Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה נסגר בסוף ? חזל"ש לדלק מאובנים ? :wink:

חברים לא יודע מה אתכם, אבל אני עסוק בלרכוש מניות של "נתיבי ברווז בע"מ" - יש לי הרגשה שהוא זה שימצא דרך לברווז את כולנו לעבודה ובחזרה אחרי שהנפט יגמר. 8)

זמין 8)

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי אם המיזם הזה היה מתפתח בקליפורניה היו לו יותר סיכויים.

אם אולי המיזם היה עולה לאוויר כאשר עשרות רבות של תחנות החלפה כבר פרוסות בארץ. אפילו שיהיו רק מכוניות ספורות אבל שאנשים ייראו את תחנות ההחלפה הפרוסות ורק מחכות שייכנסו אליהן רכבים, אז אולי הסיכויים היו גדולים יותר.

אבל לא עשו כך ובינתיים הנזק התדמיתי גדול ולא קל להתאושש ממצב כזה, אם בכלל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
הצלחה גדולה לא תהיה פה, בין אם אנשי קארספורום קיבלו שניצל וניסו למכור בתמורה מכונית, ובין אם לא.

שמע, אתה חתיכת לוזר מתוסכל ואני ממש מרחם על מי שאין לו ברירה אלא לשהות במחיצתך.

תנחומיי למשפחות.

*שניצל? רגע, אני היחידי שקיבל מין אוראלי ממישהי עם תג של בטר פלייס כדי שאכתוב חוו"ד חיובי עליהם?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שמע, אתה חתיכת לוזר מתוסכל ואני ממש מרחם על מי שאין לו ברירה אלא לשהות במחיצתך.

תנחומיי למשפחות.

*שניצל? רגע, אני היחידי שקיבל מין אוראלי ממישהי עם תג של בטר פלייס כדי שאכתוב חוו"ד חיובי עליהם?

עכשיו אני מבין למה היא לא השמיעה אנחות כשדיינתי אותה כדרך הטבע.

ולא לשכוח כי קיבלנו גם כיסוי לאייפד ותפוחי אדמה אפויים.

ואם לרגע לחזור למציאות

לא חברה אחת מחליפה מנכ"ל שהוא היוזם ומתאים לפאזה הזו , ואינו מתאים לנהל את האופרציה ביומיום.

נדמה לי שכאן זה המקרה , לא בהכרח שזה יביא לשינוי בתפקוד המיזם.

כנראה שמודל מכירה לא יצליח אולי מודל של חברת ליסינג יכול להוות פתרון טוב יותר ולשם כך לא צריך הרבה שינויים , פרט לכך שצריך להיות יותר אטקרטיביים מרכב ליסינג רגיל.וזה לא קושי גדול כל כך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הביקורת הזו תמוהה. מאיפה הבטחון שיהיה שיפור משמעותי בטכנולוגית הסוללות כבר בשנים הקרובות? כבר היו תחזיות לקפיצת מדרגה שלא התממשו.

המודל הכלכלי של מיזם אגסי הוא אכן לא כלכלי בגלל המגרעות שהיו ידועות מראש, והחשובה שבהם היא המחיר העצום של הסוללה.

לא מדויק. רוב שאתה קורא "המחיר המופרז של החשמל" פר ק"מ הוא קודם כל החזר בתשלומים של מחיר הסוללה. הרי מישהו צריך לשלם עבור הסוללה היקרה ועוד חלק מסוללה שנמצאת כרזרבה בתחנת ההחלפה.

וזו בידיוק הבעיה שבחרו ברכב בעל מימדים מגושמים, אם היו בונים את המודל לרכב סופר מיני שמתאים בידיוק לקונספט הרכב החשמלי החסכוני וגם תואם לטווח הנסיעה אפשר היה להקטין את קיבולת הסוללה ובכך להוזיל עלויות גם של הרכב וגם בעיקר של הסוללה.

אבל הם בחרו ברכב מגושם שמתאים לנסיעות בין עירוניות בעל טווח של רכב עירוני ודורש מצבר ענק בכדי לתת טווח נסיעה סביר.

בנוסף בשביל מה נהגי ליסינג(שהם אמורים ליהיות עיקר השוק בהתחלה) צריכים רכב כזה גדול אם 99.9% מהם נוהגים לבד ברכב?

