Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמנים\טיפול במאזדה לאנטיס 323

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"תן לי לאתגר אותו"? אנחנו בגנון?

אם אתה רושם משהו אז כדאי שתדייק בדברים.

עכשיו הוספת שאתה אומר "10W" זה ב 40 מעלות. יופי. התקדמנו.

הסמיכות = צמיגות = נמדדת ביחידות סנטיסטוקס. מצויין.

כלומר כשאתה אומר "10W" אתה בעצם אומר שלשמן יש צמיגות של 32cSt ב 40 מעלות? על זה היה כל הבלאגן? אם אנחנו מדברים באותה שפה עכשיו, מה הנימוק שלך לבעייה עם שמנים דקים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה ממש לא שטויות ואפילו מגובה במאמרים מקצועיים, לא כאלה שנרשמו בפורומים כאלו ואחרים.

בשבועות האחרונים אני עובד על מאמר רציני ומקיף על שמני מנוע שרובו ככולו מתבסס על מקורות מקצועיים או אקדמאיים, לא פורומים עם דעות כאלו ואחרות. זה לוקח לי די הרבה זמן ויקח לי עוד זמן עד שאפרסם אותו ואני מציע להמתין עם כל מלחמות השמנים הללו עד לפרסום.

איתמר.

לשמנים סנתטיים מלאים יש תכונות של ניקוי פיח מגברות מאשר שמן מנוע מינראלי או חצי סינתטי זה כמובן עובדה ולא אגדה אורבנית.

בנוסף, יש לשמנים סינתטיים חסרון התאמתי עם מחזירי שמן של המנוע ולכן יתכנו מאוד נזילות במעבר לשמן סינתטי ברכב ישן ובעל קילומטראז'.

כמובן שגם שינוי צמיגות לתחום דק יותר עלול לגרום לתצרוכת שמן מוגברת במנוע שצבר מרחק נסועה רב.

אני מעדיף להתייחס ברצינות למאמרים של ייצרני הרכב והשמנים ולא לקחת ברצינות יתרה דיווחים של אנשים שנתקלו בבעיות לאחר מעבר משמן מינרלי לסינטטי.

מצורף מסמך של הייצרן VAG שמאשר שימוש בשמן סינטטי ברכבים משנת 1998 כול עוד השמן עומד במפרטי VAG כמו כן ניתן להוסיף שמן מינרלי או סינטטי וגם לערבב אותם.

מאתר של הייצרן VALVOLINE (ייצרן שמנים מעולה).

מותר לערבב שמנים של ייצרנים שונים וגם שמן מינרלי עם סינטטי ללא שום בעיה ואין שום חשש לנזילות כתוצאה ממעבר לשמן סינטטי מלא.

Myth #3 - Using synthetic motor oil will void a manufacturer's warranty.

Fact: As long as the synthetic product meets the viscosity and performance requirements outlined in the vehicle’s owner’s manual, using synthetic oil will not interfere with the warranty coverage.

Myth #4 - Once you start using synthetic motor oil you cannot go back to conventional oil.

Synthetic and conventional engine oils can't be mixed, or else they react and cause engine problems.

Fact: As long as the synthetic motor oil product and conventional motor oil product meet the viscosity and performance requirements outlined in the vehicle’s owner’s manual, you may interchange them with each other.

Myth #5 - Synthetic oil causes engine leaks. Synthetic motor oils eat gasket material and cause engines to leak. Synthetic motor oils affect engine seals and result in excessive oil leakage. Synthetic oil can’t be used on high-mileage engines. Synthetic and synthetic blend motor oils cannot be used in older or high-mileage vehicles.

Fact: Synthetic oils do not cause engine oil leaks. Deteriorated and hardened seals and gasket material cause engine oil leaks. If the seals are already leaking with conventional motor oil, they will leak with synthetic oil. If the seals are in good condition, synthetic oils may be used in high-mileage engines

Choosing the right oil for your 1998–2006 Volkswagen.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

If the seals are in good condition, synthetic oils may be used in high-mileage engines

זה כתוב נורא יפה אבל הנייר סופג הכל...

מה שקובע זה מה שקורה בפועל ומה שרואים בעיניים, זה יכול להיות גם כתוב גם ע"י ממציא השמן אבל זה לא משנה עובדה ונתון קיים.

*במקרה זה גם עם השמנים שלהם שהתחילו לי הנזילות, אבל אלו שמנים מעולים!!

פורסם

מאמר שווקי לחלוטין בדיוק כמו כל המאמרים של חברות השמנים. בפועל האפשרות לנזילה במנוע מזדקן קיימת בהחלט ואת זה יגיד לך כל מומחה בתחום הפטרוכימי.

• תוכן חדש...