Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין להסתכל על המחיר של 130 אלף שח כפי שהוא, אלא המחיר הוא לאחר הנחה של 10 א׳ שח, דהיינו ירידת הערך תתחיל מהמחיר המלא של 140 אלף שח וזהו רווח נקי בשבילך + טרייד אין במחיר מחירון שזאת הטבה שבקלות יכולה להיות שווה עוד 10 א׳ שח בממוצע בתנאי השוק הקיימים היום+ הלוואה ללא ריבית על ההפרש ששווה גם כן כמה אלפי שח ויכולה בקלות להגיע גם עד 10 א שח נוספים אם מחירו של הרכב בבעלותך נמוך וההפרש למחיר הקרוז, אותו תקבל כאמור בהלוואה ללא ריבית, יהיה גבוה. דהיינו שווי הטבה שיכול להגיע ל- 30 אלף שח אפילו!

הקרוז בגירסת הטורבו גם לא רעה בכלל, הביצועים טובים, המרווח טוב והנוחות טובה מאד. החסרון הוא איכות חומרים והרכבה בינוניים לכל היותר. גע בקונסולה המרכזית עם אצבעותיך ותרגיש שהיא אינה מוצקה ומקרקשת. מלבד זאת יש לבדוק מה קצב ירידת הערך שלה, כנס למחירון יולי יצחק ובדוק את הדגמים הרגילים ויהיה לך מושג, את הקרוז טורבו לא תוכל לבדוק כי זו גירסה חדשה לחלוטין. בכל מקרה המבצע הנ״ל ישאיר לך מספיק מרווח ביטחון גם לירידת ערך גבוהה מהממוצע.

אני באופן אישי הייתי רוכש רכב איכותי יותר כגון הפורד פוקוס או הפולקסווגן גטה שקצת ירדה באיכותה אולם עדיין טובה מאד, או הסקודה אוקטבה המצוינת- בכפוף לכך שתהיה מודע לכך שהיא תוחלף בקרוב.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

היי,

המבצע של הקרוז טורבו הוא מבצע במחיר 129K (המחיר המקורי 139K)

ניתן לבצע טרייד אין לרכב במחיר מחירון (בכפוף לתקנון), והיתרה בתשלומים של פריים מינוס חצי.

לגבי השאלות על הרכב ועל תצרוכת תצרוכת הדלק-

לקרוז טורבו מנוע 1.4 טורבו, מנועי טורבו ידועים כמנועים אשר מעניקים ביצועים טובים בהרבה בצריכת דלק פחותה משמעותית ממנועים אחרים, זאת עקב מגדש אויר אשר מגדיל את יחס הדחיסה לבוכנות.

במקרה של הקרוז טורבו, מדובר על צריכת דלק של 15 ק"מ לליטר (לפי נתוני יצרן מדובר על 6.2 ל' למאה ק"מ),

יחס מעולה למכוניות משפחתיות. לקרוז טורבו תיבת הילוכים אוטומטית המותאמת במיוחד למנוע האקוטק 1.4 טורבו וחבילה ספורטיבית המעניקה מומנט עשיר.

מבחינת זיהום אויר, מנוע הטורבו הקטן מעניק ציון 5 בדרגת זיהום האויר של הרכב ( ביחס לסגמנט המשפחתי)

מבחינת בטיחות, לקרוז טורבו 10 כריות אויר ומערכת בקרת יציבות אשר מעניקים לה דירוג שיא של 5 כוכבים במבחני בטיחות.

בלי קשר, לקרוז 1.8/1.6 יש צריכת דלק הרבה יותר גדולה מלקרוז טורבו ולכן יש בלבול.

לקרוז טורבו מנוע האקוטק 1.4 טורבו שמעניק ביצועים ספורטיביים וחיסכון משמעותי בדלק.

במחיר הזה מקבלים חבילה ספורטיבית: חישוקי אלומיניום, פנסי ערפל קדמיים, ספויילר ועוד...

