Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה גם שכל עוד אתה הולך על משהו ראלי, לא תוכל להתחמק ממתמטיקה

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שנאמר כאן לגבי הלימודים הוא נכון. מה שכן, ברוב מקצועות התוכנה, נדיר להתקל במתמטיקה גבוהה, וגם אם כן, זה לרוב חלק מהיישום עצמו. המתכנתים הכי טובים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה מאוד מתכנתים) הם בלי רקע פורמלי בכלל. חומר מתמטי נלמד בתואר מסיבות היסטוריות, וחסר שימוש אח"כ. למעשה, זה בא על חשבון דברים אחרים שלא נלמדים, וכך יוצאים בוגרי מדעי המחשב לשוק העבודה כשהידע שלהם הוא אפס והשווי שלהם למעסיק, למעשה, שלילי.

אם יש לך זיקה לתחום ואתה רוצה לעבוד בו, חבל על השנים הקרובות (וזה נשמע לי כמו 4-6 שנים בשקט), ועוד חיפוש העבודה שאחר כך (לך תדע מה יהיה מצב שוק העבודה כשאתה מסיים). תלמד לבד. מעולם זה לא היה קל יותר. ממליץ לך למצוא תחום יחסית חם ונדרש, כמו web backend ולהתמחות בו. יש המון ביקוש, הרים של חומר באינטרנט והכל מאוד נגיש. אתה יכול גם לכתוב אפליקציות לסמארטפונים ויכול לעשות עוד הרבה מאוד דברים אחרים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לפותח השרשור - כל מקצוע הקשור למדעי הטבע וההנדסה ידרוש 1-2 שנות לימודי מתמטיקה כמקוצע יסוד, ובמקצועות ההנדסיים (ומדמ"ח קרוב אליהם גם אם לא מדובר ממש בנדסה) כל הלימודים יתבססו על מתמטיקה. לכן נדרש יסוד איתן במקצוע זה. ומעבר לכך - תדרש לשעות לימוד ארוכות מדי יום, והשאלה היא האם ה-ADD לאפשר לך לעמוד בהן. זה כבר תלוי בחומרתו ובשאר היכולות שלך.

אני לא יודע במה אתה עוסק כעת, אבל תביקא בחשבון שלימודים אקדמיים ממש אינם עוסקים בפנים המעשיים של המקצוע אלא בתאוריה שבבסיסו, ואתה מתחיל להחשף לצדדים המעשיים רק ממש לקראת סוף הלימודים ובחלק מהמקרים רק כאשר אתה נכנס לשוק העבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה יכול גם לכתוב אפליקציות לסמארטפונים ויכול לעשות עוד הרבה מאוד דברים אחרים.

אהבתי שזה היום המפלט לכל מי שרוצה ללמוד לבד :)

סוג של מצחיק כי OBJ-C לדוגמא היא לא שפה קלה ובכלליות דורשת שימוש מאוד נכון בOOP , הבנה אמיתית לרוב של עבודה אסינכרונית , ניהול זיכרון עצמאי ועוד כל מני שטיקים.

כמובן שיש הרבה שנכנסו ישר לפתח במובייל - לרוב האפליקציות שלהם בהתאם. גם סטארטאפים קטנים היום לא מחפשים כבר פועלים שחורים ללא הכשרה בתחום - במיוחד שצצו המוני הכשרות.

(מה שכן - למפתחים "עם תעודות" וניסיון לעומת זאת בתחום יש דרישה ללא סוף).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אז ככה , אני מאובחן לקוי למידה (ADD) ככה שקשה לי מאוד ללמוד לבד .

בגלל זה אני רוצה ללכת לאוניברסיטה ולא למקומות כמו הפתוחה , שהם מקומות טובים , אך צריך משמעת עצמית מאוד גבוהה ויכולת לימוד עצמית גבוהה מאוד .

מה עושים ?

בגרויות ופסיכומטרי . זה אומר שנתיים עד שנתיים וחצי .

+50 ומשהו אלף שקל.

אני מרגיש כבר כמו איש שיווק של האוניברסיטה הפתוחה, אז אני אתחיל בלסייג את עצמי:

בתור תלמיד בפתוחה אני ממליץ לכל מי שיכול שילמד באוניברסיטה סגורה, יש לזה הרבה יתרונות!

