Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו 306 2001 עם גיר אוטומטי AL4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

יתכן וארכוש רכב (פג'ו 306 2001) עם גיר אוטומטי AL4.

מחיפוש קצר הבנתי שהגיר הזה ידוע לשמצה בלשון המועטה...

מבחינת אמינות - אם הרכב טופל היטב וגמע מעט מאוד קילומטרים במהלך השנים - אני נוטה להאמין שאין לי מה לחשוש מבעיות בגיר. הרי בקושי נעשה בו שימוש - הלא כך?

מבחינת צריכת דלק - שמעתי שהגיר הזה צורך המון דלק. משהו כמו 1:8 בעיר - מישהו יכול לאמת/לסתור את הטענה?

ואם יש לכם עוד משהו להוסיף... בשמחה :)

תודה!

פורסם

שתי ההנחות שלך לא נכונות.

גם ברכב עם מעט קילומטרים ממודל כזה (יחסית ישן) שטופל הייטב יתכנו תקלות בתיבת הילוכים (כי אין שום טיפול יזום לגיר, שממולץ על ידי היצרן, ורוב מוחלט של האנשים לא עושים שום טיפול כול עוד אין תקלות)

צריכת דלק דווקא בסדר גמור, תיבת AL4 יחסית חסכונית בדלק. הכוונה ביחס לתיבות אוטומטיות אחרות, לא ביחס לתיבות ידניות.

פורסם

אני רק יכול להוסיף לומר ולייעץ כמו שאני מייעץ לחברים שנידלקים מהר על הפיז'ו לוותר וללכת על רכבים יפנים שהם קצת יותר מוצלחים מהצרפתיים בארצנו. מה גם שההבדלים הכספיים בתחזוקה שונים שמיים וארץ.

פורסם

היתה לי אחת כזאת במשך שנתיים והספקתי לנסוע עליה 50,000 ק"מ. חוץ מהחלפת שסתומים שהמוכר שילם עליהם, לא היתה לי אף תקלה ברכב. רק טיפלתי ונסעתי.

אם הרכב מטופל כמו שצריך, אפשר להיות רגועים.

אם רואים סימני הזנחה, צריך לבדוק בשבע עיניים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

בכללי הפיג'ו הזאת היא מכונית טובה והאמינות לא ממש גרועה. מה שכן, הגיר האוטומטי הזה לא רק שהוא מסרס את המנוע וגורם לתחושה עצלה יחסית הוא דורש יותר תשומת לב מאשר תיבות אוטומטיות אחרות (בייחוד לעומת התיבות היפניות) ובטח שלעומת התיבות הידניות. לגבי צריכת הדלק - זה לא נכון שהרכב צורך 1:8 בעיר, אבל הצריכה אכן גבוהה יחסית לגרסאות הידניות של הרכב. מה גם שאם הרכב לא טופל כראוי ויש בו בעיה מסוימת הוא אכן יצרוך 1:8 בעיר ואפילו יותר.

שורה תחתונה, רכב טוב עם גיר לא מלהיב (בלשון המעטה). אם אין לך בעיה עם גיר ידני הייתי ממליץ לך מן הסתם ללכת עליו. אם אתה חייב אוטומטי, או שתחפש טוב מאוד אחת כזאת שמורה שטופלה בצורה מעולה או שתפנה לרכבים יפניים.

ד"א כמות הק"מ שהרכב עבר לא תמיד מעיד על מצבו. יש רכבים בעלי ק"מ נמוך שחוו התעללות מצד הבעלים ולא טופלו בזמן, ויש רכבים בעלי ק"מ יותר גבוה שהבעלים שלהם טיפלו בהם תמיד בזמן, השתמשו בחלקים מקוריים וכו'.

פורסם

לי יש פיג'ו בדיוק כזאת ואני מבסוט ממנה. (אני מבין שזה מנוע 1600?)

כמובן שהיא פחות חסכונית מהגירסה הידנית!! (ברור!!) ככה זה בכל רכב!

יחסית לאוטומטית היא לא צורכת הרבה.. 'שותה' 1/11 בערך.

אני מאוד אוהב את ההתנהגות כביש שלה. מעבר לזה טיפולים ברגיל. אחלה רכב יחסית.

במבט לאחור הייתי הולך על 106 באותו גיל בערך, יש להם את אותו כח אבל היא יותר קלה.

מה שאומרים על הגיר זה בערך נכון, הוא 'מסרס' את המנוע קצת (כאילו הם לא משדרים על אותו גל).

הוא נוטה להיות יותר ספורטיבי ואם רק תראה לו שמץ של דריכה מואצת על הגז הוא לא יהסס לעלות טורים ולמשוך הילוך.

לפעמים זה קצת מציק שאתה רוצה שהיא תעביר הילוך, והיא רוצה לעלות לטורים יותר גבוהים כדי שיהיה מספיק מומנט להילוך הבא.

