Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

אין פה הטפת מוסר, רק אנשים ש"מכירים מילואימניקים" וזה מספיק להם כדי לנתח בבטחון את מהלך הלחימה. 

לא הבנתי למי מכוון המשפט האחרון? לעצמך? 

כולנו מנתחים את האירועים באותה רמת הבטחון בערך. בעצם לא. טעיתי. אתה זה שמציע לאחרים לפתוח את הפוסטים שלהם בגילוי נאות. אז, בפראפרזה על אדם שניכר שאתה מעריץ: במקום לבקש מאחרים גילוי נאות, תן לנו בראש בעצמך. מה אתה? יועץ צללים של ביבי? חבר של גלנט והרצי הלוי? מאשרר תוכניות פעולה של פיקוד דרום ל-2024? כי הייתי בסדיר במלחמת לבנון השניה, ובמילואים בכל המבצעים של צהל בעזה עד 2016 כזה, אם אני לא מבלבל בשנים. מודה בקול רם שלא היה לי מושג מה היו התוכניות האופרטיביות של צהל, ועל הפסקות האש גיליתי לרוב כמו כל שאר אזרחי ישראל.

המשפט האחרון שלי היה "גם קורה". כך שלא הבנתי גם אני במה הסתבכת. לא נורא. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 4 שעות, ArikC כתב:

אנחנו עשינו להם שבעה באוקטור כבר כמה פעמים? איזה משפט בזוי.

משפט בזוי כשאתה מערב רגשות או פוזיציה, למספרים אין יותר מדי רגשות או פוזיציה. הם סתם מספרים.

קשה לדעת כמה מתים בעזה כי הריבון שם הוא ארגון טרור - אבל אפשר להצליב מקורות ולקבל סד״ג. כשמסתכלים על הנתונים של צה״ל, יענו הכי מפרגן שאפשר:

בעופרת יצוקה נהרגו 300-500 פלסטינים לא מעורבים.

בצוק איתן סד״ג של אלפיה.

במלחמה כעת הדיבור הוא על עשיריה, לפחות. רוב הסיכויים שזה יותר כבר כעת, וכתלות בסקרים - סליחה, ״אסטרטגיה״ של ביבי ושות׳ - נראה לאן זה יגיע.

אם תנרמל את זה לנפש, תראה שמבחינת ״אזרחים הרוגים לנפש״ הם אכן עברו אוק׳ 7 כמה פעמים.

עכשיו אני מבין מאיפה התגובה שלך מגיעה, אתה כנראה לא מאמין שיש משמעות חשובה לכמות האזרחים ההרוגים אלא מתעדף עד כמה ההרג גרוטסקי, או נניח כמה התכוונו להרוג אותם לעומת כמה זה בטעות, או אולי כמות הרוגים ליום. בסדר, זכותך לתעדף איזה פרמטר שמתחשק, אבל מבחינה קונקרטית אובדן חיים זה פקטור שנמדד בכל אירוע ולהתעלם ממנו בעיקר משרת את הפוזיציה של המתעלם. כאמור, כשהורגים לך את הילד החיים שלך גמורים, בין אם זה סכין ובין אם זה פגז.

כל זה לא אומר ש״לא מגיע להם״, או שצה״ל לא בסדר, או שישראל אשמה בהרג והפלסטינים הם בסה״כ נשמות טהורות וזכות שלא עשו דבר בשביל לגרום לזה לקרות - וכו׳. יש הקשר לכל האירועים האלו, כל צד בטוח שהוא עושה את מה שהוא חייב לעשות: ישראל (ואני) תטען שצה״ל צריך להגן על תושבי ישראל ולכן xyz, ופלסטינים יטענו שחמאס צריך להלחם על שחרור עזה מהמצור ולכן abc (אני ואתה כנראה נסכים שזה לא באמת מה שחמאס מנסה לעשות, ושדאגה לאזרחים היא *ממש* לא המניע שלו). אבל מבחינת הטראומה שאנשים בעזה עוברים? כן, עשינו להם כבר כמה אוק׳ 7, ועכשיו הם עוברים טראומה *הרבה* יותר רצינית ממה שהם עשו לנו כמעט בכל פרמטר אובייקטיבי שיש (הרוגים, פצועים, נזק וכו׳).

