Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף - 1.8tsi או 1.4 160 tsi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בואו נחדש לכם משהו, אני בעל סיאט לאון 1.8 DSG TSI , יש להרבה חברים שלי מכוניות "ספורטיביות", גודשות למיניהן וחזקות.

יצא לי ללחוץ עם כל כך הרבה מכוניות וחלקכם תשארו כאן פעורי פה אחרי התוצאות הבאות (בקרוב יגיעו החיזוקים מהחברים):

סיאט לאון 1.8 ושירוקו 1.4 160 כ"ס - הלאון יצאה מהר יותר והייתה מלפנים עד 160-170 לאחר מכן השירוקו צמצמה אך לא עקפה.

סיאט לאון 1.8 ואיביזה קופרה 2008 - הלאון יוצאת מהר יותר והייתה מלפנים עד 130 לאחר מכן האיביזה תברח.

סיאט לאון 1.8 וסובארו WRX STOCK - הWRX יוצאת במרחק של רכב או שניים ושומרת על המרחק הזה עד סוף הלחיצה.

סיאט לאון 1.8 וסיאט לאון קופרה 2011 - הלאון DSG יצאה מהר יותר ונשארה במרחק של רכב עד 80 קמ"ש את ההמשך ניתן לכם לנחש :).

סיאט לאון 1.8 ופונטו אברט' 695 (כן כן 695) - זאת הייתה לחיצה מעניינת עם בן אדם בן 62, האברט לא פראיירית אבל כמה שזה ישמע מצחיק הלאון הייתה מקדימה לאורך כל הדרך.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC(מכאן והלאה זה הצטרף הGIAC STAGE 1) ופולו GTI - הלאון יצאה מהר יותר והתרחקה בהדרגתיות.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC גולף GTI STOCK - צמוד מאוד אך הלאון הייתה זריזה יותר עד 100.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC ואיביזה קופרה 2008 עם קולר חזית בלבד - הלאון בורחת כבר בהתחלה.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC וקרייזלר קרוספייר 3.2 - הלאון יצאה מהר יותר ופתחה פער של 2-3 רכבים ונשארה במצב הזה עד הסוף.

הכל נשמע לי הגיוני כי ה-DSG נותן יתרון בפתיחה וסביר שעד 80-100 תהיה מהיר יותר מרכבים שחזקים ממך עם גיר ידני.

למעט האבארט', כנראה שזאת לא הייתה 695 אמיתית עם 180 כ"ס(אולי הוא שם קיט כלשהו).

וכנראה גם הנהג בלאון קופרה נתן לך קצת פור.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בהכל מסכים איתך. לא כל כך הוגן להשוות בין המכוניות.

רק לגבי המנוע, לטעמי המנוע של VAG טוב יותר ויתן ביצועים טובים יותר למרות יתרון הכ"ס לאלפא.

ומה הכוונה בטכנולוגיה? אבזור? מערכת מולטימדיה?

מנוע (ביצועים וצריכת דלק) - מולטיאייר, DNA, מבנה שלדה, Prefill (בלמים), בטיחות.

אין לאון קופרה ידנית. בכלל לא מיוצרת יותר. אין לאון קופרה DSG ואני מניח שלכך התכוונת, לחלופין אתה מדבר על האיביזה קופה.

לאון FR זאת כבר גרסה "חמה" וגם לא כל כך נתונה להשוואה מול האלפא. בכל רכב יש דגש על תחום אחר.

מנהיגה בשתיהן, התחושה יותר נמרצת בג'ולייטה וכך גם בדפי הנתונים. אני לא רואה שום יתרון למנוע של 1.8 של VAG על פני ה1.4 מולטיאייר של אלפא.

בכל אופן, כפי שנאמר קשה להשוות מנועים שונים אשר מותקנים ברכבים שונים וגם אין לכך טעם רב מלכתחילה, הרי אנחנו מסתכלים על הרכב כשלם. הג'ולייטה, בכל גרסה שלה, מתנהגת טוב יותר מלאון.

בואו נחדש לכם משהו, אני בעל סיאט לאון 1.8 DSG TSI , יש להרבה חברים שלי מכוניות "ספורטיביות", גודשות למיניהן וחזקות.

יצא לי ללחוץ עם כל כך הרבה מכוניות וחלקכם תשארו כאן פעורי פה אחרי התוצאות הבאות (בקרוב יגיעו החיזוקים מהחברים):

תיכף גם תספר לנו שלקחת 911 טורבו בהליכה. :roll:

בכל אופן, כמה מפגשים אקראיים לא מהווים מדד ליכולות הרכב אלא מדד ליכולת (או חוסר יכולת) תפעול הרכב של אותו נהג ספציפי.

