Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטנדר שבק במפתיע (טנדר בן 14 שזקוק לראש מנוע), ובמקום לתקן בחצי עלות הרכב, אני בודקת אפשרות של קנייה משהו חדש במקומו.

הדרישות - כמה שיותר מקום, כמה שאפשר חסכוני בדלק, עדיפות לידני.

נסיעות - כ 40k בשנה, עירוני ובין עירוני.

קיבלתי הצעה לרנו קנגו 2010, 80k קמ.

מדובר בדגם הידני, טורבו דיזל, 1500 סמק.

חפרתי קצת בפורום ומצאתי המון תוצאות על קנגו הישנה יותר. אשמח לשמוע חוויות מהקנגו החדשה.

כמו כן מעניין לדעת מה ההבדל בין מנוע דיזל לטורבו דיזל, מבחינת ביצועים וגם מבחינת טיפולים ותקלות (כשחיפשתי טנדר גדול אמרו לי להתרחק מטורבו דיזל...).

הרכב מתוכנן להיות משולב - משפחה ועבודה, לכן אשמח לשמוע חוויות מכל הסוגים - מתקלות נפוצות ועד לנוחות בנסיעות ארוכות.

פורסם

החזקתי קנגו dci מודל 2007 במשך 3 שנים כרכב משפחתי ומאוד נהניתי ממנו.

הוא הרבה יותר חזק ושקט מהדגם ללא טורבו.

גם חסכוני יותר.

הטיפולים כל 20 אלף ק"מ, כל 40 אלף מחליפים בית מסנן סולר קומפלט, טיימינג כל 100 אלף ק"מ שעולה כ 2000 ש"ח. ביטוחים זולים.

רכב נוח מאוד למשפחה.

במקומך לא הייתי פוזל לכיוון הדגם האטמוספרי.

אצלי צריכת הסולר היתה 1 ל 15 משולב.

נכון שטורבו יקר לתיקון או החלפה, אבל ההבדל בין שנים הדגמים כל כך משמעותי בכל ההיבטים, ששווה לקחת את הטורבו דיזל בכל מקרה.

לטעמי, קנגו הרבה יותר ידידותית לנהג ולמשפחה מאשר כל מסחרית אחרת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נכון..

יכול להיות שהוראות היצרן לדגם 2010 לגבי תדירות הטיפולים שונות מאלה שהיו בדגם 2007, גם המחירים.

תבדוק במוסך מורשה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין בקנגו דיזל ללא טורבו אחרי שנת 2006, (אולי 2007) כך שהשאלה לגבי טורבו בכלל לא רלוונטית.

בכלל, בשנים האחרונות ( הכוונה מאמצע שנות ה 2000 בערך) כל מנועי דיזל ברכב פרטי ומסחרי מצויידים בטורבו.

כך שבשביל להתרחק מטורבו צריך לרדת למודל ישן הרבה יותר.

נכון, במנוע טורבו עם ניהול ממוחשב פוטנציאל לתקלות גבוה יותר, אך מבחינת חווית הנהיגה מדובר בעולם אחר לגמרי.

פורסם

אוקי, ומה לגבי רעיונות אחרים? רכבים שלא חשבתי עליהם?

ירדו מהפרק לטובת הקנגו כל מיני פרטיות (I30CW, פוקוס סטיישן, רומסטר), אני מנסה לא לחזור לטנדר גדול, על קונקט ודובלו שמעתי ביקורות לא מוצלחות...

לחשוב על עוד כיוונים, או לעצור בקנגו?

פורסם

לדעתי האישות ואולי לא הכי אובייקטיבית, סיטרואן ברלינגו/פיז'ו פרטנר בדגמים החדשים שהגיעו החל משנת 2009 מספקים את השילוב המוצלח ביותר בין רכב פרטי לרכב עבודה.

בשנים 2009 -2011 הם הגיעו אך ורק ברמת איבזור גבוהה, ועם שתי דלתות צד.

שימי לב, שעד לפני מספר חודשים הדור הקודם שלהם נמכר במקביל.

לאחר הפסקת שיווק הדור הקודם (הואה לא עומד בתקן EURO 5), החלו לייבא גם גירסאות בסיסיות יותר של הדגמים החדשים.

אני מתכוון, כאמור, לדור החדש בלבד.

פורסם

מה התקציב ?

לדעתי האישות ואולי לא הכי אובייקטיבית, סיטרואן ברלינגו/פיז'ו פרטנר בדגמים החדשים שהגיעו החל משנת 2009 מספקים את השילוב המוצלח ביותר בין רכב פרטי לרכב עבודה.

בשנים 2009 -2011 הם הגיעו אך ורק ברמת איבזור גבוהה, ועם שתי דלתות צד.

מתקן את בוקי - ה"ניו ברלינגו" קיימת בארץ כבר מ 2008 ואפשר למצוא כאלה מידי פעם למכירה.

שימי לב, שעד לפני מספר חודשים הדור הקודם שלהם נמכר במקביל.

לאחר הפסקת שיווק הדור הקודם (הואה לא עומד בתקן EURO 5), החלו לייבא גם גירסאות בסיסיות יותר של הדגמים החדשים.

בדגם הקודם, החל מ 2006, היו אותם המנועים שיש בדגם החדש (ניו ברלינגו) והם נמכרו במקביל (מנוע DV6 של פורד בנפח 1560 סמ"ק), כך שלהאשים את תקן EURO5 בכל הסיפור לדעתי זה לא מדוייק במיוחד. יש לא מעט גרסאות לכל מנוע (75-90-110 כ"ס) עם\בלי סנן חלקיקים (FAP, שהוא הרכיב הקריטי ל EURO5 במקרה הזה).

