Jump to content

א רות

  • הודעות

    70
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי א רות

  1. מבאס מה שכתבת על עניין המטען, אני משתמשת בו ארוכות... לגבי האוטומט - אני מתעניינת בדגם הידני בלבד, ויש לא מעט ממנו, לא התרשמתי שיש איזו בעייה בזמינות. גם אני התלהבתי מהמושבים המתקפלים, למרות שלא יודעת איך הם התנהגו בדגם הישן יותר. בינתיים הזמנתי (גם כן דרך אוויס) קנגו אחת 2010 עם 77K קמ. נחכה ונראה...
  2. אז כמה שאני מבינה ההבדלים הם בעיקר במראה ובנוחות, שהם עניין של טעם, ובעובדה שקנגו אוכל להשיג חדשה יותר במחיר הזה?
  3. תודה לכולכם. התקציב הוא כ 70k. אני נוסעת כמעט יחידה, לעיתים רחוקות גם בעלי משתמש בו. הרכב ישמש אותי לעבודה - הרבה נפח ומעט משקל. זקוקה לכמה שיותר מקום אחסון - חייבים להיות כסאות שמתקפלים לכדי משטח ישר לגמרי בנוסף לתא מטען גדול. הבנתי שבקנגו גם הכסא שליד הנהג משתטח, זה נכון? לא יצא לי לבדוק את זה אישית ברכב שראיתי. מחוץ לעבודה - הרכב יהיה משפחתי, בעיקר נסיעות בתוך העיר, ומחוץ לעיר פעמיים בשבוע לאימון עם הכלבה שלי (מה שאומר שצריך להיות מקום לכלוב בינוני, ועדיין יישאר מקום לפחות לעוד שני אנשים לנסיעה איתי). בנוסף, אני גרה בחיפה, אם זה משנה משהו מבחינת עליות... בוקי - האם, לדעתך, הברלינגו\פרטנר עדיפות על הקנגו? בינתיים קוסם לי הרעיון של שתי דלתות הזזה לעומת רק אחת מימין בקנגו.
  4. אוקי, ומה לגבי רעיונות אחרים? רכבים שלא חשבתי עליהם? ירדו מהפרק לטובת הקנגו כל מיני פרטיות (I30CW, פוקוס סטיישן, רומסטר), אני מנסה לא לחזור לטנדר גדול, על קונקט ודובלו שמעתי ביקורות לא מוצלחות... לחשוב על עוד כיוונים, או לעצור בקנגו?
  5. הדגם האטמוספרי הכוונה לדיזל הרגיל (לא טורבו)?
  6. הטנדר שבק במפתיע (טנדר בן 14 שזקוק לראש מנוע), ובמקום לתקן בחצי עלות הרכב, אני בודקת אפשרות של קנייה משהו חדש במקומו. הדרישות - כמה שיותר מקום, כמה שאפשר חסכוני בדלק, עדיפות לידני. נסיעות - כ 40k בשנה, עירוני ובין עירוני. קיבלתי הצעה לרנו קנגו 2010, 80k קמ. מדובר בדגם הידני, טורבו דיזל, 1500 סמק. חפרתי קצת בפורום ומצאתי המון תוצאות על קנגו הישנה יותר. אשמח לשמוע חוויות מהקנגו החדשה. כמו כן מעניין לדעת מה ההבדל בין מנוע דיזל לטורבו דיזל, מבחינת ביצועים וגם מבחינת טיפולים ותקלות (כשחיפשתי טנדר גדול אמרו לי להתרחק מטורבו דיזל...). הרכב מתוכנן להיות משולב - משפחה ועבודה, לכן אשמח לשמוע חוויות מכל הסוגים - מתקלות נפוצות ועד לנוחות בנסיעות ארוכות.
  7. ניסאן פיקאפ, 1998. לא מצאתי אז ווינר, לצערי. היום הייתי הולכת על היילקס או ניסאן, אם הייתי מחפשת.
  8. בסדר, עליתם עלי, אני קוראת בין לבין, כשאני בהפסקה בין פרק לפרק בלימודים. יש סיכוי שהראש שלי בסוציולוגיה ופספסתי איזו פסקה
  9. כשחיפשתי טנדר לפני כשנתיים קיבלתי דיעות שליליות על המגנום, ודיעות חד משמעית חיוביות על ההיילקס. מאוד מאוד רציתי היילקס, היה קשה למצוא, ועוד אחת כזאת שלא "טחנו" אותה. בסוף קניתי ניסאן במצב מצויין, ואני מאוד מאושרת איתה. מבין שתי האפשרויות הייתי הולכת על ההיילקס, אם אתה מוצא אחת במצב סביר...
  10. שאלה עקרונית - יש סיבה שכולכן ממליצים על בקשה להשפט ולא על בקשה לביטוח דוח? לפני כחודשיים התברר לי (כשקיבלתי דוח) שמספר הרכב שהקשתי בפנגו בעת ההרשמה היה שגוי (396 במקום 369). שילמתי חנייה, אבל עבור רכב אחר... גיליתי את זה, כאמור, כשחטפתי דוח חנייה. מייד תיקנתי בפנגו את מספר הרכב, ושלחתי בקשה לביטול הדוח עם הסבר על מה שקרה. הדוח בוטל (מישהו עוד חושב באופן הגיוני שם). נראה לי פשוט הרבהיותר מלהתחיל עם בקשה להשפט. למה לא לעשות את זה כצעד הראשון? אנלוגי - איך מקבלים מדבקה...?
  11. לפני כמעט שנה קניתי RUNX 2006 (אז היתה 78,000קמ), מאוד מרוצה ממנה. אוכלת כ 1:11, מאוד נוחה ויש המון מקום (המושבים האחוריים גם משתטחים לגמרי ויוצרים מקום אחסון ענק כשצריך). מאוד אוהבת אותה. מבחינת עלויות אחזקה, עד עכשיו טיפלתי בה במוסך מורשה, והיה יקר מאוד. בעקבות הפעם האחרונה שם אני שוקלת לעבור איתה למוסך ה"רגיל" שלי, שבו אני מטפלת בטנדר, ואולי העלויות יהיו זולות יותר.
  12. לא יודעת אם זה אותו הדבר, אבל כשבניתי ארגז לטנדר קיבלתי מהמתקינים טופס שאיתו הלכתי למשרד הרישוי כדי לשנות ברשיון הרכב את מצב הטנדר.
  13. כאחת שגרה בחיפה עמוסת העליות, יכולה להעיד שחלק מהעליות מחייבות שימוש בבלם יד, כי הן תלולות כלכך שגם אם אני נוסעת בדיזל ידני ומכירה היטב את הרכב, עדיין לא אקח סיכון שאתדרדר אחורה אפילו כמה סמ (במיוחד שאני נוסעת עם וו גרירה אימתני). גם אם אהיה הכי מהירה בעולם, כוח הכבידה תמיד יהיה מהיר ממני, ובעשירית השנייה שאני מעבירה את הרגל הימינית מהברקס לגז האוטו יכול בכייף להחליק אחורה... אולי זאת לא תהיה אשמתי, אבל הספיקה לי פעם אחת לראות יונדאי נכנסת בי מאחור ונפתחת כולה בגלל וו הגרירה הזה. היה משעשע לרגע, אבל אשמח לא לחזור על המראה הזה שוב. (ועכשיו גם גיליתי שהתרד הזה מת כבר שנתיים, נו מילא, עדיין רלוונטי)
  14. יש לי קרשר בבית, כבר כמה שנים (4-5). שלי היא מכונת קיטור, רק לשימוש פנימי (לא מחוץ לבית). מעולה, מאוהבת בה לגמרי, שוטפת רצפה וחלונות בלי חומרי ניקוי, כמו שאף מנקה לא הצליחה מעולם, וגם בלי שצריך לסחוט סמרטוטים או ללכלך דליים. במכונה נכנס 1.6 ליטר, וזה מספיק לכל הדירה. אין לי ניסיון עם גרניק, אבל מאוד אוהבת את החברה
  15. נוסעת ב RUNX אוטומטית, רק כי אין להשיג ידניות , ומאוד רציתי את האוטו הזה. הייתי מוכנה לשלם קצת יותר כדי להשיג ידנית, אם הייתי מוצאת כזאת.
  16. א רות