אני יכול לספר שגרמתי בושות לכמה וכמה מכוניות "רציניות" בכביש פרויד בחיפה. סתם לדוגמא: שירוקו R, כל סוג של סיאט, מוסטנגים למיניהם ואפילו קורבט אחת, עם מיטו. אתה חושב שניתן ללמוד מכך משהו על יכולות הרכבים?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מיטו זה לא בדיוק רכב עם התנהגות כביש טובה, או מתלים והגה מוצלחים במיוחד.

לגביי הג'ולייטה, לא נהגתי בה אומנם, אך מכל כתבה בחו"ל שקראתי או ראיתי עולה כי היא אינה מתנהגת מי יודע מה כמו שאתה מייחס לה כאן.

בחלק מהמפגשים בחו"ל (חיפוש פשוט ב YOUTUBE וב GOOGLE יניב תוצאות) היא הפסידה ללאון הספורטיביות, כך שהטענות שלך עומדות בספק מבחינתי ודורשות בדיקה לעומק.

החבר'ה פה חובבי VAG, אתה אלפיסט, שני הצדדים לא בדיוק אובייקטיבים לטעמי.

אני גם אלפיסט וגם בעלים של VAG, כך שאני יכול בהחלט לומר את דעתי הכנה והאובייקטיבית.

פורסם
מנהיגה בשתיהן, התחושה יותר נמרצת בג'ולייטה וכך גם בדפי הנתונים. אני לא רואה שום יתרון למנוע של 1.8 של VAG על פני ה1.4 מולטיאייר של אלפא.

בכל אופן, כפי שנאמר קשה להשוות מנועים שונים אשר מותקנים ברכבים שונים וגם אין לכך טעם רב מלכתחילה, הרי אנחנו מסתכלים על הרכב כשלם. הג'ולייטה, בכל גרסה שלה, מתנהגת טוב יותר מלאון.

תיכף גם תספר לנו שלקחת 911 טורבו בהליכה. :roll:

בכל אופן, כמה מפגשים אקראיים לא מהווים מדד ליכולות הרכב אלא מדד ליכולת (או חוסר יכולת) תפעול הרכב של אותו נהג ספציפי.

אני יכול לספר שגרמתי בושות לכמה וכמה מכוניות "רציניות" בכביש פרויד בחיפה. סתם לדוגמא: שירוקו R, כל סוג של סיאט, מוסטנגים למיניהם ואפילו קורבט אחת, עם מיטו. אתה חושב שניתן ללמוד מכך משהו על יכולות הרכבים?

לגבי בטיחות ציינתי את זה. לא חושב שזה נכנס לקטגוריה של טכנולוגיה כי בתחום הזה הלאון מצויידת בכל הבקרות.

זה קשור בתכנון של אזורי קריסה.

מולטיאייר- מתקדם יותר מ-TSI?

למנועי ה-TSI יש יותר קג"מ וזה מורגש.

התיבה של פיאט יותר מתקדמת מ-DSG? (לא שזה מעניין אותי אני רק בעד ידני).

שלדה של גולף MK5 היא לא חדישה אך לא רעה. הלאון 1.8 אינה מהדגמים הספורטיביים וההגה מנותק מהעולם זה נכון.

גם הגולייטה לא מרגישה ספורטיבית הרכב רך לטעמי שלא נדבר על המיטו.

בוא נגיד שתמיד רציתי אלפא GT 3.2 ידנית, עצוב שהאלפות החדשות לא מזכירות אותה בכלום! חוץ מהסמל.

אין לאון קופרה ידנית! הופסק הייצור שלה.

יש קופרה R ידנית!

כולנו ראינו את ההשוואה בינה לגולייטה תלתן ומגאן RS בירחון אוטו.

נדמה שנכתב " התלתן לא עוסקת באותו הספורט"

הנתונים על הנייר לא אומרים כלום. בירחון אוטו התלתן השיגה 0-100 ב-8 שניות:shock:

כאשר בגולייטה 170 כ"ס מצהירים על 7.5 שניות במיאוץ 0-100:shock:

מה שהבחור אמר לגבי הלאון שלו, אני מניח שהוא מדייק ברוב הפרטים.

הוא גם ציין שאת רוב המכוניות הוא עבר בנמוכות (כנראה בגלל ה-DSG) ולאחר מכן עקפו אותו.

