Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ברשתי מזה כ 3 חודשים רכב מסוג פיאט קופה 4 צילינדר.

קניתי את הרכב מושבת, ומרגע הרכישה הרכב הגיע בגרר למוסך כלשהו.

במוסך בוצעה עבודה של החלפת מנוע ומסרק הגה.

השקעתי המון כסף וכמובן קיבלתי אחריות 3 חודשים.

לפני כשבוע וחצי בערך נסעתי עם הרכב ופתאום שמעתי מכה, ראיתי שנוזל המון שמן ואין לי הגה כוח.

חשבתי משאבת הגה הלכה לעולמה.

לאחר שיחה עם המכונאי הוא אמר שאני יכול להגיע בנסיעה.

נסעתי למוסך האוטו עלה על הליפט ונאמר לי שרצועת הגה כוח ומזגן עפה, בנוסף התגלה שמחזיר שמן פרץ ולכן השמן מנוע נוזל לי.

חשוב לי לציין שהמנוע עוד באחריות.

המכונאי ראה לנכון להחליף גם טיימינג, אוקיי, הוחלף מחזיר שמן, רצועת אביזרים וטיימינג.

לאחר ההרכבה פתאום אחד המותחנים התחיל לעשות חריקות ורעש מעצבן והמכונאי ציין שהוא יזמין לי אחד אחר ויסדר את זה.

לאחר 3 ימים הגעתי אליו, והוחלף המותחן או סודר לא יודע מה הוא עשה שם.

בקיצור שאלתי אותו בתמימות יענו מה עם החשבון, ידעתי שאני לא צריך לשלם ופשוט רציתי רק שלא יהיו מחשבות או פינטוזים שהוא ידע שזה באחריות ויגיד לי שאני לא חייב בתשלום, ואני כמובן הייתי נותן לו סכום מסויים עבור הזמן כאות תודה, מרצוני החופשי.

בכל אופן הוא אמר לי פתאום "אני יחייב אותך רק על החלקים, אני ידבר איתך כבר"

היום דיברתי איתו, והשיחה הייתה כזו:

אני : "אה **** ? "

המכונאי : "עשיתי חשבון"

אני : "של מה? של הרצועה?"

המכונאי : "של החלקים"

אני : "אוקיי..כמה? (בתמימות)"

המכונאי : " 735 שקל"

אמרתי לו שזה הגזמה בעיניי וזה באחריות ואני לא חושב שאני אמור לשלם סכום כזה, כי הרי אם ילך לי ראש מנוע כתוצאה מכשל במנוע זה הגיוני שאני ישלם על שיפוץ ראש בזמן אחריות???

הוא כביכול נפגע וענה לי : "אל תשלם"

אז הסברתי לו שלא יפגע ממני, פשוט זה אחריות והוצאתי ים של כסף, למה אני צריך לשלם את זה, ועוד במיוחד שהוא מנסה לדחוף לי טיימינג ורצועת אביזרים בכמעט 800 שקל ואומר שזה רק המחיר של החלק.

והוא פשוט ענה : "טוב"

לפי התשובה הבנתי שאני מחוק מבחינתו במוסך, ואני גם מרגיש שאין לי טעם יותר להגיע כי הוא כביכול הפך את המצב כאילו אני לא משלם לו על משהו שמגיע לו.

מישהו יכול לתת דעה על הנושא? האם אני אמור לשלם על תקלה של מנוע אפילו שהיא באחריות? איך להגיב לנושא

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם חשוב לך לשמור על יחסים עם המוסך הזה (וזה מה שמשתמע מדברייך) לדעתי הייתי משלם, לא על כל החלקים אלה על חלקים שהתקלקלו ללא קשר להחלפת המנוע.

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

תשלם לו חצי תגיד לו שבגלל האחריות שיש והעלות של החלקים אתה מוכן לשלם חצי חצי.

לצערי גם אני ניתקל בתופעות כאלו מתי שצריך אחריות היא לא באמת שווה משהו...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ממה לא נעים לך בדיוק? השקעת ים של כסף במוסך עבור החלקים+עבודה אני בטוח.

והגיוני שתיהיה אחריות מלאה להכול.

כשאתה רוכש מכשיר מחברת הסלולר והוא נדפק לך,וכשיש לך אחריות שולחים אותו למעבדה כי יש אחריות יצרן,נשמע לך הגיוני שיבואו ויגידו לך: על זה שהטכנאי לא אכל ארוחת צהריים ובדק לך בזמן הזה את המכשיר תשלם 89 שח שעת מעבדה??