בנוסף, הקרוז טורבו היא היחידה בקטגוריה עם 10 כריות אויר כסטנדרט.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות,

גיא משברולט

פורסם

חבילה ספורטיבית המעניקה מומנט עשיר.

מה הקשר בין אבזור למומנט:?

בתאוריה זה נכון שמנועי טורבו משמשים לסחוט עוד הספק לצד צריכת דלק טובה.

בפועל זה לא תמיד מדוייק, גם האסטרה שבעלת אותו מנוע וגיר היא לא כ"כ חסכונית. זאת גם נגזרת מתיבת ההילוכים האוטומטית הרגילה.

בהשוואה מנועי ה-TSI בשילוב גיר DSG חסכוניים הרבה יותר.

פורסם

חלק א:

גיא משברולט כתב:

במקרה של הקרוז טורבו, מדובר על צריכת דלק של 15 ק"מ לליטר (לפי נתוני יצרן מדובר על 6.2 ל' למאה ק"מ),

אלעד סיטון כתב:

צריכת דלק במהלך המבחן - 9.8 קילומטרים לליטר

אני מאמין שזה יותר בכיוון של ממוצע 1/13

חלק ב':

לי היא נראית כאופציה מאוד מעניינת ואפילו מפתה למדיי במחיר הנתון ובעסקה המוצעת (במחיר הזה מקבלים חבילה ספורטיבית: חישוקי אלומיניום, פנסי ערפל קדמיים, ספויילר), אך משום מה אני ממשיך להימשך לאוקטביה 1.4 הערומה, למרות כל המגרעות הברורות שיש לה. טוב, זה בגלל שאני נוהג באוקטביה ומעולם לא נהגתי בקרוז:roll:

מסקנה:

בצע נסיעת מבחן רצינית על הקרוז ועל המתחרות ואז תחליט

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הפוקוס 2.0 ליטר עולה כ- 132000 ש"ח עם ביצועים יותר טובים וצריכת דלק זהה.

האוקטביה 1.4 ו-1.8 עולות כ- 130000-140000 ש"ח.

לדעתי, מדובר בשני רכבים הרבה יותר טובים מהקרוז. אבזור זה לא הכל בחיים ותמיד אפשר יהיה להוסיף אותו, את היכולת הבסיסית של הרכב לא ניתן לשנות.

מצטרף להמלצת החברים כאן לבצע נסיעת מבחן.

פורסם
הפוקוס 2.0 ליטר עולה כ- 132000 ש"ח עם ביצועים יותר טובים וצריכת דלק זהה.

האוקטביה 1.4 ו-1.8 עולות כ- 130000-140000 ש"ח.

לדעתי, מדובר בשני רכבים הרבה יותר טובים מהקרוז. אבזור זה לא הכל בחיים ותמיד אפשר יהיה להוסיף אותו, את היכולת הבסיסית של הרכב לא ניתן לשנות.

מצטרף להמלצת החברים כאן לבצע נסיעת מבחן.

באחד ממבחני הרכב (איני זוכר היכן קראתי) מצוין שלאוקטביה גחון נמוך היוצר בעיתיות מסוימת אפילו במסלולי קק"ל .

אשמח לתגובה

פורסם

האם רכב הוא אכן השקעה? לא. הוצאה.

האם בעוד מיספר שנים תקבל עליו מחיר סביר? קשה לדעת. אם לשפוט לפי הדגם שקדם- שברולט אופטרה, לא.

אם לשפוט לפי מחירי קרוז 1.6 משומש- כנראה שלא. האם קונה עתידי יעדיף 1.6 זולה יותר וזה יפגע בסחירות הטורבו? ניתן לנחש.

האם זה מוצר תעשייתי איכותי? יש טובים מימנו במחיר דומה ופחות.

האם כדאי לבדוק אחרות? ודאי שכן.

ואם היא תמצא חן יותר מאחרות? קנה אם זהו רכב לטעמך ותהנה.

בכביש שלל מכוניות, לשלל טעמים.

בהצלחה.

