Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה הרבה אומרים שאפילו מוסכים לא רוצים להתקרב ולטפל בגירים, בשביל זה יש מכונים.

אני לא סגור על עצמי אם באוטו שלנו הוחלף שמן גיר קבוע או לא, אבל אני זוכר לפני כשנתיים שהוחלף בטיפול גדול ומסור , הרכב לא האיץ, סחב יותר גרוע ממנוע 700 סמ"ק שמאיץ ל100 ב30 שניות וכשנסעתי עם חברים הרגשתי שזה סכנה לעקוף וכו'. לאחר תקופה מסויימת הרכב חזר לעצמו. כדאי להיזהר עם השמנים האלו ולתת לאנשים שמבינים עניין (מכונים). שאלתי את המרצה שלי למכונאות והוא טוען שבשביל לטפל בגירים צריך לעבור קורס מיוחד ולא מסתפקים במה שלומדים בקורס מכונאות רגיל.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תמיד אמרתי ואמשיך להגיד ששמן גיר בעיקר באוטומטיים עדיף לא להחליף או לגעת ברגע שאין בעיה כל שהיא. לא מעט גירים ניפגעים מהחלפות שמן שכאלה למרות שהיצרן ממליץ ככיסוי תחת וגזירת קופון כמובן. אני מכיר רכבים שנסעו 300 אלף קילומטר על אותו גיר ואותו שמן מאז שנולד הרכב.

או שאתה לא מדייק או שאתה טועה.

"אותו שמן", לא הוסיפו לו טיפת שמן נוספת (על אחת שהלכה לאיבוד)?

לא ראיתי אף יצרן שכותב בפירוש ששמן גיר לא מחליפים. (אולי הDSG7 אבל זה משמועות ששמעתי).

גם הAL4, הרבה אמרו שזה תיבה אטומה ובלה בלה (תבין שזה תיבה עם בורג ריקון+ריקון עודפים), כאשר פתחתי ספרים, כתוב בפירוש כל 60-80 אלף להחליף (אולי החלפה חלקית, אני לא זוכר), אבל להחליף שמן גיר.

לגבי החברה של השמן, ACDELCO הם בסדר גמור, החברה לא קשורה לזה שהלך הגיר.

אולי עם שמן ירוד היו רעשים\הגיר פועל לא חד-וחלק, אבל עדיין שמן באותם סטדנרטים שהיצרן דורש, לא אמור לדפוק את הגיר.

לדעתי הייתה בעיה קודמת בגיר (אולי הבעלים פה לא מספיק חד הבחנה), והחלפת השמן רק האיצה את הבעיה.

זה כן יכול ליהיות ואני מסכים עם זה.

לגבי גיר בריא שהחלפת שמן דפקה אותו, לא שמעתי על זה בחיים ואני לא מאמין לזה.

פורסם

אני לא מאמין ב"גיר ללא טיפול", אין דבר כזה.

כבתבתי בעבר שסיבות להמלצה כזו יכולות להיות תכנון מראש לכשל בתיבה (אחרי X שנים או X קילומטרים, כמו כל מכלול ברכב) שאו אז בשל התיקון הנדרש יהיה צורך להחליף שמן גיר.

כמו כן בעידן בו המיסוי על כלי הרכב נקבע בין היתר בשל תקנות איכות סביבה - החלפת נוזלים לעיתים רחוקות (או אי החלפתם כלל) תורמים להשגת ציון ירוק גבוה יותר ופחות מס.

כל נוזל מאבד מתכונותיו עם הזמן. שמירה על תכונות הנוזל רק תתרום להגנה ושמירה על תפקוד תקין של המכלול, אין אפס.