יש לך אחריות-תנצל אותה. אין נעים לא נעים.

זה בדיוק המקרה של פראיירים לא מתים רק מתחלפים-תסלח לי

פורסם

הבנתי.

פשוט אני רואה שאנשים אומרים לי לשלם בכל זאת חצי מחיר אפילו שיש לי אחריות על כל זה.

ואפילו שהוחלף טיימינג על דעת המכונאי ואפילו שנדפק לי מותחן והלך מחזיר שמן - הכל באחריות, על זה שילמתי המון כסף לא?

פורסם

בוא נאמר שהשאלה שלך נמצאת בתחום אפרורי-משהו.

לדעתי; אם זה המוסך היחיד באזור מגוריך שיכול לטפל כמו שצריך בפיאט קופה אז אולי יש טעם לנסות להגיע אתו להסדר שלא יכלול 'מחיקה' שלך מהמוסך. אפילו אם תשלם לו מלא.

אם יש לך אלטרנטיבות - שילך קיבינימאט. יש אחריות.

(נ.ב. באשר לאחריות עצמה, אל תשכח שזה מוסך פרטי קטן ולא מוסך יבואן שבמקרה של "אחריות" פשוט פונה ליצרן ומקבל ממנו כסף על העבודה וחלקים חדשים, כלומר כל מה שהוא מחליף\מתקן ב"אחריות" הזו בעצם יורד לו מהכיס, מרווח הנטו שהוא עשה עליך כשהחליף מנוע. מכאן נובעת גישת האנטי שלו)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הייתי במצבים כאלה ומה שהיה נסגר בסוף הוא שהייתי משלם על העבודה ,

במקרים שלי אלו מוסכים קטנים שאני עובד איתם שנים ולמען ההגינות נפגשים איפשהו באמצע.

Gn'f'R

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יש מקומות אחרים מומלצים לרכב הזה באזור שלך - עבור לשם. הוא לא יודע לקחת אחריות על העבודה שלו וזו בעיה שלו, לא שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השאלה שלי דרור היא: האם זה כל מה שהיה? כי אתה יודע ללא קשר למה שאתה אומר המנועים האלה לא חדשים וגם גודשים, הם עומדים בלחץ גדול והגיוני שיפרוץ מחזיר שמן ללא קשר לאחריות - את זה ועוד העבודה של זה הייתי משלם, הפולים והטימינג מאד תמוה לי, אבל אני יודע שהפולים הנשברים והעקומים במנוע הזה זה משהו שכן קורה.

ולמה הטימינג והפולי תמוה לי? כיוון שבזמן החלפת המנוע הוא החליף גם טימינג ויכל גם לבדוק פולים, למרות שברכב ישן ומתאמץ הייתי מפחד לתת אחריות על פולי, ולדעתי הייצי אומר מראש, שיש חלקים שאני מעביר מהמהוע הישן לחדש ועל כן איני יכול לתת לך אחריות אליהם, וזאת על מנת שלא תשלם על חלקים חדשים, אילו זה לא נעשה, זה נראה כאילו הטימינג נעשה,בפעם הראשונה והפולים הם של המנוע הישן והמכונאי אולי בתמימות לא יצא כל כך ישר.

אבל בינינו מי צריך את השני יותר?

נסה להגיע איתו לעמק השווה ותסביר חו שאתה מצטער ותשלם לו בכייף כי הוא מכונאי טוב ועוזר, אך שקודם יסביר לך קרה שם, כי זה לא אמור לקרות, לגבי המחזיר שמן והשמן הייתי שותק ומשלם מה שצריך.

ואת השם שלו אינך מפרסם כי הוא אחד המוכרים, וגם הטובים?!

פורסם

אני לא מפרסם את השם שלו כי אני לא רוצה חלילה לפגוע לאף אחד בפרנסה.

אני לא יודע בדיוק מה התבצע בעבודת החלפת המנוע, אבל מה שבטוח שהרבה זה של המנוע הישן.

נעשה טיימינג לפני שהוכנס המנוע.

כנראה הוא שכח שזה באחריות ולכן אמר לי משהו כמו "הרצועת אביזרים עפה לכיוון הטיימינג ואני לא רוצה לקחת ריזיקה לכן אני מחליף אותה גם".

