Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף - 1.8tsi או 1.4 160 tsi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב שללאון 4 כוכבים בלבד במבחני הריסוק. מצד שני, ה- FR היא הדיל הטוב ביותר שיש היום. מנוע פנינה. אבזור נאה. הגה חביב (לטעמי הבלתי מקצועי).

דבר נוסף שלא הזכרת: ה- 1.4 חסכוני יותר. בסופו של דבר, חווית הנהיגה בהם מעט שונה. הצליל של ה- 1.4 אכן "דק" יותר, אבל גם של ה- 1.8 הוא לא איזו חוויה.

לסיכום: תלוי איזה רכבים עומדים אצלך לשיקול.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שים לב שללאון 4 כוכבים בלבד במבחני הריסוק. מצד שני, ה- FR היא הדיל הטוב ביותר שיש היום. מנוע פנינה. אבזור נאה. הגה חביב (לטעמי הבלתי מקצועי).

דבר נוסף שלא הזכרת: ה- 1.4 חסכוני יותר. בסופו של דבר, חווית הנהיגה בהם מעט שונה. הצליל של ה- 1.4 אכן "דק" יותר, אבל גם של ה- 1.8 הוא לא איזו חוויה.

לסיכום: תלוי איזה רכבים עומדים אצלך לשיקול.

בכמה הם מוכרים היום את הFR עם הDSG6?

פורסם

אני מציע לך לקחת את הרכבים לנסיעת מבחן ולראות איך האלפא מרגישה לך.

לי המנועים של פיאט(אלפא) הרגישו אנמיים ביחס להספק המוצהר(נהגתי גם על 1.4, 170 כ"ס במיטו תלתן ירוק).

הגולייטה יחסית רכה ולא מרגישה ספורטיבית יותר לטעמי.

הצעתי את ה-FR משום שהלאון 1.8 זולה משמעותית משאר הרכבים שציינת.

אם אתה מסתפק בגימור של הלאון אז תבחר בה. מבחינת מנוע היא תהיה גם עדיפה כנראה על האלפא.

אין ספק שהאלפא מרגישה איכותית יותר מבפנים. אני באופן אישי חייתי טוב עם הלאון 1.8 ועכשיו אני חי מצויין עם ה-FR.

ביחס למחיר של הלאון אתה מקבל הכי הרבה מנוע, אבזור וגם שימושיות(שזה יתרון ענק לטעמי כי הרכב מאד מרווח).

כמובן שלאחרות יתרונות על הלאון(מבחינת איכות חומרים ו-5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בלאון).

מבחינת מנוע, ה170 כ"ס של אלפא ייתן ביצועים קצת יותר טובים.

מבחינת הנאה מנהיגה, הלאון משעממת והאלפא תהיה עדיפה גם כאן.

תא נוסעים וחומרים, אלפא.

בטיחות, אלפא.

טכנולוגיה, אלפא.

נוסף לכל זה הלאון מיושנת ותוחלף בקרוב.

מצד שני, לאון 1.8 אוט' עולה 120K, ג'ולייטה 1.4 170 כ"ס אוט' עולה 185K. כלומר במחיר הג'ולייטה אפשר לקנות לאון קופרה ידנית עם 240 כ"ס ובמחיר של ג'ולייטה כזו עם ידני אפשר לקבל לפחות את הלאון FR. לכן לא נראה לי כי שני הרכבים (ג'ולייטה ולאון) הינם ברי השוואה בישראל, מפאת פערי המחיר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני מעוניין באוטומטי - לידע הכללי. לא ידעתי שה-dsg בעיייתי דווקא עם המנועים הגדולים. זה ממש חדש לי. דווקא שמעתי יותר תלונות של בעלי פאביות ואיביזות על הגיר. הגימור של הלאון מספק אותי - במיוחד עם מערכת מולטימדיה. הטענה שהלאון פשוטה ואפרורית אפילו קצת מגוחכת בעיניי - כשמביטים בתא הנוסעים של מכונית ה׳מנהלים׳ מאזדה 6. כנ״ל לגבי מונדאו - בוודאי 2011.

יש אפילו מכונית ב-200000 ש״ח שנראית זולה ופשוטה הרבה יותר לטעמי. מצורף קישור. מה אתם אומרים?

http://www.toyota-h.co.il/camry-gallery.htm

פורסם

זה "קשקוש", הקטע של "בעייתי עם מנועים גדולים".

היתה בעיה נקודתית של ה- DSG7 עם תחילת השימוש בו, של קלאצ'ים ומכאטרוניק (מח גיר) ש"הלכו". לכן הורחבה האחריות ל- 5 שנים והחלקים הוחלפו במשופרים ועמידים יותר (כך לפחות לפי פרסומים).