לפתוח השרשור, לא הייתי ממהר להספיד ולהחליף את הגיר כמו שלדעתי היה צורך באבחון מקצועי וחוות דעת נוספת. אולי מדובר בתקלה פשוטה / ידועה שעדכון תוכנה, איפוס או החלפת רכיב חשמלי היה פותר?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
החלפת שמן למכלול מכני שהוא בלוי מידי תאיץ את הכשל שלו הסופי וזה נכון למנוע וזה נכון לגיר

לא מסכים עם דברייך ואין בזה שום היגיון טכני.

איזה כייף לי :)

פורסם

מסכים עם מרק.במה שמן ״זקן״ שכבר מטבע הדברים איבד חלק מתכונותיו,ספג לתוכו לכלוך ואולי גם שבבים וחלקיקי מתכת או פלסטיק טוב יותר מאותו השמן כחדש?אכן חסר כל הגיון טכני.לדעתי זה מסוג האגדות האורבניות.

פורסם
אני לא מאמין ב"גיר ללא טיפול", אין דבר כזה.

כבתבתי בעבר שסיבות להמלצה כזו יכולות להיות תכנון מראש לכשל בתיבה (אחרי X שנים או X קילומטרים, כמו כל מכלול ברכב) שאו אז בשל התיקון הנדרש יהיה צורך להחליף שמן גיר.

כמו כן בעידן בו המיסוי על כלי הרכב נקבע בין היתר בשל תקנות איכות סביבה - החלפת נוזלים לעיתים רחוקות (או אי החלפתם כלל) תורמים להשגת ציון ירוק גבוה יותר ופחות מס.

כל נוזל מאבד מתכונותיו עם הזמן. שמירה על תכונות הנוזל רק תתרום להגנה ושמירה על תפקוד תקין של המכלול, אין אפס.

לפתוח השרשור, לא הייתי ממהר להספיד ולהחליף את הגיר כמו שלדעתי היה צורך באבחון מקצועי וחוות דעת נוספת. אולי מדובר בתקלה פשוטה / ידועה שעדכון תוכנה, איפוס או החלפת רכיב חשמלי היה פותר?

איתמר

מה קשור פה אמונה עובדה שיש דבר כזה אצל מרבית היצרים כשמדובר בגירים רגילים ואטומטיים

עם איכות שמנים מאוד גבוהה ועם מערכת קירור טובה ששומרת על טמפרטורות סבירות של השמן גיר השמן מחזיק מעמד זמן רב

מספיק זמן לאורך החייו המתוכנן של הגיר ואז קובעים שלא צריך שום תחזוקה

יש יצרנים שמוסיפים מונה איכות שמן שמתריע לנהג או למכונאי שהגיע זמן החלפה

פורסם
מסכים עם מרק.במה שמן ״זקן״ שכבר מטבע הדברים איבד חלק מתכונותיו,ספג לתוכו לכלוך ואולי גם שבבים וחלקיקי מתכת או פלסטיק טוב יותר מאותו השמן כחדש?אכן חסר כל הגיון טכני.לדעתי זה מסוג האגדות האורבניות.

ממש לא אגדה אורבנית ואני אסביר

ברור ששמן ישן לא יותר טוב משמן חדש אבל בתוך מכלול בלוי יותר מידי כמו מנוע למשל שיש לו לחץ שמן נמוך ואיבוד קומפרסיה בגלל בלאי שמן ישן וצמיגי מכסה על זה, מעלה את לחץ השמן וסותם מעברי קומפרסיה באופן זמני כמובן כי בכל זאת המנוע יגמור בסוף

החלפת שמן טרי תפיל לחץ שמן ותגרום לאיבודי קומפריסה והמנוע גמור די מהר לאחר החלפת השמן

מכיר מושג שמן דבש? זה בערך מה שקורה עם שמן ישן מאוד במנוע

פורסם

כאן אתה מדבר על מכלול דפוק מלכתחילה.

הגיר המדובר לדעתי היה דפוק מלכתחילה.

גיר בריא ותקין גם בן חצי מיליון, החלפת שמן לא תעשה לו כלום, אלה תועיל לו.