זו המציאות, אם זה ״בזיוני״ בעיניך אז 🤷‍♂️

ושוב, אני ממש (אבל ממש) לא מרחם עליהם, שילכו קיבינימט. כתבתי על הכפתור האדום וכמה פעמים הייתי לוחץ עליו, אם היה קיים. אני מתרכז במה טוב לישראלים, לא במה טוב לפלסטינים.

הפער בינינו הוא שאני מבין שהגורל של הישראלים והפלסטינים קשור זה בזה כל עוד לא הורגים או מטרנספרים את כולם + מבין שלישראל כמדינה מערבית אין יכולת להרוג/לטרנספר, ואתה רואה בדעה הזו או בהסתכלות על פרמטרים אובייקטיביים כ״בזויה״ בגלל... ובכן, בגלל הסיבות שלך. זכותך.

תתנחם בכך שהריבון הישראלי מסכים איתך לגמרי, אז בסה״כ הדעה שלך היא זו שמיושמת בפועל. ברכותיי, ובהצלחה.

• רעיון גרוע 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

בפראפרזה על אדם שניכר שאתה מעריץ: במקום לבקש מאחרים גילוי נאות, תן לנו בראש בעצמך. מה אתה? יועץ צללים של ביבי? חבר של גלנט והרצי הלוי? מאשרר תוכניות פעולה של פיקוד דרום ל-2024?

לא כתבתי שום דבר שאף אחד שמכיר אפילו קצת את המציאות בשטח לא מבין בעצמו. צה"ל הולך להשאר שנים ארוכות בעזה, על כל המשתמע מכך. 

פורסם
לפני 9 דקות, oryo כתב:

משפט בזוי כשאתה מערב רגשות או פוזיציה, למספרים אין יותר מדי רגשות או פוזיציה. הם סתם מספרים.

קשה לדעת כמה מתים בעזה כי הריבון שם הוא ארגון טרור - אבל אפשר להצליב מקורות ולקבל סד״ג. כשמסתכלים על הנתונים של צה״ל, יענו הכי מפרגן שאפשר:

בצוק איתן סד״ג של אלפיה.

במלחמה כעת הדיבור הוא על עשיריה, לפחות. רוב הסיכויים שזה יותר כבר כעת, וכתלות בסקרים - סליחה, ״אסטרטגיה״ של ביבי ושות׳ - נראה לאן זה יגיע.

אם תנרמל את זה לנפש, תראה שמבחינת ״אזרחים הרוגים לנפש״ הם אכן עברו אוק׳ 7 כמה פעמים.

עכשיו אני מבין מאיפה התגובה שלך מגיעה, אתה כנראה לא מאמין שיש משמעות חשובה לכמות האזרחים ההרוגים אלא מתעדף עד כמה ההרג גרוטסקי, או נניח כמה התכוונו להרוג אותם לעומת כמה זה בטעות, או אולי כמות הרוגים ליום. בסדר, זכותך לתעדף איזה פרמטר שמתחשק, אבל מבחינה קונקרטית אובדן חיים זה פקטור שנמדד בכל אירוע ולהתעלם ממנו בעיקר משרת את הפוזיציה של המתעלם. כאמור, כשהורגים לך את הילד החיים שלך גמורים, בין אם זה סכין ובין אם זה פגז.

כל זה לא אומר ש״לא מגיע להם״, או שצה״ל לא בסדר, או שישראל אשמה בהרג והפלסטינים הם בסה״כ נשמות טהורות וזכות שלא עשו דבר בשביל לגרום לזה לקרות - וכו׳. יש הקשר לכל האירועים האלו, כל צד בטוח שהוא עושה את מה שהוא חייב לעשות: ישראל (ואני) תטען שצה״ל צריך להגן על תושבי ישראל ולכן xyz, ופלסטינים יטענו שחמאס צריך להלחם על שחרור עזה מהמצור ולכן abc (אני ואתה כנראה נסכים שזה לא באמת מה שחמאס מנסה לעשות, ושדאגה לאזרחים היא *ממש* לא המניע שלו). אבל מבחינת הטראומה שאנשים בעזה עוברים? כן, עשינו להם כבר כמה אוק׳ 7, ועכשיו הם עוברים טראומה *הרבה* יותר רצינית ממה שהם עשו לנו כמעט בכל פרמטר אובייקטיבי שיש (הרוגים, פצועים, נזק וכו׳).

