Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לי אליכם- מדוע BP לא משווקת את הטוייזי של רנו?

מדובר לדעתי בפיתרון מעולה לאנשים שנוסעים בעיקר בעיר וטווח הנסיעה לא עולה על כ80~100 ק"מ ליום.

לדעתי אם היו מצליחים להביא כזו ב59K (הטבות ממשלה,סבסוד וכו') ולחלק בעיקר לנהגי ליסינג שגרים בקרבת עבודה וכו' היו עושים פיתרון פלא לזיהום עירוני,פקקים ובעיות חנייה בת"א.

הרי יש להם עמדות טעינה וגם הם גם ככה משכירים את הסוללות- מה דעתכם?

עריכה: התשלום החודשי לחשמל אמור ליהיות כ110 שקל לחודש לכ2500~3000 ק"מ, והשכרת סוללה עוד כ300 ש"ח + רווח של BP.

עלות נסיעה ברכב (דגש על העיר): כ300 ליטר דלק = כ2400 ש"ח

עלות נסיעה באלטו ידנית כ165 לטר דלק = 1320 ש"ח

עלות באופנוע/קטנוע קטן: כ120 ליטר דלק = 960 ש"ח

על פניו ניראה מאוד חסכוני הטוויזי- ואם יש עמדת טעינה גם בעבודה אז הטווח ביכלל מוכפל תאורטית והעלות חזמל זניחה.

ודבר אחרון- מדוע א אפש לייצר "מכונית" כזו בארץ? מדוע מדינת ישראל לא משקיע כסף בפיתוח כלי תחבורה קטן וירוק שנועד לאנשים שעיקר תנועתם בתוך העיר, כרכב שני בבית.

99% מהנהגים נוהגים לבד בתוך מכוניות משפחתיות ותופסים המון מקומות חנייה, מזהמים וכו'- פיתרון כזה יהיה להיט והטבת המדינה וקיזוז 30% מס יכולים לעודד את השוק, לא מדובר פה בתעשיית רכב ענקית- כולה תחליף ראוי לאופנועים מזהמים ומסוכנים ולנהגים שסתם סוחבים רכב ענק בשביל 20,000 נסוע בשנה.

renault-twizy-festival-cannes.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כי הם היו נעולים על הפלואנס ועל התחזיות האופטימיות.

אם כבר תשאל למה הם לא הלכו על הסבות רכבים משומשים לחשמלי? זה הרבה יותר הגיוני וכרוך בהרבה פחות הוצאות. מאותה סיבה.

עכשיו כבר מאוחר מידי והם לא יכולים להרשות לעצמם הרפתקאות נוספות.

פורסם

לנסות להקים פה תעשיית רכב נורמלית זה יהיה פלופ יותר גדול יקר וכואב מבטר פלייס, ולהבדיל, כולו יהיה על חשבוננו.

בניית רכב איכותי, בזול, בפס ייצור, דורשת המון ידע, נסיון, הימנעות מטעויות תכנון הן של הרכב והן של קו הייצור, ספקי משנה שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות גם על המחיר וגם על האיכות, מההיכרות שלי עם התעשיה- אין מצב.

בונים פה טנק מרכבה, ואולי כמה באגים וקלנועיות, אבל רכב נורמלי, ובתהליכים של ייצור המוני- רחוק מזה.

אולי זה אפשרי, אבל יהיה תהליך ארוך של "חינוך" קבלני המשנה והמהנדסים.

פורסם

זו הסיבה שלא היתכוונתי לרכב אמיתי אלא למשהו דומה כמו הטוויזי, זה כמו קטנוע עם 4 גלגלים. שום דבר מסובך(יחסית למדינת ישראל),

ההבדל בינינו לבין העולם שאנו מדינה קטנה ביותר ומאוד צפופה בערים הגדולות בחניות, לכן הפיתרון הזה שיכול להחליף קטנועים ואופנועים קטנים וגם רכבים (אפילו כרכב שני) בשביל הנסיעות ללימודים/עבודה שהם בתחום ה100 ק"מ הוא מצויין מכל הבחינות. בכלי הקטן הזה יש 6KW של סוללות שזה יחסית מאוד קטן לרכב חשמלי, אפשר לייצר גירסאות קלות ואפילו קטנות יותר עם כ3~4 KW סוללה שתוזיל עלויות.

מנוע חשמלי קונים מספק בחו"ל, גם סוללות, את האלקטורינקה בקלות מייצרים בארץ (מובילים בעולם) ונישאר רק שילדה קטנה וגלגלים.

צריך להוסיך לזה גם חקיקה בכנסת בנוגע להגדרתו בחוק + הכנת תוכנית ביטוח לכלי ולנהג.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
דיברתי הבוקר עם 2 אנשים באלקו שאני עובד איתם. כששאלתי אותם על המכונית החשמלית שהם הולכים לקבל הם הודיעו שאם זה מה שהם מקבלים הם מעדיפים להחליף מקום עבודה (אנשי שטח).

אהבתי והם צודקים :roflmao:

קובי

:-)

פורסם
אם כבר תשאל למה הם לא הלכו על הסבות רכבים משומשים לחשמלי? זה הרבה יותר הגיוני וכרוך בהרבה פחות הוצאות. מאותה סיבה.

עכשיו כבר מאוחר מידי והם לא יכולים להרשות לעצמם הרפתקאות נוספות.

זה כל כך לא הגיוני ולא קשור למציאות, שאני לא מבין מאיפה הבאת את זה. הסבת משומשים לחשמלי? WTF?