בלאון FR יש DSG6. ב- GTI יש DSG6. בטיגואן יש DSG7, ושם לא ידועות (לי לפחות, מאנשים שיש להם את הרכב) על בעיות, ובכל הרכבים האלה יש מנוע 2.0T, אם כי בהספקים שונים. ב- 1.8T וב- 1.4TT יש DSG7.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זה "קשקוש", הקטע של "בעייתי עם מנועים גדולים".

היתה בעיה נקודתית של ה- DSG7 עם תחילת השימוש בו, של קלאצ'ים ומכאטרוניק (מח גיר) ש"הלכו". לכן הורחבה האחריות ל- 5 שנים והחלקים הוחלפו במשופרים ועמידים יותר (כך לפחות לפי פרסומים).

בלאון FR יש DSG6. ב- GTI יש DSG6. בטיגואן יש DSG7, ושם לא ידועות (לי לפחות, מאנשים שיש להם את הרכב) על בעיות, ובכל הרכבים האלה יש מנוע 2.0T, אם כי בהספקים שונים. ב- 1.8T וב- 1.4TT יש DSG7.

את המכאטרוניק גם החליפו למשופר או שהוא לא השתנה מאז תחילת השימוש בDSG?

פורסם
מבחינת מנוע, ה170 כ"ס של אלפא ייתן ביצועים קצת יותר טובים.

מבחינת הנאה מנהיגה, הלאון משעממת והאלפא תהיה עדיפה גם כאן.

תא נוסעים וחומרים, אלפא.

בטיחות, אלפא.

טכנולוגיה, אלפא.

נוסף לכל זה הלאון מיושנת ותוחלף בקרוב.

מצד שני, לאון 1.8 אוט' עולה 120K, ג'ולייטה 1.4 170 כ"ס אוט' עולה 185K. כלומר במחיר הג'ולייטה אפשר לקנות לאון קופרה ידנית עם 240 כ"ס ובמחיר של ג'ולייטה כזו עם ידני אפשר לקבל לפחות את הלאון FR. לכן לא נראה לי כי שני הרכבים (ג'ולייטה ולאון) הינם ברי השוואה בישראל, מפאת פערי המחיר.

בהכל מסכים איתך. לא כל כך הוגן להשוות בין המכוניות.

רק לגבי המנוע, לטעמי המנוע של VAG טוב יותר ויתן ביצועים טובים יותר למרות יתרון הכ"ס לאלפא.

ומה הכוונה בטכנולוגיה? אבזור? מערכת מולטימדיה?

אין לאון קופרה ידנית. בכלל לא מיוצרת יותר.

לאון FR זאת כבר גרסה "חמה" וגם לא כל כך נתונה להשוואה מול האלפא. בכל רכב יש דגש על תחום אחר.

פורסם

מנוע ה 1.4 טורבו-מולטיאייר בג'ולייטה עושה את העבודה טוב יותר מה 1.8T של VAG, רק שמשהו חסר שם בהרגשה. למרבה השעשוע, הייתי דווקא מעדיף שיתן יותר צליל ונוכחות, אם תשווה נתונים בשטח, גם מבחינת תאוצה מהמקום, גם מבחינת תאוצות ביניים וגם מבחינת גמישות וזמינות כוח, ה 1.4 של פיאט יהיה עדיף. בהרגשה? משהו קצת חסר שם.

-אני חייב לציין שבפונטו אבארת' המנוע מרגיש הרבה יותר חי, אפילו הצליל שלו קצת אחר, ומה שהולך שם זו לא פחות מחגיגה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לאון FR עם DSG6, בנסיעה רגועה הוא ממש לא קרבי ומשייט בנינוחות, אנשים שנוסעים איתי ולא מכירים לא שמים לב שמדובר ברכב ספורטיבי (עד שלוחצים כמובן :wink:)

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
מנוע ה 1.4 טורבו-מולטיאייר בג'ולייטה עושה את העבודה טוב יותר מה 1.8T של VAG, רק שמשהו חסר שם בהרגשה. למרבה השעשוע, הייתי דווקא מעדיף שיתן יותר צליל ונוכחות, אם תשווה נתונים בשטח, גם מבחינת תאוצה מהמקום, גם מבחינת תאוצות ביניים וגם מבחינת גמישות וזמינות כוח, ה 1.4 של פיאט יהיה עדיף. בהרגשה? משהו קצת חסר שם.

-אני חייב לציין שבפונטו אבארת' המנוע מרגיש הרבה יותר חי, אפילו הצליל שלו קצת אחר, ומה שהולך שם זו לא פחות מחגיגה.

אני מניח שהפונטו אבארט מכויילת בצורה ספורטיבית(מבחינת מתלים וכו') הרבה יותר מהגולייטה. הגולייטה דיי רכה אפילו בגרסאת התלתן הרכב רך.