בסופו של דבר לדעתי כל הקונספט נפל בעיקר ביגלל בחירה ברכב שלא תואם את הקונספט!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
בטח שכתם. ואיזזה מיזם. במקסימום מדובר על פונזי בסיסי. לא מעבר לדרך לגבות הרבה כסף כמשכורת לחמש שנים.

הצלחה גדולה לא תהיה פה, בין אם אנשי קארספורום קיבלו שניצל וניסו למכור בתמורה מכונית, ובין אם לא.

הציטוט הזה צריך להכנס לויקיפדיה להסבר הביטוי "HOW LOW CAN YOU GO"

אפנה אותך לספרה האלמותי של לאה גולדברג בו תוכל להסכיל מה אתה מוזמן לעשות אם השכנים לא נאים בעניך!

Bagira + 1

לך לך ...

פורסם

קודם כל, אתיחס בקצרה לנושא שי ומנכ"לות בטר פלייס (נשמע כמו כותר הארי פוטר...)

תגובתי נמצאת בשרשור בנושא, בלינק הבא

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3586649#post3586649

לעניין, כמו שהבטחתי-

בסופ"ש האחרון צלחנו את הדרך מראש העין לאילת וחזרה, ארבעה רכבים ו13 נוסעים.

מטרת הטיול בראש ובראשונה- זכרו של אייל עזרן ז"ל.

אייל ז"ל, מנהל מחלקת Opco IT, נפטר בצער רב בנסיבות טראגיות לפני כחודשיים.

אייל שימש לכולנו בחברה דמות אב, השרה עלינו ביטחון, אהבה, הרגשה שתמיד יש מישהו שדואג לנו גם בתנאים הכי קשים, גם כשהדרישות עולות והעבודה מצטברת.

הוא השאיר אחריו משפחה, אישה ושלוש בנות קטנות, חברים וכעשרים עובדים שעם הזמן הפכו לחברי משפחה קרובים ונשארו עם הפה פעור.

אייל, אני ועוד כמה חברים תכננו לרדת לאילת לצלול, רובנו מפונקים ורצינו לטוס, אייל כ"כ אהב את המכונית החשמלית שלו שרצה לרדת בה- ובה בלבד, לצלוח את הדרך ולהראות לכולם שהנה, הפתרון שהוא מאמין בו ועובד ליישומו כ4 שנים חי, קיים ועובד.

באותו סוף שבוע מיוחל, נפלה עלינו הבשורה הקשה. אחרי כמה ימים של התאוששות החלטנו לארגן שיירה של עובדי המחלקה לזכרו, אשר תהיה ברוחו שלו - שיירה לאילת, תמונה על הים מאחר ולא כולם צוללים וחזרה.

בהעמסת הציוד החשמלית הראתה יכולת טובה, אפילו יותר ממה שציפיתי, כל רכב (בערך) הכיל ציוד לארבעה נפשות בוגרות בבגאז'.

באשר לנסיעה עצמה, בדרך הלוך לצערי לא הספקתי לרשום את הנתונים, אז אתן את הנתונים מהדרך חזור ברכב הספציפי שלנו.

שימו לב שהדרך חזרה קשה יותר, ישנם עליות קשות שצורכות סוללה וכרגע לא כל התחנות פתוחות אז נאלצנו לסוע בדרך מסוימת. עד סוף השנה כל התחנות יפתחו והמפה תראה שונה.

ההחלפה הראשונה התבצעה ביטבתה, אל התחנה נכנסו עם 43% סוללה אמנם קצת פחות רלוונטי מאחר ובאילת לא הטענו את הרכבים והאחוז מיצג את מה שנשאר מההחלפה בדרך הלוך באותה תחנה.

מיטבתה יצאנו עם 97% סוללה.

ספיר: כניסה - 22, יציאה 100

דימונה: 22 , יציאה 98

קרית גת: 30, יציאה עם 98. הסוללה הזאת הספיקה לנו עד המשרדים בראש העין וחזרה לגני אביב (תרגעו, אני לא לודאי:lol: )

*התחנות שמהן יצאנו עם 97-98 אחוז סוללה זאת לא תקלה, אלא משהו מחושב. אני לא איש חשמל או אלקטרוניקה, אבל אני יודע בוודאות שיש סף שניתן לקבוע במערכת (אני יודע בתור אדמין) לטעינת הסוללה. ברוב התחנות עוצרים אותו ב97-98, לפי ההסברים עוזר לשמור על אורך חיי הסוללה.