לא שנמוכות זה קובע משהו. אני עם אלטו הייתי בפער 2 רכבים על יאריס ספורט עד 50 קמ"ש:lol:

מה שאתה אומר זה הזוי.

מיטו מול שירוקו R?

רוצה מיאוץ מול המוסטאנג ?:-D

anytime:wink:

פורסם
מיטו זה לא בדיוק רכב עם התנהגות כביש טובה, או מתלים והגה מוצלחים במיוחד. לא כתבתי את זה. מה שכן היא משעשעת וזה חשוב.

לגביי הג'ולייטה, לא נהגתי בה אומנם, אך מכל כתבה בחו"ל שקראתי או ראיתי עולה כי היא אינה מתנהגת מי יודע מה כמו שאתה מייחס לה כאן.

בחלק מהמפגשים בחו"ל (חיפוש פשוט ב YOUTUBE וב GOOGLE יניב תוצאות) היא הפסידה ללאון הספורטיביות, כך שהטענות שלך עומדות בספק מבחינתי ודורשות בדיקה לעומק.

החבר'ה פה חובבי VAG, אתה אלפיסט, שני הצדדים לא בדיוק אובייקטיבים לטעמי.

אני גם אלפיסט וגם בעלים של VAG, כך שאני יכול בהחלט לומר את דעתי הכנה והאובייקטיבית.

לגבי הג'ולייטה, נהגתי בה בעצמי ולא מעט ואני חייב לחלוק על מה שאתה כותב. חוץ מזה, גם אני קראתי לא מעט מבחנים אודות הג'ולייטה ולא אחת דווקא ההתנהגות צויינה כטובה.

לגבי בטיחות ציינתי את זה. לא חושב שזה נכנס לקטגוריה של טכנולוגיה כי בתחום הזה הלאון מצויידת בכל הבקרות.

לא מדובר רק על מערכות עזר אלקטרוניות וגם תכנון מתקדם נחשב לטכנולוגיה.

מולטיאייר- מתקדם יותר מ-TSI? בהחלט ויש עוד הפתעות בקרוב.

למנועי ה-TSI יש יותר קג"מ וזה מורגש. בד"כ יש להם פחות. דווקא במקרה של ה1.4 מולטיאייר לעומת ה1.8 מדובר על אותה כמות של מומנט.

אני לא יודע אם היא יותר מתקדמת, אבל היא עובדת יותר טוב בשטח. אגב שתיהן מיוצרות בגרמניה, גם זו של פולקסוואגן וגם זו של אלפא.

שלדה של גולף MK5 היא לא חדישה אך לא רעה. הלאון 1.8 אינה מהדגמים הספורטיביים וההגה מנותק מהעולם זה נכון.

הרכב רך? מה אתה מנסה להעביר פה? הג'ולייטה בעלת היגוי עדיף של זה שבלאון.

בוא נגיד שתמיד רציתי אלפא GT 3.2 ידנית, עצוב שהאלפות החדשות לא מזכירות אותה בכלום! חוץ מהסמל.

יש קופרה R ידנית! same shit

האמת, אם זה כל כך קריטי מבחינתך, הם מצהירים על 7.8 שניות. מה שהם הצליחו או לא הצליחו להשיג במגזין אוטו, קשור בעיקר ליכולות העברת הילוכים. דווקא עם הTCT של אלפא התוצאות בכל מיני מגזיני רכב מיישרות קו עם הצהרות היצרן.

הוא גם ציין שאת רוב המכוניות הוא עבר בנמוכות (כנראה בגלל ה-DSG) ולאחר מכן עקפו אותו.

לא שנמוכות זה קובע משהו. אני עם אלטו הייתי בפער 2 רכבים על יאריס ספורט עד 50 קמ"ש:lol:

מה שאתה אומר זה הזוי.

מיטו מול שירוקו R?

כביש פרויד הוא כביש מפותל בחיפה ושם זה בוצע. זה גם לא כל כך הזוי. שאלה של מי מכיר את הרכב/כביש ומי פחות. אתה מוזמן לבוא ולאכול אבק anytime :wink:

פורסם
הכל נשמע לי הגיוני כי ה-DSG נותן יתרון בפתיחה וסביר שעד 80-100 תהיה מהיר יותר מרכבים שחזקים ממך עם גיר ידני.

למעט האבארט', כנראה שזאת לא הייתה 695 אמיתית עם 180 כ"ס(אולי הוא שם קיט כלשהו).