מה שהיצרנים רושמים, כמו שאמרו, לפעמים זה נובע גם כן משיקולי איכות הסביבה.

אם תשאל את המהנדסים של המנוע והגיר, הם גם יגידו לך, אם אתה יכול כלכלית כל שבוע להכניס את הרכב לטיפול סיכה ופילטרים, תעשה את זה, זה הכי בריא.

פורסם

קראת מה שכתבתי או לא כנראה שלא

לגבי המקרה של פתוח השרשור אני ממש לא יודע מה קרה שם ואם זה בכלל קשור להחלפת השמן אולי סתם ביש מזל ויש כשל בגיר שהיה מגיע בכל מקרה

מה שכן מעניין זה מה הגדרות תחזוקה של הגיר בדגם הזה והאם הם התקיימו

לגבי התחזוקה היא עולה כסף והיא לוקחת זמן וגם הכלי אינו בשימוש ובאותו זמן לכן הקו המנחה של היצרן הוא לרווח את התחזוקה כמה שיותר

היצרן עושה מבחני סיבולת למכללים המכניים שהוא מיצר ובהתאם לממצאים של הבלאי במכלול מפתח שגרת תחזוקה

אם יש ליצרן הגבלות של תקנים למיניהם כמו איכות סביבה הוא יפתח מכלולים ושמני סיכה עמידים יותר וגם אולי יגדיל את כמות השמן במכלול על מנת שיחזיק שמן מעמד יותר

זה כל הסיפור

פורסם

הדעות שלך הן פרימיטיביות ומקובעות ובנוסף אתה נכנס בכל מי שלא מסכים עם דעתך. אני מציע לך ללמוד, להתעמק ולהיפתח, נסיון זה לא הכל בחיים.

מה קשור פה אמונה עובדה שיש דבר כזה אצל מרבית היצרים כשמדובר בגירים רגילים ואטומטיים

עם איכות שמנים מאוד גבוהה ועם מערכת קירור טובה ששומרת על טמפרטורות סבירות של השמן גיר השמן מחזיק מעמד זמן רב

מספיק זמן לאורך החייו המתוכנן של הגיר ואז קובעים שלא צריך שום תחזוקה

יש יצרנים שמוסיפים מונה איכות שמן שמתריע לנהג או למכונאי שהגיע זמן החלפה

אין שום שמן שמחזיק את אורך החיים הזה, נקודה. הנוזלים האלה עובדים קשה מאוד, מתחממים, מתקררים ונשחקים.

הסיבה להנחייה לא להחליף את שמן הגיר נעוצה בסיבות שמניתי למעלה.

גם טיפולים כל 30,000 כמו ברכבי רנו ופג'ו - אין דבר כזה! אין שום שמן מנוע ששומר על התכונות שלו לאורך קילומטרז' כה רב, גם שמני הפרימיום היקרים בעולם לא מסוגלים לעמוד בזה.

ברור ששמן ישן לא יותר טוב משמן חדש אבל בתוך מכלול בלוי יותר מידי כמו מנוע למשל שיש לו לחץ שמן נמוך ואיבוד קומפרסיה בגלל בלאי שמן ישן וצמיגי מכסה על זה, מעלה את לחץ השמן וסותם מעברי קומפרסיה באופן זמני כמובן כי בכל זאת המנוע יגמור בסוף

החלפת שמן טרי תפיל לחץ שמן ותגרום לאיבודי קומפריסה והמנוע גמור די מהר לאחר החלפת השמן

שימוש בשמן צמיגי / תוסף דבש / לא להחליף שמן כי הוא הופך לצמיגי יותר משול לכוסות רוח למת. הבלאי במנוע נוצר וקיים, שימוש בשמן צמיגי הוא בבחינת טיטוא הלכלוך מתחת לשטיח - לא רואים את התקלה אבל היא קיימת.

מוסכניק שמוזג למנוע שמן צמיגי כדי להעלים צריכת שמן הוא מוסכניק חאפר, הוא לא באמת פתר את התקלה.