סה"כ, החוויה מאוד נעימה, קרוז קונטרול על 110, תחנות ההחלפה ממוקמות על מסלול הנסיעה, למעט קרית גת שאני חייב להודות שהייתה קצת סיבוב אבל לפחות תוגמלנו ביילו צמוד.

כל ההחלפות עם הסיבובון בקרית גת גזלו מאתנו להערכתי חצי שעה פחות או יותר.

אז לכל מי ששאל האם החשמלית באמת תגיע לאילת, התשובה היא כן.

מקדים תרופה למכה בסגנון "חצי שעה בתחנות החלפה" - במקרה קיצון של נסיעה לאילת, זה סביל. הפעם האחרונה שהגעתי לאילת הייתה אי שם ב2008. מעבר לזה, בשימוש יום יומי לא תתקלו במצב כזה.

eilat23.jpg

eveilatttt.png

Uploaded with ImageShack.us

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

מאור, חבל שלא ירדתם עם רכב ביקורת שיראה כמה זמן וכמה קילומטרים נוספו בגלל הצורך בתחנות החלפה.

3 החלפות על 350 ק"מ זה לא מעט. זה אומר לפחות פעם ביום החלפת סוללה בנסועה רגילה (נסיעה עירונית עם מזגן והאצות צורכת הרבה יותר חשמל מהעליות מאילת שלא מוסיפות כלום כי הן מתקזזות עם הירידות. הרי אתה מתחיל בגובה פני הים ומסיים באותו הגובה אלא אם כל אחד משני הימים הוא ים המלח או הכינרת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

3 החלפות על 350 ק"מ זה לא מעט. זה אומר לפחות פעם ביום החלפת סוללה בנסועה רגילה (נסיעה עירונית עם מזגן והאצות צורכת הרבה יותר חשמל מהעליות מאילת שלא מוסיפות כלום כי הן מתקזזות עם הירידות. הרי אתה מתחיל בגובה פני הים ומסיים באותו הגובה אלא אם כל אחד משני הימים הוא ים המלח או הכינרת).

ממש לא, בנסועה רגילה נניח במסלול הבא:

1. בית.

2. סיבוב גנים ובתי ספר.

3. עבודה.

4. איסוף ילדים מסבתא/גנון וכו'.

5. סידורים.

6. בית.

אתה ממש לא תזדקק להחלפה. מהנקודה הראשונה שהיא הבית מן הסתם תצא עם 100% סוללה, לסיבובים הסוללה תספיק. בעבודה יש לרשותך (ב99% מהמקרים) עמדה נוספת, ככה שגם מהעבודה תצא עם 100% סוללה.

בסופו של דבר, קח את החצי שעה של אילת, תקזז אותה עם הזמנים שתחסוך בתחנות דלק ומבחינת זמנים נטו אתה עדיין בפלוס.

אגב, שים לב שאנחנו בחרנו להחליף עם אחוזי סוללה סבירים, ולא כשהסוללה התרוקנה לחלוטין. היינו יכולים להפחית בהחלפות, אבל בנסיעה שגם ככה כ"כ ארוכה (אילת-ראש העין-גני אביב) , עדיף "לבזבז" עוד 8 דקות בכולל ולהיות בטווח הסביר של האחוזים מאשר להגיע למצב של סוללה כמעט ריקה.

בנוגע לרכב ביקורת, כמו שציינתי הטיול היה בגדר מסע לזכרו האהוב של אייל עזרן ז"ל ולא לטובת ניסוי. אני ניצלתי את הנסיעה כדי לעדכן גם אתכם בנושא מדובר כאן בפורום.

בשבוע הבא ייתכן ותתארגן נסיעה (לא מהעבודה, עם חברים) לפארק תמנע לצפות במופע הכדורים הפורחים, אז יתאפשר לעשות השוואה.

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני לא רואה טעם להמשיך לרדת על בטר פלייס עם כל הבעיות שיש לחברה.