וכנראה גם הנהג בלאון קופרה נתן לך קצת פור.

ה695 הייתה אמיתית לגמרי, זה התחיל מבחוץ ונגמר בפנים כיסאות מקרבון , וחלק מהדשבורד ולא נשכח מהארבע אגזוזים והסאונד השונה, בכל מקרה זאת 695 של אחד מהפורום בצבע צהוב שהגיע למפגשים של האברט, תמונות אני יעלה כשאגיע הביתה.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לא מדובר רק על מערכות עזר אלקטרוניות וגם תכנון מתקדם נחשב לטכנולוגיה.

אתה חוזר על מה שאמרתי. כתבתי שללאון 4 כוכבי בטיחות וזה בעוכריה. אם אתה רוצה לקרוא לזה טכנולוגיה, זה בסדר אני קורא לזה בטיחות.

מולטיאייר- מתקדם יותר מ-TSI?בהחלט ויש עוד הפתעות בקרוב.

על מה אתה מדבר לפי החלטת שהוא יותר מתקדם:?: הפתעות? אתה מפתח מנועים עבור פיאט ולא סיפרת לנו?

למנועי ה-TSI יש יותר קג"מ וזה מורגש. בד"כ יש להם פחות. דווקא במקרה של ה1.4 מולטיאייר לעומת ה1.8 מדובר על אותה כמות של מומנט.

ב-1.8 26 קג"מ לעומת 24.5 קג"מ באלפא.

אני לא יודע אם היא יותר מתקדמת, אבל היא עובדת יותר טוב בשטח. אגב שתיהן מיוצרות בגרמניה, גם זו של פולקסוואגן וגם זו של אלפא.

לפני רגע כתבת שהתיבה כן יותר מתקדמת ועכשיו אתה לא יודע.

הרכב רך? מה אתה מנסה להעביר פה? הג'ולייטה בעלת היגוי עדיף של זה שבלאון.

אתה לא מבין את הכוונה וההבדל. כתבתי שההגה בלאון מנותק מהעולם. ההגה בגולייטה מעביר יותר תחושות, אבל הרכב רך כלומר, מתלים רכים וכו' - אין תחושה ספורטיבית מספיק גם בתלתן.

יש קופרה R ידנית! same shit

אתה יכול לכתוב same shit עדיין טעית.

האמת, אם זה כל כך קריטי מבחינתך, הם מצהירים על 7.8 שניות. מה שהם הצליחו או לא הצליחו להשיג במגזין אוטו, קשור בעיקר ליכולות העברת הילוכים. דווקא עם הTCT של אלפא התוצאות בכל מיני מגזיני רכב מיישרות קו עם הצהרות היצרן.

לא דיברתי רק על אלפא, לרוב אצל כל היצרנים התוצאות בפועל פחות טובות. בתיבה ידנית זה מאד תלוי בנהג. באוטומט זה לא מעניין אותי לפחות.

מה שאתה אומר זה הזוי.

מיטו מול שירוקו R?

כביש פרויד הוא כביש מפותל בחיפה ושם זה בוצע. זה גם לא כל כך הזוי. שאלה של מי מכיר את הרכב/כביש ומי פחות. אתה מוזמן לבוא ולאכול אבק anytime

רק המשפט האחרון שכתבת מוכיח כמה אתה מעריץ את המותג בצורה עיוורת.

המוסטאנג עושה 0-100 באזור 5 שניות. בהילוך שני הרכב מגיע ל-150 קמ"ש:shock:

חבר שלי עם Z4 3.0i קיבל שוק שהוא ראה את הפרש הכח במוסטאנג לעומת הרכב שלו. למרות שהייתי מעדיף את הרכב שלו בכל מצב.

המיטו שלך רכב נחמד מאד אבל חיית כביש הוא ממש לא זה פשוט מגוחך מה שכתבת.

הריי הגולייטה תלתן נשארת הרחק מאחוריי cupra r בכל מצב נתון(ולא שאני חושב שזה הרכב המושלם ממש לא).

אז בטח ובטח שעם המיטו שלך אתה לא "תאכיל אבק" אף אחד.

שלא תבין לא נכון, באוברול הגולייטה עולה על הלאון. היא בכלל אמורה להתחרות ב-A3.

אבל התמחור של הלאון הוא שובר שוק, ובגלל המחיר הלאון היא הקנייה הכי טובה שאפשר לעשות היום. הגולייטה צריכה להיות מתומחרת ב-140K כדי שיהיה שווה להסתכל עליה.