בכל מקרה, מישהו מהעבודה של אבא שלי תקוע עם פלואנס ZE מליסינג. הוא גר במשמר העמק אם הבנתי נכון ומקלל את האוטו - אי אפשר לצאת מהבית בלי לתכנן לפרוטרוט את הנסיעה, וכל הזמן צריך לנסוע עם עין אחת על מד הק"מ שנותרו כדי לא להתקע.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה כל כך לא הגיוני ולא קשור למציאות, שאני לא מבין מאיפה הבאת את זה. הסבת משומשים לחשמלי? WTF?

בכל מקרה, מישהו מהעבודה של אבא שלי תקוע עם פלואנס ZE מליסינג. הוא גר במשמר העמק אם הבנתי נכון ומקלל את האוטו - אי אפשר לצאת מהבית בלי לתכנן לפרוטרוט את הנסיעה, וכל הזמן צריך לנסוע עם עין אחת על מד הק"מ שנותרו כדי לא להתקע.

וגם מסוכן - לנסוע עם העין האחת שנשארה על הכביש ובאותו הזמן גם לקטר על BP.

מזכיר את הבדיחה למכוניות דלתא שבזמנו היתה - למה למכונית דלתא יש וישר בתוך המכונית? - תשובה : "טפו... איזה אוטו קניתי". אז אם אז היה הרבה רוק על השימשה הפנימית מה יגידו כעת רוכשי BP.....:crazyeyes

כבר עדיף בהרבה לקנות יאריס היברידית ב 114 ולקבל טווח גדול ועלויות הרבה יותר זולות

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=449897

קובי

:-)

פורסם

הסבה זה הגיוני לא פחות מלקנות חדש, עובדה שעושים את זה בכל העולם.

כל מי שיש לו רכב משומש שלא רוצה או לא מצליח למכור מתקין קיט חשמלי וזורק את ה-IC לפח. יכול להיות פתרון מצויין לרכב שני לסידורים.

עריכה - הנה בתור התחלה, למטה יש קישורים ויש על זה אתרים בלי סוף:

http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_vehicle_conversion

פורסם

תסביר, תסביר, למה לא? (גם ככה הדיון הזה מתבדר)

אני לא מצפה שאנשים פה יעשו הסבות בעצמם (סוג של חזון) אבל אם היתה חברה שעושה את זה בצורה מסודרת כולל עניין הרישוי (שזה כנראה המכשול הכי גבוה) - לדעתי היה אפשרי.

פורסם

כי לאחר חישוב קטנטן שעשיתי על פרוייקט קטן יותר- בכיוון של קיט היברידי עם מנוע עזר בגלגלים +מצבר סוללות ליתיום עם טעינה בבלימה וכל האלקטרוניקה וכו'- יוצא שתיצטרך לינסוע המון שנים עם הרכב המסכן רק בישביל לנסות להחזיר את העלות הקיט.

ותגיד לי אתה - הייתה משלם עכשיו כ30K ש"ח בשביל שהרכב שלך יסע עוד כ20%~25% יותר פר ליטר? עד שתחזיר את ההשקעה הרכב כבר יתחיל לאכיל מרורים את הבעלים מביקורים במוסך עקב בלאי של השנים.

רק לנסות לחשוב על עלות סוללות הליתיום זה כבר מפחיד-מעל 600$ לKW!

http://www.plugincars.com/lithium-ion-battery-prices-drop-160-kwh-2025-123193.html

פורסם

ברור שרק משוגעים לדבר יעשו הסבה כזו, השאלה אם מצליחים להשיג רישוי, האם זה ישתלם ?

דווקא בארץ עלות הדלק כפולה מבארה"ב ואם שם הקיט מחזיר את עצמו פה זה יקרה יותר בקלות.

אבל תחשוב שיש לך טווח מוגבל, אפילו מאוד (כי אתה לא תשים סוללה ענקית בבגז' , משיקולי מקום משקל ובעיקר מחיר), ולכן אתה לא יכול לעשות הרבה קילומטרז'....

ואני חושב שעדיף להתחיל עם ניקל-מטאל כמו בפריוס, יותר זול ואורך חיים טוב יותר מאשר ליתיום.

(החסרון הוא המשקל הגדול)

פורסם

אתה צודק בזה שזאת הוצאה לא קטנה, אבל:

א. זה בטוח יותר משתלם מלקנות רכב חשמלי חדש.

ב. עובדה שאנשים כן עושים את זה.

ג. מי שאיכות הסביבה באמת חשובה לו יעדיף להשתמש באוטו ישן במקום לזרוק ולקנות חדש.

פורסם
ברור שרק משוגעים לדבר יעשו הסבה כזו, השאלה אם מצליחים להשיג רישוי, האם זה ישתלם ?

דווקא בארץ עלות הדלק כפולה מבארה"ב ואם שם הקיט מחזיר את עצמו פה זה יקרה יותר בקלות.

אבל תחשוב שיש לך טווח מוגבל, אפילו מאוד (כי אתה לא תשים סוללה ענקית בבגז' , משיקולי מקום משקל ובעיקר מחיר), ולכן אתה לא יכול לעשות הרבה קילומטרז'....

ואני חושב שעדיף להתחיל עם ניקל-מטאל כמו בפריוס, יותר זול ואורך חיים טוב יותר מאשר ליתיום.

(החסרון הוא המשקל הגדול)

עם כבר מדברים על הסבות- מה דעתכם על מצבר מבוסס LIFEPO4? בחיים לא ניצטרך להחליף מצבר (מעל 2000 פריקות )והמישקל ל40A הוא רק 7KG!

חובבי שיפור רכב ישמחו לדעתי לקיזוז של 7~10 ק"ג בחזית לשיפור התנהגות בסיבובים לא?

המחיר- כ1000 שקל, לדעתי מאד משתלם!

http://www.evworks.com.au/index.php?product=BAT-LP12V40AH

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...