Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי וולוו אז הייתי מכבה את האורות, נכנס בו ודוחף אותו עד סוף החניון, יוצא מהרכב ואומר לו "סליחה לא ראיתי אותך".

אבל אם לא היה לי, הייתי עוצר את הרכב, מוריד ביגוד של פלג גוף תחתון, יוצא מהרכב ורץ לכיוונו.

:lol:

הרעיון השני ישים לכל נהג, ויעבוד ברוב הפעמים לדעתי. החיסרון היחיד שלו זה שאם הוא לא יבריח את הנהג השני, כנראה שהוא ייגמר רע בשביל המבצע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שאתה אומר לא ללחוץ בכל הכוח על הבלם נכון לרכבים ישנים שבהם הגלגלים ננעלים ומבטלים את אפשרות ההיגוי במצב חירום.

אני לא אומר לא ללחוץ על הבלם, אלא שהאינסטינקט (השגוי) של רוב הנהגים הוא ללחוץ בהדרגה, ובאופן כללי חלש מדי, על הבלמים במצב חירום.

אינסטינקט שגוי נוסף, שלדעתי מופיע גם כאן, הוא לבצע פעולת חמיקה בהגה מיד, לפעמים לפני תחילת הבלימה.

אתה צודק שהתגובה הנכונה היא לבלום בבת אחת ובכל הכוח, ואגב חלק מהמומחים טוענים שנכון לפעול כך גם ללא ABS בכל תנאי דרך שאינם קרח. אבל נהג לא מתורגל פשוט לא ייבצע את זה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כן, אבל תשאל את ראם והוא הראשון שיגיד לך שהדבר האחרון שנהג מן השורה עושה הוא לשבת על הבלם.

במקרה של רכב ללא ABS התשובה לגבי טכניקת הבלימה הנכונה אינה כה חד משמעית, אך בהקשר של נהג מהשורה הפתרון של ראם הוא כמובן הגיוני.

פורסם
ראם סמואל הוכיח בזמנו שלפמפם במקום לבצע בלימת חירום החלטית ברכב ללא בקרות כלל מגדילה משמעותית את מרחק העצירה.

אבל אתה צריך להבין שכשאתה נועל גלגלים אין לך יכולת תמרון...

אתה נוסע ישר עד לעצירה או פגיעה בעצם שעומד מולך ויהי מה...

צריך להיות נהג מיומן כדי להתחמק ממצב חירום כמו שראינו למעלה בלי ABS..

מבחינת הגיון צריך ללחוץ על הבלם עד הסוף להגיע לנעילה וכאשר רוצים לתמרן לעזוב את הבלם קצת שהגלגלים יחזרו להסתובב ולבצע את התמרון.

קל להגיד קשה לבצע..

אנשים לא מעריכים את החשיבות של ABS ברכבים..

פורסם
צריך להיות נהג מיומן כדי להתחמק ממצב חירום כמו שראינו למעלה בלי ABS..

מבחינת הגיון צריך ללחוץ על הבלם עד הסוף להגיע לנעילה וכאשר רוצים לתמרן לעזוב את הבלם קצת שהגלגלים יחזרו להסתובב ולבצע את התמרון.

אנשים לא מעריכים את החשיבות של ABS ברכבים..

לא מעריכים עד שבתרגול בלימת חמיקה על דרך רטובה, הרכב הופך למגרסת חרוטים, ההגה הופך למתקן לשבירת אצבעות והשמשה הופכת למראה אחורית. :oops:

מבחינת הגיון, צריך להפעיל את הבלמים בהדרגה מסוימת, להגיע לסף הנעילה ולהחזיק את הרכב שם על ידי הרפיה הדרגתית מהדוושה במקביל לירידת המהירות וכן, אם צריך, גם במקביל לקצב סיבוב ההגה.

בפועל, טכניקה זו אינה ישימה במצב חירום בכביש. אז פשוט בולמים באחת עד לנעילה, ומרפים בהדרגה אז למצב של גלגלים לא נעולים ו/או לאפשר היגוי ו/או לשחרר מטר (אם יש) לנהג מאחור.

לנהג הממוצע, גם זה לא פרקטי אז הפתרון הוא בערך מה שאמרת: נעילת גלגלים מיידית, שחרור חלקי לטובת היגוי אם צריך, והפעלה מחדש. לא הסוג הכי מסובך של תמרוני קצה, אך בהחלט לא טריוויאלי.

פורסם

וחזרה לשיגרע...:

הפרש של פחות מדקה - שני דבילים שזכות קדימה זה לא בראש מעייניהם.

ד"א, שניהם נדחפו בתחילת התור אחרי מהלך ה"גבר-גבר" שלהם (ה"גאונים" חסכו 4 מכוניות).

מונית 05335, רישוי 87-161-25

לצערי, השני לא ברור.

והאדיוט השלישי הוא נהג שזכות קדימה או הולכי רגל זה בדיחה בשבילו.

פורסם

זה קשור לדבילים. אלה שלא פתחו את הניקוז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וחזרה לשיגרע...:

הפרש של פחות מדקה - שני דבילים שזכות קדימה זה לא בראש מעייניהם.

ד"א, שניהם נדחפו בתחילת התור אחרי מהלך ה"גבר-גבר" שלהם (ה"גאונים" חסכו 4 מכוניות).

מונית 05335, רישוי 87-161-25

לצערי, השני לא ברור.

והאדיוט השלישי הוא נהג שזכות קדימה או הולכי רגל זה בדיחה בשבילו.

בסרטון השני,

הולך הרגל לא פחות טיפש מהנהג

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם (נערך)

והפעם - נהיגה בפניות (או עיקולים אם תרצו): למה כ"כ קשה לנהג הישראלי להישאר בנתיב שלו?

1. בירידה מאוניברסיטת חיפה לכיוון נשר:

2. הנהג הזה החליט לחתוך מהנתיב השמאלי לימני בעת פניה שמאלה - וזה ממש לא משנה שאני נוסע לידו...

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)
נהיגה בפניות[...]למה כ"כ קשה לנהג הישראלי להישאר בנתיב שלו?

בשני מלים: Euler Spiral.

במלה אחת: תה. :wink:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
והפעם - נהיגה בפניות (או עיקולים אם תרצו): למה כ"כ קשה לנהג הישראלי להישאר בנתיב שלו?

כי הנהג הישראלי האידיוט בטוח שהוא נוהג במירוץ:

סיבה מפגרת ראשונה - לא לאפשר לך לעקוף.

סיבה מפגרת שניה - חיתוך בפניות מקצר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...