אני מעריץ גדול של אלפא ותמיד רציתי שתהיה אלפא ברשותי אבל בחיים לא הייתי שוקל אפילו לקנות מיטו או גולייטה!

אלה רכבים טובים אבל זאת כבר ממש לא אלפא בעיניי.

פורסם
ה695 הייתה אמיתית לגמרי, זה התחיל מבחוץ ונגמר בפנים כיסאות מקרבון , וחלק מהדשבורד ולא נשכח מהארבע אגזוזים והסאונד השונה, בכל מקרה זאת 695 של אחד מהפורום בצבע צהוב שהגיע למפגשים של האברט, תמונות אני יעלה כשאגיע הביתה.

הרכב עם 180 כ"ס ושוקל פחות מהלאון.

כנראה הוא נהג גרוע (קריטי מאד בגיר ידני).

נשמע לי הזוי אבל חס וחלילה לא מנסה להוציא אותך שקרן.

פורסם
הרכב עם 180 כ"ס ושוקל פחות מהלאון.

כנראה הוא נהג גרוע (קריטי מאד בגיר ידני).

נשמע לי הזוי אבל חס וחלילה לא מנסה להוציא אותך שקרן.

אני יודע שזה נשמע מופרך, הנהג הוא בן 62 היה בעברו נהג מירוצים, לא חושב שבן אדם בן 62 היה קונה 695 בלי לדעת ליהנות ממנה, חוץ מזה שישבתי בתוכה בסיבוב קטן בפיתולי הסופרלנד ותאמין לי שחובבן הוא לא.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

danielharati,

1. בטיחות וטכנולוגיה אינם דברים מנוגדים. קדמה טכנולוגית משפרת גם את תחום הבטיחות. אגב בנוסף לכל מה שצויין עד כה, לליאון ככל הידוע לי, אין עצור וסע.

2. בנוגע למנוע 1.8 ט' של VW לעומת 1.4 מולטיראייר של אלפא. נתון המומנט שציינת שגוי ולמעשה בשני המנועים מדובר על 250NM שהם כ25.5 קג"מ. ה1.4 מוציא עוד 10 כ"ס (לא כזה משמעותי וכנראה לא כזה מורגש) וחסכוני מה1.8 בדלק.

בנוגע ל"הפתעות", אם זה לא היה ברור קונצרן פיאט מפתח מנועים חדשים אשר יופיעו בעתיד הקרוב.

3. איפה כתבתי שTCT יותר מתקדם מDSG?

4. אני לא מדבר על ההגה בלבד. ההיגוי של הרכב מושפע מעוד כמה משתנים בדרך כמו שלדה ומתלים. אגב, חוסר תקשורת מההגה פוגע בתחושות אך לא ביכולת האוביקטיבית של הרכב.

לג'ולייטה אין מתלים רכים, הם מהווים פשרה די טובה בין דינאמיות לנוחות. בלאון הם יותר קשיחים אך אינם תורמים לנוחות או התנהגות.

בנוגע לתלתן, הרכב לכשעצמו טוב אבל אני מסכים שאלפא יכלו לעשות יותר.

אגב, אל תטעה, התלתן תאכיל גם את הקופרה R אבק על מסלול. סביב הנורבורגרינג היא האלפא מהירה מהסיאט בפער של מעל 10 שניות.

5. בנוגע לתאוצה, דווקא כן דיברת על אלפא. אם אתה מתחיל לצטט נתונים, לפחות תעשה את המאמץ המינימלי ובדוק מה אתה כותב טרם לחיצה על "פרסם תגובה".

עם תיבה אוט' קל יותר לשחזר נתוני יצרן וזאת באופן עקבי, למקרה שזה לא היה ברור. במילים אחרות, האוט' מנטרל את ההשפעה של כישורי הנהג על העברת ההילוכים כי המחשב עושה זאת במקומו.

6. או שאתה לא קורא או שאתה סובל מקושי בהבנת הנקרא. כתבתי שבכביש פרויד, שהוא כביש מפותל (כלומר, לא מדובר על דראג, דבר בלתי מעניין לכשעצמו) הצלחתי להיות יותר מהיר עם מיטו מהרכבים שציינתי. הדבר הזה צויין במטרה להמחיש כי לנהג, בעולם האמיתי, השפעה מכרעת, שכן ברור לכל כי שירוקו R, בידיים מיומנות, תכה מיטו בכל מצב.

