Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסיכוי היחידי שBP ישרדו הוא:

א:יציאת קליאו החשמלית בקרוב שמקווה שתוריד עלויות רכישה וטעינה.

ב:יבוא ארצה של מכוניות חשמליות קטנות לעיר מיצרנים אחרים בעולם תוך ניצול תשתית הטעינה שלהם בבית הלקוח.

בלי כל אלה- אני לא רואה אף לקוח רץ ומכניס ראש בריא למיטה חולה עם הפרוייקט הלא כלכלי הזה.

כי עכשיו גם אם יורידו מחירים- האמינות והחוסן הכלכלי של BP נהרסו- ואף לקוח לא יכול ליהיות בטוח מה יהיה עם הרכב והתשתית שלו עוד 36 חודשים!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

גם אם יביאו איזו הנפצה של קליאו חשמלית אני לא רואה איך זה משתלם בדיוק.

כרגע, ניתן לרכוש יאריס היברידית אשר אמורה לעשות כ- 30 ק"מ לכל ליטר בנזין.

אז נניח והנתון מוגזם והיא עושה "רק" 25 ק"מ לליטר (כלומר 20% פחות בקירוב), עדיין לא תהיה אף הצעה של BP אשר תוכל להתחרות בזה.

לצורך העיניין, אדם ממוצע שעושה 15K ק"מ בשנה ייצרוך כ- 600 ליטר בנזין, במחיר של 8 ש"ח לליטר זה יוצא 4800 ש"ח לשנה!

החבילה המקבילה של BP אמורה לעלות יותר מ-10K ש"ח.

וזה עוד בלי לומר מילה על חוסר הנוחות בצורך לטעינה, או במוגבלות טוווח הנסיעה והצורך בהחלפת סוללות, או בשוק הגרועה הצפוי בתור יד-2..

בקיצור, לדעתי אין שום עתיד ל-BP וגם לא לרכבים חשמליים בעתיד הנראה לעיין (אלא אם כן תתבצעה מהפיכה של ממש בתחום הסוללות).

מה גם, שמחיר הנפט צפוי לרדת בשנים הקרובות עד לרמה של 60-70 דולר לחבית (על פי תחזיות של מומחים מהתחום).

פורסם

אל תשכח שהמס על היברידי גבוה יותר מהמס על רכב חשמלי, כלומר היאריס יכלה להיות זולה עוד יותר.

בנוסף- מתוך 4800 שקל הוצאות דלק, 2400 זה מס שהלך לקופה הציבורית, ובעצם עלות הדלק האמיתית היא רק 2400 שקל לשנה.

פורסם

WOW - רק עכשיו ראיתי את זה והמחיר מאוד מפתה!

עכשיו כבר לא משנה איך יקפצו- R.I.P BP!

העתיד הוא אכן מכוניות הברידיות לשנים הקרובות- טויטה ידעת על מה היא מדברת.

מספיק שהם יבואו עם שקע טעינה בבית וזה כבר מצויין! (לפריוס יש- ליאריס יש גם?)

רוב הביזבוז של הדלק הוא הבלמים, מכוניות הברידיות מנצלות זאת וטוענות את הסוללות וממחזרות שוב את האנרגיה שהיינו אמורים לאבד בבלימה.

אין זכות קיום לBP יותר, במיוחד במבנה ובאסטרטגיה השיווקית, לא משנה איך יהפכו זאת, זה לא מישתלם להם ולא מישתלם לצרכן! loos loos situation.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אפשר להבין מה כל השמחה לאיד הזו?

עד שיוצרים תעשייה בארץ הזו,ובא בנאדם ויוזם משהו עצום כזה מאפס,אין הרבה פרוייקטים כאלה בארץ אם בכלל,

וכולם רק מקנאים ומחכים שיפול...

וכל אותם הבכיינים "לוקחים לנו את הפנסיות" "משלמים מלא מיסים",אבל רק תלונות בלי מעשים.

