Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 50 דקות, MostlyWicked כתב:

ילד אחד הוא יהודי שנרצח באושוויץ, ילד אחר הוא קצין אס אס שנהרג בלחימה מול ארה"ב. אתה רוצה לומר לי שהשכול של אמא אחת קל והשניה קשה? זאת רמת הטענה שלך.

זה אפילו יותר מופרך מזה כי האנשים שאנחנו מתמודדים איתם מגדלים ילדים *כדי* שהם ימותו, משתמשים בהם כמגנים אנושיים ו*שמחים* כשהם מתים. 

• אהבתי 5
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, oryo כתב:

כפי שנכתב - בסוף גם נאכל דגים באושים וגם נגורש מהעיר. נקמה לשם נקמה לא מייצרת ערך, הרתעה אין כשאתה מתמודד מול פסיכים, ולמרות שלך ולאחרים (ובכנות? לי) לא אכפת במיוחד מהפלסטינים - העולם רואה מערום גופות ילדים ולא יודע לעשות את ההבדלה שלך ושל סלואי בין אזרחים מתים מטרוריסטים בכוונה ופי עשר אזרחים מתים ממטוס בטעות

אתה יוצא מנק' הנחה שהמטרה של המלחמה הזאת היא נקמה וזו טעות רצינית. ישראל לא משתוללת בעזה ואני לא מבין מאיפה אתה מביא את זה. אף אחד לא אוהב לראות מערום גופות של ילדים אבל אם צריך לבחור בין להיות לא פופולריים בקרב קבוצות מסויימות לבין להפקיר את הביטחון שלנו ולמות, אין פה שאלה בכלל.

ישראל צריכה רישיון כדי להגן על אזרחיה? במצב כזה היא מיותרת. איזה מן דבר זה?

אם הדרך היחידה למנוע טבח דומה ורקטות מעזה עוברת במערום גופות של ילדים, סו בי איט. 

לפני 6 שעות, oryo כתב:

הפלסטינים עוברים טראומה קולקטיבית בסד"ג גדול יותר מאוק'7 לפי הרוגים לנפש, זה לא סותר

למה זה משנה? באמת, אתה יודע להסביר?

מה מעיד מספר ההרוגים של הפלסטינים? איזה מידע ניתן להפיק מהנתון הזה? האם אפשר למדוד סבל? אפשר לתמחר סבל?

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, SlowRide כתב:

ישראל לא משתוללת בעזה ואני לא מבין מאיפה אתה מביא את זה. 

המספרים? העדויות? החברים בתוך עזה שמחרפים את נפשם אבל תוך כדי שעושים את זה מביעים בעצמם סלידה?

אני לא יודע לגבי משתוללת או לא, קשה לשים את זה בהגדרה- אבל משהו פה כבר נראה, מריח ונשמע לא ממש תקין. 

• רעיון גרוע 4
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אוהבים לקחת נתונים ולהצמיד להם משמעות לפי המסר שרוצים להעביר. להציג את זה בצורה "הרגו לנו 1400 והרגנו להם בתמורה 30k" זה עלבון לאינטליגציה. כאילו המטרה רק היא להרוג כמה שיותר ולא להרוס להם את היכולת לתקוף אותנו שוב. לא יודע איזה עדויות אתה שמעת, כל החברים שלי שבמילואים שם ושיחררו אותם רק רוצים לחזור לסיים את מה שהתחילו כדי שזה לא יקרה שוב. יש סיבה שאתה לא יודע להסביר מה מריח לך לא תקין. 

• אהבתי 4

פורסם

אתם כולכם מדברים בשפות שונות. 

אכן מספר הרוגים לא מעיד על איזה צד מוסרי יותר, אני לא חושב שזו הטענה של אור. הוא גם לא טען את זה או את זה שהמטרה העיקרית של הגנרלים שלנו היא הנקמה. פשוט בשיח הישראלי, גם הפוליטי, יש רצון גדול לנקמה והוא אומר בצדק שזה לא משרת אותנו. אני גם לא חושב שהטראומה של הפלשתינים היא הדאגה העיקרית שלו כי הוא תומך בעם הזה, אלא שמבחינה פרקטית בעולם סופרים לנו גופות אצלהם. אין מה לעשות זו המציאות. אנחנו לא צריכים רשות להגן על עצמנו מחד, מצד שני כבר יש חוסרים של דברים מאוד בסיסיים ללוחמים בעזה בחלק מן המקומות. אנחנו כדי להיות מוסריים, תלויים מאוד באמריקאים וכתוצאה מכך גם קצת בדעת העולם. אין פה משחק אחר. 