למקרה שעדיין לא הבנת, אין מדובר על מיאוץ בקו ישר.

אני מקווה שהדברים הובהרו.

בנוגע ללאון, אני מסכים איתך כי בתמחור הנוכחי מדובר בהחלט בעסקה מאוד משתלמת. לדעתי הדברים הטובים בלאון בכח מנוע, תיבת הילוכים (אם מדובר על DSG), אבזור (למען האמת פעם לאחרונה הוא השתפר וכעת ראוי להכלל ברשימת היתרונות) ומחיר. לחובתה אציין התנהגות, תחושה מעט זולה בתוך תא הנוסעים (מצד שני, במחיר הנוכחי אין מה להתלונן) ועצם היותה מיושנת (בקרוב המחליפה).

אני לא יודע כמה אנשים יוציאו 120,000 ש"ח על רכב שבעוד רגע הופך להיות "מודל קודם", אך אלה שכן יעשו זאת בהחלט יקבלו תמורה טובה למחיר.

בנוגע לג'ולייטה, אני מסכים שהמחיר גבוה מדי, מצד שני זה נכון לגבי רוב הנציגות בסגמנט (גולף, סדרה 1, A3, ג'ולייטה).

לא יודע על מה אתה מתבסס כשאתה כותב 140K ולאיזו גרסה אתה מתכוון. לדעתי, אם אפשר לקבל פוקוס טורבו ידנית ומאובזרת יפה תמורת 150K, אין סיבה שג'ולייטה דיסטינקטיב 170 כ"ס ידנית תעלה שקל יותר.

אין טעם להשוות GT לג'ולייטה או מיטו. מדובר על קטגוריות שונות ומחירים שונים (כחדש). ועוד דבר, מזל שאלפא לא התקשרו אלייך לשאול מהי אלפא אמיתית, עוד היו מתבאסים החברים...

נ.ב. מעריץ עוור של המותג?

מחבב מאוד? כן. עוור? לא. אני פורשפיל (Porsche-phile) :wink:

פורסם

סיאט לאון 1.8 וסיאט לאון קופרה 2011 - הלאון DSG יצאה מהר יותר ונשארה במרחק של רכב עד 80 קמ"ש את ההמשך ניתן לכם לנחש :).

יש כאן שתי אפשרויות -

א. נהג הקופרה בכלל ישן ולא ידע שלחצתם.

ב. זו בכלל הייתה לאון 1.2tsi עם סמלים של קופרה.

סיאט לאון 1.8 ופונטו אברט' 695 (כן כן 695) - זאת הייתה לחיצה מעניינת עם בן אדם בן 62, האברט לא פראיירית אבל כמה שזה ישמע מצחיק הלאון הייתה מקדימה לאורך כל הדרך.

הסעיף הזה די הצחיק אותי...

ל-695 יש יותר כוח והיא שוקלת פחות כך שדי קשה לי להאמין שהצלחת להתקרב אליו בכלל...

אני לא אגיב על שאר ההשוואות כי אני פשוט לא מכיר מספיק, אבל מניסיון עם שניי הרכבים המדוברים - כנראה שהנהג של הקופרה לא "התאמץ" כמוך.

וזה בלשון המעטה - ר' דבריי בכחול.

אגב,

מעולם לא הייתה לאון קופרה DSG...

ולאחרונה הפסיקו את הייצור של הלאון קופרה ה'רגילה' וקיימת כרגע רק הלאון קופרה R בייצור והיא היחידה שעומדת למכירה בישראל.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

חחח זה דיי מבדר אותי וזה נותן הרגשה טובה יותר ל"מה יש לי בידיים" שאתם לא מאמינים אבל את האמת אני גם לא הייתי מאמין למישהו שמנסה להשוויץ ולנפח אגו של לאון 1.8 TSI, אבל מה שנכון, נכון.

זה שיוצא לי לפעמים להשתולל עם איזה אחד שמגיע אליי עם AUDI A3 2.0T ואני לוחץ שניה לפניו או שניה אחריו לא הכללתי.

כל מה שרשמתי היה מסודר והרוב נבדקו יותר מפס אחד.