מחזיר שמן פרץ - זה של המנוע, אחרת על מה יש אחריות?? אני מתאר לעצמי שהכל ישן ולא חדש אבל כמובן זה לא בעיה שלי.

אין צורך להגיד לכם כמה שילמתי עבור מנוע לפיאט קופה, שהרי הסכום הוא 5 ספרות - ככה שזה המון כסף ביחס לרכבים אחרים.

יש לי אלטרנטיבות אחרות, אני לא קושר את עצמי לאף אחד, יש לי עוד 2 מכונאי באזור מגוריי שיכולים לטפל ברכב וכמובן עוד מוסך אחד במרחק חצי שעה ממני, בת"א שהוא מאוד אמין ואני מתייעץ איתו קרוב לחודשיים בנוגע לדברים מסויימים ותקלות שהוא עוזר לי בטלפון איך לפתור ומה לעשות.

פשוט המכונאי נתן לי תחושה כאילו "אז מה שיש אחריות, תשלם על חלפים" ועוד אחרי שהוא מציין שזה רק מחיר עלות.

קיבימינט, מה אני ילדה קטנה? רצועת אביזרים וטיימינג עולות לו 800 שקל שהוא אומר שזה רק מחיר החלק?

אני יודע בוודאות שלא, גם במקצוע שאני עובד, מחלק שעולה 5 שקל עושים 600 ואומרים שזה המחיר רק לחלק, אבל איפה ההגינות והאמינות?

הוצאתי המון המון כסף אצלו והשקעתי המון בלי ויכוחים על כסף, מה שהוא ביקש קיבל וזה למה כואב לי שהוא התנהג ככה.

פורסם

א. במוסך בוצעה עבודה של החלפת מנוע ומסרק הגה.

ב. רצועת הגה כוח ומזגן עפה, בנוסף התגלה שמחזיר שמן פרץ ולכן השמן מנוע נוזל לי.

ג. המכונאי ראה לנכון להחליף גם טיימינג, אוקיי, הוחלף מחזיר שמן, רצועת אביזרים וטיימינג.

לאחר ההרכבה פתאום אחד המותחנים התחיל לעשות חריקות ורעש מעצבן והמכונאי ציין שהוא יזמין לי אחד אחר ויסדר את זה.

ד. רציתי רק שלא יהיו מחשבות או פינטוזים שהוא ידע שזה באחריות ויגיד לי שאני לא חייב בתשלום, ואני כמובן הייתי נותן לו סכום מסויים עבור הזמן כאות תודה, מרצוני החופשי.

א. האחריות שקיבלת היא על מנוע ועל מסרק הגה.

ב.רצועת הגה שעפה לא באשמת המכונאי, המחזיר שמן כן מכיוון שהוא חלק מהמנוע.

ג.היית צריך לעצור אותו ולא להחליף טיימינג אם לא רצית מכיוון שאין קשר בין מערכת ההגה לטיימינג.

ד. אתה נכנסת למוסך לא לישיבה או בית כנסת שם אתה תורם כאוות נפשך. אתה חייב תשלם, אתה לא חייב אל תשלם. המכונאי מצידו יכול לעשות איתך חסד ולהוריד במחיר.

לעניות דעתי זה מה שקרה והוא באמת חייב אותך ממש בזול.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני את שלי אמרתי, אתה צריך להסביר שזו אחריות, ואם הרכיבו חלקים ישנים, אזיהמכונאי הוא האחראי היחיד.

אבל מחזיר שמן עבודה ושמן לדעתי שלך מכל הלב.

ואיני יודע כמה עולה אצלך הטימינג ומה הוחלף שם, אבל נגיד בקליאו ספורט זה עולה כ1800 עוד לפני העבודה.

כך שאיני מצדיק את המכונאי ובחלק ניכר אתה הוא הצודק והנפגע, אבל איני מסיק מסקנות, על שמיעה של הצד היחיד והוא שלך.

אני מנסה לתת לך תשובה ניטראלית והגיונית.

פורסם

לדעתי זו אחריות שלו. הוא החליף גם הגה וגם מנוע וכשמחליפים מנוע בודקים את האבזרים שמעבירים. פרט לרצועה הוא לא היה צריך לחייב על כלום.

