Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב שלום לכולם,

אז אחרי 3 שנים די מהנות עם מצלמה מאוד פשוטה שתמיד הפתיעה אותי לטובה, Samsung S760, הגיע הזמן להתקדם קצת.

אז הדרישות הן:

מחיר - עד 800 ש"ח לערך

זום - בין 5 ל-12, אם יש יותר אז סבבה, אבל ממש לא קריטי בשבילי יותר מ-12.

סוללה - נטענת כלולה, ולא AA

מגה-פיקסל - ממש לא משנה, היום הכל מספיק

גודל - שתהיה קומפקטית. לדוגמא ה-Canon SX130 ירדה מהפרק בגלל ה"צמיגים" שלה.

כמו כן חשוב לי שצילום המאקרו שלה יהיה איכותי כי אני מאוד אוהב את הצילום הזה, שתהיה בעלת תפעול זריז וכמה שפחות lag, וכמובן שאיכות התמונה תהיה כמה שיותר גבוהה עם צבעים כמה שיותר חיים.

המועמדות (אתם מוזמנים להוסיף משלכם):

Canon IXUS220

Panasonic TZ18

Fuji F300

Casio EX-H5

ועוד אופציה מעניינת ששקלתי בגלל הפיצ'רים המיוחדים שלה Casio FC100 - אני אשמח אם מישהו יכול לחוות דעת על איכות התמונה שלה.

תודה :)

פורסם

קבל השוואת נתונים שיטחית בין שני מצלמות מהרשימה שלך שיצא לי להשתמש בהם .

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=fujifilm_f300exr&products=panasonic_dmczs8

בשורה התחתונה לטעמי ומניסיוני, הייתי הולך על הפנסוניק, איכות בניה עדיפה על הפוג'י ומאקרו יותר מוצלח (פוקוס מינימלי של 3סמ לעומת 5 בפוג'י)

למרות שאני מאד אוהב את המצלמות של קאנון, הIXUS שציינת קטנה מידי לטעמי, ומבחינת מפרט גם לוקה בחסר לעומת האחרות.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

איך הפנסוניק מבחינת ביצועים? היא זריזה יחסית לאחרות בקטגוריה שלה?

איך איכות הוידאו שלה?

יש לך תמונות לדוגמא ממנה שהעלת לרשת?

פורסם

יש לי תמונה מהZS5 שלדעתי, היא די דומה לTZ18.

התמונה עברה דחיסה.

אם תרצה את המקור ותמונות נוספות, שלח לי את המייל שלך בה"פ.

P1090104.jpg

פורסם

מבחינת מהירות, יש יתרון לפנסוניק על הפוג'י.

היא יותר מהירה בין תמונה לתמונה ויותר מהירה בהדלקה ראשונית.

תמונות והקלטות שצילמתי איתם לעצרי לא שמרתי אצלי, זה היה קשור לעבודה הקודמת שהייתי בה.

בכל מקרה באתר שנתתי לך יש צילומי ניסיון שלקחו איתם במגוון מצבים, שלדעתי יתנו לך פרספקטיבה מעולה לגבי איכות התמונה.

אני לא אשקר לך, הרבה הבדל אין בינהם מבחינת איכות תמונה, שניהם מעולות.

ביחוד אם אתה מתכוון להציג את התמונות רק במסכי מחשב.

לגבי הוידאו, שני המצלמות מצלמות בHD אבל כאן גם יש כמה יתרונות לפנסוניק.

היא מצלמת בפורמט עדיף (MP4)

היא מצלמת ברזולוציה קצת יותר טובה (1280X720 עם 30FPS לעומת 24FPS) ויש לה הקלטת סאונד בסטריאו לעומת מונו בפוג'י.

פורסם

אני לא אשקר לך, הרבה הבדל אין בינהם מבחינת איכות תמונה, שניהם מעולות.

ביחוד אם אתה מתכוון להציג את התמונות רק במסכי מחשב.

בהתחשב בזה שהפנסוניק גם זולה מהפוג'י ביותר מ-200 שקלים (!), אני מניח שהיא המנצחת מבין השתיים.

