Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף - 1.8tsi או 1.4 160 tsi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה לפרמטרים של הנאה מנהיגה, זמינות הכוח, התאוצה, ותאוצות הביניים. מבחינת אמינות אני יודע שהמנוע הגדול עדיף.

תודה מראש לעוזרים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה כזה לא נכון שרשום שהמהירות המירבית האמיתית של הלאון היא 198 קמ"ש שבפועל יש ללאון 7 הילוכים, שההילוך השישי נגמר ב207 קמ"ש בדיוק [שאחריו יגיע ה7].

עריכה*

טעות שלי מדובר ב2 ידניות.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

נפח זה נפח ולא יעזור שום דבר ידידי, ההבדל מורגש בעיקר במהירות גבוהה, שם בא לידי ביטוי יתרון הנפח.

וגם ל-1.4 יש רעש, כן רעש ולא צליל, של מכסחת דשא.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מישהו יכול להגיד מנסיון מה באמת עדיף? בטבלת תאוצות הביניים ראיתי עדיפות קלה דווקא ל-1.4. ומה לגבי ה-1.4 170 כ״ס של קונצרן פיאט - המנוע שנמצא בג׳ולייטה - הוא עדיף בוודאות על ה-1.8 tsi?

שוב תודה

פורסם

הלאון 1.8 עדיף לדעתי, הפוטנציאל יחסית גבוה ביחס לדגמים הנחותים יותר. כמובן שכל דגמי הלאון הפשוטים כלומר 1.2 / 1.4 / 1.8 אינם מכילים חלקים וכיול ספורטיבי כמו חבריהם למשפחה הfr והקופרה. למרות זאת ה1.8 הוא פשרה טובה ובעל אופציות רבות לשדרוג. פולו gti חדש לוקח בהרבה לאון 1.8 ולכן מכן אניח כי גם שירוקו 1.4 לוקחת לאון 1.8, אל תשכח את הבדלי המשקל הנכבדים בין הדגמים.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

מהיכרות עם המנועים. ה-1.8 עדיף, מרגיש טיפה "חי" יותר.

יתרון גם בסאונד(למרות שגם שמה הסאונד לא מרהיב) ובפוטנציאל לשיפורים.

המנועים של פיאט(אלפא) מרגישים פחות חזקים. נהגתי על מיטו 155 כ"ס והרכב הרגיש חלש מההספק המוצהר.

פורסם

פולו gti אכן 'לוקחת' לאון 1.8,וזה כי: 1. יש לה 180 כ"ס ולא 160. 2. היא שוקלת 1200 ק"ג שזה כמעט 100 פחות מהלאון.

לעומת זאת לשירוקו 1.4 יש 160 כ"ס, והוא כמעט זהה ללאון במשקלו. גם נתון התאוצה שלו מעט חלש מהלאון (8 מול 7.8).

לפי זה ברור שה-1.8 קצת חזק מה-1.4 160. השאלה היא מה מרגיש יותר חזק.

מנועי המולטיאייר 1.4 170 זהים מבחינת התאוצה פחות או יותר. האם הם מרגישים ספורטיביים יותר?

ולא, אני לא מחפש מנוע להשתלה, אלא מתלבט בין לאון, ג'ולייטה, שירוקו 160, וגולף 160.

אני יודע שישנם עוד פרמטרים, אבל כרגע המנוע הוא זה שמעסיק אותי.

תודה

פורסם
פולו gti אכן 'לוקחת' לאון 1.8,וזה כי: 1. יש לה 180 כ"ס ולא 160. 2. היא שוקלת 1200 ק"ג שזה כמעט 100 פחות מהלאון.

לעומת זאת לשירוקו 1.4 יש 160 כ"ס, והוא כמעט זהה ללאון במשקלו. גם נתון התאוצה שלו מעט חלש מהלאון (8 מול 7.8).

לפי זה ברור שה-1.8 קצת חזק מה-1.4 160. השאלה היא מה מרגיש יותר חזק.

מנועי המולטיאייר 1.4 170 זהים מבחינת התאוצה פחות או יותר. האם הם מרגישים ספורטיביים יותר?

ולא, אני לא מחפש מנוע להשתלה, אלא מתלבט בין לאון, ג'ולייטה, שירוקו 160, וגולף 160.

אני יודע שישנם עוד פרמטרים, אבל כרגע המנוע הוא זה שמעסיק אותי.

תודה

אבל במחיר הזה אתה יכול לקבל לאון FR(שזה רכב ספורטיבי יותר ובפער מהשאר שציינת).

פורסם

הכ״ס לא בהכרח זה שייקבע מי לוקח מה, אלא גם פרמטרים נוספים כמו מומנט, יחסי העברה וכדו׳. לכן לעניות דעתי במקרה של שירוקו 1.4 ולאון 1.8 סיכוי טוב.שהשירוקו לוקחת או מקבילים. בכל מקרה כל הרכבים שרשמת טובים רד מישאר לך לבחור בהצלחה !

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

דניאל תודה. חשבתי גם על הלאון fr, אבל אין לי יותר מדי צורך במנועים קרביים שכאלו. הרכב הנוכחי שלי הוא פורד מונדאו 2300, והבנתי שהמנועים המדוברים מהווים שיפור ענק ביחס אליו. אפילו כשנהגתי על סופרב 1.8 (הכבדה בהרבה) של חבר, ממש הופתעתי. אם אתה כבר דן באופציות האחרות שציינתי, גם ה-a3 וסדרה 1 על הכוונת.

פורסם

המנועים 1.4 עם 160 כ"ס ו-1.8 160 דיי שווים מבחינת ביצועים כאשר הם במצב סטוק(ללא שיפורים), עם יתרון קל ל-1.8 במהירויות גבוהות יותר והאצות ביניים.

ניתן גם להגיד כי המנוע 1.8 הוא אמין יותר וותיק יותר.

אני מציע לך לקחת את הרכבים לנסיעת מבחן ולראות איך האלפא מרגישה לך.

לי המנועים של פיאט(אלפא) הרגישו אנמיים ביחס להספק המוצהר(נהגתי גם על 1.4, 170 כ"ס במיטו תלתן ירוק).

הגולייטה יחסית רכה ולא מרגישה ספורטיבית יותר לטעמי.

הצעתי את ה-FR משום שהלאון 1.8 זולה משמעותית משאר הרכבים שציינת.

אם אתה מסתפק בגימור של הלאון אז תבחר בה. מבחינת מנוע היא תהיה גם עדיפה כנראה על האלפא.

אין ספק שהאלפא מרגישה איכותית יותר מבפנים. אני באופן אישי חייתי טוב עם הלאון 1.8 ועכשיו אני חי מצויין עם ה-FR.

ביחס למחיר של הלאון אתה מקבל הכי הרבה מנוע, אבזור וגם שימושיות(שזה יתרון ענק לטעמי כי הרכב מאד מרווח).

כמובן שלאחרות יתרונות על הלאון(מבחינת איכות חומרים ו-5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בלאון).

• תוכן חדש...