אני רואה את זה המון גם כאן וגם בטוקבקים,פשוט אנשים קטנים וקנאים שלא עשו כלום בחיים שלהם חוץ מלעבוד בשביל מישהו.

אז נכון שזה משווק בצורה מגעילה ונכון שמנסים לשכנע אותנו שזה "למען הסביבה" כשזה בעצם למען הכיס שלהם.

אבל הדברים האלה באמת קטנים לעומת כל מה שהדבר הזה יצר,ולעומת כל הדברים החיוביים שבעשייה הזו.

אני לא אקנה את הרכב המטופש שלהם,או רכב חשמלי בכלל,אבל לפרגן אני יודע.

ואני רוצה שחברה ישראלית בנילאומית כזו שמפתחת את המדינה תצליח...

פורסם

תסלח לי אבל זה לא משווק בצורה מגעילה, זה משווג בצורה שקרית.

הובטחות דברים שלא קויימו, הוצגו מראש דברים לא נכונים, עכשיו אם הדבר הזה יפול הוא עוד יפול לנו על הראש (תספורת).

אתה באמת מצפה שמישהו עם קצת שכל יתן יד לחברה שכזאת? אין לחברה כזאת זכות קיום בכלל, הרי אם היו מציגים אמת מההתחלה, אף אחד לא היה משקיע בהם והם לא היו מגיעים לאן שהגיעו.

התמחור שלהם הוא שערוריה ואף אדם עם שכל בראש לא יקנה מהם רכב, זאת חברה שנועדה לכישלון עוד בשלב הרעיון, למה שמישהו פה יתן יד לחברה כזאת? אתה מוכן לקנות היום רכב שלהם? אתה מוכן לספוג את התספורת שעוד יעשו להם?

אני ממש לא!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תספורת עושים למיטב ידיעתי במקרה של אג"חים שלא ניתן להחזיר.

כאן זה לא המקרה, למזלנו BP לא הצליחו לשכנע את המוסדיים לרכוש מהם אג"ח ולכן לא הונפקו אג"ח של BP עד היום.

BP גייסו עד עכשיו סכום ענק של 750 מיליון דולר, אשר אותו הם כילו עד תום.

כרגע הם מנסים להשלים גיוס של עוד בערך 150 מיליון בכדי להמשיך לשרוד עוד שנה.

בין המשקיעים העיקריים נמצא עידן עופר והחברה לישראל.

במקרה זה, עידן גם מושקע בחברה באופן אישי דרך חברה פרטית שלו שנקראת "עופר הייטק" או קישקוש אחר [לא ממש זוכר את השם].

לחברה לישראל יש 32% ולעידן עופר יש 8% מחברת BP, כך שזה עושה את עידן עופר והחברה שבבעלותו למשקיעים העיקריים בחברה.

אני מניח שעידן עופר לא טיפש [האמת לא רק מניח, יודע ממקור ראשון] והוא לא היה נכנס לעסק הזה אם לא היה לו משהו להשיג מזה.

לדעתי עידן עופר לא בונה על הצלחת BP למכור רכבים חשמליים וגם לא בונה יותר מידי על הצלחת הרעיון של החלפת סוללות.

אני מניח שהוא מתכנן לשלוט בעתיד בשוק עמדות ההטענה בישראל ומשם לקבל תמלוגים, תחשבו על זה כמו בלעדיות על מכירת דלק רק עם מרווחי שיווק גדולים יותר.

אני מניח שגם תיכנס לתמונה איזו שקשוקה טובה וטעימה בעתיד אשר תעזור לו בזה.

פורסם

עד שיוצרים תעשייה בארץ הזו,ובא בנאדם ויוזם משהו עצום כזה מאפס,אין הרבה פרוייקטים כאלה בארץ אם בכלל,

וכל אותם הבכיינים "לוקחים לנו את הפנסיות" "משלמים מלא מיסים",אבל רק תלונות בלי מעשים.

אני רואה את זה המון גם כאן וגם בטוקבקים,פשוט אנשים קטנים וקנאים שלא עשו כלום בחיים שלהם חוץ מלעבוד בשביל מישהו.