ושוב, אני ממש (אבל ממש) לא מרחם עליהם, שילכו קיבינימט. כתבתי על הכפתור האדום וכמה פעמים הייתי לוחץ עליו, אם היה קיים. אני מתרכז במה טוב לישראלים, לא במה טוב לפלסטינים.

הפער בינינו הוא שאני מבין שהגורל של הישראלים והפלסטינים קשור זה בזה כל עוד לא הורגים או מטרנספרים את כולם + מבין שלישראל כמדינה מערבית אין יכולת להרוג/לטרנספר, ואתה רואה בדעה הזו או בהסתכלות על פרמטרים אובייקטיביים כ״בזויה״ בגלל... ובכן, בגלל הסיבות שלך. זכותך.

תתנחם בכך שהריבון הישראלי מסכים איתך לגמרי, אז בסה״כ הדעה שלך היא זו שמיושמת בפועל. ברכותיי, ובהצלחה.

אני חושב שלא הבנת על מה יצא קצפו (ובצדק). ישראל לא תקפה ללא התגרות אוכלוסיה אזרחית שלווה לא מוכנה. זה מה שה-7 באוקטובר מסמן לרוב הישראלים. לקרוא למה שישראל עושה בעזה 7 באוקטובר כפול כמה פעמים זה משפט בזוי.

אתה יכול לקרוא לזה הרג המוני של אזרחים ״לא מעורבים״. אבל לא 7 באוקטובר. בידיוק כמו שהפצצה על הירושימה או המבורג זה הרג המוני, אבל לא ניתן לקרוא לזה שואה.

• אהבתי 7
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, זו נפילה רצינית בקטע של הסמנטיקה.

מספר הרוגים זה בכלל לא דרך רלוונטית להשוואה של כלום ושום דבר. אנשים נהרגים בהמון צורות ומהמון סיבות שונות, ולכל דבר יש משמעות שונה לחלוטין. כמו שתשווה כמות הרוגים בתאונות דרכים להרוגים מטרור, ותסיק שהאויב האמיתי זה משרד הרישוי ולא הטרור האיסלאמי...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

בצוק איתן סד״ג של אלפיה.

מעניין. אז רגע, כמה אנסנו?

• אהבתי 6
פורסם

ראיתי עכשיו את ליברמן בפגוש את העיתונות.

הוא העביר ביקורת על נתניהו שרב עם ביידן בגלל הקואליציה שלו.

גם סגל וגם כספית שאלו אותו 5 או 6 פעמים, מה הוא היה אומר לביידן. הרי הוא מצהיר שהוא מתנגד לשלטון  של הרשות בעזה. הוא התחמק שוב ושוב. לא נתן תשובה.

---

עד כה, האקדחים שחילק בן גביר עצרו 0 מחבלים.

אבל היום עוד בחור צעיר נרצח על ידי חבר שהחזיק אקדח ברשיון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, MostlyWicked כתב:

מעניין. אז רגע, כמה אנסנו?

אפס, גם לא דקרנו תינוקות כמובן, ובכלליות ברמת הגרוטסקיות אין בכלל השוואה בין צה״ל וחמאס (או ישראלים ופלסטינים) - זה גם היה כתוב אבל אני מבין שזה לא קל לקרוא הרבה טקסט ברצף :( 

לפני שעה, garicho כתב:

אני חושב שלא הבנת על מה יצא קצפו (ובצדק). ישראל לא תקפה ללא התגרות אוכלוסיה אזרחית שלווה לא מוכנה. זה מה שה-7 באוקטובר מסמן לרוב הישראלים. לקרוא למה שישראל עושה בעזה 7 באוקטובר כפול כמה פעמים זה משפט בזוי.

תראה, יש גבול לכמה טקסט אפשר לכתוב, אני בלאו הכי חופר וכפי שהחברצ׳יק מעליך מראה - זה ממש קשה לקרוא הרבה. אבל אם יותר קל לקרוא ״מבחינת כמות הרוגים מתוקננת לנפש עשינו להם כבר כמה פעמים אירועים בסד״ג של אוק׳ 7״ אז הנה - כתבתי.

את כל הפרשנות הזו כאילו רמזתי שישראל תקפה ללא התגרות אוכלוסיה אזרחית שלווה תשמור לביביסטים, הרי לא כתבתי את זה, ואף כתבתי הרבה מאוד טקסט שממש מבהיר שזה לא מה שאני חושב - אבל עדיין איכשהו שלפת את זה. 

