Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוראל, אני חייב להגיד לך שכל שינוי הוא לטובה! לכאן או לכאן.

לגבי האופציה של הרכבים, לפי דעתי אתה צריך להתמקד או במיטו שגם אחי התחיל לאחרונה להסתכל עליה או קורסה OPC רק קח בחשבון שאם אמך אמורה לנהוג עליו הוא לא יהיה האוטו הכי נוח לנסוע עליו ביום יום, והאופציה הדיי ריאלית היא הסיוויק 5D ידנית שתשלב בין כל העולמות.

עוד משהו שאפשר להוסיף לרשימה היא הגולייטה, לא מזמן היה עליה מבצע של 149,000 אולי אולי יש עליה איזה הנחה נוספת שווה לבדוק.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

• תגובות 319
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איש יקר, אתה עוד חייב לי קפה! :wink:

נתחיל מזה שהג'ולייטה בורחת מהתקציב. דבר שני, אני מתחבר יותר אל הבראבו - מאשר לג'ולייטה. אם כבר אלפא, המיטו :-)

קודם היה פה חבר טוב, יש לו קורסה OPC. זה לא הכי נוח ומפנק שיש, אבל לא נוראי כמו שזכרתי מהפעם הראשונה שנהגתי בה.

אם כבר אופציה הגיונית - אקח פוקוס. לא מתחבר לסיוויק ממש, לא בעיצוב החוץ ולא בפנים. מה גם שיש לי / לנו סלידה קשה מיפניות. לא פוסל אותה על הסף כי היא אופציה, אבל למען הכנות וההגינות - היא אי שם בסוף הרשימה, הרחק מאחורי האצ' הזריזות / חמות הקטנות והפוקוס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
דל פיירו, בעברי - כן באתי מהתחום (הרכב. לא תקשורת). לידע האישי שלך. לא מתיימר להיות ה"מבין הגדול", אבל יודע ומבין. חבריי הקרובים עוד עוסקים בתחום (באופן כזה או אחר) ולרב ההתייעצויות הסופיות נעשות עימם. קורא עיתונות רכב מחו"ל על בסיס קבוע - לעולם לא מסתמך אך ורק על מה שנכתב בעיתונות המקומית. תמיד, אבל תמיד - נוהג ברכב לפני כל החלטה - לא רוכש על עיוור (כנהוג במדינתנו...).

אתה עובד בתחום, קורא עיתונות רכב משובחת וחבריך הקרובים עוסקים בתחום אבל לא יכול לפתוח קטלוג כדי לבדוק איזה רכבים ידניים משווקים בארץ?

אולי...

ואולי מטרת השרשור הזאת היא הצהרתית נטו? אתה הרי יודע בדיוק איזה רכבים מעניינים אותך, עובדה שאף אחת מההצעות שעלו בשרשור הזה לא התקבלו על ידך. הבמוו כעורה והפונטו לא מתאימה וה-DS3 באה והולכת מהשרשור כראות עיניך והונדה זה רכב יפני... אבל צריך להודיע לכל מי שמכיר אותך שסקודה ורכביה הופכים החל מהשבוע הבא לרכבים גרועים. מהיום פורד פיאטסה היא הסופר המיני הטובה ביותר וסקודה פאביה? זה רק לאלו שלא מבינים כלום.

לא גונב אף אחד לטובת ה"מותג שלי". מי שהלך בעקבותיי - בחר לעשות זאת בהתאם לדרישותיו ורצונותיו, לאחר נסיעות מבחן ובדיקת אופציות נוספות. רובם מרוצים - שלא יהיו הספקות בכלל. לצערי אנחנו נכוונו מהם - ולמרות חיבתי הרבה לרכבי היבואן (לאו דווקא היצרן) - כל עוד רמת השירות לא תשתפר - לא אשאר לקוח שלהם. ולידיעתך, לא מאתמול ציינתי שרמת השירות שלהם נמוכה, זה התחיל עוד בימי עבר (גם כשהכל היה נהדר). לא חסר כאן בעלי רכבי VAG המתלוננים המון על השירות, אך לא על המוצר. ישנם גם מקרים בהם התלונות הם גם וגם.