שורה תחתונה אני מאוד נהנה מהרכב ומאוד אוהב אותו. יחס מחיר/תמורה יחסית טוב, נוח, יפה, ואם מדובר בדגם XT אז הוא מאובזר טוב(פנסי ערפל, 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות, 4 כריות אויר)

אראל

hu - clarion cz302a. amp - jbl px300.4

comp - jbl gti 608. sub - jbl p1220br

פורסם

לדעתי הרכב הזה, בגרסא האוטומטית שלו, פשוט מיותר. הוא עצל, בעל התנהגות גיר בעייתית, פוטנציאל לתקלות יקרות, לא בטיחותי.

היתרונות היחידים שהוא נוח. זהו.

התייחסתם רק לגיר הבעייתי של הרכב, אבל זאת לא הצרה היחידה של הרכב הזה. הבעיה הגדולה בו היא בלוק מנוע סופר רגיש, שגם אנשים שכול החיים מקפידים על נוזל קירור איכותי, מקבלים קורוזיה ורקבון. אני אישית לא נתקלתי בפיזו 306 בשנתונים האלה שלא סבלה אי פעם מהתחממויות במקרה הטוב ,ובמקרה הרע לא עברה שיפוץ ראש או אפילו החלפת מנוע.

פעם הוא היה קורץ לאנשים עקב צניחה חופשית במחירון שלו, מה שגרם לפערים גדולים בין רכבים אחרים. היום, עקב מחירון מאוד נמוך, הירידת ערך די שולית, ולכן רכבים אחרים כבר "הדביקו פערים". חבל ללכת על הרכב הזה כשפחות או יותר באותו מחיר אתה יכול לקנות, סוזוקי בלנו, מיצובישי לאנסר, יונדאי אקסנט, גטס... כולם מאותו שנתון ומעלה, והרשימה עוד ממשיכה.

פורסם

בנוגע לרגישות של הבלוק מנוע,

על פי קריאה מעמיקה באינטרנט הבנתי שלרכב הזה יוצרו 3 מנועים - 1400 1600 1800

כאשר 1400 ו1800 הם בהחלט בעייתים (עשויים מאלומיניום) - אך 1600 עשוי מברזל והוא המומלץ מבניהם.

הרכב המדובר הוא אכן 1600.

בנוגע לרכבים האחרים שהצעת - אם הייתה לך אפשרות בחירה בין אותו פג'ו שלא נסעו בו כל כך הרבה ועונה להגדרה "מציאה", לבין אחד הרכבים שהצעת אבל עם קילומטרז' גבוה - במה היית בוחר?

אני נוטה ללכת לכיוון המציאה.

ישנה אפשרות למצוא "מציאה" יפנית אך לרדת לשנתון 95-97, לא חושב שזה שווה את זה

:?:

פורסם

מה זה "מציאה"?

כול עוד אתה לא מפרט קילומטראז' ומחיר, זה לא שווה הרבה.

ובכול מקרה, במחירים האלה, אין ממש הגדרה של "מציאה". המחיר לפיז'ו כזאת ביד 2 הוא בערך 8 אלף. אז בכמה היית מגדיר את זה כמציאה? 4 אלף שקל?

אבסולוטית, בקניית רכב, זה "כסף קטן", שכול אחד שקונה רכב במחירים גבוהים יותר, יכול להוריד אותו בקלילות. חבל לקנות מראש רכב עם פוטנציאל לתקלות רק בגלל התעסקות בקטנות.

ותאמין לי, עברתי מספיק רכבים בתקציבים כאלה, בשביל לדעת לאיזה חרא הם יכולים להכניס אותך.

פורסם

בהגדרה שלי למציאה אני פחות מתיחס למחיר (כל עוד הוא בגדר ההיגיון/מחירון) אלא בהחלט לנתוני קילומטרז' וכמות השימוש ברכב

מה שניסיתי להגיד הוא שאני נוטה לכיוון רכב צרפתי משנתון חדש יותר (2001) מאשר לרכב יפני משנתון ישן יותר (1997) - המחיר הוא אותו מחיר מחירון.

פורסם

היתה לי כזו, 5 דלתות מדגם XT, במשך כשנה וחצי, ונהניתי ממנה מאוד, גם מהגיר. הAL4 לא אמין במיוחד, אבל עבור מי שמגיע מגיר ידני (ואוהב את זה) זה גיר מהנה מאוד. לי היה הדגם שהיה לו 100 כ"ס (במקום 90 כ"ס), ולא הרגשתי שהוא חלש משום בחינה. קורוזיה במנועים זה לא במנוע הזה, זה במנועים של 1400/1800 מדור קודם, לא זה של 2001-2.

הרכב הזה אכן נותן הרבה מאוד אוטו תמורת הכסף.

הגיר אכן מהווה סיבה לדאגה, ודוקא העובדה שהוא נסע (כנראה) בעיקר נסיעות קצרות לא עושה עימו חסד. זה גיר שחי הרבה יותר טוב בנסיעות בינעירוניות. עם זאת, עם המחיר המגוחך של האוטו הזה, אפשר לשים איזו חמישיה-שישיה בצד לשעת חירום, ולדעת שאם תצטרך לשפץ- יש את הכסף.

יפנית שנת 97 לא תיתן לך ראש יותר שקט ביחס לגיר בשום אופן, ואם הבחירה היא בין ה306 לאיזו יפנית משפחתית כבדה ומיושנת- הבחירה ברורה. ה306 תעשה לך כיף.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...