Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מוכר את ה306 שלי, בצער כמובן כי היא מעולה אבל ישנה (98) ואני רוצה להתחדש.

התקציב שלי עד 30 אלף ואני רוצה רכב יחסית חדש (2005-6) ובמחיר הזה אפשר לקחת רק רכב שהשוק שלו נמוך.

חשבתי על רנו מגאן 2005-6, או שברולט אופטרה הקצרה באותה שנה

אשמח לדעה

מיכאל

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

מהיכרות עמוקה עם היונדאי הזאת, ומשנאתי למנועים שמתחת ל1600, לא נראה לי שהמלצתך כ"כ סבירה מה גם שהגטס מזללת דלק.

המגאן לא אמינה? אני בספק, בקשר לשוק שלהם נכון - נמוך, וכך גם תקציבי אבל אני לא רוצה לרדת בשנה.

ובקשר ל306 שלי, ב7000 ש"ח. (היא אחרי טיפול גדול שכלל פלגים, חוטי הצתה, פילטרים, שמנים, מצבר, צמיגים, משאבות בלם, גומיית ציריה) רכב בובה פשוט בא לי לעלות בשנה.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

ידני או אוטומט? כמה אנשים הולכים לנסוע ברכב בד"כ?

מגאן II ידנית היא רכב הרבה יותר טוב מהגטס, והדגש הוא על הרבה, הרבה יותר בטיחותי, הרבה יותר נוח, והרבה יותר מודרני, הגיר האוטומטי הוא נקודת התורפה, אבל גם הגיר של הגטס לא מחזיק נצח. אם אתה נוסע לבד ובעיקר בעיר, לגטס יש יתרון. הגטס החדשות (מנוע 1400 במקום 1350 משנת 2006 ומעלה) לא בזבזניות בדלק כמו שהאגדה מספרת.

על האופטרה הייתי מוותר, שתי התכונות הטובות שלה היא מחיר ומרווח, ושתיהן יש למגאן.

פורסם

מחפש אמינות, חיסכון בדלק ופונקציונאליות? דייהטסו סיריון 1300 או YRV (שנדירה יותר בשוק).

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

ראשית תודה רבה לכל העוזרים !

כמו שרשמתי למעלה אני אוהב לסוע ברכב שמרגיש חזק, מבחינת המנוע. ולא נראה לי שהגטס תתן לי את התחושה הזאת.

לגבי הפוקוס, על איזה שנה מדובר?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

הסריון 1300 מרגישה דיי זריזה (שוקלת 900 ומשהו קילו). תשקול אותה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש לו רכב והוא מחפש להשתדרג, סיריון וYRV הם רכבים חסכוניים אמינם וזולים, אבל מול הפג"ו 306 הם שנמוך ולא שדרוג, למרות השנתון.

פורסם

הדבר האחרון שהתכוונתי אליו הוא כוח.

יש אבזור בטיחות (ABS ESP וכריות אוויר), יש תכנון לבטיחות וציון מבחן ריסוק, יש תא נוסעים יותר חדיש, זה של המגאן הוא לא פאר היצירה אבל ירגיש לפחות דור אחד קדימה מדייהטסו, ובעיקר, איכות נסיעה (רעש, שיכוך מהמורות, שיוט), היפניות סגרו את הפער מהאירופאים, אבל זה קרה בדגמים החדשים יותר, אין מה להשוות בין דייהטסו של השנים האלו עם הפיג"ו שיש לו, שלא לדבר על מגאן II.

ד"א מגאן 1.6 ידנית תהיה חזקה ומהירה יותר מכל מה שהוצע פה.

פורסם

את האופטרה אני מכיר מצויין. לדעתי זה רכב שנותן תמורה יחסית טובה למחיר שלו. מדובר ברכב יחסית נוח, מרווח מאוד, מנוע חזק יחסית, גיר פשוט ואמין. אם אין לך דרישות מיוחדות מהרכב האופטרה יכולה להיות מתאימה מאוד. הבעיות עם האופטרה זה בעיקר בגלל רצועת הטיימינג שעלולה להיקרע והטיפול יקר מאוד. עוד חסרון זה מנגנוני השמשות שנהרסות מהר, ירידת ערך מואצת וסחירות גרועה. אם לא אכפת לך מעניין הסחירות, נתקלת ברכב שמור ואתה יודע שאתה תטפל בו מתי שצריך, לדעתי האופטרה לא כזאת גרועה. אתה יכול למצוא אחת שמורה במחיר מצחיק.

שתיהן לא מציאה גדולה בלשון המעטה .

לך על יונדאי גטס .

הגטס לא טובה מאף אחת מהן, לא יותר טובה מהאופטרה ובטח שלא מהמגאן, שאולי היא לא אמינה כל כך, אבל אם מטפלים בה טוב אז היא תראה אמינות מספקת. זה שהגטס סחירה יותר זה לא אומר שיחטפו ממנו אותה, יש הרבה גטסים בשוק וכולן מוצעות במחיר מצחיק. מה גם שהיא קטנה יותר מהן, פחות זריזה, פחות נוחה וצורכת דלק באותה רמה, אפילו המגאן תהיה יותר חסכונית.

אופציה טובה שעלתה זאת הפוקוס דור 1. מכונית אמינה, מרווחת, נוחה, בנויה טוב ומהנה לנהיגה. חפש אחת שלא הייתה בציי רכב.

• תוכן חדש...