אבל, אתה בדיוק בין אלה שלא יכולים כנראה, היתרון שלך בפתוחה (בתור לקוי למידה) שאתה יכול ללמוד בקצב שלך (וזה גם חיסרון, כי זמן התואר יכול לשאוף לאינסוף) אתה מקבל את כל חומר הלימוד לפני תחילת הסמסטר ויכול להתחיל בקצב שלך ואז יש לך פחות לחץ

עוד יתרון - קח קורס אחד בפתוחה, לא אחד הקשים, אבל במקרה שלך דווקא כן הייתי ממליץ על קורס מתמטי (אשנב למתמטיקה או מתמטיקה בדידה) הצלחת? יופי, אולי תוכל להמשיך את התואר בפתוחה, או להמשיך לאפיק מעבר שמבטיח לך קבלה לאוניברסיטה אחרת אם אתה עובד בתנאי האפיק (ממוצע הקורסים בפתוחה + ציונים מינימליים)

לא הצלחת? אולי זה בכלל לא התואר המתאים לך, אולי תרגיש שרק השיטה בפתוחה לא מתאימה לך, את זה רק אתה תדע

עוד מידע על האפיק אתה יכול למצוא בשרשורים דומים בפורום הזה, וגם באתר של הפתוחה כמובן

פורסם

אם אתה רוצה להיות נטו מתכנת, באמת שאין סיבה שתעשה תואר במדמ"ח/הנ. תוכנה.

יש קורסים טובים של תכנות, ואתה יכול לצאת משם כשאתה יודע לתכנת יותר טוב ממהנדס.

אבל אם החלק ההנדסי הוא זה שמעניין אותך (ואולי אתה לא יודע מה זה אומר, ואז הייתי ממליץ ללכת לימים פתוחים), קורס בתכנות לא ימלא את זה.

אם אתה באמת רוצה ללמוד הנדסה, אתה יכול. הכרתי הרבה אנשים במהלך התואר שבאו ללא בגרויות, ופשוט עשו מכינה (שהיא מאוד קשה ד"א, ותצטרך להשקיע גם בה הרבה שעות לימוד) ופסיכומטרי אפילו יותר מפעם אחת כדי להתקבל.

אז כן, אולי הם התחילו קצת לפניך, אבל באמת, שנה או שנתיים יותר זה לא מה שאמור להניא אותך מהתואר הנכסף.

כמובן שתצטרך להיות מאוד בטוח שזה מה שאתה רוצה, ועם הרבה מוטיבציה.

בגלל זה מומלץ ימים פתוחים (בטכניון יש בסוף כל סמסטר) וגם לראות מה הקורסים מציעים (ג'ון ברייס, או אפילו תואר הנדסאי), ורק אז להחליט מה אתה באמת רוצה.

פורסם
ואתה יכול לצאת משם כשאתה יודע לתכנת יותר טוב ממהנדס.

יכול , סטטיסטית - לא.

מה לעשות , מעטים הקיצורי דרך ודברים נבנים על דברים.

אז בלכתוב כמה שיותר שורות קוד ולהכיר פלפולים בSDK מסוים - תדע יותר , אבל כשיהיה הזמן לתכנן פיצ'ר חדש ותצתרך לדעת קצת אלגוריתמים , לבחור בDesign Pattern הנכון, ועוד כל מני דברים זה מתחיל להיות בעייתי.

ועל זה גם כדי להדגיש שתיהיה הרבה פחות אטרקטיבי בשוק העבודה.

(that said - אני זה שהעלתי את האופציה הזו כרלוונטית לך לדעתי , פשוט צריך לזכור את הפלוסים והמינוסים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אהבתי שזה היום המפלט לכל מי שרוצה ללמוד לבד :)

סוג של מצחיק כי OBJ-C לדוגמא היא לא שפה קלה ובכלליות דורשת שימוש מאוד נכון בOOP , הבנה אמיתית לרוב של עבודה אסינכרונית , ניהול זיכרון עצמאי ועוד כל מני שטיקים.

כמובן שיש הרבה שנכנסו ישר לפתח במובייל - לרוב האפליקציות שלהם בהתאם. גם סטארטאפים קטנים היום לא מחפשים כבר פועלים שחורים ללא הכשרה בתחום - במיוחד שצצו המוני הכשרות.

(מה שכן - למפתחים "עם תעודות" וניסיון לעומת זאת בתחום יש דרישה ללא סוף).

