Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בי מין שמחה לאיד כשדבר כזה קורה, שאולי דרך הכיס (כמובן לא כשיש נפגעים אלא רק בתאונות קלות כמו זו), אותם אנשים ילמדו איך מתנהגים בכביש להבא, ואולי אפילו לא יחזרו אליו וטובה שעת אחת קודם.

פורסם

להיות חכמים בדיעבד כולם יכולים, מעטים האנשים שבאמת (עם יד על הלב) יכולים לומר שהיו נמנעים מתאונה במקרה הזה,בתנאים הללו.

נכון, צריך לנהוג בזהירות יתרה בגשם וכמובן להית ערניים יותר, מה שכנראה היה מונע את התאונה הזו.

טוב שלא היו נפגעים בנפש, אני מקווה שכל הנהגים בסרטון למדו את הלקח.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

לא מדובר כאן דווקא על ביצוע תמרון קיצוני ועל-אנושי של השניה האחרונה אלא על נהיגה קצת יותר חכמה מראש.

להאט לקראת צומת, לראות שיש נהג שגולש לתוך נתיב הנסיעה שלנו בלי לשים לב (שדה ראיה הרי יש) - כל אלו היו מאפשרים להימנע מההתנגשות הזאת בנקל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בתור התחלה הייתי שובר לו את פנסי הערפל. אחר כך זז רוורס בנימוס ומפנה לו את הדרך. לא מחפש ריבים וזה. עדיף להיות חכם מאשר צודק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בחיי שאם הייתה לי מצלמה לרכב הייתי מעלה היום שתי סרטונים הזויים איך חותכים אותי בקיצוניות ועוקפים את כולם ואחד מהם שחתך עוד קורץ ונותן לי נשיקה ומבקש לעבור.

משהו מצחיק והזוי.

בקיצור, תרבות נהיגה היא אפסית כאן בארץ אבל מודה שהמקרה הזה הפתיע אותי.

פורסם

יכול להיות שהוא לא שם לב איפה היציאה,גם לי קרה מקרה דומה,איזה נהג מהבהב לי ואני לא מבין בכלל מה הוא רוצה ועוד מתעצבן עליו שהוא בנתיב הלא נכון.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בחיי שאם הייתה לי מצלמה לרכב הייתי מעלה היום שתי סרטונים הזויים איך חותכים אותי בקיצוניות ועוקפים את כולם ואחד מהם שחתך עוד קורץ ונותן לי נשיקה ומבקש לעבור.

משהו מצחיק והזוי.

בקיצור, תרבות נהיגה היא אפסית כאן בארץ אבל מודה שהמקרה הזה הפתיע אותי.

אז תקנה אחת, זה לא כזה יקר :)

פורסם
מעבר לזה, רואים שנהג המזדה בוחר להשתמש קודם כל בהגה ומוסיף בלימה מהוססת בלבד. אם הוא היה פשוט מבצע בלימת חירום הוא היה:

מאפשר לרכב השני לצאת מדרכו.

יוצר לעצמו עוד זמן להחליט אם לחמוק ולאן.

מוריד מהירות לקראת התמרון - שיפור יכולת התמרון.

הפחתת עוצמת הפגיעה בכל מקרה.

שיפור יציבות הרכב עקב הפעלת ה-ABS.

כל פעם אתה מביא פרשנות שיש רק ישות אחת בעולם הזה שיודעת מאיפה אתה מביא אותה.

לפי מה החלטת שנהג המזדה משתמש בבלימה מהוססת בלבד??

מה שרואים בסרטון זה שנהג הברלינגו בבירור לא מסתכל שמאלה ו\או חשב שהוא יכול לעבור החליט לצאת כשנהג המזדה כבר היה קרוב מדי יחסית למהירות שלו.

עוד דבר שרואים זה שנהג המזדה שם לב באיחור משמעותי שרכב פורץ לו לצומת אבל בשניה שהוא שם לב רואים שכל משקל האוטו עף קדימה. תראה איך כל חרטום הרכב יורד לכביש והחלק האחורי עולה דבר שמעיד בבירור על בלימה חזקה והחלטית.

אני מסכים ש:

*שני הנהגים כנראה היו עסוקים במשהו אחר ולא בכביש

*נהג המזדה נוהג מהר מדי לתנאי מזג האוויר והמיקום שהוא נמצא בו (קרי דרך עירונית שיכולים לקפוץ לו מכשולים משני צידי הכביש)

אשמת התאונה היא של נהג הברלינגו שהתפרץ לדרך לא פנויה וגרם לנזק ל2 מכוניות חוץ מהמכונית שלו.

יש פה אשמה תורמת של נהג המזדה אבל האחוז שלה הוא מזערי לפי דעתי.

פורסם

רובר בין איקסים - נהג המאזדה לא משתהה. אם תבחן את הפרש הזמן בין פריצת הטנדרון לכביש לבין תחילת הבלימה הניכרת - מדובר בערך בשניה - בהחלט סביר כסכום של זמן התגובה של הנהג והזמן עד שהרכב מגיב ללחיצה על הדוושה. לטעמי אפשר להסיר כל אשם מנהג המאזדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האם לא נראה לך שהוא מתקרב קצת מהר מדי אל הצומת, ובפרט בהתחשב בתנאי הדרך ולנוכח העובדה שנהג הברלינגו חשוף אליו ולא מוסתר מאחורי איזושהי פינה?

זמן תגובה של כשניה הוא בפירוש סביר, אבל השאלה היא כיצד הוא הגיע למצב הזה וגם כן - כמה חזק הוא בלם. שים לב כמה המכונית שלו המשיכה עוד אחרי הפגיעה בברלינגו.