לנושא הגיר, החלפה יזומה של הנוזל, גם ברכבים "ללא טיפול" ישמרו על תכונותיו הטובות של הנוזל. מכאן ניתן להסיק כי נוזל טרי ישמור טוב יותר על המכלולים -> יפחית את הבלאי -> יאריך את חיי הגיר עד הכשל הרציני הראשון.

רכב עם גיר שלא טופל ייצר הרבה יותר בלאי בקילומטרז' נמוך מרכב שכן בוצע בו טיפול מונע - זה הגיון בסיסי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ז״א שבמנוע ישן ובלוי אין להחליף שמן?עד מתי?הרי בכל מקרה מנוע ישן ובלוי יאבד כמות מסוימת של שמן עקב עישון או נזילות או שניהם ויהיה צורך להוסיף שמן טרי.יוצא מכך שתוך זמן לא ארוך גם ככה השמן יוחלף,אם נרצה או לא.

פורסם

ז,א שמנוע ישן יש לתקן ואם אתה רוצה למשוך איתו קצת אז החלפת שמן רק תחמיר את המצב זה הכל

לגבי שמן הדבש זה ניתן כהדגמה לאיך השמן צמיגי מאוד גורם למנוע לא תקין לעבוד כמו תקין (לא תופס לכל מנוע וכל סוג של כשל מנוע) וכלל לא נאמר כהמלצה להשתמש בו וזה בהחלט לא משהו שאני אעשה או אמליץ ללקוחות שלי

איתמר לגבי הטיפולים של 30 של פיגו רנו וגם ניסאן ועוד יצרנים אין חכם מבעל נסיון וגם אין חכם מבעל הידע שהוא כמובן היצרן

הוא הכתיב את התדירות טיפולים הזו ועשה זאת לאחר מחקר אז מי אתה שתגיד אחרת ומי אתה שתחלוק על מישהו כמוני שיש לו ניסיון בתחום פי עשרות מונים ממך ואומר לך שדווקא בבנזין של לא נתקלים בעיות עם תדירות החלפה שקבע היצרן ואני מדבר על מנועים שעובדים את ה 400 אלף ועוד בועטים

פורסם

ACDELCO TYPE III

זה השמן שהמליץ אליו היצרן? כי כמה שאני יודע ACDELCO מייצרים עבור GM.

תמיד אמרתי ואמשיך להגיד ששמן גיר בעיקר באוטומטיים עדיף לא להחליף או לגעת ברגע שאין בעיה כל שהיא. לא מעט גירים ניפגעים מהחלפות שמן שכאלה למרות שהיצרן ממליץ ככיסוי תחת וגזירת קופון כמובן. אני מכיר רכבים שנסעו 300 אלף קילומטר על אותו גיר ואותו שמן מאז שנולד הרכב.

משום שלא מחליפים שמן גיר סתם כך.

אלא אם הוא ממש ממש ממש נוזלי וכבר לא נראה כמו שמן,

היו לי 10 רכבים ותמיד החלפתי שמן גיר (או סליחה: כבר 11 רכבים). עד עכשיו החלפת שמן גיר עשתה רק טוב לגירים שהיו בראשותי, כולל גיר של VAG שהיה SEALED FOR LIFE שהחלפת שמן נתנה לו חיים חדשים. מעולם לא קרס לי גיר בגלל החלפת שמן. החלפתי גם שמן גיר שחור ושרוף שהמוכר אמר לי לא לגעת.

כל שמן מאבד מתכונותיו בסופו של יום וכדאי להחליף למעט תיבות הילוכים שנאמר במפורש לא להחליף.

מסכים בהחלט ונוהג כך תמיד, אגב גם בתיבות שכתוב במפורש לא להחליף בדרך כלל יש פילטר שניתן להחלפה. לרוב התיבות לא באמת SEALED FOR LIFE ולפעמים היצרן חוזר בו ואומר כן להחליף כל X קילומטרים. למשל כך היה במרצדס.

