Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(דעתכם על) רנו מגאן 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב לקנות רנו מיגאן החדשה ישר מהחברה..

הבעיה היא, שהייתה לנו לפני כמה שנים רנו מיגאן (שנת 2002 או 2003 לא ממש זוכר) והיא עשתה לנו המון בעיות בגיר.

אני חושש לקנות את הרנו בגלל אותה בעיית גיר, למרות ששמעתי שהדגמים החדשים דווקא בסדר, אבל בכל זאת רוצה לשמוע ממכם מה אתם חושבים...

מודה לכל העוזרים...

פורסם

אין מגאן חדשה.יש פלואנס.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

כן יש מגאן חדשה (מגאן 3) שנמכרת בארץ. המגאן 3 מיוצרת רק בתצורת האצ'בק. הפלואנס זהו דגם סדאן של המגאן שמיוצר עבור מדינות עולם שלישי בעיקר ומיובא גם לישראל וזכה כאן ליותר רוכשים בגלל "תחת בולט".

המגאן החדשה היא מכונית מאוד נוחה, מרווחת, שימושית, שקטה ובטיחותית (5 כוכבי בטיחות). אגב לפי כתבות הפלואנס הרגילה (סדאן) קיבלה ציון זהה לזה של הפלואנס החשמלית (4 כוכבים), כלומר המגאן החדשה בטיחותית יותר מהפלואס. לרעה אפשר להגיד שהיא די מיושנת מבחינת טכנולוגיה (גיר 4 הילוכים מיושן, מנוע 1.6 עם 105 כ"ס בלבד...), ביצועים עצלים מעט צריכת ודלק די גבוהה.

לגבי בעיות אמינות, אני לא מאמין שיהיו הרבה בעיות (בינתיים לא נשמעו תלונות מיוחדות). בקיצור מכונית נוחה ומרווחת, אבל עדיין איטית ומיושנת. לדעתי יש מכוניות חדשות אחרות באותה קטגוריה שיוכלו לתת לך מענה טוב יותר. תאמר לנו מה הדרישות שלך מהרכב ויהיה יותר קל לכוון אותך.

פורסם
כן יש מגאן חדשה (מגאן 3) שנמכרת בארץ. המגאן 3 מיוצרת רק בתצורת האצ'בק. הפלואנס זהו דגם סדאן של המגאן שמיוצר עבור מדינות עולם שלישי בעיקר ומיובא גם לישראל וזכה כאן ליותר רוכשים בגלל "תחת בולט".

המגאן החדשה היא מכונית מאוד נוחה, מרווחת, שימושית, שקטה ובטיחותית (5 כוכבי בטיחות). אגב לפי כתבות הפלואנס הרגילה (סדאן) קיבלה ציון זהה לזה של הפלואנס החשמלית (4 כוכבים), כלומר המגאן החדשה בטיחותית יותר מהפלואס. לרעה אפשר להגיד שהיא די מיושנת מבחינת טכנולוגיה (גיר 4 הילוכים מיושן, מנוע 1.6 עם 105 כ"ס בלבד...), ביצועים עצלים מעט צריכת ודלק די גבוהה.

לגבי בעיות אמינות, אני לא מאמין שיהיו הרבה בעיות (בינתיים לא נשמעו תלונות מיוחדות). בקיצור מכונית נוחה ומרווחת, אבל עדיין איטית ומיושנת. לדעתי יש מכוניות חדשות אחרות באותה קטגוריה שיוכלו לתת לך מענה טוב יותר. תאמר לנו מה הדרישות שלך מהרכב ויהיה יותר קל לכוון אותך.

אם אני לא טועה יש גם מנוע 2.0!!

פורסם

במגאן או פלואנס האופציה היחידה שעומדת על הפרק היא גירסת מנוע 2 ליטר עם גיר רציף, שניהם של חברת ניסאן למעשה, שרנו שולטת בה. מדובר ביחידת הנעה אמינה, המספקת ביצועים טובים ונסיעה נעימה. צריכת הדלק בינונית ותחושת הגיר הרציף בינונית.

בפלואנס אופציה מצויינת נוספת היא גירסת 1.5 דיזל עם גיר כפול מצמדים.חסכונית מאד בדלק ומספקת ביצועים טובים.

ניתן גם לחכות לשנת 2013 שאז יגיעו לארץ פלואנס ומגאן עם מנוע 1.2 טורבו בנזין הזרקה ישירה עם גיר כפול מצמדים. צפויה להיות טובה מאד, לספק ביצועים טובים וחסכון בדלק (כמו כל מנוע טורבו, תהיה חסכונית בנסיעה רגועה ואולם תחת עומס צריכת הדלק תהיה בינונית ואולם הביצועים יחסית מצויינים).

גירסת ה- 1.6 עם גיר AL4 הנוכחית בכלל לא מומלצת, הביצועים חלשים במיוחד וצריכת הדלק גבוהה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שלום.

ע"פ נסיון העבר ורק העבר מה שאני אומר:

למכוניות רנו לא היה וגם כנראה לא יהיה שוק טוב.

הרבה אנשים מפחדים לרכוש מגאן משומשת מכל מיני סיבות

אמינות יבואן ש"שוחט " את לקוחותיו במחירי מוסך גבוהים ,

וגם תכנון הנדסי גרוע(פרוק גלגל לשם החלפת נורה?WTF).

עכשיו יתכן ורנו השתפרה באמינות(לא רואה מוסך?..:wink:)-אני בספק אבל נניח

הבעיה שתלך למכור רכב כזה בן 4 כמה תקבל עליו?

או בהשוואה לטויוטה קורולה ,יונדאי I30 ,סוזוקי SX4?

