Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אתה אומר שרוב האוכלוסיה מובטלים שמבלים את היום בבתי קפה?

גם לזה יש פתרון, כבר היום ישנם עמדות טעינה במגוון רחב של חניונים באיזורי תעשיה, בילוי וכו'. כשזה לא מספיק נכנס גם החידוש של המיזם- שהוא בעצם גולת הכותרת - תחנות ההחלפה (במקרה קיצון) ובכל אופן במקרה ואתה מאלה שזכו באפשרות לבלות את יומם בישיבה רגל על רגל בבית קפה, כנראה שלא תסע מעבר ל140+- ק"מ.

אם אתה מתכוון לאלה שרכבם הוא פרנסתם, המיזם לא מכוון אליהם כרגע וגם אם תכנס למרכז המבקרים, תשב עם נציג מכירות ותגיד לו שאתה סוכן מכירות נייד לצורך הדוגמא הוא יסביר לך בנימוס שבטר פלייס מעדיפה למכור פחות אבל ללקוחות שיהיו מרוצים במאה אחוז ולא כאלה שכרגע הרכב יהווה בעבורם מטרד כי כמו שצ'מפיון וסמל"ת מצליחים להוכיח לנו כל פעם מחדש במלחמות הפורום הבלתי נפסקות שלנו- לקוח מרוצה אחד עדיף על עשרה לקוחות מתוסכלים (וכך גם מתעניין אחד שיצא בטעם טוב שלא ניסו לדחוף לו סתם רכב)

אני לא מדבר לא על בתי קפה ולא על סוכנים. אני לא סוכן ולא שוכן בתי קפה אבל גם כשאני במפעל כל היום אני קופץ להביא פה משהו ושם לאיזה סידור ועושה בקלות יותר מ 140 קילומטרים ביום וזה שאני גר ועובד באותה העיר. גם החניה בעבודה היא לא פרטית.

לגבי עמדות הטעינה במרכזי קניות, ראיתי אותן בבילו אבל בכולן חנו מכוניות רגילות כך שאם הייתי עם חשמלית לא היה לי איפה לטעון.

לתפיסתי להחזיק רכב לקילומטרז' נמוך כמו שהחשמלית מיועדת לו זה רק משיקולי נוחות ולא משיקול כלכלי. מעבר לזה שהיא גדולה מידי לזה היא גם דורשת יותר מידי תכנון כדי להוות תחבורה ספונטאנית.

חבל שלא לקחו במקומה קליאו סטיישן ובנו את החשמלית עליה כי היא יותר מתאימה מבחינת גודל.

שלא תבין אותי לא נכון. א י מאוד רוצה שהמיזם יצליח כי גם אם היא לא תתאים לי היא תיצור תחרות בתחום הרכב ומתחרות כזו כל הצרכנים מרויחים (וזה עוד לפני האלמנט הציוני שזה משלנו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שברולט וולט נמכרת במחיר של $31,645

עולה לייצר אותה $80,000

בלי סיבסוד ממשלתי אי אפשר למכור מכונית חשמלית (או כמעט חשמלית כמו הוולט)

למדינות אירופה בטוח אין כסף לסבסד,לנו בטוח לא,מדינות ערב לא יעבדו עם ישראלי.

הכי מתאימים זה הסינים כי אין להם נפט מקומי אבל הם ישר יעתיקו.

אז נשארנו עם קליפורניה.

אני כבר ראיתי ניסן ליף בארץ אז אני לא יודע מה התכנון של קרסו

אייל

פורסם

הוולט היא מכונית מאוד יקרה ומסובכת ליצור. מנוע בעירה פנימית (לרבות מיכל דלק וכו'), תמסורת, גנרטור, מערכת טעינה, סוללה. לעומתה, הפלואנס של BP אמורה להיות פשוטה משמעותית מפלואנס רגילה (שלא לדבר על הוולט).

שים לב גם לכך ש:

1. המס על הפלואנס של BP אמור להיות 12%, לעומת מיסוי של סביב 80-90 אחוז על מכונית רגילה;

2. הפלואנס נמכרת לצרכן ללא המצבר, שלפי הידע שלי הוא הרכיב הכי יקר ברכב.

אז מה יש לנו?

1. מכונית פשוטה יותר מכאנית מפלואנס סטנדרטית;

2. נמכרת עם מיסוי של 12% לעומת 80%+ על פלואנס סטנדרטית;

3. נמכרת ללא המצבר שמהווה את החלק היקר ביותר ברכב -

ועדיין נמכרת ב120 אלף שקל...