אז נכון שזה משווק בצורה מגעילה ונכון שמנסים לשכנע אותנו שזה "למען הסביבה" כשזה בעצם למען הכיס שלהם.

אבל הדברים האלה באמת קטנים לעומת כל מה שהדבר הזה יצר,ולעומת כל הדברים החיוביים שבעשייה הזו.

מה אתה סלקום?

משחק על המצפון עם הפרסומות של החיילים?

או אולי תנובה והבולשיט שלה עם ה"גבינה עם הבית", הכי ישראלי שיש (רק חבל שגבינה עולה כמו בית).

שווק בצורה מגעילה ובתמכור הזוי לחלוטין, קיבל כאפה מצלצלת מהמציאות הכלכלית החדשה.

המציאות שבה מעמד הביינים התחיל לחשוב פעמים על כל הוצאה, לא כי הוא קיבל שכל אלה כי שחקו לו את ערך כסף.

למה יש לפרגן?

קראת את השירוש על שמונים ומשהו עמודיו?

תגובות מתחמקות מהשאלות הקשות ותשובות שלא השאירו ספק בנוגע לעתידה הצפוי של החברה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

גם אם כל מה שאתה אומר נכון, בשורה התחתונה, ההצעה של בטר פלייס פשוט לא מספיק אטרקטיבית. ירוק זה נחמד אבל מה שקובע, במיוחד כשאר זה קשור לכיס הפרטי שלי ושלך, זו השאלה "כמה זה עולה לי". אם בבטר פלייס היו פחות חושבים על החזר השקעה מהיר, מציעים תמחור אטרקטיבי ואגרסיבי יותר, אז במקום תגובות כלשהן הייתה רואה תגובות של "רכשתי אחת".

בטר פלייס, למרות שהציגה רוח חדשה וסטייל של חו"ל, מתנהגת כאן כמו אחרון היבואנים עם תמחור ליסינג וכו', רק שהפעם זה לא עובד. זה גם מהסיבה שלא מעט מהעובדים שלוקחים רכב בליסינג עושים זאת מטעמי הנוחות שבדבר ולא מטעי חיסכון כספי ורכב חשמלי, מצריך התעסקות לא קטנה.

לצערי, לאחר ששמעתי מפי מנהלי החברה שהם לא הולכים לשנות את התמחור (אולי סתם הצהרה להראות "שאנחנו איתנים" ולא הולכים להיסגר בקרוב), אני לא יודע איך הם יצליחו לחדור לשוק במסה שתאפשר להם לשרוד כאן.

פורסם
ההודעה שלך מרמזת על זה שיש בישראל אדם פרטי שרכש פלואנס ZE חשמלית מבטר פלייס במיטב כספו הפרטי.

אם ניקח את נתוני המכירה, נקזז ליסינג,עובדי בטר פלייס וכל מיני ידוענים, מפורסתמים, מנהיגי טרנדים, אנשי חברה ומובילי דעה חברתיים/ כלכליים שקיבלו את הרכב למען יראו וייראו, אני בספק אם נמצא אדם פרטי שכזה.

בא נהמר על מספר שנמוך מאצבעות יד אחת.

אני שמעתי על אחד לפחות (במדגם שלי זה יותר מרוכשי הפוקוס, לצורך השוואה) מבואס (כאמור:טווח טווח טווח, 80-100. אני לא מבין איך בכתבות מפברואר יצא להם טווח מעל 100 ק"מ בנהיגה אגרסיבית)

מי ישמע איזו "תעשייה" כמה עשרות אנשי מכירות ו... זהו בערך. אני מקווה שההפסדים ינותבו לכיס הבעלים של החברה לישראל ולא של מדינת ישראל!

בכל זאת, זאת כנראה מכונית העתיד. עוד לא ההווה, רק העתיד.

חוץ מזה שמכונית מיני כזאת, במחיר הנכון עם תמחור תפעולי נכון, יכולה להתאים להמון משפחות בתור רכב שני! (אפילו בלי כל התשתית של ההחלפות)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...