המלחמה בעזה היא מלחמה סופר מורכבת, ספק שאי פעם צבא מודרני נדרש לאתגר כזה, גם פלוג'ה והמבצעים האמריקאים היו דומים אך שונים מספיק כדי לייצר הבדלים מהותיים בלחימה. לדעתי, ואני באמת משתדל להיות אובייקטיבי, צהל משקיע מאמצים כבירים והמספרים של בלתי מעורבים מתים בליימה כתוצאה מהכניסה הקרקעית הם נמוכים בשיא עולמי. לגבי חיל האוויר, תראו, יש שלב שבו אומרים חלאס. לא כי בוא נהרוג, אלא כי מלחמה זו מלחמה והיא נכפתה עלינו והברירה היא זוועה. זו לא החלטה קלה לקבל אבל אני סבור כי היא הנכונה, בסופו של דבר אולי גם בשביל העזתים העתידיים.  

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 8 שעות, oryo כתב:

תודה רבה על הלינקים, אתה יודע להסביר לי או לעצמך מה הקשר בינם ובין איזושהי הודעה שלי? 

מה אתה מנסה להראות, שהרג אזרחים זה מוצדק / לגיטימי בהינתן ההקשר? 

קראת את מה שכתבתי או שאתה אולי קצת מדביק לינקים על אוטומט? 

הרג ״לא מעורבים״ קרה, קורה ויקרה גם בנסיבות הטובות ביותר במלחמה אינטנסיבית. זה מצב נתון. המטרה היא לצמצם את כמות ההרוגים ה״לא מעורבים״ על כל הרוג אויב. כרגע בעזה היחס עומד על כ-1 ל-2.5, שזה יחס טוב מאוד. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

יש סיבה שאתה לא יודע להסביר מה מריח לך לא תקין. 

אני לא יודע למה החלטת שאני לא יודע להסביר מה מריח לי לא תקין, אני יודע טוב מאוד. גם עשיתי את זה כבר פעמיים-שלוש בפוסטים קודמים פה.

אבל יודע מה, תהנו, קצת לא בא לי להיצלב בפעם הרביעית. אשב בפינה שלי עד שעוד שלב ממה שאני טוען יהפוך להיות קונצנזוס בלי שאגיד מילה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, ניקו פ. כתב:

אלא שמבחינה פרקטית בעולם סופרים לנו גופות אצלהם. אין מה לעשות זו המציאות

הכל נכון, אבל זה לא יכול להיות מה שימנע מאיתנו להגן על האזרחים שלנו. 

לא יודע לאיזה חוסרים אתה מתכוון, ממה שאני הבנתי לא חסר שום דבר ועוד במקביל מתכוננים לחזית בצפון אבל כמובן שזה הכל דיבורים באוויר וחוץ מהצבא אף אחד לא יודע.

Just now, Pika007 כתב:

אני לא יודע למה החלטת שאני לא יודע להסביר מה מריח לי לא תקין

כתבת את זה בעצמך בן אדם, קשה לשים את זה בהגדרה אבל משהו פה לא תקין ומסריח.

מה לא תקין ומסריח?

הדבר היחיד שמסריח לי זה ההתנהלות של הממשלה הדפוקה הזאת. 

פורסם
לפני 30 דקות, ניקו פ. כתב:

פשוט בשיח הישראלי, גם הפוליטי, יש רצון גדול לנקמה והוא אומר בצדק שזה לא משרת אותנו.

בדיוק. 

כשמאלני, אני גם מאמין שהניסיון לקבוע מי טוב ומי רע לפי מספר הרוגים היא מופרכת, המלחמה הזו מוצדקת ואשמח לגלות שאני טועה וישראל מסוגלת למוטט את החמאס. אבל זה לא צריך להיות בשביל נקמה, כמו שזה לא צריך להיות (לדעתי) ממניעים דתיים. וגם מי שלא איכפת לו מהפן המוסרי של הרג למטרת הרג או נקמה, צריך להבין שכמדינה אנחנו נמדדים על זה, כנראה יותר ממדינות אחרות במערב. ואי אפשר לברוח מזה.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל זה לא בשביל נקמה ומניעים דתיים.

זה שיש בכנסת מטומטמים שגורמים לזה להראות ככה, זו ההבעיה שצריך לטפל בה. 

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

אבל זה לא בשביל נקמה ומניעים דתיים.

זה שיש בכנסת מטומטמים שגורמים לזה להראות ככה, זו ההבעיה שצריך לטפל בה. 