ליביו

אני מסכים שזה לא טריוויאלי, אבל זה תחום מאוד פופולרי ומתועד עם המון ידע שמסתובב באינטרנט, ויש הרבה מה להעמיק בו (בניגוד לדברים פשוטים יותר) - ויש בו עבודה כמו שאתה אומר.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אז בלכתוב כמה שיותר שורות קוד ולהכיר פלפולים בSDK מסוים - תדע יותר ,

ולזה בדיוק אני התכוונתי בתכנות נטו - אומרים לך מה לעשות, פשוט תעשה.

ברור שתהיה פחות אטקטיבי, אבל תחשוב גם שהמשכורות הם הרבה יותר נמוכות, ויש הרבה מעסיקים שמעדיפים לקחת אנשים כאלה שיעשו את העבודה השחורה במקום לבזבז את זמנו (היקר) של המהנדס.

כמובן שאני לא הייתי בוחר בדרך הזאת (ולא בחרתי בה), אבל כל אחד ומה שהוא רוצה לעשות.

פורסם

אני כרגע נמצא באותו מסלול מחשבה כמו שלך, וגם באותו הגיל.

רק שאצלי זה התחיל שנה שעברה. לקחתי את עצמי בידיים ועשיתי מכינה באונ' ת''א.

היה קשה מאוד(פתחתי אפילו שרשור התבכיינות בעבר), לחץ מטורף, כמות חומר של 3 שנים טוחנים במספר חודשים, וכמובן שלא עובדים בכל התקופה הזאת.

אם אתה חייל משוחרר והמצב הסוציו-אקונומי בבית לא משהו אתה יכול לקבל מימון מלא של המכינה+התואר בת''א/באר שבע/טכניון.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם

תודה רבה על כל התגובות , הריאליות , המעודדות וגם הקצת פחות.

לא התעוררתי אתמול בעניין הלימודים , אני טוחן את זה הרבה מאוד זמן .אך לא מכיר את התחום בכלל . וכאשר אני מדבר עם אוניברסיטאות או מכללות אני שומע דלת נטרקת ואומרת לי , עזוב רד מזה .

אני דתל"ש (ממזמן) ככה שלימודי חול (מתמטיקה , אנגלית או ספרות) לא היה בבית הספר.

ולא מבחירה, אז במקום להשלים אם זה אני רוצה לעשות אם זה משהו , ומאוד רוצה ללמוד , כדי לעבוד בתחום ולא כדי להגיד שיש לי תואר ראשון למדעי התותים .

אז נכון , אולי אני בוחר בתחום מאוד קשה , יכול מאוד להיות שיש עוד תחומים מעניינים ואני לא יודע שהם קיימים .

אני היום מתעסק ב-Networking רשתות תמסורות וכו'.

אני לא יודע איך אני יכול להתקדם בתחום הזה , אין תואר לנושא הזה , אלא תעודות , MCSE,CCNA,CCNP וכו' בזבוז זמן , אני מקבל עובדים שעשו את התעודות האלו , ואני חייב לציין שאין להם מושג מה הם למדו , ומה הקשר בין זה למה שקורא בשוק.

תחום ה-Networking הוא מאוד מעניין , אבל אין בוא "יצירה" בתיכנות אתה יוצר , בין אם זה תוכנה ובין אם זה מערכת שיודעת לבצע פעולות כאלו ואחרות .

אני חושב שתיכנות הינה עבודה הרבה יותר מספקת . (יש גם את האופציה לעשות עבודות מהצד ) שזה מאוד קורץ לי.

בקיצור מבולבל מכל הכיוונים ולא יותר מאיפה להתחיל עכשיו .

פורסם

אני חושב שאתה ממהר ללא סיבה.

אם אתה באמת רוצה ללמוד אז לך תעשה מכינה של שנתיים ועוד 5 שנים תהיה אם תואר.

אומנם זה נשמה לך טיפה מאוחר בגיל 29, אבל תסתכל על זה בצורה שנשאר לך מינימום 20-30 שנה בשוק העבודה, לאבד עכשיו שנתיים בהחלט יתן לך יתרון מסויים אחרכך.

תתפלא אבל לומדים איתי אנשים בני 40+.

אם אתה מחפש דרכי קיצור אז אין יותר מידי.

הדרך הכי מהירה תהיה או ללמוד בפתוחה תואר שלם או אפיק מעבר מהפתוחה לאונ' אחרת.

כול שאר הדרכים ידרשו ממך או מכינה ארוכה או בגרות + פסיכומטרי , כנראה שתצטרך איזה שנתיים בשביל להתקבל לאונ'\מכללה.