פורסם
נפח זה נפח ולא יעזור שום דבר ידידי

טעות נפוצה, במיוחד בארה"ב. שים לב למה שכתוב כאן:

The impression still prevails that the static capacity known as the swept volume is the basis of comparison of the possible power output for different types of engine, but this is not the case because the output of the engine depends solely on the mass of air it can be made to consume efficiently, and in this respect the supercharger plays the most important role

או בעברית, בתרגום חופשי - "יש החושבים שנפח המנוע קובע את ההספק, אבל זה לא נכון מפני שהספק המנוע נקבע על ידי כמות האוויר שהוא צורך באופן יעיל, ובהקשר זה למגדש יש השפעה מכרעת".

את הדברים האלה אמר המהנדס שהיה אחראי על פיתוח מנוע המרלין - המנוע של מטוס הספיטפייר. מנוע זה שופר במהלך המלחמה מהספק של בערך 650 כ"ס להספק של למעלה מ- 2200 כ"ס, ללא שינוי בנפח המנוע.

דני

פורסם
אם תשווה נתונים בשטח, גם מבחינת תאוצה מהמקום, גם מבחינת תאוצות ביניים וגם מבחינת גמישות וזמינות כוח, ה 1.4 של פיאט יהיה עדיף.

"בשטח" אתה יכול להשוות רכבים (כולל גיר, צמיגים ושאר הדברים שמחוברים למנוע) וביצועיהם, אתה לא יכול להשוות מנועים, נטו.

מנועים נטו קל מאוד להשוות, בגרף.

"בשטח" אפשר לקבוע איזה רכב עדיף, לא איזה מנוע עדיף.

אבל אני מסכים שבכל מקרה מה שמשנה זו התוצאה בפועל בין שתי מכוניות, לא מה המנוע נותן כשהוא לא מחובר למכונית...

המנוע לא יותר חי, האוטו שוקל פחות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בואו נחדש לכם משהו, אני בעל סיאט לאון 1.8 DSG TSI , יש להרבה חברים שלי מכוניות "ספורטיביות", גודשות למיניהן וחזקות.

יצא לי ללחוץ עם כל כך הרבה מכוניות וחלקכם תשארו כאן פעורי פה אחרי התוצאות הבאות (בקרוב יגיעו החיזוקים מהחברים):

סיאט לאון 1.8 ושירוקו 1.4 160 כ"ס - הלאון יצאה מהר יותר והייתה מלפנים עד 160-170 לאחר מכן השירוקו צמצמה אך לא עקפה.

סיאט לאון 1.8 ואיביזה קופרה 2008 - הלאון יוצאת מהר יותר והייתה מלפנים עד 130 לאחר מכן האיביזה תברח.

סיאט לאון 1.8 וסובארו WRX STOCK - הWRX יוצאת במרחק של רכב או שניים ושומרת על המרחק הזה עד סוף הלחיצה.

סיאט לאון 1.8 וסיאט לאון קופרה 2011 - הלאון DSG יצאה מהר יותר ונשארה במרחק של רכב עד 80 קמ"ש את ההמשך ניתן לכם לנחש :).

סיאט לאון 1.8 ופונטו אברט' 695 (כן כן 695) - זאת הייתה לחיצה מעניינת עם בן אדם בן 62, האברט לא פראיירית אבל כמה שזה ישמע מצחיק הלאון הייתה מקדימה לאורך כל הדרך.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC(מכאן והלאה זה הצטרף הGIAC STAGE 1) ופולו GTI - הלאון יצאה מהר יותר והתרחקה בהדרגתיות.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC גולף GTI STOCK - צמוד מאוד אך הלאון הייתה זריזה יותר עד 100.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC ואיביזה קופרה 2008 עם קולר חזית בלבד - הלאון בורחת כבר בהתחלה.

סיאט לאון 1.8 עם GIAC וקרייזלר קרוספייר 3.2 - הלאון יצאה מהר יותר ופתחה פער של 2-3 רכבים ונשארה במצב הזה עד הסוף.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בואו נחדש לכם משהו, אני בעל סיאט לאון 1.8 DSG TSI , יש להרבה חברים שלי מכוניות "ספורטיביות", גודשות למיניהן וחזקות.

יצא לי ללחוץ עם כל כך הרבה מכוניות וחלקכם תשארו כאן פעורי פה אחרי התוצאות הבאות (בקרוב יגיעו החיזוקים מהחברים):

סיאט לאון 1.8 וסיאט לאון קופרה 2011 - הלאון DSG יצאה מהר יותר ונשארה במרחק של רכב עד 80 קמ"ש את ההמשך ניתן לכם לנחש :).

אני לא אגיב על שאר ההשוואות כי אני פשוט לא מכיר מספיק, אבל מניסיון עם שניי הרכבים המדוברים - כנראה שהנהג של הקופרה לא "התאמץ" כמוך.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...