בכל מקרה, 9 שנים שווק הדגם הקודם (מ 2003 ועד 2012) ללא שום שינוי בכלל ! (למעט בקליות שקופות ממודל 2006 בפנסים האחוריים), שזה לא פחות מ"שיא גינס" במונחים של היום... להישאר עם אותו ה"בודי" בדיוק 9 שנים מבלי לשנות אפילו פנסי חזית זה שיא.

לאחר הגדרת תקציב יהיה קל יותר לעזור - ואם תפרטו מה מטרת הרכב וכמה נפשות משתמשות בו (אם זה קבוע או לעיתים קרובות\רחוקות) זה רק יקל על ההמלצות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, למייטב ידיעתי דור קודם לא מוצע עם מסנן חלקיקים על ידי היצרן, וזה מה שמונע ממנו לעמוד ב EURO 5.

אחרת, מה הפריע ליבואן להמשיך למכור אותו עוד כמה שנים?

הוא עדיין מיוצר בטורקיה, ונמכר הייטב בארץ עד יום הפסקת יבוא.

פורסם

תודה לכולכם.

התקציב הוא כ 70k.

אני נוסעת כמעט יחידה, לעיתים רחוקות גם בעלי משתמש בו.

הרכב ישמש אותי לעבודה - הרבה נפח ומעט משקל.

זקוקה לכמה שיותר מקום אחסון - חייבים להיות כסאות שמתקפלים לכדי משטח ישר לגמרי בנוסף לתא מטען גדול. הבנתי שבקנגו גם הכסא שליד הנהג משתטח, זה נכון? לא יצא לי לבדוק את זה אישית ברכב שראיתי.

מחוץ לעבודה - הרכב יהיה משפחתי, בעיקר נסיעות בתוך העיר, ומחוץ לעיר פעמיים בשבוע לאימון עם הכלבה שלי (מה שאומר שצריך להיות מקום לכלוב בינוני, ועדיין יישאר מקום לפחות לעוד שני אנשים לנסיעה איתי).

בנוסף, אני גרה בחיפה, אם זה משנה משהו מבחינת עליות...

בוקי - האם, לדעתך, הברלינגו\פרטנר עדיפות על הקנגו? בינתיים קוסם לי הרעיון של שתי דלתות הזזה לעומת רק אחת מימין בקנגו.

פורסם
איציק, למייטב ידיעתי דור קודם לא מוצע עם מסנן חלקיקים על ידי היצרן, וזה מה שמונע ממנו לעמוד ב EURO 5.

אחרת, מה הפריע ליבואן להמשיך למכור אותו עוד כמה שנים?

הוא עדיין מיוצר בטורקיה, ונמכר הייטב בארץ עד יום הפסקת יבוא.

הסיבה להפסקת השיווק של דגם ה-First בארץ היא העדר בקרת יציבות (שכלי רכב המוגדרים מסחריים חייבים בה מתחילת 2012)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זו לא הסיבה, מאחר וניתן היה להזמין את הדגם הנ"ל אצל היצרן עם ברקת יציבות, ואפילו קיים כפתור דמה לשם כך בקונסולה המרכזית.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה להעדיף ברלינגו HDI עם מנוע 1.6 על קנגו DCI.

אילו היה מדובר בברלינגו 2000 סמ"ק HDI, שהיא יותר חזקה וכנראה יותר אמינה - זה היה מובן לי איכשהו.

פורסם

דווקא יש סיבה- למשל 2 דלתות צד ו6 כרית אוויר לעומת דלת צד אחת ושתי כריות אוויר.

אבל ברלינגו גם יקרה יותר.

פורסם

צבי ובוקי, שניכם כנראה צודקים.

לפחות לפי מערכת היצרן (חיפוש באופן ג'נרי ולא לפי שילדה): הדגם הקודם לא הוצע עם FAP, וגם לא הוצע עם ESP, לפחות לא בדגם הספציפי המדובר (Berlingo M59 עם מנוע DV6).

בנוגע לכפתור בקונסולה, שוב, לפחות לפי מערכת היצרן בחיפוש ג'נרי: לא קיימת שום אופציה אצל היצרן למתג ניתוק ESP בשום מקום בדשבורד. יש אופציות לכל מיני קישקושים אחרים (חימום מושבים וכל מיני שטויות).

בגדול, לא היתה ליצרן שום מניעה טכנית לעשות ESP או FAP בדגם היוצא, אבל היי - כנראה שצריך לפנות מקום סופית לדגם החדש (שנמכר *בישראל* במקביל לישן כ-4 שנים).

דווקא יש סיבה- למשל 2 דלתות צד ו6 כרית אוויר לעומת דלת צד אחת ושתי כריות אוויר.

אבל ברלינגו גם יקרה יותר.

אני לא יודע אם בקנגו, אי שם ב 2008-2009, היה גם ESP.

היתרון של ה"ניו ברלינגו" מ 2008 זה גם בהספק (92 כ"ס), איבזור (6 כ"א, ESP) וב Interior שלטעמי נראה טוב יותר (ממש פרייבט) ויש גם חלונות כהים מאחורה כסטנדרט.

2 דלתות צד היה בעיקר ב"פרטנר"ים שהגיעו ב 2007 מאובזרים קצת מעל הרגיל ביחס לדגם הקודם, אבל היה גם במודלים ישנים יותר. כמדומני גם בקנגו היו פעם 2 דלתות צד, לא ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...