מעבר לצודק או לא הוא פשוט מטומטם. הוא אולי מרויח כמה מאות שקלים אבל הורס שם. לפני כשנה ביקרתי מהנדס בתחום שלי שסיפר לי שמוצר שלי הוחלף קצת קודם אחרי שסיים את חייו ושהקבלן טען שאני הייתי יקר ושם מוצר מתחרה. אני מיד שאלתי למה לא דיברו כי המוצר בן 10 וזה עדיין באחריות. בשנייה הככשל של המוצר (שבהתחשב בסביבה בה עבד חי יפה מאוד) הפך מחיסרון ליתרון. אם המכונאי שלך היה חכם היה אומר לך שהכשל לא באשמתו אבל הוא סופג אותו כי זה פירוש של אחריות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא מבין למה אין זה אחריות המכונאי שרצועה עפה לי, בין אם היא נקרעה בשל איכותה או בין אם היא עפה בגלל כשל במתיחה.

ככה או ככה זה עבודה שנעשתה על-ידו ולכן פשוט אני לא מצליח להבין את הנקודה של אחריות.

טיימינג הוא אמר שהוא מחליף כי הוא לא רוצה להסתכן אולי הטיימינג גם ניזק מהרצועת אביזרים.

ממבט על הטיימינג הכל היה שלם ואז הבנתי שאולי הוא שכח שזה באחריות בכל אופן אני לא נכנסתי איתו לזה.

הוא לא אחראי על כשל ברצועת אביזרים? משמע הוא לא אחראי גם על כשל ברצועת טיימינג, הרי אותו סיפור לא?

שמים רצועה וצריכים למתוח אותה כמו שצריך לא יותר מידי ולא פחות, אי לכך - רצועת אביזרים משולה לרצועת טיימינג

וכאן באה השאלה שלי, מדוע אני שילמתי כלכך יקר כדי להמשיך להוציא כסף על כשלים בעבודה על המערכת.

הוא נתן לי להרגיש כאילו אני יצאתי רע, שכביכול הוא עשה עבודה ואני לא משלם לו.

אבל מצד שני כל מי שהתייעצתי איתו צחק ואמר שהמכונאי יכול ללכת ********

אני מעריך אותו, אבל לא תלוי בו, אני לא הולך להתחנן אליו או לרדת על ארבע, פשוט אני רוצה לצאת מנקודת הנחה שאחריות זו אחריות, כי אם זה משהו אחר אז אני אשמח לדעת.

מי שיש לו ניסיון עם רכבים אקזוטיים כאלה שנדירים בארץ, יודע בוודאות כמה יקר זה סיפור המנוע ולכן זה מעצבן אותי שיש כשלים ודורשים ממני לשלם על זה.

פורסם

דרור אתה נסחף, למה אתה שואל שאלות כאשר כבר עניתה על כולן?

אתה בטוח במה,שאתה עושה לך עם זה, הרי בינינו עם מה שבאתה עם זה אתה הולך.

אני אמרתי שלא הכל באחריות, ואילו באמת המכונאי מראש היה מסביר לך שחוץ מהמנוע עצמו ומשאבת ההגה עצמה אין על שום דבר אחריות הייתה מבין, שלא הרצוע ולא הפולי באחריות.

אני אומר לך שהשיכולים הם רק שלך, אבל חלק מהבעיה שלנו כישראלים היא שאנו לא יודעים לתת שירות אבל דורשים עליו הרבה כסף (המכונאי), ואנחנו גם לא יודעים לקבל שירות (אתה ידידי), לישראלים מה שחשוב זה הרווח ולא המילה (המכונאי).

כך שכולנו ישראלים וחוטים פה ושם בדברים האלה, לדעתי המצב שלך שיגרתי, הייתה צריך לדעת ולידע לפני

את המכונאי, כי עכשיו כבר ביצעתה והוא כביכול הפסיד, ואתה לפי מה שהסברתה עוד חיכיתה שהוא יגיד לך כמה יצא? מה אם היה יוצא לך 200 זה היה בסדר?

לדעתי יש פה יותר מדי אי הבנות, בינתיים אתה זה שעשיתה גזל, כי אתה צריך לפתור הבעיה ולא להעלם.

אתה לא יכול לתחזק את הרכב אז למה קניתה?

המכונאי אשם בסעיפים מאד ברורים, מבחינתי בסעיף האמינות הוא סיים איתי את העסקים, שיקח את הפרוטות ששוות את מילתו ונשמותו ויהיה מפסוט, אבל אתה אל תחשוב שאין לך יד בדבר, ולכן אליך ללבן עניינים או לפחות להוכיח לאדון כי אכן הוא יצא טמבל בגין 800 וכאן דרכם נפרדות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...