אז כן, יש כאן עניין של כמויות יצור ואני בטוח שהתהליך עם רנו לא היה זול או פשוט. אבל זה לא מקרה הוולט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

כתבה נוספת מהיום בנוגע ל"החלפת" המנכ"ל ב BP.

http://www.themarker.com/markerweek/1.1836481

הכתבה אומנם אינה מחדשת הרבה לאלה שקראו את 80 דפי השירשור האחרונים אך ישנן מספר נקודות למחשבה.

מוקדם עדיין לדאוג לבטר פלייס. המשקיעים הגדולים שלה - החברה לישראל, הבנקים הבינלאומיים ואפילו רנו ניסאן - עברו נקודת אל חזור ושמו יותר מדי כסף מכדי לוותר. אבל אגסי כבר לא צפוי להזדקן כמנכ"ל החברה, וייתכן שדווקא השינוי הנוכחי הוא שיוציא את המכונית לדרך חדשה.
זה מדאיג אותי, מדאיג מאוד. מצב המשקיעים הוא כמימרה הישנה "אם אתה חייב דולר לבנק, אתה שייך לבנק. אם אתה חייב מחיון דולר לבנק, הבנק שייך לך." וכעת ללא מודל כלכלי ריווחי צפוי (ולא צפוי רווח כזה בעתיד הקרוב למעט עלייה ממש מטורפת במחירי הדלק) המשקיעים יצטרכו לממן את החזר השקעתם בשיטות עקיפות ולא ע"י מכירה של שירותים ומוצרים. לאור ההיכרות עם הדרכים בה BP התנהלה עד עתה אז אני מניח כי נגיע למצב של סיבסוד ממשלתי ישיר ועקיף בסכומים גבוהים עד שהחברה תשנה כיוון (לא ממש ברור לאן) או תימוג.

לדברי עובד לשעבר, "כמעט כל העובדים במחלקת הנדל"ן לא לקחו מכונית, על אף שלפי הוראות חברה כל העובדים היו מחויבים לקחת אחת כבר לפני חצי שנה. כל אחד מצא את הדרך שלו להרחיק את עצמו מהצרה - לזה אין אישור של ועד בית, אחר גר רחוק מדי. אבל זה בהחלט מעלה שאלות, למה עובדים של החברה לא רוצים לקבל כלי רכב".
:-D אם בארזים נפלה שלהבת...

ההליכה של אגסי שבי אחרי החזון, ללא חיבור לקרקע המציאותית לעתים, בלטה גם בעיני עובדי החברה. "החברה נכשלה במודל הכלכלי", אומר גורם המקורב לחברה. "כדי שנהג יעבור למכונית חשמלית הוא צריך הטבות, במזומן, שהוא ירגיש בכיס ששווה לו יותר לנסוע ברכב חשמלי. אתה לא יכול להחדיר מוצר חדש לשוק במחיר גבוה כשמכרת בתחילת הדרך חלום שזה יהיה זול יותר. אין מכירות. אם מנכים עובדי חברה ומקורבים ובודקים לכמה מהלא קשורים יש רכב חשמלי, מגלים תמונה באמת עגומה".
הייתי רוצה לומר משהו כגון שהאמירה הזו נאמרה ע"י לא מעט מחברי הפורום לפני הרבה זמן אך לא אגיד זאת כי זה נשמע יותר מדי כ"אמרתי לכם":lol:.

במקום זאת אסכם האמירה הטריוויאלית הזו עם משפט אחר: Should I say more?

פורסם

מסכים לגמרי.

אני חושב שלב העניין הוא זה, ודיברנו על זה מההתחלה:

כדי שנהג יעבור למכונית חשמלית הוא צריך הטבות, במזומן, שהוא ירגיש בכיס ששווה לו יותר לנסוע ברכב חשמלי.

ההבלטה שלי.