    Google Street View

    מצאתי את הטנדר שלי פעמיים ליד הבית, ועוד פעם ליד הבית של אמא שלי. זה נהיה משחק, כמה פעמים הטנדר מופיע ברחבי חיפה?
  17. א רות

    מדבקת רישוי

    עד כמה שהבנתי יש תקנה שמחייבת להדביק, אבל לא מצויין שום עונש שאפשר לקבל אם לא מדביקים... אבל מאז שנעצרתי עם הטנדר וקיבלתי הורדה מהכביש על כלמיני שטויות, אחרי שהוא בדק כל מילימטר והיה נחודש בדעתו למצוא משהו, הבנתי שגם אם אין ענישה אני מעדיפה לא להתחכם, כי אם מישהו מחליט למצוא משהו להעניש עליו הוא אכן ימצא (גם אם אחרכך במוסך ובמכון הבדיקות יצחקו עליו...).
  18. יכולה רק לספר מנסיוני שקניתי רכב מ"בנאדם טוב", לא שמעתי לכל המנורות האדומות שהיו לי בראש, הייתי צעירה והיה לי "לא נעים" מהמוכר, וקניתי את הרכב. שלושה חודשים שלא הרווחתי שומדבר, כל מה שהרווחתי עבר ישירות למוסך. הפעמים שהאוטו הזה לא הניע בבוקר עלו בהרבה על הפעמים שהצלחתי להגיע איתו לעבודה... מאז אני עושה בדיקה כפולה - מביאה למוסכניק שלי שייתן חוות דעת ראשונית על האוטו, ורק אם הוא "מעביר" לי אותו אני לוקחת לבדיקה במכון (שלי, כמובן, לא של המוכר).
  19. אני ממש אשתדל
  20. אקספרס היתה האמינה ביותר?? אנה נפלנו... אז אני נשארת עם הדובלו? מה אתם אומרים?
  21. אז איך הוא שרד עד עכשיו...? הרי זה הדלק שלו!
  22. אז נכון לכרגע אני מתמקדת ב פיאט דובלו JTD, ידנית, עד 2005 או פיג'ו פרטנר 1900, ידנית, עד 2006 (עם נטייה עדיין לכיוון הדובלו) לפי מה שראיתי ביד2, בשנים האלה זה ריאלי לצפות לסביבות ה 20k. רנו וסיטרואן אני פשוט לא יכולה להביא את עצמי לקנות. לפני שנים שרפתי את עצמי עם אקספרס נוראה, שבילתה את רוב ימיה (ואת רוב כספי) במוסך. מאז יש לי סלידה משתי אלה
  23. חברים, אני מתחילה לרייר לכם על המסך... זה חצי ממה שהטנדר שורף לי עכשיו!
  24. בתור גמדה (1.56) אני יושבת על כרית בשתי המכוניות (RUN-X וטנדר), ורואה מכל הכיוונים. מאוד עוזר.
  25. באמת? אפשר לבנות על צריכה דלק כזאת משוגעת? הפעם האחרונה שהיתה לי מכונית שדומה לזה היתה פולו סטיישן 2000, שאכלה 1:18.
×
×
  • תוכן חדש...