אם מחליפים שמן גיר במועדים הנכונים, ולסוג הנכון, החלפת שמן רק מועילה ומאריכה את חיי התיבה.

X10

ממליץ להדפיס, לגזור ולשמור את מה שכותב ספי:

ולמה אסור לגעת? כי לא מבינים בגירים?

אולי תשאל את בעל הסיריון למה הוא ניגש מלכתחילה להחלפת שמן? אולי כי כבר התחילה לו בעיה?!

אני מניח שכמה אנשים פה ראו שניים-שלושה גירים שהחליפו להם שמן ואח"כ הם התפגרו. גם אני ראיתי "שניים-שלושה" גירים שהוחלף להם שמן והם לא התפגרו, אז מה?!

תכניסו את זה טוב טוב לראש:

1. יצרן מוכר מירווח טיפולים, והמבין יבין.

2. שמן מתבלה בעבודה.

3. החלפת שמן בלוי מאריכה חיים של כל חלק מיכני, ולא רק של גיר.

4. אלא אם יכתוב פה יצרן שמנים תחת התחייבות - עוד לא יוצר השמן שאין לו בלאי.

5. כשהשמן עובד בגיר - נוצר לו בלאי.

6. לשמן ישן יש התבלות.

7. אם יש לי שמן ישן בגיר - משמע שהוא בלוי.

8. שמן.... בלאי....

9. בלוי..... שמן....

10.וכו' וכו' וכו'

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם מחליפים שמן גיר במועדים הנכונים, ולסוג הנכון, החלפת שמן רק מועילה ומאריכה את חיי התיבה.

זה ברור אך מה עמדך במקרה של תיבות הילוכים שלא אמורים להחליף להם שמן או שההחלפה היא במועד מאוד רחוק כמו 200 אלף
פורסם

איתמר לגבי הטיפולים של 30 של פיגו רנו וגם ניסאן ועוד יצרנים אין חכם מבעל נסיון וגם אין חכם מבעל הידע שהוא כמובן היצרן

הוא הכתיב את התדירות טיפולים הזו ועשה זאת לאחר מחקר אז מי אתה שתגיד אחרת ומי אתה שתחלוק על מישהו כמוני שיש לו ניסיון בתחום פי עשרות מונים ממך ואומר לך שדווקא בבנזין של לא נתקלים בעיות עם תדירות החלפה שקבע היצרן ואני מדבר על מנועים שעובדים את ה 400 אלף ועוד בועטים

שוב פעם אתה דוחף את ה"נסיון" שלך לכל מקום, אולי מספיק? :roll:

זה שראית מנועים שעברו 400,000 ק"מ זה אחלה, אבל מה המצב שלהם? האם הם במצב חדש או שהבלאי ניכר בהם? האם קיימת בוצה? מה לגבי חופשים ובריחות קומפרסיה?

מה היה קורה אילו היינו לוקחים מנוע שטופל כל 30,000 ומנוע שטופל כל 10,000 ושולחים אותם לבדיקה השוואתית במעבדה? נראה לי שניתן לחזות מה היו התוצאות.

עניין ה 30,000 ק"מ הומצא על ידי מחלקת השיווק של היצרן, לא מחלקת ההנדסה. זה מ-א-ו-ד עוזר למכירות לומר ללקוח שהרכב צריך טיפול פעם בשנתיים במקום פעם בשנה ותורם גם באספקט הפסיכולוגי: אה, צריך טיפול פעם בשנתיים? כנראה זה מוצר טוב, הם יודעים מה הם עושים".

כמו שאמרתי, קראתי לא מעט מחקרים וספרות מדעית בענייני שמנים ועדיין לא נתקלתי בשום שמן שמצליח לשמור על התכונות שלו כנדרש לאחר 30,000 ק"מ, זה פשוט בלתי אפשרי (עדיין).

איתמר

• תוכן חדש...