אם זה לא מתקיים, כל השאר moot כמו שאומרים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כבר עברנו על זה אי אלו פעמים:

רכב זול -> מכירת רכבים מרובה + הפסד כלשהו -> הפסד ישיר מצטבר = לא טוב

רכב יקר -> מכירת רכבים מועטה + רווח כלשהו -> תשואה נמוכה -> הפסד עקיף מצטבר = לא טוב

בכל מקרה, מהחישובים שכבר שנעשו כאן בעבר נראה כי BP ירוויחו על הרכב (אם בכלל) רק אם יתממשו תסריטים מסוימים שהועלו על ידם (מחיר דלק הגבוה מ 10 ש"ח, ביקוש ושווי גבוהים לרכבים משומשים וכו') ונראה כי לפי זאת הוכן המודל הכלכלי הנוכחי שנראה פגום. נראה לי כי יצירת מודל כלכלי רווחי מנקודת זמן זו (לאחר שההשקעה שהתבצעה) תהיה קשה מאוד, אולם אם נעלה רעיונות למודל כזה אז אולי יש לי פיתרון חלקי ומהיר. הגישה היא:

-מכירת הרכבים במחיר הנמוך ביותר האפשרי (קרוב למחיר הקרן). כך לפחות יהיה ניתן להימנע מהפרת החוזה מול רנו, מכירה במחיר זה אינה מהווה הפסד ישיר וכל רכב הנמכר נושא רווח עקיף ממכירת החשמל והתחזוקה.

-התחייבות לרכישה חוזרת בנקודת זמן מסויימת במחיר הידוע מראש. נראה כי ב BP לא ישמחו לגישה זאת אך בלעדיה לא נראה שהם יצליחו למכור מכוניות אפילו במחיר הקרן. ישנם מספר פיתרונות לשימוש ברכבים המשומשים, למשל: המתנה לשיפור טכנולוגיית הסוללות, שידרוג הרכבים המשומשים ומכירת הלאה למקום בו אין את תשתיות BP. חידוש ו/או שידרוג הרכב המשומש ומכירתו ככמעט חדש.

חוצמזה, אולי הסוס ילמד לשיר:lol:. (כדאי גם מהבחינה שבמקרה בו צפוייה פשיטת רגל ניתן לדחות אותה לעתיד:-()

פורסם

שלום

אולי אני לא מחדש לכם דבר, אבל מר שי אגסי היה תמיד מגלומן, ופרוייקט Better Place לא היה הראשון שלו.

אם מישהו עקב אחרי הרקע שלו כאיש מחשבים, הרי קשה שלא לקנא בו: מוכשר וחכם, שהצליח למכור יחד עם אביו שתי חברות לענקית התכנה SAP.

לאחר מכן, הוא מונה להיות סגן נשיא בחברה זו, ואז התחילה ההשתוללות שלו. הוא ניסה לשנות דברים בחברה זו, (שהיא במקור גרמנית, אך פרוסה בכל העולם) ורגע לפני נקודת האל חזור, הבינו בחברה, שהרעיונות שלו גדולים מדי אפילו על חברה שכזו, והצעד הבא היה להראות למר אגסי את הדלת החוצה.

מוכר????

פורסם

שוב:

כתבה נוספת מהיום בנוגע ל BP.

http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=4090

הכתבה אומנם אינה מחדשת הרבה אך נראה לי כי מספר הכתבות השליליות הרב שפורסם בזמן האחרון מעיד של BP צפויות לא מעט בעיות של יחסי ציבור.

פורסם

מסתבר שעם ישראל לא כל כך טיפש.

רק "משוגעי איכות הסביבה" בודדים קפצו על המציאה הזו.

היתר עשו חשבון והגיעו למסקנה שמחיר שהוא רק מעט יותר נמוך מרכב בנזין לא מצדיק את המגבלות (טווח טווח טווח) והסיכונים הפיננסיים (עתיד ב.פ, סחירות עתידית)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
מסתבר שעם ישראל לא כל כך טיפש.

רק "משוגעי איכות הסביבה" בודדים קפצו על המציאה הזו.

היתר עשו חשבון והגיעו למסקנה שמחיר שהוא רק מעט יותר נמוך מרכב בנזין לא מצדיק את המגבלות (טווח טווח טווח) והסיכונים הפיננסיים (עתיד ב.פ, סחירות עתידית)

ההודעה שלך מרמזת על זה שיש בישראל אדם פרטי שרכש פלואנס ZE חשמלית מבטר פלייס במיטב כספו הפרטי.

אם ניקח את נתוני המכירה, נקזז ליסינג,עובדי בטר פלייס וכל מיני ידוענים, מפורסתמים, מנהיגי טרנדים, אנשי חברה ומובילי דעה חברתיים/ כלכליים שקיבלו את הרכב למען יראו וייראו, אני בספק אם נמצא אדם פרטי שכזה.

בא נהמר על מספר שנמוך מאצבעות יד אחת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...