אבל זה ניסוח... לא מדויק. בלשון המעטה. 

למרות שאנחנו היהודים עם סגולה והכי חכמים בעולם, שאר העולם לא מורכב מטיפשים וכסילים.

העולם הזה רואה שר אוצר, שר בטחון פנים, יו"ר הכנסת, שר תקשורת, שרת תחבורה - עזוב את ההזויים שר מורשת ושר זהות יהודית, אלו הכי בכירים בשרשרת - שמתבטאים ככה.

If it looks like a duck...

ואין לנתניהו ממשלה בלי היצורים הללו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שאר העולם אכן לא מורכב רק מטפשים וכסילים ורוב האנשים מבינים שמדובר בפוליטיקאים עם פה גדול ומח קטן.

בחרנו נציגים שמקשים עלינו בכל דרך אפשרית ואנחנו משלמים על זה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 37 דקות, SlowRide כתב:

הכל נכון, אבל זה לא יכול להיות מה שימנע מאיתנו להגן על האזרחים שלנו. 

לא יודע לאיזה חוסרים אתה מתכוון, ממה שאני הבנתי לא חסר שום דבר ועוד במקביל מתכוננים לחזית בצפון אבל כמובן שזה הכל דיבורים באוויר וחוץ מהצבא אף אחד לא יודע.

מי שנלחם יודע. יש חוסרים נקודתיים. לא אסון אבל בהחלט לא כאלו שראוי שיהיו ומשפיעים על הלחימה. אני מניח שיתוקנו בקרוב או שכבר תוקנו. בכל מקרה הנקודה היא שאנחנו תלויים בתמיכה עולמית ממספר סיבות ואף אחת מהן לא תמנע מאיתנו להגן על עצמנו, אבל כדי להגן על עצמנו בצורה שאנחנו רוצים אנחנו זקוקים לה וזו מציאות לא נעימה לעיכול, אך זו המציאות. 

לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

בדיוק. 

כשמאלני, אני גם מאמין שהניסיון לקבוע מי טוב ומי רע לפי מספר הרוגים היא מופרכת, המלחמה הזו מוצדקת ואשמח לגלות שאני טועה וישראל מסוגלת למוטט את החמאס. אבל זה לא צריך להיות בשביל נקמה, כמו שזה לא צריך להיות (לדעתי) ממניעים דתיים. וגם מי שלא איכפת לו מהפן המוסרי של הרג למטרת הרג או נקמה, צריך להבין שכמדינה אנחנו נמדדים על זה, כנראה יותר ממדינות אחרות במערב. ואי אפשר לברוח מזה.

זה אכן המצב לצערנו. אני בניגוד אליך לא נותן קרדיט לרוב האנשים בעולם, לא כי הם טיפשים, אלא כי לא באמת אכפת להם. הם ראו שר מטומטם וזהו מבחינתם זו עמדת כל המדינה ואזרחיה. מבאס. 

ישראל משקיעה מאמצים כבירים בהגנה על אזרחיה ואילו החמאס משקיע מאמצים כבירים ביצירת בלתי מעורבים מתים בצד של עצמו. לכן הטענה שחלק מהאנשים בעולם מעלים על פרופרציות היא מגוכחת בלשון המעטה. לא חושב שלזה התכוונו ולדעתי מכאן עלה הבלבול בדיון ביניכם. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

שאר העולם אכן לא מורכב רק מטפשים וכסילים ורוב האנשים מבינים שמדובר בפוליטיקאים עם פה גדול ומח קטן.

לא.

אתה יכול לנסות להסתכל על זה באיזו צורה חיובית שאתה רוצה.

אף אחד לא מסתכל על סמוטריץ "למחוק את חווארה", מסתכל על התמונות בעזה, ואומר "לא, הוא לא התכוון לזה, הוא סתם מוח קטן"

לפני 21 דקות, ניקו פ. כתב:

לא כי הם טיפשים, אלא כי לא באמת אכפת להם. הם ראו שר מטומטם וזהו מבחינתם זו עמדת כל המדינה ואזרחיה. מבאס. 

זה לא כי לא אכפת להם.

זה כי כדי להסביר שבעצם סמוטריץ ובנגביר שם, בגלל שביבי בפינה מבחינה פוליטית, כי א'/ב'/ג' ובעצם האנשים האלה בעמדות מפתח אינם מייצגים את הרוב.. זה הסבר די מסובך, שלא מעניין אף אחד מבחוץ שרואה מדינה דמוקרטית שבה הצמרת היא כזאת.

• רעיון טוב! 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...