהיה כאן כאוס חברתי.

ומה לגבי החטופים, אין ספק. דילמה מטורפת שרק בני השטן יכלו להכניס אותנו אליה. ואולי, כמו שהצעתי ב-26 לאוקטובר, רגע לפני כניסת החיילים שלנו לשטח, היה צריך לרקום עסקה לשחרר את כל החטופים ואז להצהיר מול כל העולם שזהו, כללי המשחק מבחינת ישראל משתנים. אין יותר הכלה, אין יותר הבלגה. רקטה אחת שנורית ועזה גמורה. היום לנוכח התוצאות, אולי זה היה כדאי כי מכאן אני כבר לא רואה התקדמות משמעותית ואנחנו מתקרבים לצומת שבו ניאלץ לבחור.

הבינוניות כאן שלטה, היא שולטת וכנראה גם תשלוט בעתיד.

התעייפתי מהמנהיגים, התעייפתי מהעם,

התעייפתי מישראל.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

הציבור לא יקבל חזרה למצב הקודם

ובכן, הלוואי, אבל הציבור יקבל את זה היטב. נוסיף את זה לרשימת ההפתעות שאני צופה לך יחד עם תוצאות הבחירות הבאות. *הלוואי* שאתה צודק, בלי טיפה של סרקזם. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

אני חושב שהפתרון הריאלי היחיד אחרי שצה"ל יסיים להרוס את כל התשתיות והנשק שנמצא כרגע ברצועה הוא להקים רצועת ביטחון וגבול מבוצר, כזה שלא מתקרבים אליו ועל כל פרובוקציה או ניסיון לבנות מנהרה או משגר להיכנס שוב ולהרוס הכל מחדש כשזה עוד קטן.

לא לספק להם כלום ושיקימו בעצמם מתקני התפלת מים ויצור חשמל. 

מסכים בגדול עם הכל, רק קח בחשבון שכל עוד אתה הריבון על הגבול אז יש בעיה לבצר גבול הרמטית, כי אתה הריבון שם. גם אי אפשר לטעון שנתנו להם ריבונות או להתפלא כשהם ימשיכו להיאבק, אבל עם פחות שטח ופחות שליטה - שיהיה להם בהצלחה.

מסכים איתך שאזור מוות בשטח שלהם עמוק ככל שאפשר - פלוס אפס תשתיות ושיתמודדו כמו ילדים גדולים, זה פתרון מתבקש. לא יודע אם שמת לב אבל כתבתי את זה בעצמי לפני כמה הודעות. 

אז על מה אנחנו חלוקים בעצם, מלבד התחזית ליום שאחרי המלחמה? על זה שאזרחים שנהרגים בהפצצה ממטוס בטעות זו טרגדיה, ופרמטר בר מדידה ובר משקל בקונטקסט של סכסוך מזויין? 

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 3 שעות, David32 כתב:

גם אתה. רשום לך פה מספר פעמים ב X עמודים האחרונים: להיכנס ולהישאר בעזה כמו שאנחנו באיו"ש - זה מיטוט היכולת הצבאית של החמאס.

איך? :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הבעיה מתחילה ונגמרת באיש אחד ושמו ביבי. כאשר כל מה שאתה עושה זה לשרוד בתפקיד כדי להתחמק ממשפט, זו התוצאה. לצד זה יש כמובן עוד 63 עלובי נפש שמכרו כל עקרון תמורת מנעמי השלטון והמון כסף. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, oryo כתב:

כי אתה הריבון שם

לאאאאאא!!! חס וחלילה אל תגיד את זה בצחוק אפילו.

לפני 26 דקות, oryo כתב:

אז על מה אנחנו חלוקים בעצם, מלבד התחזית ליום שאחרי המלחמה? על זה שאזרחים שנהרגים בהפצצה ממטוס בטעות זו טרגדיה, ופרמטר בר מדידה ובר משקל בקונטקסט של סכסוך מזויין

על זה שמדובר בטרגדיה אין מחלוקת.

אני פשוט לא חושב שאפשר למדוד או להשוות בין טרגדיות.

פורסם
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

מה? אני לא מבין אותך

אז מה אתה רוצה? הבאת את איוש כדוגמא. עכשיו אתה אומר נבנה חומה, וניכנס לשם כול הזמן כדי לעשות מעצרים וחיסולים. אבל לא ניהיה הריבון. אז מה ניהיה? מי יהיה הריבון? מי הריבון בפועל בג'נין?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כתבתי איזה 4 פעמים מה לדעתי צריך להיות...