הרי בסוף נגיע למצב שמשפחת עופר מקבלים תספורת.

החברה צריכה להתמקד בקליפוריה ששם הם יקבלו יותר מענקים מהמדינה, הבעיה שהם צריכים למצוא מכונית חדשה כי אין רנו בארה"ב.

אייל

פורסם

מרור, אתה יוצא מנקודת הנחה שהרכב חונה כל היום ליד העבודה או בבית אבל זה לא המצב אצל רוב האנשים. זה כמו לקנות טלפון עם סוללה לחמש שעות המתנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז אתה אומר שרוב האוכלוסיה מובטלים שמבלים את היום בבתי קפה?

גם לזה יש פתרון, כבר היום ישנם עמדות טעינה במגוון רחב של חניונים באיזורי תעשיה, בילוי וכו'. כשזה לא מספיק נכנס גם החידוש של המיזם- שהוא בעצם גולת הכותרת - תחנות ההחלפה (במקרה קיצון) ובכל אופן במקרה ואתה מאלה שזכו באפשרות לבלות את יומם בישיבה רגל על רגל בבית קפה, כנראה שלא תסע מעבר ל140+- ק"מ.

אם אתה מתכוון לאלה שרכבם הוא פרנסתם, המיזם לא מכוון אליהם כרגע וגם אם תכנס למרכז המבקרים, תשב עם נציג מכירות ותגיד לו שאתה סוכן מכירות נייד לצורך הדוגמא הוא יסביר לך בנימוס שבטר פלייס מעדיפה למכור פחות אבל ללקוחות שיהיו מרוצים במאה אחוז ולא כאלה שכרגע הרכב יהווה בעבורם מטרד כי כמו שצ'מפיון וסמל"ת מצליחים להוכיח לנו כל פעם מחדש במלחמות הפורום הבלתי נפסקות שלנו- לקוח מרוצה אחד עדיף על עשרה לקוחות מתוסכלים (וכך גם מתעניין אחד שיצא בטעם טוב שלא ניסו לדחוף לו סתם רכב)

פורסם

בלי קשר לדעתי על בטר פלייס, כל הכבוד על היוזמה לכבוד האדם שנפטר. אני בטוח שהתמונה שהחזקתם את השלט עליו ריגשה ושימחה את המשפחה שלו מאוד, ולכל מנהל מגיע עובדים כמוכם.

אגב למה נסיעה לאילת? האם אייל היה אילתי?

פורסם

אייל ז"ל היה עבורנו יותר ממנהל, הוא כבר הפך לחבר לכל דבר, שותף לסודות הכי כמוסים ולשמחות הכי משמחות שלנו.

בילויים בערב, סופ"שים, הכל.

הרעיון לתמונה עלה מתמונה ישנה שאייל עצמו צילם לפני כשנתיים, בטיול צלילה באילת. הוא הדפיס שלט של בטר פלייס ופרס אותו מתחת למים.

מאחר והוא נפטר בשבוע שהוא תכנן לנו טיול צלילה משותף, המחשבה לעשות טיול לזכרו, ברכב חשמלי כמו שהוא רצה, עלתה לראש מיד.

כשהרעיון התפתח, עוד חברי מחלקה רצו להצטרף אך הם לא צוללים. אז החלטנו לעשות משהו עם ערך סנטימנטלי לכולנו, גם הטיול לזכרו וגם האזכור לשלט שהוא עצמו פרס שנתיים קודם לכן, רק על קו המים.

