Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה ריו ידנית החדשה -קלאץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

קיבלתי את הריו ....תודה , תודה .

אני לא מצליח להבין היכן נקודת החיכוך והאוטו נכבה לי בכל רמזור במישור ושלא לדבר על זינוק בעליה.

ניסיתי בחצי קלאץ לא הולך ,ניסיתי בלמעלה מחצי גם לא הולך ,ניסיתי בפחות לא הולך בקיצור אני מתחיל להתבאס שקניחי את הריו .

כרגע הריו עומדת בצד ואנחנו נוהגים על האוטומטית שיש בבית .

לא נעים לחסום צומת כשרכב נכבה 20 פעים באותו הרמזור ונעשה פקק ולספוג קללות ולהרגיש אדיוטים שאנחנו לא מסוגלים לתפעל גיר רגיל .

ניסינו שעות של אימונים והתסכול רק גדל כי לא נעים להניע רכב 40 פעמים בשעת אימון גם הורסים את הרכב וגם התסכול גדל.

ואני לא מבין שריו יש מערכת לסיוע בעליות מעניין שלנו נכבה המנוע בעליות הכי קטנות אז מה תורמת לנו המערכת הזו ?

ניסינו לבצע נסיעות בקליאו ידנית של בן משפחה,בפולקסווגן קאדי של בן משפחה,בפונטו של בן משפחה כמובן ידניות והסתדרנו איתן בלי שום בעיה .אנחנו ממש מצטערים שבחרנו בריו וכבר שבוע יש לנו רכב חדש עומד שאף אחד לא מוכן לגעת בו .

חשבנו כבר להתחיל לקחת שיעורי נהיגה אולי זה אנחנו שלא יודעים לתפעל גיר ידני .

לא יודע כבר.

פורסם

מערכת הסיוע בעליות לא אמורה למנוע את כיבוי הרכב, היא פשוט מחזיקה את הבלמים לחוצים ומונעת דרדור של הרכב.

דווקא יצא לי לנהוג לא מזמן בריו הידנית, לא זכורה לי בעיה מיוחדת עם הקלאצ'. או שהרכב שקיבלת לא תקין, או שאתה פשוט לא יודע לנהוג על ידני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נסה להוסיף טיפה גז עם שחרור הקלאץ' (עד ל1500 סל"ד) כשתרגיש רעידות ואת האוטו מתקדם תדע שהגעת לנקודת חיכוך

בכל מקרה מומלץ להתאמן תחילה ברחוב נטוש או מגרש ריק כדי לא להיות בלחץ מהמכוניות הסובבות

פורסם

אי אפשר ללמוד לתפעל את הקלאץ' מהתכתבות. המלצה שלי היא או לקחת כמה שיעורי נהיגה או לקחת את הרכב לצגרש שומם ביחד עם נהג מנוסה שיודע לתפעל את הגיר ולהתאמן על הרכב שם עד להצלחה. הניחוש שלי שאתה לא נותן מספיק גז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניסינו לבצע נסיעות בקליאו ידנית של בן משפחה,בפולקסווגן קאדי של בן משפחה,בפונטו של בן משפחה כמובן ידניות והסתדרנו איתן בלי שום בעיה .אנחנו ממש מצטערים שבחרנו בריו וכבר שבוע יש לנו רכב חדש עומד שאף אחד לא מוכן לגעת בו .

חשבנו כבר להתחיל לקחת שיעורי נהיגה אולי זה אנחנו שלא יודעים לתפעל גיר ידני.

למה לכם לקחת שיעורי נהיגה לא הבנתי אם בשאר המכוניות הידניות הכל זרם חלק? שבוע ולא למדתם לתפעל את הרכב? לא רוצה להשוויץ אבל לי לוקח להסתגל לרכב ידני אחר גג שעה. נראה לי שיש בעיה עם הרכב שקנית.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

קח חבר שנוהג טוב ותראה אם גם לו יש בעיה ברכב.

אם יש גש לתיקון או משהו.

(הייתי ממליץ שתנסה לראות באיזה נקודה מתחיל רעידות אבל אני מאמין שעשית את זה כבר)

פורסם

עזוב את נקודת החיכוך. תן 3000 סל"ד ותעזוב את הקלאץ' לאט ובהדרגתיות. אם הוא עדיין נכבה - כנראה שיש בעיה באוטו. אחרת הבעיה אצלך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נראה לי מצב קצת דפוק, כמו שאמרו קח חבר\בן משפחה שנוסע על ידניות ותראה עם המצב שונה.

עם המצב שונה קחו שיעורים, עם המצב זהה סעו לחברה ושישברו תראש מה הבעיה:arrow:

פורסם

תקשיב לרוני. אין מצב שיכבה לך הרכב אם תפעל לפי ההצעה שלו. אם עדיין נכבה, גש למוסך.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

צריך להתרגל לרכב.

כשאני עברתי מסובארו DL ידנית, לסיוויק ידני תחילות הנסיעה שלי היו קופצניות.

ההבדל היה שבסיוויק הקלאץ הפריד יותר גבוה, ודרש הרמה של הרגל לגמרי, ובסובארו היה משחק רק עם כף הרגל כמעט.

עם הזמן מתרגלים. בינתיים תעשה כמו שהציעו לך פה, סל"ד לפחות ב 2000-3000 ושחרר בעדינות את הקלאץ.

פורסם

היה לי מצב דומה עם פיאט פונטו ידנית לאחר סיטרואן קסארה דיזל ידנית.

ממליץ לפעול לפי ההוראות של העלאה ל-3000 סל"ד ושחרור הדרגתי של הקלאצ'. היה והכל עובד פיקס, תלמד לתפעל את האוטו.

אם לא, גש למוסך. בשביל זה יש אחריות, גם אם לא נעיל לנצל אותה על רכב חדש לגמרי.

פורסם

אני מציע שתשחרר את הקלאצ' לאט מאוד עם טיפת גז עד שתתחיל תנועה איטית מאוד. תן לרכב להאיץ כ2 שניות ואז תשחרר בעדינות את שאר הקלאצ'. זה אומנם שוחק יותר מאם תחזיק לזמן קצר את "נקודת החיכוך", אבל ככה תוכל להכיר את הנקודה.

פורסם

אם ביצעת את המבחן שהוצע פה והמנוע לא נכבה, כמו שנאמר, הבעיה אצלך.

קח את הרכב למגרש ריק ותתחיל ללמוד לתפעל את הגיר. תשחק עם הקלאץ' ותראה איפה נמצאת נק' החיכוך ומשם כבר תתחיל להרגיש כמה גז צריך להוסיף וכו'.

אם תשב ברכב לבד, בשקט ופשוט תתמקד בעניין אתה תרגיש איך הכל עובד ותתחיל להתרגל לרכב.

אגב עוד אפשרות - אולי מרוב הפעמים שנסעת ברכב בצורה לא נכונה בעצם כבר שרפת את הקלאץ'?

פורסם

יש רכבים בהם נקודת חיכוך נמצאת ממש נמוך, כאשר רק מתחילים להרים את הרגל.

מה שקורה לכם, כנראה ברכבים אחרים נקודת חיכוך יותר גבוהה, וגם הרכבים פחות חדשים.

תצאו מנקודת הנחה שנוקדת החיכוך ברצפה, ותנהגו בהתאם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...