למען הסר ספק, משתמע מדבריך כי מתוך שעמום אני נכנס לסוכנויות שונות ודורש נסיעות מבחן - ואני מכיר כאלה. אז בוא נבהיר נקודה זאת ובמהרה - אתה טועה ובענק. תעסוקה לא חסרה לי וזמן יקר לי - בדיוק כמו זמנו של כל סוכן שמולי - וכל עוד שהרכב לא מעניין אותי / לא נכנס לי לתקציב, אין לי שום סיבה לנהוג בו. אז בטח תקפוץ ותגיד - נהגת סתם ב"סיטיגו". חבר שלי מנהל אולם תצוגה, הוא הציע ואני נענתי להצעה. בכנות, לא היה סיכוי שנקנה כזאת, אבל מסביבי היו כמה חברים שהתעניינו - אז היה בזה אטרקטיביות מסויימת. רכב זול וחמוד.

מכוון שאתה לא יודע הכל - רק חושב כך - נעצור את הדיון הזה פה. מטרת הת'רד לא הייתה לדון במה הבעיה מול היבואן, אלא במציאת תחליף הולם וראוי. אמרתי את דבריי - ואם לא הבנת - צר לי. אל תשפוט ואל תקפוץ למסקנות מוטעות - כפי שעשית עד כה. יש פרטים שאינם ידועים לך / לכל אחד אחר. אני לא במשפט ואתה לא שופט למיטב ידיעתי. מי שצריך להיות מעורב - מעורב ובקיא.

זמן פנוי אין לך, אבל זמן לתת לחברים רחוקים נסיעות מבחן ביטי של ההורים שלך יש לך. זמנך יקר אבל זמן ללכת עם אנשים לסוכנות של סקודה ו"לעזור" להם בהזמנת הרכב יש לך.

אני לא חושב שאתה סתם עושה נסיעות מבחן. אני גם לא חושב שהחבר שלך מנהל אולם התצוגה סתם הציע. כנראה שחשב שכדאי לו לתת לך, אחד שלא יקנה את הרכב, לנהוג בו הרבה לפני לקוחות פוטנציאליים. אבל אתה צודק, אתה לא במשפט כאן. הרי בכל פעם שמעמתים אותך עם האמת המרה אתה בורח ונעלם, ממש כמו יחצ"ן...

אז לא, אני לא יודע הכל אבל אני יודע מספיק כדי לדעת שמי שמגיע מהתחום לא מדלג על רכב של הונדה רק בגלל שיש לו סמל של יצרן יפני.

פורצה יובה!

פורסם

קודם כל, אתה לא מכיר אותי בשיט - אין לך שום זכות לומר דברים שאין לך יותר מידי מושג בהם. אתה לא חבר שלי, אתה לא אדם קרוב אלי. כפי שאמרנו קודם, אתה רחוק מלהיות שופט ואני לא בבית משפט, אז צא לי מהורידים ובמהירות בזק.

דבר שני, אף אחד לא "אימת" אותי. אני לא ברחתי או הסתתרתי - הינני כאן. יש לי את השיקולים האישיים שלי - והם שלי ורק שלי - לא חייב לך / שי / לכל אדם אחר שהוא - כל מידע מעמיק. אתה ושי דוגמאות מעולות לישראלי המצוי והמגעיל - נכנס לכיס ולהחלטות / רצונות של אחרים - אז צא ממנו, צא לי מהוריד ותרגע עם הגישה שלך, רחוק לא תגיע עימה, מיסטר אובר-חוכם שלנו-יודע הכל.

ולא, בחיים לא אעדיף פיאסטה על פאביה. בדיוק כמו שלא עדיף פאסאט על סופרב. או פיקנטו על מי / סיטיגו.

יפניות לא מושכות אותנו - אנטי שכזה עוד מימי עבר. אין זו אומר שהן רעות (ממש לא) - אלי הן לא מדברות. לא מחבבב את ההרגשה הזולה יותר בהן (וכן, הסיוויק החדשה מרגישה זולה ושברירית מול היטי), הנוחות הפחות מרשימה (סיוויק היוצאת) ומחירי הביטוח / אחזקה היקרים. רכבים יפניים לא מושכים אותי אישית - לא טענתי שהם גרועים, אל תכניס מילים לפי. כפי שאמרתי, את הנסיעת מבחן אעשה בכל מקרה - לתת לה צ'אנס.

מעולם לא הסתרתי או הכחשתי את חיבתי הרבה לאירופאים - ולגרמנים בפרט. אתה לא מוכרח להבין או להסכים - זו דעתי וזה טעמי האישי לאחר הרבה מאוד אירופאיות במשפחה / הרבה יפניות אצל המשפחה מסביבי (דודים / בני דודים / חברים).