פורסם
אני באמת לא מבין על מה כל הרעש, האם זאת החברה הראשונה שמחליפה מנכ"ל? האם כשפרטנר החליפה מנכ"ל הרמתם גבה במחשבות ותאוריות שערוריתיות? פרטנר אמנם היא רק דוגמא גדולה שכולנו מכירים, אבל כנראה שלא, במיוחד לא בחברות סטרטאפ שבהן הדבר מקובל. למעט כמה בעלי הגיון בריא שהגיבו בשרשור, אתם לא מצליחים להבין אז אני אפרש – יזם שמכהן כמנכ"ל, בעל החזון ובהמשך מפנה את מקומו כמנכ"ל אחרי שלב החזון לאדם המתאים בעוד הוא עצמו נשאר מאחורי הקלעים – דבר לגטימי לחלוטין. אז עם כל הכבוד לשי (ויש המון), הגיע זמנו לפנות את תפקיד המנכ"לות אחרי שהוא הביא את חזונו למציאות (שאגב, כמו שציינתי בשרשור הקודם ניידה אותי מת"א לאילת בסופ"ש האחרון), שי ימשיך להיות מזוהה עם החברה, יכהן כדירקטור וימשיך להחזיק בחלקו בחברה.
באמת מאור, אתה תוהה מדוע אנו תמהים? אם אתה יכול לחשוב על הסיבה מדוע שלושת העיתונים פירסמו זאת בו זמנית (ברשת) בכותרות ראשיות אז מה שנותר לאמר הוא "מה יגידו אזובי הקיר":?

אבל אנסה להשיב.

-לפי התיאור בעיתון המנכ"ל לא הוחלף אלא הועף.

-המודל הכלכלי של המיזם נקבע כבר (תחנות החלפה, רכישת רכבים יחודיים וכו'), הושקע בו לא מעט הון וזמן לפי המודל הכלכלי הקיים ומאד לא סביר להניח כי הוא הפיך, החלפת המנכ"ל לא תוכל לשנות אותו.

-מדובר כאן על חברה שהושקע בה המון כסף ועם כמעט אפס הכנסות בשלב זה ולכן היא נמצאת במצב מאוד רגיש. להבדיל מחברות מבוססות/ותיקות אשר יכולות להרשות לעצמן להחליף מנכ"ל ולהפסיד לתקופה מסוימת, כאן כישלון בהימור משמעו קריסה.

החברה צריכה להתמקד בקליפוריה ששם הם יקבלו יותר מענקים מהמדינה, הבעיה שהם צריכים למצוא מכונית חדשה כי אין רנו בארה"ב.
ממש לא. ראשית אין ל BP יתרון על היצרנים המקומיים שכבר נהנים מההטבות הקיימות (יהיה צורך במספר לא קטן של תחנות החלפה במחיר יקר כדי להקנות לרכבי BP יתרון) ושנית, אם הצלחת המודל הכלכלי תהיה תלוייה בסיבסוד חיצוני אז ברגע בו החוקים/תקנות ישתנו אז החברה כבר לא תהיה ריווחית (ראה מקרה "לוז" בסוף שנות ה-80, זה בדיוק מה שקרה שם)

לאחר כל הדיון הארוך על רכבי BP בעלי יכולת החלפת סוללות הבנתי כי בתנאים מסויימים (רכב עירוני קטן וזול) יש שימוש לרכבים כגון ה IQ ויש הגיון ברכישתם. אז מישהו יכול להבין מדוע רכבים עירוניים חשמליים קיימים לא נמכרים כאן? להבנתי יש להם לא מעט יתרונות (על רכב עם מנוע בעירה פנימית ובוודאי על הפלואנס עם הסוללה המתחלפת) ויוכלו ליישם את המדינייות הסביבתית של BP. להבנתי היתרונות של רכבים עירוניים חשמליים קיימים הם:

-קבלת הטבת מס שתגרום לו להיות כדאי כלכלית. (אולי יהיה ניתן גם כאן ליישם את ההפרדה החוזית בין הרכב לסוללה)

-ישנן כיום לפחות שתי חברות בעלות אישור להקמת עמדות טעינה.

-ישנם היבואנים היכולים לייבאם ולהשתמש במערך המכירות/שירות הקיים כבר לתמיכה, לדוגמה, יבואן רנו יכול לייבא את הטווינגו(?) החשמלית ולהעביר אותה אישורי תקינה.

-תהיה קיימת יכולת בחירה בין יצרנים שונים ובין רכבים שונים קיימים.

אם הפלואנס החשמלית (עם הגיבנת של הסוללה המתחלפת) המוצעת כיום היא כלכלית למשווק וללקוח (וזאת הטענה של BP) אז רכבים עירוניים חשמליים כדאיים כמו או יותר מהפלואנס החשמלית של BP.

המסקנה שלי היא כי הדלילות בארץ של רכבים עירוניים חשמליים כיום מצביעה על השגיאה בטיעון:wink:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...