הבאתי את איוש כדוגמא לכניסות של צה''ל לטפל במוקדי טרור ולמנוע פיגועים, מה שנמנעו מלעשות בעזה במשך 15 שנה וראינו מה קרה.

נבנה חומה, נתנתק מהם באופן טוטאלי שינהלו את עצמם וברגע שנזהה שם פעילות עויינת ניכנס ונפר להם את הריבונות.

פורסם
לפני 5 שעות, oryo כתב:

העולם לא נגד ישראל רק כי אנטישמיות, אלא גם כי הנרטיב של ממשלת ישראל הוא פח אשפה.

העולם לא אנטישמי. ישנם מדינות שונות עם אינטרסים שונים, ישנו עולם מוסלמי, ישנם דוד וגוליית וישנה בורות של אנשים שאין להם מושג לא רק על היסטוריה של הסכסוך אלא גם איפה נמצאים עזה ות"א, אבל מוכנים להגן בזמנם החופשי על כל מיסכני העולם. 

לפני 33 דקות, SlowRide כתב:

ברגע שכבשת שטח אתה הריבון כל עוד אין שם שילטון אחר. 

פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

אני פשוט לא חושב שאפשר למדוד או להשוות בין טרגדיות

באמת? אי אפשר? 

אתה לא יכול להשוות בין הדולפינריום ואוק' 7?

אתה לא יכול להשוות בין התאומים ואוק' 7?

אתה לא יכול להשוות בין רצח העם של אסד ואוק' 7?

ברור שאפשר. 

ואין האחד מבטל את השני, זה שהדולפינריום היה פחות חמור מבחינת תוצאה לעומת אוק' לא אומר שום דבר לגבי הטרגדיה העצומה - אינסופית - שעברו משפחות הקורבנות שלא עשו כלום, וזה שאסד הרג פי... 100? 200? 500? פייר אני לא זוכר לא כזה אכפת לי מסורים, לא אומר שום דבר לגבי הטרגדיה של אוק', גם זה שהנאצים (היי גודווין) עשו שואה אמיתית לא גורם לאוק' להיות אירוע זניח. 

כל הפואנטה של להכיר במציאות אינה בשביל שנרגיש רע איתה, אם לי בתור אעלק-שמאלן לא יותר מדי אכפת מילדים פלסטינים מתים אני לא מצפה מאיזה ברנש שמשווה אותם לחיילי אסאס לפתח נקיפות מצפון. הפואנטה היא להבין שזה לא נראה טוב, כי זה *באמת* רע מאוד, ולכן לוודא שיש נרטיב מספיק חזק וברור שגורם לכולם להבין *למה* זה קורה, מי ה*אשם* המרכזי ו *איך* זה יכול להפסיק לקרות. להצהיר "נמוטט את חמאס" זה לא נרטיב טוב, כי לא קיימים מספיק מנהיגים שיסכימו להקריב 2מ' פלסטינים עבור המטרה, כן קיימים מספיק שיסכימו להקריב 10קיי, ואיפשהו בטווח הזה בין 10קיי ל2מ יש איזה מספר שיעצור את המלחמה - בלי שישראל הגיעה לאיזשהו יעד אסטרטגי וכל האירוע הסתיים בהגשמת יצר הנקם והריסת כמה משגרים ומנהרות. הזדמנות מבוזבזת. 

וכאמור, גם אם בצורה קוסמית נהרוג את כל חמאס, יצוץ הג'יהאד, חיזבאללה סניף עזה, דאעש סיני ברילוקיישן, או איזו שטות אחרת. אין פתרון צבאי לסוגיה מדינית, ואין הרתעה מול אנשים שאין להם מה להפסיד. העיקר שמדברים על קונספציה. 

פורסם

עכשיו ביבי לא רוצה לעשות עסקה מחבלים תמורת חטופים. בתחילת המלחמה הוא הרים בלון ניסוי על עסקה דומה.

בעסקה האחרונה בת'כלס היינו צריכים להסכים לכל מצב, גם של חטופים מתים. העיקר להוציא כמה שיותר.

היחס בזמנו היה יחסית סביר.

• רעיון גרוע 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

עכשיו ביבי לא רוצה לעשות עסקה מחבלים תמורת חטופים. בתחילת המלחמה הוא הרים בלון ניסוי על עסקה דומה.

בעסקה האחרונה בת'כלס היינו צריכים להסכים לכל מצב, גם של חטופים מתים. העיקר להוציא כמה שיותר.

היחס בזמנו היה יחסית סביר.

יש לי דז'ה וו.

• תוכן חדש...