זה בוודאות הבעלים של האברט המדוברת

dsc0031gl.jpg

dsc0162sg.jpg

ותמונות שאני צילמתי (אם היה לי דרך להפנות אותו לכאן הייתם שומעים את כל האמת)

http://www.siz.co.il/view/mhntmq2mwjfh.jpg.htm

http://www.siz.co.il/view/v3ngwnymjmek.jpg.htm

אגב אני חולה סיאט, משמע חולה סיאט זה חולה לאון קופרה אבל את האמת אחרי שישבתי ברכב שלי ואמרתי לעצמי שהלאון קופרה היא ב80 כ"ס יותר על אותו המשקל דמיינתי את עצמי מזיל ריר שהידיים שלי יהיו על ההגה אבל אני מניח שקצת הופתעתי לרעה, הרעש היה בשרני ועבה אבל זאת לא הייתה הרגשה של 80 כ"ס יותר (מן הסתם שלא נכליל את המהירויות הגבוהות כי כאן היה הבדל עצום במהירויות של 150+)

הנה לדוגמא הלאון קופרה R שקצת חזקה יותר מהקופרה

ולהלן הלאון שלי (לפני הGIAC כמובן)

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
danielharati,

1. בטיחות וטכנולוגיה אינם דברים מנוגדים. קדמה טכנולוגית משפרת גם את תחום הבטיחות. אגב בנוסף לכל מה שצויין עד כה, לליאון ככל הידוע לי, אין עצור וסע.

אין עצור וסע. אבל לדעתי מי שרוצה חסכוני יקנה 1.2 TSI.

אין בעיה סיכמנו האלפא עולה על הלאון בתחום הזה. עוד מקודם הסכמתי איתך, כמו שאמרתי תקרא לזה טכנולוגיה גם.

גם בלאון מערכות שאין באלפא כמו XDS.

2. בנוגע למנוע 1.8 ט' של VW לעומת 1.4 מולטיראייר של אלפא. נתון המומנט שציינת שגוי ולמעשה בשני המנועים מדובר על 250NM שהם כ25.5 קג"מ. ה1.4 מוציא עוד 10 כ"ס (לא כזה משמעותי וכנראה לא כזה מורגש) וחסכוני מה1.8 בדלק.

בנוגע ל"הפתעות", אם זה לא היה ברור קונצרן פיאט מפתח מנועים חדשים אשר יופיעו בעתיד הקרוב.

חסכוני בדלק יותר גם אתה צודק. אבל גם אודי בחורים להשתמש במנוע הזה ולא ב-1.4 TSI עם הספקים של 160\180 כ"ס.

3. איפה כתבתי שTCT יותר מתקדם מDSG?

ציינת TCT כיתרון טכנולוגי.

4. אני לא מדבר על ההגה בלבד. ההיגוי של הרכב מושפע מעוד כמה משתנים בדרך כמו שלדה ומתלים. אגב, חוסר תקשורת מההגה פוגע בתחושות אך לא ביכולת האוביקטיבית של הרכב.

ההגה ב-FR ובקופרה שונה בתחושה מה-1.8. אז אתה צריך להבדיל.

לג'ולייטה אין מתלים רכים, הם מהווים פשרה די טובה בין דינאמיות לנוחות. בלאון הם יותר קשיחים אך אינם תורמים לנוחות או התנהגות. הלאון רכב נוח יחסית בטח בגרסת ה-1.8 רק גרסאות ה-FR ומעלה קשיחות.

בנוגע לתלתן, הרכב לכשעצמו טוב אבל אני מסכים שאלפא יכלו לעשות יותר.

אגב, אל תטעה, התלתן תאכיל גם את הקופרה R אבק על מסלול. סביב הנורבורגרינג היא האלפא מהירה מהסיאט בפער של מעל 10 שניות.

ממה שידוע לי האלפא תשאר מאחורי GTI וממבחנים שקראתי תמיד סיימה מאחורי הקופרה R.

מאיפה הנתונים על הנורבורגרינג? אני אשמח אם תציג אותם

5. בנוגע לתאוצה, דווקא כן דיברת על אלפא. אם אתה מתחיל לצטט נתונים, לפחות תעשה את המאמץ המינימלי ובדוק מה אתה כותב טרם לחיצה על "פרסם תגובה". בנתונים שראיתי (מבחן וואלה) אמרו 7.5

עם תיבה אוט' קל יותר לשחזר נתוני יצרן וזאת באופן עקבי, למקרה שזה לא היה ברור. במילים אחרות, האוט' מנטרל את ההשפעה של כישורי הנהג על העברת ההילוכים כי המחשב עושה זאת במקומו.

כתבתי שבגיר ידני זה דורש מיומנות. באוטומט לא.

ב"אוטו" התלתן השיגה 8 שניות 0-100. מה הם לא יודעים לנהוג?