זה לא נראה לי כמו בלימת חירום בכל הכוח, ובכל מקרה כל נהג מן השורה במצב כזה לא בולם בכל הכוח, זו הסיבה שהמציאו את ה-Brake Assist.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן - קשה לאמוד מרחקים בסרטון, לכן קשה גם לאמוד מהירויול ותאוצות. להערכתי אי אפשר לאשש או להפריך את ההנחות שלך מתוך הסרטיון , אולי אפשר עם איזה תוכנות מתוחכמות, לא בעיני חובבנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתור התחלה הייתי שובר לו את פנסי הערפל. אחר כך זז רוורס בנימוס ומפנה לו את הדרך. לא מחפש ריבים וזה. עדיף להיות חכם מאשר צודק.

יש לי וולוו אז הייתי מכבה את האורות, נכנס בו ודוחף אותו עד סוף החניון, יוצא מהרכב ואומר לו "סליחה לא ראיתי אותך".

אבל אם לא היה לי, הייתי עוצר את הרכב, מוריד ביגוד של פלג גוף תחתון, יוצא מהרכב ורץ לכיוונו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
האם לא נראה לך שהוא מתקרב קצת מהר מדי אל הצומת, ובפרט בהתחשב בתנאי הדרך ולנוכח העובדה שנהג הברלינגו חשוף אליו ולא מוסתר מאחורי איזושהי פינה?

זמן תגובה של כשניה הוא בפירוש סביר, אבל השאלה היא כיצד הוא הגיע למצב הזה וגם כן - כמה חזק הוא בלם. שים לב כמה המכונית שלו המשיכה עוד אחרי הפגיעה בברלינגו.

זה לא נראה לי כמו בלימת חירום בכל הכוח, ובכל מקרה כל נהג מן השורה במצב כזה לא בולם בכל הכוח, זו הסיבה שהמציאו את ה-Brake Assist.

הוא מתקרב ממש מהר לצומת ואמרתי את זה גם בתגובה שלי.

מה נהג מן השורה אמור לעשות?אולי תאיר את עיניי במשהו שאני לא יודע.

לעניות דעתי ומנסיוני הדל, נהג מן השורה אמור לבלום בכל הכוח, לנסות להתחמק ולהתפלל לטוב על הדרך.. (שאם היה נוסע במהירות מתאימה גם היה מצליח בכל אלה עם הבלימה הכי חזקה וקיצונית שיש (אני מניח שלמזדה 6 החדשה שלו יש ABS))

וזה נכון שהוא המשיך גם אחרי הפגיעה אבל זה נובע מזה שהוא נסע ממש מהר וכנראה אחרי הפגיעה נכנס לשוק כלשהו ועזב את הברקס או שמהמכה הרגל שלו עפה מהדוושה. הגיוני לא? שכן בגלל הפגיעה המהירות שלו ירדה באופן דרסטי ואם היה ממשיך ללחוץ באותה חוזקה על הבלם האוטו היה נעצר כמעט במקום.

ובקשר לפסקה האחרונה שלך חבר, אני לא מכיר אותך, לא יודע בן כמה אתה, לא יודע כמה זמן אתה נוהג ולא יודע איך, אבל אתה טועה ומטעה פה אנשים וחבל כי באים פה גם אנשים שרק הוציאו רישיון ויחשבו שבמצב חירום לא ללחוץ על הברקס בכל הכוח.

אני לא יודע נתונים מדויקים אבל היום, אני מעריך שבמעל 90% מהמכוניות יש ABS. כאשר המערכת הזאת מותקנת ברכב ונהג נכנס למצב חירום שהוא חייב לעצור במינימום מרחק ולפעמים לשלב תמרון צריך ללחוץ כמה שיותר חזק על הדוושה ולא להילחץ מהדפיקות שהמערכת מייצרת. תפקידה של המערכת למנוע נעילת גלגלים ולאפשר תמרון של הרכב גם בבלימת חירום. לכן כאשר אתה רואה שאתה מתקדם לעבר מכשול במהירות (כמובן תלוי מצב ואני מתייחס לסרטון המדובר) צריך ללחוץ כמה שיותר חזק על הבלם להפעיל את מערכת הABS ובו זמנית לתמרן את הרכב עם ההגה שכאמור יסע לאן שתכוון אותו כי המערכת מונעת נעילת גלגלים.

הדבר נכון גם למזג אוויר בקיץ שהכביש יבש וגם כשהכביש רטוב אחרי סופה משוגעת בחורף אין הבדל בבלימת חירום!

מה שאתה אומר לא ללחוץ בכל הכוח על הבלם נכון לרכבים ישנים שבהם הגלגלים ננעלים ומבטלים את אפשרות ההיגוי במצב חירום.

ספרייל- צודק, הוא בולם ברגע שראה את הברלינגו. אני רק חושב שהוא היה צריך לזהות את הרכב הרבה קודם ולהכין את עצמו למצב שהוא יתפרץ לכביש (יאט טיפה ויתכונן לבלימת חירום) לצערנו אי אפשר לסמוך על נהגים אחרים בכביש. צריך להתכונן למצב הכי גרוע שיש.

אני רק חושב שהוא ראה אותה ובלם מאוחר מדי ביחס למהירות שנסע וזו הסיבה גם שהוא נכנס בו ובגלל זה אמרתי שיש פה אשמה תורמת שלו באחוז מסוים. לא מסיר אשמה מהברלינגו שהוא האשם העיקרי

עריכה אחרונה על ידי xXxRoVeRxXx

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...