פורסם
באחד ממבחני הרכב (איני זוכר היכן קראתי) מצוין שלאוקטביה גחון נמוך היוצר בעיתיות מסוימת אפילו במסלולי קק"ל .

אשמח לתגובה

אם אתה מחפש אוקטביה על תקן ג'יפ אני חושש שאתה בכיוון הלא נכון

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אשמח לתגובה

אז ככה: הגחון אכן נמוך מה שאולי עוזר לשיוט שקט ורגוע במהירויות שלילה שזה יתרון מובהק על המאזדה 3 והפוקוס היוצאת. לדעתי ולאוקטבייתי בכלל לא נמוך מידי לשבילי קק"ל, אתה מוזמן להכנס מתחת לאוטו שלי שעובר בהם קבוע, כולל חציית שלוליות בוץ מסיביות בחורף. יש לו מגיני גחון מפלסטיק וחלק ממתכת ולכן גם שפשופון קטנטן מידי פעם לא עושה שום נזק.

שני הטמבונים ובמיוחד הקדמי, מגורדים קשות בתחתית מאבני שפה בגובה סטנדרטי, אך חוץ משפשופים שאף אחד לא רואה, לדעתי אין עם זה שום בעיה. כמובן שמי שלא יודע לנהוג, גם לא יצליח לחנות על מדרכה עם האמר :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מה שאתה אומר לנו בעצם לא לקנות ממך את האוקטביה לכשתוצא למכירה. אחלה.

איזה ביצועים ספורטיביים יש לרכב? בגלל מנוע 1.4T?

ומאובזרת היא כן, אין מה לדבר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני אישית חושב שהקרוז היא עסקה פחות טובה אך ורק בגלל שמירת ערך, לא שאני חושב שזה צריך להיות שיקול כללי למי שקונה רכב אבל למי שקונה רכב חדש כדאי לחשוב על זה כי כן יש משמעות רצינית לירידת ערך כשמדובר ברכב חדש, זה לא 5K בשנה אלא הרבה יותר. לדעתי ב 140K הייתי הולך בכיוון של הונדה סיויק או אוקטביה 1.8 שזה מנוע באמת חזק למשפחתית, אלו לפחות ישמרו אחרי שנתיים שלוש על ערכן הרבה יותר טוב מאשר קרוז.

ולא שהקרוז הוא רכב לא טוב, אני הייתי מעדיף אותו אפילו בגרסאות קודמות על כל 3\פוקוס מאותו שנתון, פשוט מה לעשות, שברולט הוא לא מהמותגים ששומרים על ערך טוב כאן בארץ.

לשאלתך, בגילי (קרוב ל 60) בא לי להתפנק על רכב מאובזר ומפנק, מרווח מאוד ועם תא מטען גדול.

אני לא יכול שלא לחייך על המשפט הזה. :)

בלי קשר למה שכתבתי למעלה, לדעתי הקרוז זה לא "פינוק" למישהו בגילך. וגם לא כל משפחתית "רגילה" אחרת, אתה רוצה פינוק? תמצא לך איזה מאליבו או בכלל ביואיק לה-קרוס 2008-9, אחרי הנפילה הרצינית במחירון, שים לה מערכת גז ב 10K ואז תדע מה זה באמת פינוק וגם תשאיר לפחות 50K בכיס. עם מערכת גז במנוע כזה אתה מקבל צריכת דלק של משפחתית חסכונית בתוך העיר (1/10 נניח) ושל פיאט פונטו מחוץ לעיר, בהשוואה למחירי דלק כמובן. נכון אמנם לא מדובר ברכב מהניילונים שזה חיסרון אבל אין מה להשוות למשפחתומטית עם קצת יומרות ספורטיביות. אני מאמין שבן אדם בגילך לא הולך לקחת סיבובים ב 80 קמ"ש בכל מקרה (ולא שהקרוז בנויה לזה :)) אז לפחות תהנה מנוחות אמיתית, פינוקים למיניהם ואחזקה זולה (עם מערכת גז הדלק לא יקר וחלקי חילוף לא יקרים יותר משל משפחתית).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...