בזמני הפנוי - בסופ"שים - אעשה כאוות נפשי. נ-ק-ו-ד-ה.

וברשותך, השרשור נועד למטרה ספציפית (י ע ו ץ). אם אתה עסוק בלעקוץ, תמצא שרשור אחר להתעלק עליו, לא עלי - ולא על השרשור המדובר. לא אתפלא אם אתה איזה טרול שעובד אצל יבואן רכב (אולי צ'מפיון?). אם לא נאה לך, אתה מוזמן לדלג מעיני...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, איש יקר

כואב לי לראות אותך ככה (לקרוא יותר נכון) - אתה הרי אוהב את הייטי ובכלל אני יודע עד כמה אתה אוהב את המותג שקודה.

אני מבין שאתה לא תעדיף פשוט לעבור לייטי אחרת בכדי להוציא את עצמך מהסרט שנקלעת אליו - אולי חבל שלא כך אם אתה כל כך אוהב את הרכב, אולי פשוט עדיף להחליף מוסך.

אני אומר את זה מנסיון כי גם לי שני מוסכים פשוט שחטו שני רכבים - בסופו של דבר התחלתי לנסוע בטויוטות אבל בדיעבד עם השנים הבנתי שזה כנראה המוסך שעושה את ההבדל ולא בהכרך הרכב ולכן אני גם מטפל בטויוטות שלי במוסך שנמצא 30 ק"מ מאיפה שאני גר - כן, זה מוסך מורשה טויוטה.

אולי עדיף לך פשוט לנסות לפנות למוסך אחר של צ'מפיון או אולי אפילו לנסות לפנות למוסך שמאוד ממליצים עליו כאן? מוסך רון?

כמו שאני רואה את זה עכשיו, בתקציב שיש לך אתה לא תהיה מרוצה מאף רכב שתקנה - אז למה להוציא כזה סכום?

פורד - המנוע חלש לך.

אופל - יופי טופי אבל אתה מעקם את האף לגבי נוחות ומנסה לשכנע את עצמך שזה לא כל כך נורא.

יפניות - אתה סולד, זכותך, מבין אותך - מותר לך!

וכך הלאה וכך הלאה - אני טוען, אהבת את הייטי, תנסה לסדר אותה במוסך אחר או שתחליף אותה באחרת ביחד עם המוסך.

גם אני נכוויתי לא מעט בחיים שלי עם מוסכים שדרדרו לי את הרכב עד למכירה שלו - אני טוען שזה המוסך ולא הרכב ולכן מה שאתה צריך לעשות זה להחליף מוסך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדל פיירו - זה באמת חדש לך שיש אנשים ששוללים רכב בגלל המוצא שלו ולא יגעו ברכב יפאני בגלל שיש לו סמל של הונדה בדיוק כמו שיש כאלה שלא רוצים לשמוע על רכב אירופאי?! כל אחד והשיקולים שלו ובאמת לא נכון להכנס לבן אדם לכיס או לראש. ואשר ל-RS שמתלבט, דווקא אפשר להבין אותו וכל כמה שמתמצאים יותר במכוניות ומכירים אותן ובעיקר את החסרונות של כל אחת, כך ההתלבטות קשה יותר. אתה אומר לאימא לתאומים שיש לאוקטביה החדשה 600 ליטר נפח תא מטען ויותר מזה לא מעניין אותה כלום אבל לחובבי רכב ונהיגה כמו מרבית חברי הפורום , בסופו של דבר, כל קניה של מכונית היא למעשה איפשהו פשרה שכן אין מכונית מושלמת ובטח שלא בתקציבים הרגילים. אז RS מתלבט וזכותו ומי שלא רוצה להמליץ או להציע לו, לא חייב, אבל גם אי אפשר להכריח אותו לקבל את ההמלצות.

פורסם

אני חייב להבין, לאחר שנהגת (לטענתך) פעמיים בקורסה OPC, אתה באמת ובתמים הולך "לתקוע" את אמא שלך עם נהיגה יומיומית ברכב הזה? :shock:

או שאולי אתה לא באמת "או-טו-טו נוסע לחו"ל"? כי זכורה לי הבטחה שלך כזו כבר לפני איזה שנתיים (ולא שיש איזה בעיה עם שינוי/ ביטול תכניות, זה בסדר גמור רק שדרושה הבנה במידת ההחלטיות של הנסיעה בכדי ליעץ ברכישת רכב).