פורסם

אז רגע לפני שאני מזמין את הפנסוניק, אני אשמח לתגובות\המלצות אחרונות :)

דרך אגב, איזה כרטיס זיכרון כדאי לי לקנות? מבחינת הגודל גם 4GB יספיקו לי, אבל מה לגבי המהירות שדרושה לצילום HD?

פורסם

דברים קצת השתנו לאחרונה מכל מיני בחינות, עשיתי קצת (הרבה) חושבין, וגיבשתי לעצמי דרישות חדשות. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי.

- תקציב: עד 1100 שקל

- דרישה אחת ויחידה: אני מעוניין באיכות תמונה הכי טובה שאפשר לקבל בתקציב הזה, כל השאר שולי

זהו בגדול,

תודה :)

פורסם

הדרישה עודנה לקומפקטית?

אם לא, אולי בטווח מחירים הזה רפלקס משומשת תתן איכות גבוהה יותר?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ההבדל הכי משמעותי באיכות תמונה יתקבל מחיישן גדול יותר, לא מגה פיקסל ולא בטיח. מצלמות כגון קנון S90 ומחליפתה S95 וכל סדרת ה-G, ויש גם לחברות אחרות, רק שהחום עילף אותי אז המוח לא במיטבו. חפש מצלמות עם חיישן בגודל 1/1.7, להבדיל מ-1/2.3 שנמצא ברוב הקומפקטיות.

בכלל לא בטוח שהן בתקציב, אולי יד שניה. לי יש S90, מצלמה מעולה, לא יכול לחשוב על שום מחליפה ראויה בשבילי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
הדרישה עודנה לקומפקטית?

אם לא, אולי בטווח מחירים הזה רפלקס משומשת תתן איכות גבוהה יותר?

טל, הדרישה אכן עדיין לקומפקטית.

אנלוגי,

אני בעיקרון מכיר את העניין עם גודל החיישן, הבעייה שאני מכיר רק כמה דגמים בודדים בעלי חיישן יותר גדול, ורובם ככולם חורגים מהתקציב שלי.

חיפשתי אפילו משומשות ב-איביי, אבל באופן מוזר מחירי המשומשות שם מאוד קרובים למחירי מצלמות חדשות בארץ, לרוב ההבדל במחיר זניח ולא משתלם.

פורסם

זו איזו הגדרה מעצבנת ולא ממש ברורה, לא לי לפחות:

Sensors are often referred to with a "type" designation using imperial fractions such as 1/1.8" or 2/3" which are larger than the actual sensor diameters. The type designation harks back to a set of standard sizes given to TV camera tubes in the 50's. These sizes were typically 1/2", 2/3" etc. The size designation does not define the diagonal of the sensor area but rather the outer diameter of the long glass envelope of the tube. Engineers soon discovered that for various reasons the usable area of this imaging plane was approximately two thirds of the designated size. This designation has clearly stuck (although it should have been thrown out long ago). There appears to be no specific mathematical relationship between the diameter of the imaging circle and the sensor size, although it is always roughly two thirds.

מכאן

וכאן תוכל לראות בדיוק את היחסים בין הגדלים השונים ואת הקרופ פקטור שלהם:

Sensor_sizes_overlaid_inside_-_updated.svg

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

תרשה לי לשאול אותך שאלה, מה גרם לך לשנות פתאום את הכיוון וללכת לחפש מצלמה שתתן תמונות יותר "איכותיות"?

לדעתי גם אחרי שהגדלת את התקציב שלך, אתה עדיין לא תמצא דגם שיתן לך תמונה איכותית בצורה משמעותית מהדגמים הקודמים.

כמו שאמר אנלוגי, אחד מהתורמים הכי חושבים לאיכות תמונה גבוהה זה גודל חיישן , וחיישנים גדולים זה עסק יקר.

עד כמה אתה פדנט בעיניין איכות תמונה? תזכור שההבדל בין מצלמה ב 1100 ש"ח לבין 800 הוא הבדל שברוב המקרים מאד מינורי.

לדעתי אם אתה רוצה תמונה יותר איכותית אתה תצטרך להגדיל את התקציב משמעותית, לכיוון ה2000 ש"ח.

שאז תוכל לקנות DSLR משומשת או מצלמה "חצי מקצועית" כדוגמת סדרת הG של קנון או S100\S95

• תוכן חדש...