ובוא, בתור מי שרושם ״לא מעורבים״ במרכאות על ילדים, אני אקח את הביקורת שלך על כמה אני כן או לא מדויק במילים שלי בעירבון מוגבל. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

מספר הרוגים זה בכלל לא דרך רלוונטית להשוואה של כלום ושום דבר.

תשמע, זו כבר באמת דעה מיוחדת. מספר ההרוגים באירוע טרור / מלחמה אינו רלוונטי? אתה רציני? 

בחיאת, איזו מן דעה זו. אם אתה טוען ברצינות שמוות של אנשים זה לא רלוונטי בשביל להבין חומרה של אירוע במסגרת קונפליקט מזויין, אז אין לנו שום דרך לנהל שיחה על הנושא הזה, אני לא דובר את השפה הדמיונית הזו. אם מה שמפריע לך באוק׳ 7 זה לא שרצחו לך אלף אזרחים אלא שנסעו לך בכביש או שהם התחילו אז - עזוב, אין לי דרך בכלל להתייחס לזה ברצינות אז אגיב כמו שאמורים להגיב כשמגיעים לרמה הזו בדיון: ״טוב אחי״. 

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דעה מיוחדת?

לדעתי דעה מיוחדת זה שאפשר להשוות בין כמות הנרצחים מפעולות טרור לכמות ההרוגים מפעולה צבאית. אי אפשר. 

אלא אם מבחינתך פעולת טרור שוות ערך לפעולה צבאית, כי התוצאות של שתיהן כוללות הרוגים.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

תשמע, זו כבר באמת דעה מיוחדת. מספר ההרוגים באירוע טרור / מלחמה אינו רלוונטי? אתה רציני? 

לפני שעתיים, oryo כתב:

רלוונטי למה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בוודאי שאפשר, אדם שאיבד את הילד שלו כי הצבא הרג אותו בטעות, מול אדם שאיבד את הילד שלו כי נרצח בפיגוע - אתה רוצה לומר לי שהשכול של אחד הוא קל והשני קשה? 

אז תבוא ותשווה כמו ליצן לתאונת דרכים, ואז מתבקש לשאול: שמטוס קרב מקריס בניין על המשפחה שלך, האם זה יותר דומה לתאונת דרכים או לאוטובוס מתפוצץ? 

ושוב, כי ניכר שצריך להזכיר את הדיסקליימר המטומטם הזה כל פעם מחדש, אני לא מרחם על הפלסטינים, לא טוען שאין לצהל כל הצדקה בעולם להפיל בניינים בעזה, לא טוען שצהל התחיל, לא טוען שחמאס הוא בסהכ ארגון חביב שנלחם בצורה קונבנציונלית. המוות ברצועה הוא קודם ולפני הכל באחריות *חמאס*, ורק אח"כ אפשר לדבר על התרומה של ממשלת הביזיון הנוכחית והרוח הגבית שהיא מקבלת מהאנשים שבחרו ויבחרו בהם. אבל המוות עצמו הוא בהחלט בר השוואה, פשוט אנשים מסוימים חושבים שלצד אחד מותר להרוג כמה שבא כי יש לו מדים או סיבה - ממש כמו שאנשים מסוימים חושבים שלארגון מסוים מותר להרוג כי הוא תחת שליטה עוינת וחסר אפשרות אחרת כי הוא מתמודד מול כח צבאי עודף. אם אתה מבין שיש איזה רף מסוים ממנו אי אפשר להרוג יותר, אז אתה מבין בהגדרה שניתן להשוות. אם אתה לא מבין, אל תדאג, אתה בחברה טובה כאן בקארס 😅

מדהים שקשה לכם להפנים שמוות מלחימה מזוינת זה משהו מדיד וכשאזרחים מתים מסכין, מטען, פגז או טיל - אז מבחינת הטרגדיה של אובדן חיים אזרחי מדובר במשהו שהוא בר השוואה. 

זה לא עניין של דעה, זה עניין של מציאות, אזרחים מתים זה רע לפי כל אמת מידה מוסרית מערבית. היחידים שאולי לא מבינים את זה כחברה הם הפח זבל שנמצא שם בעזה. אם מצליחים להכיר בזה אפשר לדבר על אשמה, וכאן כאמור אני סבור שהרוע הזה הוא על חמאס - ולכן צריך למנף את זה ולהרוג אותם במקסימום כל עוד ניתן, מעשית, לעשות זאת. 