אני אומר, אם הנסיעה מוחלטת, רד מהגחמות שלך ("רק ידני", "לעולם לא יפני", ראינו לאן הרכישות של "רק גרמני" הביאו אתכם), עזוב קשקושי OPC וכאלה, שב עם ההורים, תכין רשימה מסודרת של מה שמתאים להם, ונראה לי שרשימת המועדפים תהיה קצת שונה מהרשימה שלך.

אל תקבל את דברי כמתיחת ביקורת, ההפך המוחלט, אני פשוט מרים גבה לנוכח חלק מהרשימה ולנוכח מי שבאמת ינהג ברכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רק להוסיף לגבי הפוקוס. אני שקלתי ברצינות את הפוקוס הידנית ועשיתי אליה נסיעת מבחן די ארוכה. הרכב באמת מרגיש חלש. ברמה של מוציא את הכיף מנהיגה , כבר עדיף לקחת את הרובוטי כך לפחות לא תצתרך לעבוד כדי לנסוע לאט. ועוד יותר טוב רובוטי שני ליטר,

רכב נוח נעים וחזק יחסית אני בטוח שאמא שלך אחרי שתתרגל לא תרצה לחזור לידני.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אז ככה: האופציות המעניינות - לא רלוונטית. רובן לא במלאי (DS3 / קופר / OPC) וחלקן יקרות מידי לבסוף (מיטו).

מחר עושים סיבוב על הסיוויק הידנית ושבוע הבא על הפוקוס הידנית. יש אופציה של מיני ONE ידנית - יש במלאי והיא נכנסת לתקציב היטב (עם עודף מורגש).

זאת ההזדמנות לנצל את ה"במה" ולשבח את עומר ג', את עידו ו' ואת דדי - על עזרתם הרבה והרצון הרב לסייע ולעזור בכל הליך נדרש.

יניב, אני עוזב באביב הקרוב. אחרי מעל שנה של רצון ועצלנות (וחששות מסויימים), הגעתי להחלטה לעשות את הצעד ה"גדול" ולהתחיל חיים חדשים אי שם בדרום גרמניה, עם דגש על לימודים בתחום המעניין אותי ובו אשמח לעסוק (ולא, זה לא כלכלה / מנהל עסקים) :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

סיוויק ופוקוס, איזה בזבוז של זמן...

מילא לרדת ברמה, אבל גם להפסיד על המהלך כסף?!

כבר הייתי נשאר עם השקודה.

אמרת שיש מחיר טוב על המיטו, מה קרה הפעם?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אוראל - תעשה על המיני הידנית נסיעת מבחן - אחיזת הכביש של הרכב הזה אמורה להעלות לך חיוך על השפתיים ולמען האמת זה רכב עם המון המון שיק, כיף להראות באחת כזאת.

שיהיה המון בהצלחה ואני באופן אישי מאוד מעודד צעדים מהסוג הזה - אין לך משהו שמחייב או קושר אותך לכאן ואתה תצטער על זה אח"כ אם לא תעשה את זה עכשיו, לך על זה בלב שקט!

אני עדיין חושב שפשוט כדאי לך להחליף מוסך, להחליף לשקודה אחרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבא נחזור לרגע לתגובה של בגירה - הבחור הולך לעזוב את הארץ עוד כמה חודשים והרכב שהוא עכשיו יקנה ישאר להורים.

אמא ואבא במיני ONE ידנית.

באמת?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הקטע הנחמד ב-ONE שהמנוע נבדל מהמנוע בקופר רק ע"י ניהול שונה.

במידה ומשדרגים את ניהול המנוע, שתיהן מוציאות את אותו ההספק.

כך הבנתי. שווה בדיקה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הבא נחזור לרגע לתגובה של בגירה - הבחור הולך לעזוב את הארץ עוד כמה חודשים והרכב שהוא עכשיו יקנה ישאר להורים.

אמא ואבא במיני ONE ידנית.

באמת?

הלוואי עליי אמא ואבא במיני ידנית :-P

איזה הורים מדליקים!

אני באמת לא מבין למה אתם נכנסים לבן אדם לחיים ולגרעין המשפחתי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...