25K פחות? 30K פחות?

לכן אני מציע שלא תהמר על כספך וקנה משהו עם גיר ומנוע מוכחים ולא גיר כמו הAL4 הזוועתי!

בהצלחה!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

גם המגאן שנמכרת בישראל מיוצרת בטורקיה, בעוד המגאן למערב אירופה מיוצרת בספרד.

האבסורד שהיא בארץ מתומחרת במחיר זהה לסיטרואן c4 ו-308 ככה שהייתי שוקל את האחיות הצרפתיות האחרות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

להורים של אשתי יש מגאן כזאת כבר שנה.

הם קונים רק רנו, ואחרי 8-7 שנים עושים טרייד אין.

מכונית יפה, נוחה, מרווחת, ישיבה גבוהה, כניסה נוחה , מושבים מעולים, בגאז' גדול ונוח להעמסת חפצים לא קטנים.

בטיחות טובה, בידוד רעשים מצויין, צריכת דלק ממוצעת למשפחתית 1.6.

יש בקרת שיוט, בקרת אקלים, שלל כריות אויר וכו..

אני לא רואה שום יתרון ב 308 או C4 על מגאן הזאת, החסרון במרחב פנים - מגאן יותר גדולה.

הגיר מוכר מהעבר, ולא כולם סובלים ממנו (היתה להם לפני כן מגאן 2003 ללא שום תקלת גיר).

היא קצת כבדה, אבל יש מספיק כוח לנהיגה רגילה.

אם אתה לא רוצה להיות ראשון מהרמזור ומתכוון להחזיק את הרכב מעל 6 שנים, אני ממליץ על מגאן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

גם אני ממליץ על המגאן, מבקש להעיר שהגיר "הזוועתי" הזה פשוט מאוד חכם ונותן צריכת דלק מדהימה למשפחתומטית רגילה. במגאן 2001 שלי 184,000 ק"מ, ולא נגעו בגיר מעולם ואם זה יבוא, יבוא ונעשה, לא יקרה אסון. יש גם מי שיודע לפתור בעיות בגיר הזה בעלות הגיונית מאוד.

מה שכן - מכוניות עם ירידת ערך כזו דרמטית, הכי כדאי לקנות יד שניה, כמו שהמליץ כאן אחד הקודמים לי.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

האם הרכב שהיה לכם בעבר (2002/3 יצא ישר מהחברה או שקניתם אותו כמשומש ?

אין מה להשוות בין רכב שיצא מהניילונים(דגם בו לעיתים רחוקות יש הפתעות רעות) לבין כל רכב משומש אחר בו עלולות להיות הפתעות לרעה בתדירות גבוהה הרבה יותר.

רכב מהניילונים מגובה באחריות כך שגם אם חלילה יקרה משהו בשנתיים/שלוש הראשונות,החברה תספוג את התיקון ולא משנה מה עלותו-דבר שבד"כ לא קורה ברכב משומש,אלא אם עדיין הוא בתקופת האחריות (אני למשל רכשתי רכב 2009 מליסינג ועוד שבוע תמה האחריות).

דודתי למשל,קנתה בשנת 2002 פיג'ו חדשה מהניילונים,לא נגעו בגיר (היא נסעה 62,000 ק"מ) והיא החזיקה אותו 10 שנים.

מה שכן,רגע לפני המכירה בטיפול 60,000 אובחנה נזילה מאטם ראש המנוע,דבר שהצריך אותם לתיקון לא זול במיוחד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מה אני יגיד לך, לפעמים דווקא החדש יש לו מחלות ילדות ותקלות עקב פישולי ייצור והרכבה, שאז, אפילו אם הרכב באחריות זה מה-זה מעצבן!

ולעומת זאת, אם קונים משומשת נכון, מקסימום מכניסים אותה למוסך ליישור קו עם הקניה, ואח"כ יש הרבה הרבה שקט.

נסעתי על כל מיני רכבים, לביתי אני קונה רק משומשות, מאותה קבוצה סופר איכותית של מכוניות "בלי שוק" שאין שום סיבה בעולם שלא יהיה להן שוק, ומעולם לא נפלתי, תמיד אפשר למכור, גם מכונית בלי שוק, אם היא נראית טוב, מטופלת היטב ולא מחביאה מוקש.

והיו חדשות מהעבודה... ההבדל לא מספיק משמעותי בשבילי מכדי שאקצה כל כך הרבה כסף (אני מתייחס רק לירידת הערך המשמעותית) רק בשביל לזכות להוריד ניילונים.

האם הרכב שהיה לכם בעבר (2002/3 יצא ישר מהחברה או שקניתם אותו כמשומש ?

אין מה להשוות בין רכב שיצא מהניילונים(דגם בו לעיתים רחוקות יש הפתעות רעות) לבין כל רכב משומש אחר בו עלולות להיות הפתעות לרעה בתדירות גבוהה הרבה יותר.

רכב מהניילונים מגובה באחריות כך שגם אם חלילה יקרה משהו בשנתיים/שלוש הראשונות,החברה תספוג את התיקון ולא משנה מה עלותו-דבר שבד"כ לא קורה ברכב משומש,אלא אם עדיין הוא בתקופת האחריות (אני למשל רכשתי רכב 2009 מליסינג ועוד שבוע תמה האחריות).

דודתי למשל,קנתה בשנת 2002 פיג'ו חדשה מהניילונים,לא נגעו בגיר (היא נסעה 62,000 ק"מ) והיא החזיקה אותו 10 שנים.

מה שכן,רגע לפני המכירה בטיפול 60,000 אובחנה נזילה מאטם ראש המנוע,דבר שהצריך אותם לתיקון לא זול במיוחד.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תוכן חדש...