פורסם
לפני שעתיים, oryo כתב:

אם אתה טוען ברצינות שמוות של אנשים זה לא רלוונטי בשביל להבין חומרה של אירוע במסגרת קונפליקט מזויין

האמת היא שבעולם שפוי, נורמלי וחפץ חיים, זה באמת לא מאוד משנה. מבחינתי, אם חמאס לא היה עושה את שעשה אלא רק סתם נכנס לאיזה קיבוץ וחוטף משפחה, גם אז מבחינתי היה צריך לעשות בדיוק את מה שעושים עכשיו ואף יותר. אתה מדבר על נושא הפרופורציה וזה אחד הדברים שהכי מעודדים טרור בעולם ואחד הדברים הכי לא הומניים שיש. פרופורציה זה לתת לתושבי העוטף תותחים, פגזים ועל כל רקטה משהם הם פשוט ירו לאן שהם רוצים בעזה, לא נשמע לי הומני במיוחד. 

• אהבתי 5
פורסם
לפני שעתיים, garicho כתב:

תודה רבה על הלינקים, אתה יודע להסביר לי או לעצמך מה הקשר בינם ובין איזושהי הודעה שלי? 

מה אתה מנסה להראות, שהרג אזרחים זה מוצדק / לגיטימי בהינתן ההקשר? 

קראת את מה שכתבתי או שאתה אולי קצת מדביק לינקים על אוטומט? 

לפני שעתיים, oryo כתב:

ושוב, כי ניכר שצריך להזכיר את הדיסקליימר המטומטם הזה כל פעם מחדש, אני לא מרחם על הפלסטינים, לא טוען שאין לצהל כל הצדקה בעולם להפיל בניינים בעזה

אם שלילה כפולה מבלבלת: לצהל יש המון הצדקה להפיל בניינים בעזה, האם עכשיו זה מספיק ברור? 

אפשר גם להכיר בזכות של צה"ל להחריב את עזה, וגם בכך שהפלסטינים עוברים טראומה קולקטיבית בסד"ג גדול יותר מאוק'7 לפי הרוגים לנפש, זה לא סותר. כבר כתבתי שהם אוכלים את הדייסה שבישלו אבל מאיזושהי סיבה יש טריגר כ"כ גדול עד שהמילים פשוט מתאיידות. 

טוב מאוד שהם עוברים טראומה, השאלה היא האם עושים להם את זה בשביל לסייע ליצר הנקמה המקונן בכולנו, או גם עבור השגת מטרה אסטרטגית כלשהי. בהינתן שלחמאס זה לא מזיז אם הורגים גזיליון פלסטינים, בהינתן שממשלת ישראל לא מצהירה על שום יעד אסטרטגי חוץ מ"לנצח את חמאס" שמספיק להיות לא תינוק בשביל להבין שזה בסהכ מס שפתיים ותו לא, ובהינתן שערימת הגופות שלהם מקצרת את הרישיון של ישראל להשתולל - אז יש כאן בעיה.

כפי שנכתב - בסוף גם נאכל דגים באושים וגם נגורש מהעיר. נקמה לשם נקמה לא מייצרת ערך, הרתעה אין כשאתה מתמודד מול פסיכים, ולמרות שלך ולאחרים (ובכנות? לי) לא אכפת במיוחד מהפלסטינים - העולם רואה מערום גופות ילדים ולא יודע לעשות את ההבדלה שלך ושל סלואי בין אזרחים מתים מטרוריסטים בכוונה ופי עשר אזרחים מתים ממטוס בטעות. 

פורסם
לפני 7 שעות, oryo כתב:

בוודאי שאפשר, אדם שאיבד את הילד שלו כי הצבא הרג אותו בטעות, מול אדם שאיבד את הילד שלו כי נרצח בפיגוע - אתה רוצה לומר לי שהשכול של אחד הוא קל והשני קשה? 

ילד אחד הוא יהודי שנרצח באושוויץ, ילד אחר הוא קצין אס אס שנהרג בלחימה מול ארה"ב. אתה רוצה לומר לי שהשכול של אמא אחת קל והשניה קשה? זאת רמת הטענה שלך.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...