אודי A4

דימה.

פורסם
אני חושב שאתה ממהר ללא סיבה.

אם אתה באמת רוצה ללמוד אז לך תעשה מכינה של שנתיים ועוד 5 שנים תהיה אם תואר.

אומנם זה נשמה לך טיפה מאוחר בגיל 29, אבל תסתכל על זה בצורה שנשאר לך מינימום 20-30 שנה בשוק העבודה, לאבד עכשיו שנתיים בהחלט יתן לך יתרון מסויים אחרכך.

תתפלא אבל לומדים איתי אנשים בני 40+.

אם אתה מחפש דרכי קיצור אז אין יותר מידי.

הדרך הכי מהירה תהיה או ללמוד בפתוחה תואר שלם או אפיק מעבר מהפתוחה לאונ' אחרת.

כול שאר הדרכים ידרשו ממך או מכינה ארוכה או בגרות + פסיכומטרי , כנראה שתצטרך איזה שנתיים בשביל להתקבל לאונ'\מכללה.

מי שנכנס לעולם ההייטק אחרי גיל 30 עושה טעות. בין 40 ל50 כבר נגמר הסוס במילא, למעט מספר יוצאי דופן מוכשרים במיוחד או כאלו שהגיעו לתפקידי ניהול (עד שהם מפוטרים כמובן) הם נפלטים החוצה מההייטק או נאגרים בתחתית החבית (אמדוקס, קומברס וכו').

בקיצור מבולבל מכל הכיוונים ולא יותר מאיפה להתחיל עכשיו

לפני שאתה עושה שטויות ונכנס למסלול שלא בטוח שתצא ממנו, למה שלא תנסה כמה דברים פשוטים? כמו שאמרתי העולם כיום מאוד ידידותי למי שרוצה ללמוד בעצמו.

תנסה נגיד את http://www.codeacademy.com, שמעתי על זה דברים מצויינים. תתחיל מאיפשהו, תראה איך הולך. אם אתה תשקיע את הארבע שנים++ של התואר בלימוד עצמי רציני אתה תהיה שווה יותר מבוגר טכניון.

אם תחליט שאתה פשוט חייב את התואר, תמיד תוכל לעשות את זה. תשקיע כמה חודשים עכשיו ותראה לאן תגיע. לך תדע, אולי תחליט שזה לא בשבילך?

פורסם

אני בעד לימוד עצמי של תכנות ומיישם זאת בשטח,

אבל חייבים להתחיל ממשהו - פה דווקא יכול לעזור איזה קורס ערב בסגנון ג'ון ברייס ושות',

כדי לקבל מושג כללי לפחות בשפה אחת (C# או ג'אווה, ממש לא משנה).

אחרי זה, לימוד עצמי של שפות נוספות יבוא יותר בקלות.

design patterns, עבודה א-סינכרונית ושאר ירקות

הם קונספטים שבכל מקרה אי אפשר להבין בשנה הראשונה,

זה משהו שיחלחל אט-אט בהמשך. עדיף בסיס רעוע בתכנות

מאשר בזבוז זמן על מתמטיקה שלעולם לא תשתמש בה.

מה שכן, השלב ההתחלתי של לימוד עצמי מאפס בלי איזו תמיכה מוראלית מינימלית של חברים ללימודים הוא מאוד-מאוד-מאוד קשה,

באופן אישי לא הייתי ממליץ.

- - - - -

באופן מעשי, אין מתמטיקה גבוהה ב-99.97% מהתחומים בתכנות.

אה, כן, וכל המתכנתים המשפיעים באמת במהלך ההיסטוריה הם אוטודידקטים נטולי תואר "רלוונטי" בהשכלה גבוהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים ,

ככל הנראה אני הלך על קורסים לתכנות , או לחלופין , שנתיים לימודים באריאל לתעודת הנדסאי תוכנה.

באמת הייתם שותפים להחלטה , אני מסתכל על זה במשקפי הריאליות : אני לא הולך לעזוב את העבודה מחר והתחיל ללמוד כמו משוגע, אני רוצה תואר , אך את התואר כנראה אני יעשה במשהו יותר קל ומשהו שאני עושה ביום יום (מנהל עסקים)

ובמקביל אני ילמד או באריאל ,הנדסאי תוכנה , או קורסים בפתוחה .

בברכה

נתי

• תוכן חדש...