6. או שאתה לא קורא או שאתה סובל מקושי בהבנת הנקרא. כתבתי שבכביש פרויד, שהוא כביש מפותל (כלומר, לא מדובר על דראג, דבר בלתי מעניין לכשעצמו) הצלחתי להיות יותר מהיר עם מיטו מהרכבים שציינתי. הדבר הזה צויין במטרה להמחיש כי לנהג, בעולם האמיתי, השפעה מכרעת, שכן ברור לכל כי שירוקו R, בידיים מיומנות, תכה מיטו בכל מצב.

למקרה שעדיין לא הבנת, אין מדובר על מיאוץ בקו ישר.

הבנתי טוב מאד. אלא אם כן הנהג ברכב השני הוא עילג או גידם אין סיכוי שתהיה מהיר יותר המרכבים שציינת.

אין סיכוי שתהיה מהיר יותר ממוסטאנג GT, קופרה(למינהם), ובטח ובטח שלא משירוקו R עם 270 כ"ס והנעה כפולה

אני מקווה שהדברים הובהרו.

בנוגע ללאון, אני מסכים איתך כי בתמחור הנוכחי מדובר בהחלט בעסקה מאוד משתלמת. לדעתי הדברים הטובים בלאון בכח מנוע, תיבת הילוכים (אם מדובר על DSG) עדיין יש אנשים שרוצים ידני, אבזור (למען האמת פעם לאחרונה הוא השתפר וכעת ראוי להכלל ברשימת היתרונות) ומחיר. לחובתה אציין התנהגות, תחושה מעט זולה בתוך תא הנוסעים (מצד שני, במחיר הנוכחי אין מה להתלונן) ועצם היותה מיושנת (בקרוב המחליפה).

אני לא יודע כמה אנשים יוציאו 120,000 ש"ח על רכב שבעוד רגע הופך להיות "מודל קודם", אך אלה שכן יעשו זאת בהחלט יקבלו תמורה טובה למחיר. נראה לי שכבר נמכרות כמויות יפות. בחודש אחד אני חושב שנמכרו יותר מלאון מאשר גולייטה מאז השקתה בארץ.

בנוגע לג'ולייטה, אני מסכים שהמחיר גבוה מדי, מצד שני זה נכון לגבי רוב הנציגות בסגמנט (גולף, סדרה 1, A3, ג'ולייטה).

לא יודע על מה אתה מתבסס כשאתה כותב 140K ולאיזו גרסה אתה מתכוון(170). לדעתי, אם אפשר לקבל פוקוס טורבו ידנית ומאובזרת יפה תמורת 150K(לפני מיקוח), אין סיבה שג'ולייטה דיסטינקטיב 170 כ"ס ידנית תעלה שקל יותר.(אחרי מיקוח הפוקוס באזור 140K)

אין טעם להשוות GT לג'ולייטה או מיטו. מדובר על קטגוריות שונות ומחירים שונים (כחדש). ועוד דבר, מזל שאלפא לא התקשרו אלייך לשאול מהי אלפא אמיתית, עוד היו מתבאסים החברים...

לא נראה לי שאני היחיד בדעה הזאת

נ.ב. מעריץ עוור של המותג?

מחבב מאוד? כן. עוור? לא. אני פורשפיל (Porsche-phile) :wink:

יש כאן מישהו שהיה מתנגד לפורשה?

פורסם

אני לא יודע כמה אנשים יוציאו 120,000 ש"ח על רכב שבעוד רגע הופך להיות "מודל קודם", אך אלה שכן יעשו זאת בהחלט יקבלו תמורה טובה למחיר.

"עוד רגע" ייקח כ-12 חודשים (הרכב אפילו לא הוצג) ולכשיגיע הדגם החדש הוא יהיה יקר יותר, כמובן. מכונית צריכה להמדד מול האלטרנטיבות הרלוונטיות באותו התקציב, על יתרונותיה וחסרונותיה, בלי קשר לכמה היא עלתה קודם או מתי היא תוחלף. המחליפה יכולה להיות טובה יותר (אבל גם פחות) ורלוונטית בדיוק כמו כל מכונית אחרת בסיגמנט שעלולה להגיע.

במאמר מוסגר, זה נחמד לראות מכוניות משפחתיות ביצועיסטיות תופסות את מקומן, היכן שהיו עד לא מזמן רק עגלות אלפששמוטומת. הלאון, מיטו, בראבו, פוקוס (2.0 ואקובוסט), אסטרה (טורבו) וחלק מגירסאות הגולף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...